Arkadaşlar merhaba ben üniversite 3 e geçmiş bir ebelik öğrencisiyim. şu an yaz tatilindeyiz. Biliyorsunuz ki 4. sınıfta kpss var.
Annem kendimi bildim bileli sürekli bana ders çalış baskısı yapıyor bunu yapmamasını o böyle yapınca işlerin ters teptiğini söylesem de anlatamıyorum. Ortaokul lise bitti şimdi de üniversite ve kpss için başladı. Üniversite ortalamam gerçekten kötü değil çalışıyorum elimden geleni yapmaya çalışıyorum 3.30 ortalamam var daha ne yapabilirim bilmiyorum kapasitem bu kadar ama anlatamıyorum. Gerçekten artık çok daraldım bütün hayatım boyunca hep kıyaslandım baskılandım nasıl düzeltebilirim?
Annem kendimi bildim bileli sürekli bana ders çalış baskısı yapıyor bunu yapmamasını o böyle yapınca işlerin ters teptiğini söylesem de anlatamıyorum. Ortaokul lise bitti şimdi de üniversite ve kpss için başladı. Üniversite ortalamam gerçekten kötü değil çalışıyorum elimden geleni yapmaya çalışıyorum 3.30 ortalamam var daha ne yapabilirim bilmiyorum kapasitem bu kadar ama anlatamıyorum. Gerçekten artık çok daraldım bütün hayatım boyunca hep kıyaslandım baskılandım nasıl düzeltebilirim?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Annenin yeteri kadar çalıştığına, derslerini aksatmadığına ikna olması gerek. Bunu yolu da kavga etmek ve tartışmak vs değil. Aksine suyuna giderek, azıcık egosunu okşayarak yapabilirsin.
Bunu nasıl yapabilirim yardımcı olabilir misin lütfen çünkü gerçekten yapamıyorum bir şekilde hep kavga oluyor
Babamı nası yendiğimi anlatayım. O taktiği uygula, kime söylediysem hepsi çok faydasını gördü. Ama bunu yapmak biraz sabır gerektiriyor. Çünkü senden çoğu zaman haklıyken susmanı, alttan almanı ve anneyi haklı çıkarmanı isticem. Nası yaptığımı anlatıcam. Ama önce haklıyken susabilir misin ve yine haklıyken anneyi haklı görebilir misin onu öğrenmem gerek. Evet ağır gelecek bu sana. Ama inan ki laf yemekten, kavga gürültü olmasından, keyfinin kaçmasından, canın sıkılmasındansa haklıyken haksız olmayı bin kere tercih ederim. Sen düşünüyosun bunlar hakkında söyle bakalım 😊
Gerçekten sonuç alacaksam inanki her şeyi yaparım susarım da haksız gibi de davranırım sadece kafam rahat olsun başka bir şey istemiyorum
En çok ders konusunda mı sıkıyor seni?
Evet
Mesela en çok hangi zamanlarda geliyo üstüne? Ya da sen ne yaparken ders diye tutturuyor?
şu an da biliyorsun ki yaz tatilindeyiz ve bende uyumayı seven birisiyim bu yüzden biraz geç uyanıyorum bunu görünce başlıyor baskıya. Onun haricinde elimde telefon birisine yazdığımı görünce de aynı şey oluyor
Mesela uyandığında ders deyince, gece geç saate kadar çalıştığım için geç uyudum bu yüzden geç uyandım. Yani derslerimi aksatmıyorum merak etme anne gibi ya da buna benzer bi cevap verdin mi?
Evet bu cevabı verdiğim zamanlar oldu. Bu cevabı bazen iyi karşılarken bazen de yalan söylüyorsun diyerek kızıyor çalışan birisi olduğu için beni görmüyor evde ve eve gelince de 2 3 saat ancak denk geliyoruz bu yüzden de görmediği şey hakkında kafasında kurup bana kızıyor
Mesela ben yerinde olsam akşam anne geldiğinde o ders konusunu açmadan ben kitabı defteri alır yanına giderim. Anne bak bu kadar çok çalıştım bugün derim. Bunu yaptığımda bana kızmak için kullanacağı konuyu elinden almış olurum 😉
Annen yanlış yol izliyor seni baskılayarak. Biraz baskın karakter olmalısın. Yoksa hiçbir zaman ailenin baskısından kurtulamazsın
Çok haklısın. Tek bir temennim var çalışma hayatına başladığımda buna fırsat vermemek
Kendi sınırlarını ne kadar iyi çizersen o kadar az derdin olur.