Şaka mısınız siz ya
Bir cüz dağıttım valla çok zor değil okuyamıyorum sadece
Şuraya çıplak kadın atsam doluşur herkes 😒
Bir cüz dağıttım valla çok zor değil okuyamıyorum sadece
Şuraya çıplak kadın atsam doluşur herkes 😒
Öncelikle haklısın dini paylaşım olunca nefislerine zor gelir insanın kötü bir şey paylaşsan sayısız yorum yaparlar
Evet 🥺 okuyabilir misin
Hafta sonu müsait olunca okurum
Teşekkür ederim haber verir misin
Hangi cüz okunacak
16. Cüz
Allah nasip ederse inşallah okumaya çalışırım
Allah razı olsun 🥺❤️
Cümlemizden alalh razı olsun ne niyetle okunuyor birinin ruhunami hediye
Evet dedem için
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun bende hem okurum hemde tüm vefat edenlere hediye ederim hemde okumuş olurum
Yaa çok teşekkür ederim ❤️ valla hakkını ödeyemem
Estağfurullah dua et yeterli
Olur ederim inşallah
👍
Teşekkürler eic için
Rica ederim 🥰
Hayırlı günler bur aralar yoğun bir tempo çalışmam var hafta sonu okumaya bilirim hakkınızı helal edin gerçekten yoğunum kusura bakmayın
Estağfurullah sorun değil 🥰 teşekkür ederim ya sağ olasın
Kusura bakma mahcup oldum hakkını helal et soź verdim tutmadım tekrardan kusura bakmayin
Ya valla sorun değil helal olsun
Eyw 👍
Eyvallah ciğerim
👍saol
Sende sağ olasın ☺️ iyi geceler Allah rahatlık versin
Kolay gelsin dikkatli çalış
Allah'a emanet ol
Sağol Allah razı olsun sizede hayırlı geceler sizde Allah a emanet olun bilmukabele, tekrardan kusura bakmayın
Amin cümlemizden estağfurullah valla sorun değil lütfen bu kadar kasma rahat ol
Ben okurum inşallah
Allah razı olsun. sağolun
Amin cümlemizden 😅
Amin ecmain
Çıplak olman zaten ilgi çekici, sorduğun soru değil
Yanlış boş hevesler işte
Niye boş? Boş olsa herkes uğraşmazdı
Uğraşanların hayatı ortada geçici boş şeyler için ahireti yakmaya gerek yok
Ne olmuş hayatımıza
Kaymış sadece
Rabbim hidayete erdirsin
Gerçekten gün gelecek boş hevesler olduğunu anlarsınız
Sen hiç çalmadın dedikodu yapmadın, yalan söylemedin po. rn izlemedin erkeklere bakmadın gelmiş bana öğüt mü veriyorsun? Ben senden daha müslümanım
Dedikodu da vardı birde değil mi
Elhamdülillah asla harama el uzatmadım
Yalandan nefret ediyorum ve gerçekten mü'min kişi yalan söylemez
Neden iğrenç şeyler izleyip burada onun tersini savunayım lütfen kendinizden bildiğinizi başkasına yansıtmayın
Erkeklere bakmıyorum hatta annemin yüzüne bile bakamıyorum karşı cinse nasıl bakayım
Elhamdülillah Müslüman olman güzel ama mü'min olmaya gayret et
Yoksa 4 büyük günahtan ikisini yapıp ben daha böyleyim demek fayda vermez bunu hayatınıza da yansıtıp uygulayın
İyi geceler Allah rahatlık versin
Bırak bu işleri, senin burada olman bile zaten erkeklerin bir sürü şeylerini gördüğün anlamına gelir. En büyük günah Allah'a şirk koşmaktır ikincisi kul hakkıdır, şimdiye kadar kaç kişinin kul hakkını yediğini bir düşün bakalım sonra bize akıl ver
Ne münasebet ilgilenmediğim şeyleri nasıl görmüş olabilirim
Ayrıca lütfen nefretinizi kusmayın zira çirkinleşmekten başka bir şey yapmıyorsunuz
Kul beşerdir şaşar muhakkak bilmeden kul hakkına girmişimdir ama her daim tövbe ederim çünkü bu vazifemizdir
Allah'a şirk koştuğuma dair kanıt alabilir miyim çünkü sırf sataşmak için yazdığınıza yemin edebilirim yorumlarınız da kanıtımdır
Allah'a şirk koştuğunu mu söyledim AQ, bir insan günahsız olduğunu iddia ediyorsa ve başkasını günahkar ilan ediyorsa zaten kul hakkı yemiş olur bu bir, ikincisi bu lafları çok duydum ne kadar çok konuşursa o kadar yalan söylüyordur birisi. Kimseden nefret etmem sadece yalana tahammül edemem
Peki süper zeka madem Allah'a şirk koştuğumu denediniz neden bahsettiniz
Aynen keşke dediğinizi kendinize karşı deseniz
Tabi hayatınızdan çok kişi geçirmişsiniz ama minik bir hatırlatma yapayım bir elin 5 parmağı bir değil hepsi farklıdır
Ayrıca peygamber efendimiz sav buyurdu gibi mü'min kişi/ biz ayna gibiyiz kişi ne ise bize baktığında kendini görüyordur aslında
Yani böyle olmanız belki de ondandır
Evet münazaranız için teşekkür ederim iyi geceler Allah rahatlık versin
Çok anlamsız konuşuyorsun. 4 büyük günahtan bahsettin bende ortaya attım. Sen beni tanımadan günahkar ilan ettin bu senin işin değil. Sen benden daha günahkar olduğunu öteki tarafta görürsün
Sizi günahkar ilan etmedim iftira atıyorsunuz
Başta dedim ki boş şeyler uğraşanların hayatı ortada ve sizde laf yerindeyse sazan gibi atladınız nolmuş hayatımıza dediniz
Kısaca çıplaklıkla ilgilenip hayatınıza dahil ettiğinizi siz söylediniz ben demedim
Bunun üzerine nasıl toparlarım derken en iyisi karşıdakine sataşayım sen şu busun diyeyim dediniz
Ama sert kayaya çarptınız elhamdülillah çünkü nefsimi arındırmış bir kulum çok şükür
Günahım var ama tövbe etmek için vakitte var
Öyle bir egodasınki sanki melekler ayağın yere değmesin diye seni taşıyor. Buna ne diyoruz biliyor musun? Kibir
Estağfurullah sadece doğruları diyorum ve kibir değil bu dürüstçe yanıt vermektir
Ama lütfen artık kininizi bir tarafa bırakın çünkü gerçekten gereksiz yere geriliyorsunuz
Ben gerilmiyorum. ben olduğum kişiyi biliyorum günahımın farkındayım Tevbe etsem neden ettiğimi bilirim. Günah işlediğini farkında olmayan nasıl Tevbe edecek? Bence biraz bunu düşün bakara suresini oku orada yazıyor.
