Bir bölümden mezun olmak ve çalışmak için 27 yaş geç mi?

Ben ilk universite sinavina saglik sebebiyle giremedim. Sonraki sene girdim istedigim gibi olmadi. Tekrar mezuna kaldim. toplamda 3 universite sinavi gecti o surede ama ben 2 defa girmis oldum. 2. girisimde artik yapacak bir sey yok, arkadaslarim universiteye gitti, artik bende gitmek istiyorum diyerek tercih verdim puanima gore. Hem aciktan hemde örgünden bir sure okudum.

Sonra hem saglik sebepli hemde bolumumu sevmedigimden, bana gore olmadigini gordukce aglayarak gittigimden örgün bolumu biraktim. Aciga devam ve mezun oldum.(iki bolumde 2 yillikti bu arada)

Gecen sene bazi durumlar oldu giremedim sinava. Bu sene girdim ve girdigim yillar icinde en yüksek puani bu sene aldım. Istedigim olur mu bilmiyorum ama gecmiste yaptigim hatalari su an duzeltebilirim.

Saglik sorunlari derken, yanlis tercih verdim, benlik olmayan bolumlere gittim derken 18 yasimdan bu yana 5 sene gecti.

Lisans istiyordum lisans okuyabilirim şu an. Tabi benim yasitlarim kpss lisansa hazirlanip atama bekliyor belki kimi atandi, meslegini güzelce yapiyor, maasini aliyor benim yasimda. Eger bir bolum daha okursam yasim 27 olacak. Onun atanmasi falan derken daha ne kadar vakit gecer bilmiyorum.

Açıktan okudugum bolum bana göre degil, o meslegi yapmak istemiyorum. Yoksa onlisans kpss ye girip ordan da sansimi deneyebilirim. Bu sene sinava girdim ve atamalari bekledim gelmedi.

Bir sekilde 27 olacagim evet ama hayata cok mu gec atılıyorum sizce bu sekilde? Bende artik maas istiyorum cunku. 20 li yaslarimda ekonomik bagimsizlik istiyorum. Gençliğimin verdigi enerjiyle, doya doya harcamak istiyorum o parayi. Simdi 27-30 yaslari düşününce araya belki evlilikte girecek. Param olsada istedigim gibi kullanamayacagim. Genclik enerjim olmayacak falan. Hayata gec baslayacagim iste.

Şu an benim yasimdakiler parasini yerken, kendine hayat kurmusken ben 4 yil daha bekleyecegim bunlar icin belki. O kadar hatalar yaptim ki. Bu satirlari bile aglayarak yaziyorum.

Bilmiyorum cok kararsizim. Okudugum bolum az bucuk yapabilecegim bir alan olsa onun icin cabalar sonra hem parami kazanir hem okurum. Ama sevmiyorum okudugum alanin meslegini Sevmedigim seyleri tercih yaparken israrimdaki hatayi gorunce tekrar ayni riske de giremiyorum.

Bu sefer bilmiyorum meslegi birakmak belki daha zor olur, bolumu birakmak gibi de olmaz. Ya da meslegi degistirmekte zor olur bir baslayinca. Ne yapacagimi bilmiyorum. Bana fikir verin lutfen.

Bir bölümden mezun olmak ve çalışmak için 27 yaş geç mi?