Ortaokulda bir cocuk vardi kurt sevmedigini soyluyordu belki buyuyunce fikri degismistir bilemiyorm
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Kütler'in çoğunluğu Atatürk konusunda Türk kesimden daha saygılı. Bazı aşırıcılar nefret kusuyor orası ayrı.
Atatürk'ün emeğini göz ardı etmek büyük aptallık.
Hdp severler nefret eder, şeyh saitci tarikat kısmı sevmez. Belki bunlardan siyrilanlar onu sever
erdogani goren kurtler ataturku mumla ariyor.
Yaptığı katkılar cok büyük sarhoş ayyaş falan diyorlar ama bence Yaptığı katkılara bakalım:))
Bırak Kürtleri, bu ülkenin yarısı sevmez Atatürk'ü. En azından gerçekleri bilenler ve tanıyanlar sevmiyor
Neymiş o gerçekler?
Çok şey bilen ama hiç bir şey bilmeyenler mi?
@MtAydın1907 hayır. Bildikleri sadece okulda dört dörtlükmüş gibi öğretilen empoze bilgilere sahip olanlar gibi olmayıp, onun dışında gerçekleri araştıranlar.
Sevmeyenlerin bir haklılık gerekçeleri olmalı
Yani toplumu top yekün bulunduğu yerden dibe doğru götüren halılıklar
Argümanlar.
Hatalar elbetki vardır
@MtAydın1907 e madem biliyosun neyi soruyorsun
Sorun şu senin hata olarak gördüklerin devede kulak
Bir devlet, bir toplum, bir devrim, yapılması ve yönetilmesi ne benim burdan yazdığım kadar kolay nede senin kendince anlamlandırdığın kadar basit.
Kolay şeyler değil bunlar
Büyük beyinlerin kabiliyeti ve cesareti.
Sen savaşın ortasında çorbada kıl var içilmez diyorsun,
Eleştirin nedir açık ol
Net ol
Üstü kapalı ifadeler çok lüzümsuz
Bir tartışma açabilirsin bir eleştiride yapa bilirsin doğal şeyler bunlar, ama üstü kapalı bilinmeyen büyük gerçekler şeklinde ifadeler hiç dikkate alınmıyor.
Başlık vermelisin sorunlara, eleştirilere
@MtAydın1907 tamam anlatayım. Öncelikle toplumun kültürel yapısına zarar verildi, inancına zarar verildi, din düşmanlığı yapılıp hakaretler edildi, saygısızlıklar yapıldı. Sırf şapka takmadı diye insanlar idam edildi. Batılılaşma özentiliğiyle Türk kültürüne büyük zararlar verildi. Batılılaşma kılık kıyafet özentiliğiyle olmamalıydı, bilimi örnek almalıydık sadece. Ama tam tersi oldu. Neredeyse Türkiye yüz ölçümüne yakın büyüklükte olan Balkan toprakları 2-3 yılda birilerinin yüzünden boşu boşuna kaybedildi. Kimin yüzünden olduğundan haberin var mı? İttihat ve terakkiciler yüzünden. Daha çok şey var söylenecek ama şimdilik bu kadarı yeterli bence
Ayrıca şunu da söyliyim: Türkiye Cumhuriyeti sıfırdan kurulmadı. Osmanlı'nın devamıdır. Sadece rejim değişikliği oldu. O rejim de ne şekilde ve nasıl değiştirildi, kimin hangi vaatleriyle yapıldı onu da sen kendin oku, araştır derim. İstanbul hükumeti mi Ankara hükumeti mi ikileminde dış ülkeler kendi çıkarları olmadan seçim yapar mı bunu da bir düşün derim. Okullarda anlatılan ne? Nasıl ikna olmuşlar? Neymiş efendim Atatürk'ün ikna kabiliyeti çok çok iyiymiş de, altından girip üstünden çıkıp ikna etmiş de falan geçin bunları. Gerçekler böyle toz pembe değil.
Bir lider gelmiş, sıfırdan ülke kurmuş falan böyle bişey yok. Tarihçiler de kabul eder Türkiye Cumhuriyetinin sıfırdan kurulmadigini. Osmanlı'nın devamı olduğunu. Savaşlarda kimin orduları kullanıldı? Osmanlı'nın. Tamam illa ki faydalı işler de yapmış lafım yok ama faydadan çok zararı da olmuş yani. Geri dönüşü olmayan şeyler yaşandı. 2-3 yılda kaybedilen balkan topraklarının 1 karışını alabiliyor muyuz şimdi? Alamiyoruz.
Ama bunları okullarda anlatmiyorlar. Çünkü Atatürk dört dörtlük, yaptığı yanlışlar asla anlatılamaz! Demi? Atatürkü sevmemeleri bu ülkeye düşman olduklarından falan değil. Ben buradaki herkesten daha milliyetçiyimdir belki. Bu ülkenin yarısı Atatürk'ü sevmez sözümün de arkasındayım.
Yani bilgilerin çok yanlış olmakla beraber
Bakış açın açın daha da yanlış
Sen bana oku derken Cumhuriyet öncesi halkın sefaleti yani anadolunun sefaleti ülkenin büyük nüfusunun okuma yazama bilmemesi oturduğu evlerin, bulundukları mahallerin ne halde olduğunu bilmen lazım
Bütün bu garibanlığın sefaletin eğitimsizliğin içinde
Sen hangi kültürden bahsediyorsun
Balkanlar Osmanlının geçmişte yapamadığı basiretsizliklerin sebebi kendi ülkesine ordusuna yatırım yapmayan elde avuçta hiç bir şey bırakmayan
Sürekli tüketen, üretimi Anadoludaki hayvancılıktan ibaret sanan bir yapı
Eğitim sadece İstanbul İzmir vb bir iki şehirde verilen derme çatma şeylerdi.
