Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Ben pek olumlu bakmıyorum.
Ayıp
Hayır, neden ayıp olsun
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Ben pek olumlu bakmıyorum.
Devlet hak vermiş gidip gitmemek elbette kendi tercihleri ayıp değil bu hakkın çıkmasını doğru bulmuyorum orası ayrı parası olan yapsın olmayan tıpış tıpış gitsin diyor ama ben bi Türk evladının gidip yapması gerektiğini düşünüyorum ben yapmak isterdim
Birileri bu ülke için ölüyorsa diğerleri de aynı yolu izliyor olmalı. Bedelli yapanların şehit olma olasılığı bile yok. Bedelli yapanların zaten el becerileri ve sanatkar hiç bir yanları bile yok ne çevikler ne zekiler. Bir kasanın içinde bulunan çürük domateslerden farkları yok
Cevap
50Cevap
Hayır ayıp değil neden ayıp olsun ki. sonuç olarak bu bir hak yani parası olan yapabilir kural dışı ya da yasa dışı bir şey yok ortada. ayrıca günümüzde zaten genelde çok ağır eğitim olmuyor diye biliyorum. yani isteyen gider yapar istemeyen de para verir bedava değil sonuçta birinde para birinde zaman vermiş oluyorsunuz
Suriye'de askerlerimiz işid tarafından yakılırken, ses çıkarmayan bir iktidar varken, askerlerimiz paralı asker gibi kullanılıp oradan oraya sürülürken neden ayıp olsun ki? Eskiden askerin canının bir değeri vardı. Şimdi askerin canını değersiz görüyorlar.
Sonuçta bu devletin insanlara vermiş olduğu bir hak yani isteyen gider 6 ay da yapar isteyen gider parası varsa bedelli de yapar insanlar düzenini kurduysa 6 ay vakit kaybetmek istemiyorsan parasını ödeyip yapıyorsa ona kimse ayıp ediyorsun diyemez
Tebrik ederim 👏👏👏
@RealistPitbull teşekkür ederim
Rica ederim reis ağzına sağlık gerçekten
😌😌
Ben yaptım Gayette hoş oldu. Hatta şuanda galiba 1 ay gidiliyor 28 30 gün sanırım ben hiç gitmedim 2015 deki çıkan kanunda yapmıştım. Gayette mutluyum gitmediğime. Ölürüm Türkiyem şarkısını söyleyen kişinin oğlu bile bedelli gitti neyin davası bu. İmkanın varsa gitme
Bedelli, belli bir zümreye sunulan bir hak. birtakım şartları sağlaması gerekli. Yaş, para vb. Eşitlik ilkesine aykırı. 20 yaşında şehit olan gençler de bir annenin evladı. Bakın televizyonlara; hiç lüks bir semtte cenaze töreni olmuyor; nerede köy dere bucak var orada oluyor cenazeler. Bu tesadüf olamaz.
Ayıp olmasa da uzun dönem askerlik yapanlar daha deneyimli yetkin oluyor araziyi tanıyor nere de ne yapacağını biliyor gece olduğu zaman neresi nereye çıkıyor biliyor bedelli yapana hangi ara da bunları öğreticen biz alışana dek zorlandık gecenin körün de yollara düşüyorsun nöbete gidiyorsun eğitime gidiyorsun bazı şeyler hayati öneme sahip bunları öğrenmeden askerlik olmaz o yapılan şey olsa olsa geldim gördüm gidiyorum olur ha bir ay kalmışın ha bir hafta.
Ayıp değil. Eğer 6 aylık toplam kazancın bedelli ücretinden yüksekse bedelli yapılması çok mantıklıdır hatta. Ben de bedelli yapmayı düşünüyorum. 6 ay tuvalet temizlemektense 1 aylık zaman kaybı sonucunda hayatına devam ederim.
Yani eğer ki kişinin belli bir seviyenin altında kriteri düşükse mesela ağır bir hastalık olur ne bileyim annesi yatalak olur babası kardeşi olmaz kimsesi olmaz mecbur gidemez vs gibi özel durumlar için ayıp olduğunu düşünmüyorum
Önceden karşıydım ama son zamanlarda düşüncem değişti..
Neden değişti düşünceniz?
Ayıp olarak görmeyenlere şunu söylemek istiyorum, madem öyle tamamen profesyonel orduya geçilsin, zorunlu askerlik kaldırılsın
👌🏻
Ayıbı falan yok. Mevcut durumda askere gidip vatan savunması yapmıyorsun zaten. Bedelli yapıp hayatına çok ara vermeden devam et.
Allah göstermesin gerekirse zaten hepimiz asker oluruz
Ne alaka ya sonuçta bedelli askerlik yapanlar da ükkesine başka türlü hizmet ediyor. Herkesin kendi kararı. Yapmak isteyen yapar kimsenin laf söylemeye hakkı yok.
Ayıp değil öyle bir hakkın varsa kullan bu devirde ben de olsam askerlik yapmam yani.
