Nafaka ve mehir nedir? Arasında fark var mıdır?

Az önce bir soruyla karşılaştım. Arabasını yenilemek isteyen biri eşinden altınlarını isteyebilir mi gibi bir şeydi. Aklıma hemen mehir konusu geldi. Günümüzün özellikle erkekler için en büyükkk problemlerden biri nafaka meselesi. Soruyorum evirip çevirmeyin direk net net cevaplar bekliyorum.

1) Nafaka nedir?

2) Mehir nedir?

3) Mehir - Nafaka arasındaki fark nedir?

(En son bende cevabımı söyleyeceğim. Ekleme yapmayı becerebilirsem.) Buyurun bekliyorum 😊

Güncellemeler
+1 yıl
Cevap: Mehir evlenmeden önce veya evlilik süresince eğer boşanma olursa o günün şartlarında kadının kendisini en az 3 4 ay gibi bir süre geçindirmesi için verilen paradır.

Nafaka: Evlilik süresinde kadının giyim, kuşamı, yemesi, içmesi vs.. şeyler için verilen ya da harcanan paradır. Ama altını çiziyorum evlilik süresince.

Eger bosanma olursa o zaman nafaka biter. Hamilelik gibi özel durumlarda vermeye devam edilir de genel anlamda söylüyorum. Özel durumlarda değişiyor durum.
Güncellemeler
+1 yıl
Velhasıl lafım kadınlara şu noktada boşanmışsın bırak da ne nafakası. Hakkın olmayanda bir zahmet gözün olmasın

Beylere lafım ise şu nafaka tamam boşanınca hakkımız değil ama evlenince tutturuyorsunuz şu altınları bozalım ben yerine koyarım gibi edebi nüktelere. Bazıları zorla alıyor kadından o altınları. Kadının gönlünden samimi rızası olmadığı sürece onları almak helal değil bu bir. İkincisi maden mehrini alıp bozuyorsunuz kadının o zaman bosaninca nafaka vermekte zorunuza gitmesin bir zahmet
Nafaka ve mehir nedir? Arasında fark var mıdır?