Çok hayret ediyorum bu düşüncelere
Adam öldü ve bir tane varis bir tane tapulu dikili taşı olmadı
Bankadaki parasını bile Türk dil kurumuna vb devlet kurumlarına bağışladı
Sen şimdi yarın bu ülkede Cumhurbaşkanı olabilirsininin önünü açtı
Yoksa Ortalıkta gezen Osmanlı torunuyuz diyen Tipi tiplerin elindemi ilim bilim olcaktı bu ülkede
@MtAydın1907 kültür eğitim ile olan bir şey değildir. Toplumsal şeylerdir. Bunlar yok edildi önce. Ve eğer bilgilerinin nasıl olduğunu iddia ediyorsan doğrusunu sen söyle. Balkan toprakları nasıl kaybedilmiş cevabını bekliyorum
Ve diğer söylediklerimin de. Bir sürü şey söyledim çünkü. Öyle havaya yanlış konuşuyorsun demekle olmuyor. Yanlış diyorsan söylediklerimin doğrusunu sen söyleyeceksin. Sorularımın da cevabını verebileceksin
Balkan toprakları senin Osamanlı dediğin şeyin
1600lerden başlayıp Rakip ülkelerin sanayi devrimlerini
Ağzını açarak izlemesiyle oluştu
Balkanları dert ediniyorsun da
Padişah yönetimi de olan ve Balkanların iki üç karı kaybedilenleri neden dert etmiyorsun
Merak ediyorum bu kadar kısıtlı bilgileri hangi kitaplardan temin ediyorsun
Atatürk ölene kadar tek başına iktidardaydı. Açılan partileri bahanelerle teker teker kapatıyordu. Neden? Güya cumhuriyet karşıtı oldukları için. Hepsi bahaneydi. Önce padişahın kızıyla evlenmek istedi olmadı, sonra bu yolu seçti. Güya demokrasi adı altında ölene kadar tek başına iktidar oldu. Seçim meçim yoktu çünkü tek partiydi. Halkı kendisine mecbur bıraktı. Zaten o öldükten sonra kurulan ve ilk defa seçime giren 2. parti olduğunda da CHP iktidardan düştü ve bir daha da kazanamadı.
Bunu da mı göremiyorsunuz?
Balkanlar zaten kaybedilmişti
Bu adamlar
Olmayan askeri güçle baş etmeye çalıştı ve kaybetti Anladın mı
Sende Adına Balkanları bunlar kaybetti diyorsun işte
@MtAydın1907 tarihi kaynaklardan elde ediyorum bu bilgileri. Sen nereden elde ediyorsun?
Chp yani Atatürk zihniyeti Kazanamadı ne oldu
Kendinle çelişiyorsun işte
Ne oldu Hani bilim ilim irfan
Sapıklık 17 yaşında kızla evlenme
Gırla
Eğitim nerede
Okullarda çocuklara ne öğretirsen onu gerçek zannediyorlar. Ben de öyleydim zamanında. Atatürk'ü çok iyi, müthiş, kusursuz, dört dörtlük sananların alayı bilgisi okuldan öğrendiği bilgilerden ibaret olanlar. Herkes gibi ben de öyle sanıyordum bi zamanlar. Ama öyle değil. Tarihin gösterilmeyen yüzü var.
Adam kadınların Mal olaraka görüldüğü
Erkeğin iki adım gerisinden geldiği Kadınlara
Seçme ve seçilme hakkı verdi
@MtAydın1907 hayır kendimle çalışmıyorum. Atatürk döneminde demokrasinin olmadığının ispatını sundum sana az önce.
Okulda verilen bilgileri övmüyorum ben
Kendimle çelişmiyorum*
Bak O dönemde Cumhuriyet yeni ilan edilmiş
Bizim 80 yıldır oturtamadığımız Demokrasiyi sen bir yılda nasıl berklersin
O bir kapı açtı
Peki ya Atatürk'ü cumhurbaşkanı olmadan önce dua ediyormuş gibi görünen resim çekilip, başa geçtiğinde din düşmanlığı yapmasını hangi kategoriye koyucaz? Halkı inandırmak için Müslüman görünen, halbuki ateist olduğunu gerçeğini vakti zamanında gizleyen birinden bahsediyoruz
Arkadında da bir Emanetçi bırakmadı
Halka bıraktı seçimi bunu biliyorsun dimi bunu
Neye inandığı mesele değil bu arada. İsteyen inanır, isteyen inanmaz o ayrı da. Kendi ideolojisi dışında bir inanca düşmanlık edip kendi ideolojisini dayanmış olmasını nasıl açıklayacaksın? Din kültürü dersleri kitaplarına kendi ideolojisini koyup çocuklara okutturdugu şeyler neler bi sor büyüklerine belki anlatırlar sana. Hatta sormana da gerek yok. Eski din kültürü kitaplarını bul aç bak neler yazıyor
Hangi din düşmanlığı
Tekke ve zaviyelerin kapatılması
Devlet eliyle Diyanetin açılması mu
@MtAydın1907 e tamam ben yaşarken tek başıma iktidarla monarşi gibi yonetirim, benden sonra da demokrasi geliyorsa gelsin demiş o zaman. Öyle mi anlayalım bu durumu?
Din kültürü derslerini o alıp yazmadı adam
Cumhuriyet kurdu
Din eğitini Devlet versin dedi
Kafasına göre hocalar tarikatlar vermesin dedi
Ve öldü
Hangi din düşmanlığı ben sana Ataturk'ün bizzat kendi el yazmalarini sıralıyorum şimdi:
Kuran: “Gökten indiği sanılan kitapların doğmaları”
…Fakat bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. yav (Kaynak: Söylev ve demeçler, cilt 1, s 389. (1 Kasım 1938′deki son meclis konuşması)
“Suçlu Allah’ın dinidir.”
Kralların ve padişahların istibdadına (baskılı yönetim), dinler mesnet olmuştur. yav (Kaynak: Atatürkün El Yazmaları, Medeni Bilgiler, s 30.)
“Kuran’ın yasalarını Muhammed yazmıştır.”
Muhammed’in koyduğu esasların toplu olduğu kitaba Kur’an denir. (Kaynak: Atatürkün emriyle liselerde okutulan tarih kitabı (1938), 2. cilt)
“Din, körü körüne bağlanmaktır.”
Gerçekte dinleri konusunda halkın hiçbir fikri yoktur, din dediği şey, bilinmeyen inanç dizgelerine ve gizle karışık emellere kör bağlılıktan başka bir şey değildir. yav (Kaynak: Atatürkün El Yazmaları, Medeni Bilgiler, Afet İnan)
“Tanrı tarafından gönderildiğini söyleyen adamlar (!)”