6 ay tuvalet temizleyip ağaca selam verip vakit kaybedene kadar veririm parasını en azından ülkenin hazinesine girer daha çok faydam olur. Parayi nasıl kullanacağı devletin işi ben üzerine duseni yaparak zaten vicdanımı rahatlatmis olurum.
Ne alakası var ya. Ayıp değil yapılabilir, askere gidene vatan sevgisi aşılanmıyor
Hayır değil. Bence Türkiye gibi çağdaş, özgür, hür bir ülkede askerliğin zorunlu olup da gidilmezse zorla alınıp götürülmesi çok saçma.
Bence bu biraz fazla abartılıyor. Ömür boyu yoklama kaçağı olmaktan iyidir. Ordunun kasasına da para giriyor. Ortası bulunmuş, mantıklı bir yol işte.
Gidin 6 ay yapın o parayı vereceğine devletin düzenini görürüsün. Birde tabanca tutmayı öğrenirsiniz.
Çok geçerli bir neden olmadıkça, özü kimliği Türk olan için bence çok ayıp. Soyu başka olanı bilmem
Valla bedelli yaptım gayet de memnunum, boşa gecen aylarım olmadı, isimden olmadım, tecrübemi yarıda kesmedim
bedelide tecizatlar neler sonuçta para ödüyorlar size
güzelmiş
Askerliğin sadece erkeklere zorunlu olması kadar değil
Saçmalık gerçekten askerlik görevini yaşayarak yapmak çok daha değerli
Ayıp değil ama vatan borcu farklı. İşin gücün yoksa normal yapmak mantıklı.
Ayıplık değil olması gereken bir şey bu konuyu normalleştiremiyorum
Hak varsa kullanan da olacaktır. Bedelli askerlik yapmak bir haktır.
6 ay gidip askerlik yapmak daha mantıklı bence.
Zorunlu askerlik kaldırılmalı % 100 profesyonel orduya geçilmeli
aynen
öyle olsa emekli olana kadar askerlik yaparım
Ayıp değil. Kanun böyle. Ama uzun dönem askerlik yapanları kısa dönemleri hep küçümsemiştir.
Tabikide tercih meselesi ben olsam bende çocuğumu askere göndermem
Ya bedeli askerlik olmasın ya da zorunlu askerlik kaldırılsın bu kadar basit ve net
Valla aslanlar gibi gittim 1 yıl yedek astsubay olarak vatani görevimi yerine getirdim ama bedelli askerlik yapana da bişey demem sonuçta devlet bunu çıkarmış isteyen bedelli yapabilir
Ayıp ne be? Ota moka ayıp yapıştırıp duruyorsunuz. Asıl insanların fikirlerine tercihlerine saygısızlık büyük bir problem. Biraz kitap okuyun ve bastırın şu beyninizin amigdala bölgesini.
ayıp mayıp kalmadı, o eskidendi ama gerek yok. izin lullanma zaten 5 ay🤷♂️
Ben bile gitmek isterim, erkekler gitsin bir zahmet (sağlik sorunu yahut başka bir şey gibi bir durum olmazsa)
bu devirde çok pahalı en iyi hiç askere gitmemek
Bedelli zihniyeti yerlestikce kimse askerlık yapmak istemeyecektir her Türk asker doğar Vatan borcu para ile ödenmez
Nedeni çok önemli.
İşim var diyenler oluyor bir de barış zamanı askerlik stresi çekmek istemiyorum diyenler var
Bu pahalilikda yapilmaz kardeşim çok paran olmasi lazimki göz görmesin
Anne ve baba dışıda kimse hayatımda ne yaptıgıma karısamaz ozellıkle turkıyede
neden ayıp olsun bu arada bedeli askerde tecizat görev daha fazla olabilir oraya git
Benim evleneceğim adam askerliğini uzun dönem yapsında diğerleri beni ilgilendirmiyor.
Bence değil. Savaş çok çağ dışı bir şey ve bitirmek için çabalamalıyız. Askerlik zorunlu olmamalı böyle bir çağda
Savaş zaruret değilse cinayettir der atamız. Ancak Türkiye'nin orduyu terhis etmesi savaşı bitirmeyecektir. İnsanların bitmez tükenmez istekleri olduğu sürece kapitalizm olduğu sürece savaş devam edecektir
Bu dünya hepimize yeter ama insanlar hep daha çoğunu istiyor maalesef
ülke ekonomisi için çok faydali bi uygulama Nato ülkesiyiz çok askere ihtiyaçımız yok
parası olmayanlara ayıp ediyorlar
Hayır neden ayıp olsun
Ayıp değil gayet normal
Kritik mesleği olmayanların yapması bence de ayıp
Herkes istediğini yapar
Bazı şartları olmalı ama meslek olarak.
neden ayıp olsunki
Bedelli herkesin hakkı !
Hiç bir çocuğumu askere yollamayacağım
Daha çok erkek olunmuyor daha fazla yapınca
Ayıp değil.
hayır değil bence