Kul her daim günah işler demin yazdığım paragraflardan birinde dedim bilmeden kul hakkına girmişimdir ama her zaman tövbe ederim
Okurum inşallah teşekkür ederim
Biraz daha nazik bir şekilde yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim 🥰
Ben dindar birisiyim sadece biraz zaafım var onu da yanlızlığa bağlıyorum ya da daha önce uğradığım haksızlıklara
Rabbim adildir hakkınızı alır elbet
İnşallah hep mutlu huzurlu olursunuz
Sende
Cevap
6Cevap
Alo fetva hattını ara :) amaca yönelik süreçlerde o amaçta insanlara denk gelmemişsin demek ki
Bir kişiye denk gelmedim ya
Onun numarası nedir
190
Hallettim teşekkür ederim
Rica
Cüz dağıtmak için gelinmesi gerekilen son yer olabilir
Gitmem gereken ilk yer neresi
ohaa saçma sapan yere attığı soruya bak
Hayır mecbur kaldım ya soru sorma platformu burası nolmuş yani
Gerek yok sevap işleyeyim derken zinaya mı sevkedeyim
Kalsın
Aynen öyle
Ne yazdın ki kardeş
16. Cüzün okunmasını istedim 1 cüz sadece
Bak kardeşim tamam hoş niyetle bir şey sormuşsun ama 16 cuzun de senin okuman lazim hatim çıkartıyorsan öyle yarım yamalak olmaz bu işler
Başkası değil o başkasının sevabına yazılır senin değil tekrar sen o cüzü okuyup tamamlayacaksin
Dedem vefat etti ve herkese cüz dağıttım bunun bilincindeyim
Tekrardan okuyorum ama işte şu an bitirmem gerekti diye soru sordum
Ama şöyle de bir şey var en azından bu vesileyle başkaları da okuyor
Öyle olmuyor yapan var tek sana demiyorum cevremdede öyle ama cidden bi anlamı yok basın sağolsun
Ama o hatim yarım yamalak oluyor tamamlanmiyor
Allah razı olsun
Vesile olmak iyi değil mi yani
Cüz cüz dağıtım tamam hatim bitti diyenlere mi yoksa
Dağıtıp tekrar okumak mı olmuyor
Vala bak bu kadar emin konusuyorum bende okuyorum çünkü
Mesela biz erkeklerde özel durum yok şanslıyız tüm hatim okuyan kişinin sorumlulugunda
Evet biliyorum teşekkür ederim
Ama misal kizkardesim regl halindeyken ramazan aylarında hep çıkartır günde iki cüz ile 15 günde tamamlar ve hasta olan günler okumadığı birikmez kimseye de yardım etmesi için vermez çünkü bu doğru olmaz
Ama sen nasıl doğru biliyorsan öyle yap bu benim fikrimdi anlayışın için sağol yalnız günah insanlar salavat zinciri falan saçmalıklar yapıyor biriktirip napacaz yüce Allahin buna ihtiyacı hiç şüphesiz yok
Maşallah Rabbim kabul eylesin ama benim gözlerim ağrıyor
Abartmıyorum bir günde 17 cüz okumuştum ve hatmedecektim babam kaldırdı dedi delirecen yeter o günden sonra hevesim biraz kırıldı ama elhamdülillah okuyorum
Ben teşekkür ederim güzel bir şekilde fikrini güzelce beyan ettiğin için
Allah'ın ihtiyacı yok zaten biz okuyup ona sığınıyoruz o kadar
Anlayışın için sağol hala birseyler öğrenmeye çalışıyorsun bilgiye açılsın Rabbim doğru yolu göstersin müslüman dediğin arastiracak
Gözlerine okadar işkence etme baban haklı günde iki cüz oku regl halindeyken okuyamadigindan yeter yetişir hatimin inşaallah
Ben çocukken o olay oldu yani 10 yaşında vardım yoktum
Elbette öğrenmeye çalışıyorum çünkü bilgi ilim her daim iyidir
Amin sağ olasın
Allah'a emanet ol iyi uykular Allah rahatlık versin
Her namaz dan sonra ayır böyle az olsun gözlerin zarar görmesin
Olur teşekkür ederim
Allah rahatlık versin yardımcı olmussam ne mutlu bana
Amin Rabbim sanada rahatlık versin
Helal olsun sana
Okuyabilir misin
Verebileceğin biri var mı peki
Özür dilerim iyi geceler Allah rahatlık versin