Tarih bize öğretir ki, bütün dinler, milletlerin cehaletlerinin yardımıyla utanmaksızın Tanrı tarafından gönderildiğini söyleyen adamlar tarafından tesis olunmuştur. yav (Kaynak: Atatürkün El Yazmaları, Medeni Bilgiler, Afet İnan)
“İnsanları Allah değil “tabiat” üretti”
Natür (Tabiat) insanları üretti, onları kendisine taptırdı da… yav (Kaynak: Atatürkten Düşünceler, Derleyen: Prof. Enver Ziya)
Çünkü malumdur ki, insan tabiatın mahlukudur. yav (Kaynak: Atatürkün El Yazmaları, Medeni Bilgiler, Afet İnan)
Onlar (Ashab-ı Kiram) aptallaştılar. yav
"Ashabım yıldızlar gibidir." Hadis-i Şerif
"Kaza ve kadere Türkler inanamaz!"
Kaza ve kader, talih ve tesadüf tabirleri Arapça'dır, Türkleri alakadar etmez. yav
Kaynak: Prof. İlkan Arsel, Teokratik Devlet Anlayışından Laik Devlet Anlayışına
"Duanın faydası yoktur." (yav)
"Bana dua edin." (Mümin/60)
Ali Kılıç (İstiklal mahkemeleri savcısı, merhamet nedir bilmez) anlatıyor: "Meclise geldik. Bir de müezzin geldi. Müezzin ezan okudu. Meclis kapısından içeri girdiğimiz zaman atatürkün önüne sırmalı elbiseler giyinmiş bir imam dikildi. Atatürk ne istediğini sordu. İmam ellerini kaldırarak: "Dua etmeden girilmez!" dedi. Atatürk, "Bu yurt askerin süngüsü ile kurtarıldı ve bu meclis onun gayretiyle kuruldu. Yoksa senin duanla değil! Çekil oradan!" dedi ve imamı eliyle iterek meclise girdi."
(Kaynak: Kemal Arıburnu, Atatürkten Anekdotlar-Anılar)
Aynı yav yanına hocaları alıp dualarla meclisi açmıştı. Ama artık emeline ulaşmıştı. İktidarı ele almış ve içindekileri alenen dışa vurmaya başlamıştı. Zaten ileriki yıllarda binlerce hocayı asması da amacını göstermişti.
"Arapların dini Türkleri mahvetti"
Türkler, Arapların dinini kabul etmeden evvel büyük bir milletti. Arap dinini kabul ettikten sonra Türk milletinin milli rabıtaları gevşedi; milli hisleri ve heyecanı uyuştu. Bu pek tabii idi. Çünkü Muhammed'in kurduğu dinin gayesi, bütün milliyetlerin fevkinde, bir arap milleti siyasetine müncer oluyordu. yav
Kaynak: Medeni bilgiler ve Atatürkün El Yazmaları, Afet İnan, Türk Tarih Kurumu Basımevi,
Ankara 1969, s 364-365
"Laiklik için kemalistler 600.000 ilim ehlini öldürdüler." M. Akif Ersoy
Hocaları toptan kaldırmadıkça hiçbir iş yapamayız. Bugünkü kudret ve prestijimizle bugün bu inkilabı yapmazsak, başka hiçbir zaman yapamayız.
yav
Kaynak: Kazım Karabekir, Paşaların Kavgası; Emre Yayınları, Aralık 1991, s 165.
Hayır Kocaman bir ülkeyi savaştan çıkartıp
Bağımsızlığını ilan edip
Devrim yapıp
Şak diye al her şey güllük gülistanlık diyemezsin
Emeklemeden koşturamazsın
Ben sana 80 yıldır oturtamadığımız demokrasi diyorum
Bunlar kolay şeyler değildir
Konuşması çok kolay
İnsanlar ilk devirlerinde pek acizdi. Kendilerini koruyamıyorlar, hiçbir hadisenin de sebebini bilmiyorlardı. Kendilerini koruyacak bir kuvvet aradılar. Nihayet insanlık vicdanında bir kuvvet yarattı. O da işte Allah'tır. Herşeyi ondan beklediler, ondan istediler. Hastalıktan, felaketten korunmayı hep Allah'larından istediler. Fakat modern çağlarda insan herşeyi Allah'tan beklemedi. Ancak toplumdan bekledi. Her şeyin koruyucusu insan cemiyetidir. Bizi koruyan, refah içinde yaşatan toplumdur.
yav
Kaynak: Enver Behnan Şapolyo, Atatürk ve Milli Mücadele Tarihi, 1932, s 305.
Masum ve cahil insanları, yüzlerce Allah'a taptırmak veya Allah'ları muayyen gruplarda toplamak ve en nihayet bir Allah kabul ettirmek, siyasetin doğurduğu neticelerdir. yav
Kaynak: Türk Tarihinin Ana Hatları, 1930, Devlet Matbaası, s 220-221
İnsanlar, kurtçuklar gibi sulardan çıktılar en önce... İlk ceddimiz balıktır. İşler daha daha ilerledikçe o insanlar, primat zümresinden türediler. "Biz maymunlarız"; düşüncelerimiz insandır.
yav
Kaynak: Ruşen Eşraf Ünaydın, Atatürk Tarih ve Dil Kurumları, s 53.
Muhammed, iptida Allah'ın resuluyüm diyerek ortaya çıkmamıştır, bunu düşünmemiştir. Bu düşünce, senelerce mücadele ettikten ve fikirlerini neşreyledikten sonra kendisinde hasıl olmuştur.
yav
Kaynak: Nokta Dergisi, 17 Kasım 1985
Muhammed'in peygamberliğinin başlangıcına dair birçok eski rivayetler vardır. Bunlar artık efsanelere karışmıştır. Hakikatte peygamberin ilk söylediği Kuran ayetinin ne olduğu malum ve belki de mazbut değildir. Kuran sureleri Muhammed'e açık semada peyda olmuş bir şimşek gibi günün birinde, birdenbire bir taraftan inmiş değillerdi. Muhammed'in söylediği sureler uzun bir devirde dini düşüncelerinin ürünü olmuştur. Muhammed, bu surelere birçok çalıştıktan ve incelemeler yaptıktan sonra edebi şeklini vermiştir. yav
Kaynak: Afet İnan, Atatürkün El Yazmaları, 2000'e Doğru Dergisi, 8. Sayı, s 15-16.
"Beyni sulanmış hafızlar"
Türk milleti, bir kelimesinin manasını bilmediği halde, Kuran'ı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndüler. yav
Kaynak: Medeni Bilgiler, Afet İnan, Türk Tarih Kurumu Basımevi, Ankara 1969, s 364-365.
Dini ve namusu olanlar kazanamazlar, fakir kalmaya mahkumdurlar. Onun için önce din ve namus telakkisini kaldırmalıyız.
Kaynak:İstanbul, Tekin Yayınevi, 1990, s 83-84.
Benim bir dinim yok ve bazen bütün dinlerin denizin dibini boylamasını istiyorum. Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. yav
Kaynak: Andrew Mango, Atatürk, s 447
Al sana Ataturk'ün sözleri
Yav diye çevirmiş yazıyı site niye anlamadım. yav Atatürk yazması lazım orada
Mustafa Kemal Atatürk yazması lazım site çeviriyor kelimeyi
@MtAydın1907 sen yazdıklarımı okumuyorsun sanırım. Ben ne diyorum sen bana ne anlatıyorsun? Bu adam sırf inanmadığı için başkalarının inancına hakaret eden biri. Hiçbir şey olmasa bile sırf bu bile bir Müslümanın onu sevmemesi için yeterli bir sebep. Kaldı ki bu konu dışında az önce saydığım bir sürü şey de var
Bak sana tek tek cevap veririm
Ama burdan değil
Ok.
Hepsini okudum tek tek
@MtAydın1907 neden buradan değil? Ben açık açık söylüyorum gerçekleri hakaret yok. Sen de söyle
Sen her adı imam diye vaiz diye din alimi diye sandığın kişilerin kaliteli birer melek olduğunu düşünüyorsun
Din eğitimini kaliteli verdiğini düşünerek yorumluyorsun
Hepsi cahildi devlet yani Osmanlı bırak din eğitimini vermeyi Doğru dürüst iman yetiştirmeyi, adamlara maaş bile veremiyordu
Üfürükçülükle, dua okuma karşılığı, para almayla, milleti kandırmayla
Normalliği ayırt et
Diyanet işleri kuruldu ve din eğitimi verildi
Aynı kitap Kuran-ı kerim ile Camilerde
Yapma bunu
@MtAydın1907 peki diğer dine hakaret niteliğinde sözlere bi cevabın var mı?
Ben seni. İçin gerek yok burdan açıktan anlatmaya diyorum
Zaten beni zorlasan hapse bile atarlar
Senin yorumlaman daha kolay
Sırf şapka takmadı diye idam edilenlerle ilgili de senden bir cevap alamadım
Çok cevap verdim
Ama burdan vermeyeceğim Gizli üye?
Haklısın ben yanlışım
Kabul ediyorum
@MtAydın1907 ben sadece eleştiriyorum hakaret etmiyorum. Senin de söylediklerinden Atatürk'ü sevdiğini düşünüyorum zaten. Ortada hapislik bir durum yok o yüzden :)
Konu hapislik değil mübalağa yapıyorum
Zaten
Sevmek değil
Ben hangi sonuca gelinmesinin istendiği noktaya bakarım
Gardırop Atatürkçüsü
ya da tencere, tava çalanlardan değilim
Suretler arkadından
Bir perdenin arkadından
İzleyiciler önünde hadi hadi yapma bence
Net ol
“””Suretler ve perdeler arkasından “””
@MtAydın1907 benim gelmek istediğim sonuç hiçbir şeyin dört dörtlük olmadığı ve gerçeklerin okulda okutulan kitaplardan ibaret olmadığını göstermek
Atatürk'ü sevenlerin bir çoğu onu yanlış tanıdığı için seviyor. Çocukluktan beri öyle öğretildiği için seviyorlar. Gerçekleri anlatsalar seven kişi sayısı azalır
Ben gayet netim
Çok yanlış bakış açın var
Çok tersten bakıyorsun
Çok uzaksın
Hâlâ okullarda öğretilene bakıyorsun
Daha iyi ne oluru bilmiyorsun bile
Seçemeğin bile yok
Eleştirmek asmışlar kesmişler yemişler içmişler
M. Akif Ersoy Altı yüzbin kişi katledilecekmiş demiş
Demişte doğrumu demiş
Bir şiir yazdı ve iyi şairdi diye Meleğimiz kendisimi
ya da kendisi bi günahkar mı acaba
@MtAydın1907 ben hala sorduğum soruların cevaplarını alamadım yalnız :) cevaplayamadigin sorulardan kaçmaktan başka bir şey yapmıyorsun şu an :)
Kapı arkasından karanlıktan konuşma lütfen
Kaçmıyorum
Cevap vermiyorum
Ama sen anlamamıyorsun sadece
Saygı duyuyorum
Bana dinime edilen hakaretleri ve şapka takmadı diye idam edilen insanların açıklamasını yap. Ondan sonra başka sorular da sorarım belki
Ha bi de Atatürk'ün önce gerçek kimliğini gizleyip, sonra başa geçince kendini göstermesine de bir açıklama bekliyorum. Bi açıklaman varsa tabi
Sende bana karanlık bir oda içinden soru sormazsan bende belki cevaplarım
Zira karşımda bir soru işareti görüyorum
Manipülasyon görüyorum
Haklısın diyorum ne diyim
@MtAydın1907 gerçekleri söylemek ne zamandan beri manipülasyon oldu?
Bak asıl manipülasyon nedir biliyor musun? Ben şimdi bu sitede Atatürk'ü sevenler ve sevmeyenler diye anket yapsam sevmeyenlere hemen hakaret etmeye başlarlar. Gidin bu ülkeden bilmemne demeye başlarlar. Çocukluktan hipnoz edilmiş kişilerin tavırdır bunlar. Ben değil, cocuklukta anlattıklarına kılıf geçirilerek bilgi verenler manipüle ediyor asıl.
Olmayan gerçekler olmuş gibi dikte ederek
Buna delicesine inanarak
Objektiflikten kilometrelerce uzakta olarak
Türünlere oynayarak
Saklanarak
Gizlenerek
Seç seçebildiğin kadarını
@MtAydın1907 ben sevene de saygı duyarım sevmeyene de. Ama beyinleri yıkanmış kesim var ve onlar sevmeyenleri görünce hemen hakaret etmeye başlıyorlar. Bu zamana kadar manipüle edilenlerin örnekleri onlar
@MtAydın1907 sorduklarima cevap veremeyen sen mi bana objektiflikten bahsediyorsun :) ben saklanmıyorum. Gizli cevap vermemin sebebi de beyni yıkananların beni taciz etmesini istemiyor olmam. Yoksa kimseden korkum yok benim :)
Emin ol seninle saygı çerçevesinde sabaha kadar tartışırım
Kaçma gibi kavramlar kullanma bence
Sanırım saygımı koruyorum hâlâ
Söylediğim şeylerden hangisi gerçek değil? Bunlara cevap bile vermiyorsun ve kılıf bulmaya çalışıyorsun sadece :)
Kaçmak mı? Ben hala senden cevap bekliyorum. Veremedin cevabını
Cevabın varsa söyle. Yoksa boşu boşuna yormayalim birbirimizi. Ben daha yazsam bu yazdıklarımın 10 katı kadar daha yazarım da karşımdaki anlamak istemeyen biriyken, tabuları varken boşuna yormuş olurum kendimi. Uğraşmam o yuzden
Bir bilinmeyenle?
Bir milyon kelime kullanıp
Ne Atatürkü kurtara bilirim
Ne devleti
Ne milleti
Ne de kendimi
Sana saygısızlık yapmadım sanırım
Yeterli ve altı dolu epey cevap verdim
Lakin şuna baktım
Sen sadece kendini düşünen sana saldırılmasını istediğin bir hayaletsin benim için
Cevap var
Ama yok
Sana saldırılmasını “”istemediğin “””
@MtAydın1907 ben de saygı çerçevesinde yazdığımı düşünüyorum. Gizli görüş paylaşmak da benim tercihim. Hem niye yobazların saldırısına uğramak istiyim ki?
Açıktan paylasimlarım da var bir sürü. Ama söylediklerimi tabularindan dolayı kabullenemeyenler tarafından saldırıya çok uğradım bu platformda. Genel konuşuyorum. Cevap veremedikleri için saldıranlar çok. Az önce de söylediğim gibi bunu özellikle Atatürk sevgisiyle manipüle edilenler yapıyor. Sayıları da çok fazla. Onlarla uğraşmak istemiyorum bu kadar basit
İstersen sevenler ve sevmeyenler diye anket yapmayı dene. Seven kişilerin büyük bir kısmı hemen saldıracaktır soruya hakaretlerle.
Sevmeyenlere hakaret etmeye başlayacaklar. Asıl tabu, asıl manipüle edilenler işte onlar
Bak sana haddim değil sen diyorum ya da siz
Ben yobaz değilim bir
Ben neden yobazların saldırısına uğrayayım derim sana iki
Yobaz dediklerin Gardırop Atatürkçüleri ve onlarda kelle kesmiyor
Ama senin görüşlerini savunan yobazlar kelle kesiyor buda üç
Bu tartışmaya cevap istersen bu tartışmayı al burdan
Ulaş bana yazarım tek tek ok.
Diyeceklerim bu kadar.!
@MtAydın1907 ben sana yobaz demedim. Saldıranlara yobaz dedim. Üstüne alınmış olman benim problemim değil ben genel konuştum
Anlamadın ama neyse tamam
Benim görüşlerimi savunanlar kelle kesmiyor. Mesela ben kesmiyorum. Aksine sizin sevdiğiniz kişi zamanında şapka uğruna kelle kesti. Bunu da hatırlatayım
Benim de diyeceğim başka bişey yok. Okey?
Sana tek tek cevap veririmde
Sen tek tek cevap verecekmisin orası çok muallak işte
Cevap almaya çok meraklısında vermen zayıf
Hâlâ beni manipüle ediyorsun
@MtAydın1907 ben kimseyi manipüle etmiyorum. Sonuca ulaşamayacağımızı ön görüyorum sadece. Ben cevap veririm de, ben ne cevap verirsem vereyim kabul etmeyip kılıf bulmaya çalışacağını, bana verdiğin cevaplardan ön görüyorum. Öyleyse neden boşu boşuna yorayım kendimi
Bak bir ortak nokta bulduk
Aynı düşüncedeyim sana karşı
Tam içimden geçenleri söyledin
Ama benim cevaplar hep isbatlı ve deliliydi bunu gözden kaçırdın aksini bilmediğim cevap zaten vermem ve savunmam
Ve şuna emin ol eşit şartlarda olsak sen ikana olursun 🙂
Çünkü mantığın sana bi dur o kadarda değil der kesin
Sende bildiğini sandığın gerçekler ile yaşıyorsun
Bende, o da, buda
@MtAydın1907 farkındaysan ben de sana bizzat Atatürk'ün kendi kaynağından sözler attım. Seninle aramızdaki fark şu: Bir zamanlar ben de bana anlatılanlardan, dikte edilen şeylerden dolayı seviyordum. Ama sonra kendim araştırıp okudum ve o tabuyu aşıp gerçeklere ulaştım. Sen ise bu zamana kadar sana anlatilan şeyler yanlış bile olsa vazgeçemediğin için tu tabuyu aşıp gerçeğe ulaşamiyorsun
“”Beyni sulanmış hafızlar “”
Türk milleti kelime anlamını bilmeyen hafızlar kuranı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara dönmüş
Cümlesini analiz edeme me potasiyelin var
Çok doğru bir tesbit
Şimidi bile kuran kursları var sadece kelime ve ayet ezberleme adam kuranda yazılanın ne olduğunu bilmiyor
O zamanda Anadoluda Osmanlıca konuşuluyordu Arapça değil
Yani okunam ayetin anlamını bile bilmeyen cehalete ne denecek başka
İlk emir okudur dimi
Yani Oku ve anla
Ezberle değil
Buyur kaynaktan cevap
Sen benim nerden biliyorsun okul kitapları ile ifade ettiklerimi
Laf mı yarıştırıyoruz
Tartışmamı yapıyoruz
Ciddi ciddi tartışmak derdin varsa
Bul beni
Sana tek tek yazarım
Payalaştığın her şeye tek taraflı bakıyorsun tek
At gözlüğü ile
@MtAydın1907 bir sürü şey yazıyorum, o kadar şeyin içinden en aciklayabilwcegin şeyi seçip ayıklayıp bi tek ona cevap veriyorsun. Sana tonla sorduğum sorunun hala bir cevabı yok. Hadi bir tanesinin açıklamasını yaptın. Peki ya diğerlerine açıklaman var mı? Yok. Ben seninle ne konuşabilirim ki bu şartlarda?
Hepsine tek tek okudum
Bir görüşüm var
Aklayıcısı değilim
Bilgin olsun
Sorularına cevap verdikten sora
Sorularıma cevap verebilecekmisin onu düşün sen
@MtAydın1907 cevap veremeyeceğini bildiğim için konuşmanın devamı gelmeyecek zaten :) cevap verirsen görürsün verebiliyor muyum veremiyor muyum
Bahsettiğin şeylere devede kulak arıyorsun denir.
Şapka kanunu sebebiyle İstiklal mahkemelerinin karalarına çok mükemmeldi diye öven yok
Her şey otura otura zamanla yerleşir
Sen sanki idam cezası yoktu
Halk refah içindeydi gibi
Memleket güllük gülistanlıktı gelip düzeni bozdular
Mantığıyla nasıl bakıyorsun hayret ediyorum
Madem o kadar kitap okudun
Öncesini neden okumuyorsun
Parçalanan ülkenin hesabını Niye sormuyorsun.
Balkanlar vardı kaybettilerde
Güney doğu ne oldu
Mısıra kadar uzanan topraklar neden kaybedildi
O çok sevdiğin müslüman
Araplar neden İngilizlerle Türk askerlerinin satıp yani Osmanlı askerlerinin kellerini kesip teşhir ettiler.
Gürcistan neden kaybedildi
İngilizler neden Yunanlılar neden İstanbul caddelerinde
Marş söyleye söyleye gezdiler
İzmirde askerler milletin ırzına geçerken
Sen nerdeydin
Seni
Tutup kolundan tarih gezisine mi çıkarayım illa
Adama idam cezası verdiler.
Tek başına milleti ateşledi
Kadına seçme ve seçilme hakkı çoğu gelişmiş ülkede yokken
Tutup kadın olarak sana taa 80 yıl önce teslim etti
Yok şimdi 17 yaşında evlenmiş armutun birinin ikinci belki üçüncü eşi olmuştun
Dört tane kitap okuyarak ne tarih çözülür nede yargılanır.
Adam idam fermanını göze alıp sırf ülkeyi tek başına yönetebilsin diyemi baş kaldırdı
Mantığın yok
Biraz ayakların yere bassın
Reform nedir diye bir kitap daha oku ne için yapılır
Köy enstütüleri
Türk dil tarih kurumu
Diyanet
Milli eğitim
Milli bankalar kurulumu
Kimin için kendi babasının akrabalarının hayrınamı
Sen hangi dünyada yaşıyorsun
Daha iyi bir seçenek vardıda yanlış tercih mi yaptık
Adamın adı
Mustafa Kemal değilmiş
Neymiş değiştirmiş
Neymiş merak ediyorum
İngiliz ajanı
Winston churchill’ miy miş
@MtAydın1907 savaşarak kaybedilen topraklardan bahsetmiyorum. Balkan toprakları kaybedilirken o şekilde kaybedilmedi çünkü. Oku araştır
@MtAydın1907 ayrıca mesele istiklal mahkemelerinin mükemmel olması değil. Bu kadar saçma bir şey için idam kararı çıkarılmaz. Ve evet tek başına yönetmek istedi. Öyle de yaptı. Karşısına çıkan bütün partileri teker teker kapattı. Bu mu demokrasi? Tamam ülke için yararlı şeyler yapmış olabilir. Ama daha önce de söyledim. Yarardan daha çok zararı oldu bu millete. Asıl sen hangi dünyada yaşıyorsun da göremiyorsun bunları
@MtAydın1907 mesele daha iyi bir seçenek var mıydı falan değil. Yanlış olan şeyleri eleştiriyoruz. Ama sen yanlış da olsa körü körüne savunuyorsun. Durum bu
Siz Kemalistler ne diyorsunuz? Atatürk olmasa biz de olmazdık. Ataturk olmasa bu millet kurtulamazdı, devlet yıkılırdı, biterdi, ölürdük bitirdik falan filan demi? Hiç de öyle değil. O olmasa başkası olurdu. Başka biri olurdu yine kurtulurdu bu millet. Bu millet tek kişinin eline muhtaç bir millet değil çünkü. Şahısları gözünüzde çok fazla büyütüyorsunuz. Taparcasına büyütüyorsunuz. Bence bu gülünç bir durum
Kemalistilik var mı var
Kemalistmiyim?
Ama bana sıfat takmana gerek yok
Ben realistim
Mantık Hesap Kitap ve Muhasebe yapıyorum
Ben sana sıfat takmıyorum
Balkan Savaşları ne şekilde kaybedildi
Diyelimki basiretsizler kaybettiler beceremediler
Şimdi insana sormazlar mı Balkanlara gelene kadar kaç milyon metre kare toprak kaybedildi ve hangi askeri ve mali güç vardı Balkan savaşındada
Beceremediler!!!
Neden Balkan savaşı
Diyelimki Rahmetli Bey olmasaydı başkası olurdu
Değil mi?
Kim olurdu zaten yıkılmıştı
Egede kaç bin tane yabancı asker vardı
Gel İstanbula
Git Güney doğuya
Kim parsellemişti
Hangi ülkeler.. ve senin Ülkenin o tarihteki ordusunun durumu nedir ve ülkenin borç durumu nedir
Bunları bilmeden iyi analiz etmeden
Kimin neyi nasıl yaptığını anlaman imkansızdır!!!
Savaştan sonra
Cumhuriyetin ilanından ölümüne hepi topu on sene de Demokrasinin temellerini atanlara
Yok yaaa!!!
On sene içinde yapamadınız şu Demokrasiyi diyorsun.. özetle
Yani ne diyim seninde bakış açın böyle
Toz pembe Ülkeden sorunlu yıkılmış bir Ülkeye düşmen üzücü
Bu adama kim yardım etti
Hangi komuta kademesi
Onlar kimin adamı acaba?
Mareşal Fevzi Çakmak kim olduğuna bir bak
Gerçi seni ilgilendiren
Dindar mı değil mi
Ona bak çünkü dün düşmanı değil tabirin o ya
Dini gayette bütün biri
Tam destek veriyor
Bir çok kitap ve veri edinmişsin anlıyorum ama çok kısıtlı kalmış
@MtAydın1907 sen benim yazdıklarımdan hiçbir şey anlamamışsın ki. Ya da işine geldiği gibi anlamışsın. Daha önce de söyledim tekrar söylüyorum bak iyi dinle: Mesele dindar olup olmaması değil, isteyen istediğine inanabilir bak bu cümleyi 2. kez kuruyorum iyi anla. Mesele inancı değil, inanca yapılan hakaret. Başka hiçbir sebebim olmasa bile sırf bu sebep bile onu sevmemem için gayet yeterli bir sebep. Ama sevmemek için başka sebeplerim de var sonuçta. Birçoğunu da yazdım. Mesele Osmanlı'nın yıkılması veya devam etmemesi de değil. Yine rejim değişirdi, demokrasi gelirdi. Başkası olsa başkası da yapardı yani Atatürk'e muhtaç değildik. O olmazsa ölürdük, biterdik zannetmeyin yani. Onlarca kere yıkılıp yeniden devlet kurmuş bi milletiz. Olmasaydın olmazdık diyip yanına sonsuz işareti koyma klişeleri çok bayıyor o yüzden
En büyük sorun da sizin şahısları gözünüzde fazla büyütüyor olmanız. Bu realistlik değil resmen tapınma hareketi
Güzel şunu diyorum bende
Geçmişe dönüp o olmasaydı bu olurdu diyemezsin
Yıkılmış ülkelerde yeniden yapardık diye daha geçmişe bakıp kesin bu olurdu diyemezsin
Ülkede halk bitmiş
Ordu dağılmış
Başkentin ele geçirilmiş ve sen yok ya ne var bunda biz çözerdik onuda diyemezsin
Biraz gerçekçi ol
Din düşmanlığı yapılıyor demen çok isabetsiz
Genel kurmay başkanı Fezvi Çakmak çünkü
Kişiler şahıslar yaramaz.. kurunun yanında yaşta yanmışmıdır evet
@MtAydın1907 olmasaydın olmazdık da diyemezsin. Atatürk tek başına kurmadı. O kadar ordumuz, komutanlarımız, generallerin vardı. Paşalar vardı. Onları yok sayıp da ülkeyi 1 kişi kurmuş gibi davranmak hiç mantıklı değil
Buna katılıyorum
En azından karşılıklı saygıyla düzgün bir ortak nokta oldu gibi
Diyalog kurabilmekte bir meziyettir..!
@MtAydın1907 öyle 👍🏻
İyi güzel katılmana sevindim
En azından taktığın sıfatlara uymuyorum bir nebze
@MtAydın1907 bence hiç uymamalısın
Ben de katılmana sevindim
@MtAydın1907 bence hiç uymamalısın
Hiç uymamalısın dersen çıkamayız ki bu konudan
Durmam yani bende
Bence sende çok gömmelisin emeği, alın terini, göz yaşını..!
@MtAydın1907 dediğim gibi illa ki faydaları da olmuş. Ama bana göre zararı daha çok
Anlıyorum dediğin dediksin..!
Tanıdım seni şu kısa zamanda
En azından bir kısmını tanıdım diyeyim düzeltme..
@MtAydın1907 dediğim dedik olmakla alakası yok. Düşüncem bu
Hiç mi yok
Bu kadar mı eminsin?
Tamam ben uzatan olmayayım
Öyledir.
@MtAydın1907 👍🏻
🤝👋
@MtAydın1907 🤝🏻👋🏻.
😅 Elveda diyesim gelmedi bu kadar alçak gönüllü olma
Arkandan su dökesim geldi
@MtAydın1907 alt tarafı bu konu üzerine konuştuk yaa bu kadar duygusala bağlama bence abicim
🤦🤦
Tamam kulağıma küpe olsun
Mübalağa diye bir kelime vardı onunla mizah yaptım ama
Beni bir sen anladın oda yanlış anladın tam oldu galiba
@MtAydın1907 şu an uykum var o yüzden hiç mizah anlayacak durumda değilim. Neyse iyi Federer
İyi geceler*
Ok
Kendine dikkat et
Sen lazımsın bizlere yani Ülkemize yanlış anlama
@MtAydın1907 sen de bi öyle diyosun bi böyle diyosun anlamadım yani
Selam
Öylede desem böylede desem sonuç itibarı ile iki türlüde kötü bir şey demiyorum
Biraz takdir etmelisin
138 yorumlaşma olmuş vay be diplomatik münazara gibi
@mtaydin1907 tutarsızlık sevmem de ondan dedim. Diplomatik münazara mı iyiymiş 😂
İyi niyetin tutarlı olduğu yerde kelimelerimin, tutarsızlığına bakma büyük resmi gör😅
141 oldu
@MtAydın1907 ben 139 görüyorum şu an
Yine yanlış açıdan bakıyorsun sanırım🙂
@MtAydın1907 sen yanlış bakıyor olmayasın?
İddaya girelim o zaman ne diyim
Soruna bakmam bakmam ben sevmem bende çözüm ne ona bakarım
Sorun yaratan değil çözüm üreten daha makbuldur
Konu küçük ama fark etmez insan birinde neyse beşinde de odur.
@MtAydın1907 böyle bir şey için iddiaya girecek kadar vizyonsuz olamayız demi :) Konuşma için teşekkürler. İyi günler.
Sen ne kadar garip ve enteresan bir karaktersin
Şaka gibisin..!
Laf sokma sevdası uğruna benim ciddi ciddi iddaya girelim teklifim olduğunu vizyonsuzlukla pekiştirip
Aklınca güle güle diyorsun
Laf sokuyorsun
Oldumu egonu tatmin ettin mi
Vizyonunla beraber
Teşekkürüne bir gram ihtiyacım yok..!
Sana da güle güle
Yanlız son tavsiyem Balkan savaşının kaybedilmesini sebeplerini sağda solda konuşma git bir daha derinlemesine araştır zira gülünç duruma düşüyorsun..!
İlla sinirlenmek lazım
Vizyonsuz "olamayız" derken farkındaysan seni de içine katarak söyledim şaka yaptığını düşünerek. Ama kusura bakma özgüvensiz olduğunu hesaba katamadım bunu ego tatmini olarak yorumladığın için şu an anlıyorum durumunu. Balkan savaşlarına gelince gülünç duruma düşen senin. Her şeyi çok iyi bildiğini sanmak yerine otur araştır derim. Seninle daha fazla muhatap olmicam artık
Takdir senindir kiminle muhattap olup olmaman konusunda.
Lakin kelimelerin ve cümlelerin hangi anlam ifade ettiklerini bir tık kaçırıyorsun ve bununlada kalmayıp hiç farkında bile olmadan hâlâ özgüven sorunum olduğuna dair. Laf sokma güdün hâlâ devam ediyor.
İnsanız olabilir özgüven problemim.
Benim kanaatim saygılı bir üslup kullanmama rağmen aynı karşılığı, alamamak sadece
Demekki herkeste olmuyor.
@MtAydın1907 valla her söylediğimi yanlış anlayıp saygısızca davrana ben niye saygılı davranayım? Hadi güle güle. Cevap verme daha fazla
Utanılacak bir şey yapanlar cevap vermez
Saygısızlığının hiç farkında bile değilsin
İlk saygısızlığın sıfat takmak oldu ama ben sıfat takmadım
İkincisi okuludan öğrendiklerin kitaplar ile gelip yorum yapıyorsun oldu
Halbuki buna şahit değilsin vs vs
Sabırla sınırı iyi ayırmak lazım
@MtAydın1907 her şeyi kendi sütüne alınıyor olman da benim sorunum değil. Ben birçok konuda genel konuştum.
Sana şöyle bir analiz yapayım
Hiç üstüne bir gram kusur, hata, dokundurtmuyorsun buna dikkat etmelisin
Misal..
Bana öz güvensiz dedin kelimede bile olsa tamam öyledir dedim sana..!
Karşındakine siz Kemalistler dersen kelime genel olur ama değildir.
ya da okuldan kitaplar ile konuşuyorsunuz dersen bu da genel olmaz..
Olamaz.
ya da biri espiri yapınca iyi ya da kötü espiri.. olabilir!!!
Vizyonsuzmuyuz dersen
Vizyonsuz bir durumun var senin olur o
Birinci tekil şahısa düşer bu Dünyanın her yerinde böyledir
Kinayedir bu
Sonra da
Af edersin ama S.. p sıvama durumun devam etmekte şu ifadelerle
Özgüvenin yok her şeyi üstüne alınıyorsun
Yani bütün her şeyi ben üstüme alınıyorum öylemi?
Sağol Özgüven problemim ciddi derecede devam ediyor Dikkat ederim
Teşekkürler.
@MtAydın1907 vizyonsuz muyuz? Deseydim anlamı farklı olurdu. Ama ben o kadar vizyonsuz olamayız dedim. Hem okuduğunu yanlış anlıyorsun, hem gelmiş hala laf sokmaya çalışıyorsun. Bak az önce de söyledim. Uğraşamam. Yazma daha fazla. Hadi güle güle.
Her şeyi üstüne alınıp genellemeleri bile kendine söylenmiş sayman, söylenen normal şeyleri bile laf sokmuşum gibi algılayıp savunma çabalarına girmek özgüven problemi göstergesidir evet. Bunu anlamak için yeterince psikoloji bilgim var. Konuşma bitti. Daha fazla yazma. Muhatap olmak istemiyorum zaman kaybı çünkü
Senin gibi kelimelere bu kadar hakim biri ile sohbet herkese nasip olmaz
Kusursuz, kendinden hep emin hiç geri adım atmayan hatasız biri
Alçak gönüllülük simgesi
Ben hadsizlik ettiysem kusura bakma
Sanırım bir yerimden bir şey eksilmez
@MtAydın1907 gereksiz algı oluşturma bence
Haklı olabilirsin belki öylede olabilir.
Lakin
Olmayan bir şey varki ve bende buna eminim
Karşımdaki insanı değersizleştirme çabam hiç yok
Muhataplık
Özgüven
Uğraşamam
Zaman kaybı
Güle güle vs vs
Hep yüzde yüz haklı birini rahatsız etmem Tamam merak etme musallat olmam
@MtAydın1907 ben %100 haklı olduğumu iddia etmedim. Karşımdakini de degersizleştirmek gibi bir çabam yok. Okunduğunu normal anlasaydın böyle bir tartışma olmicakti. İyi günler
Tamam
Tüm benliğinle, fikirlerin ve doğrularınla seni itham etmeden sanada iyi günler.
Umarım sende bir gün yapabilirsin!!!
@MtAydın1907 ya hala laf sokma çabasındasın. Tamam uzatma artık. Sana da iyi günler!!
Yapma lütfen daha ne dememi bekliyorsun
İyi temenniyi şimdi sen doğru anlamıyorsun
Okuduğunu anlamamakla itham ediyorsun ve İyi günler.
Benim senin vizyonsuz olamayız cümleni adrese teslim anlayabilmem için seni iyi tanımam lazım dimi
Çünkü bir önceki mizahıda ciddi algılayıp cevap vermiştin
Yok hiçbir çabam
Tamam
Ne diyorsan odur
Ok
@MtAydın1907 offf hadi uzamasın artık bu konuşma. Tamam
Yahu durumu ifade edip
Tamam diyorum ve seni dinleyip uzatmıyorum ve noktalıyorum
Hâlâ ben mi uzatıyorum
Şu tavrına bak
Zorla gıcık etme durumun mu var
@MtAydın1907 tamam ben de uzamasın dedim. Ok
Ok
Umarım uzamaz aksi 200 yoruma doğru gidiyor
Durmazsan benimde durma huyum yok maalesef
Dikkat et kendine
İyi temenniler senin olsun..!
@MtAydın1907 ok
Kürt tanıdıklarım var Atatürkü çok seviyorlar, bazı vatan düşmanları var sevmiyorlar
Seviyoruz hayranız aşığız. 🇹🇷
Ben çok seviyorum 😃
Hayır
Seviyoruz