Aile & Toplum konusunda 748 cevap paylaştı. Aforizmalarla bu konuya açıklama getirebilirim.
*Her adamı yıkacak ve enkazından tekrar bir adam yapacak bir kadın vardır. Kimisine göre bu sevgili, kimisine göre annedir.
*Bir kadın, bir adamı soytarı da yapabilir, kralda.
*Toplumda erkek kadına muhtaç değil fakat kadın erkeğe her anlamda muhtaçtır.
*Eşitlik söz konusu değildir. Bugün 18 yaşını geçmiş bir bayan hala ücretsiz sigortadan yararlanırken, erkek 18 yaşından sonra okumak ya da çalışmak zorundadır, aksi halde devlet bile bakmıyor. Kısacası kadınları her manada üstün ve daha kolay yaşam standartları bekliyor. Bir kadın çalışıp evine ekmek getirmek zorunda değildir ama erkek mecburdur. Buda toplum bilinci ve ahlakı ile ilgili bir konu.
Sorunun cevabı İkisi de birbirinden üstün değildir ve ikisi de eşit değildir. Olay ve zamana göre biri daha baskın olur hepsi bu.13 Yorumla- +1 yıl
anladım teşekkür ederim bu güzel yorum için emek vermişsin:)
- +1 yıl
Kısacası kadınları her manada üstün ve daha kolay yaşam standartları bekliyor
O sırada aynı mesleğe sahip olup aynı yerde yan yana çalışıp daha az akazanan kadınlar 😂
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yıl''Beyin mı iyidir yoksa beden mi?'' gibi bir karşılaştırma yapmışsın..
...
Bu kadın milleti erkekten zekidir abi, yalan yok.
Ama işte, bu zekayı kullanacak ve uygulayacak beden-fizik-güç yoktur kendilerinde.
Bedensiz beyindir kadın.
Erkek ise beyinsiz - ilk versiyon beyinli bir beden.
Güçlü bir beden.
Fakat şöyle de bir şey var:
''Beyin'' bazen rutin hayatı fiillere döküp de kolay yaşayamaz.
Hayat adına doğru manevralar yapamaz.
Onu da gelir yine ''beden'' tamamlar..
Standart zeka, işlevsellik adına daha iyidir çünkü..
www.comicbookmovie.com/.../krang%20mad.png01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler farklı bir yaklaşım oldu bu mantıklı tabi ki.:)
+1 yıleşitlik diye bir şey yok, ikincisi; üstünlük diye bir durum da yok açıkçası. diğer ülkelerde belki eşitlik söz konusu olabilir. Türkiye'de erkek hegomanyasının boyunduruğu altındayız ne yazık ki. bu yüz yıllar önce daha baskındı şu an öyle çok fazla değil desem ağzımı kırar erkekler. ataerkil bir ülke burası kabul etmek lazım.
üstünlük yok demiştim ya; erkek kadından üstün değildir, yaratılış olarak fakat; her daim bir adım önde tutulur. bu değişmez.02 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler toplumsal boyutta söz konusu değil eşitlik haklısın
Eşittir,, üstünlük söz konusu bile olamaz.
16 Yorumla- +1 yıl
eşitlik ideal olan ama kadın sıkıntı ve o kadar çileye sahip azcık üstün kutsal bence.
- +1 yıl
saygılar:)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
74Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılkonuyu alalim.
Erkekler, kadınlardan üstündürler. Şöyleki, Nisa suresi 34. ayet.
Nisa suresi 34. ayet: Erkekler, kadınlardan üstündür, çünkü Allah onları bir çok şeylerde kadınlardan üstün etmiştir, çünkü onlar, kadınları, mallarıyla geçindirirler, doyururlar; iyi kadınlar da itaatli olurlar ve Allah, onların hakkını nasıl korumuşsa onlar da, kocaları yanlarında olmasa bile, iffetlerini korurlar. Kadınlarınızın serkeşliğinden korkunca onlara öğüt verin, onları yatakta yalnız bırakın, dövün onları. Fakat itaat ettikleri takdîrde de aleyhlerine bir sebep araştırmayın, şüphe yok ki Allah çok yüce ve büyüktür.01 Yorumla- +1 yıl
cevabını bir ton yorumda paylaşmışsın ama güzel kardeşim verdiğin ayet erkeklerin üstün olduğu kanıtlayan bweklediğin cevap değildir. Tercüme ve meal anlamında farklı bir üstünlük anlamı içerir. Çünkü Veda hutbesinde ve hucurat 13 de dediği gibi üstünlük takvayla olur kadın erkekyaratıldığı halde üstünlük anca takvayla korkuyla en cok korkan en üstün en değerli olur der. Nisa'da ki ayette erkeğin otoritesinden ve kadının zayıf iradesinden bahseder. Erkeğin daha otoriter olmasını kadının erkeğin sözünü dinlemesini kadın erkek sosyal yaşantıların düzenlemesini inceleyen bir ayettir. Kadın erkek eşitliği hususunda o konuya değinen ondan bahseden ve onu kasteden ayet hucurat 13tür. Peygamber Veda hutbesindede kadının erkekten arabın arap olmayan üstünlüğü olmadığını en üstünün takva sahibi olduğuna özellikle dikkat çeker
Eşit mi püff ben buna gülerim işte kadın ve erkek eşit olamaz kimse yemesin birbirini mesela ben güçsüzüm koruyamam kendimi bile ve erkek güçlü tek yumrukda yıkabilir çoğu kişiyi eşit olmadığımız bir kısım
Mesela ben çok duygusalım ota boka ağlayabilirim ama erkek belli etmez güçlü durmak zorundadır gibi o açıdsn erkek güçlüdür kadın narin ve korunması gereken ;)13 Yorumla- +1 yıl
erkeğin üstünlüğünü savunan bir görüş teşekkür ederim tabi bu da doğru olabilir :)
- +1 yıl
kadınların genellikle erkeklerden daha güçsüz olması erkekleri daha üstün bir varlık yapmaz.
Erkekler kendi aralarında bile farklı özellikler gösterirken, bir kadın ve erkeğin AYNI olduğunu savunmak saçma zaten ama herkes buna rağmen farklılıklarıyla EŞİTTİR. (ayrıca bilmiyor olabilirsin ama eşitlik bir cumhuriyet ilkesi).
Cahilliğinden dolayı kendi cinsiyetini savunamayan ve diğer her kadının senin gibi sümsük olduğunu düşünen aptal bir kadınsın
Yaratılış itibari ile erkekler üstündür. Erkek bir tokat atarsa kadının 2 tokat atma hakkı vardır. Bu şu demek oluyor erkekler 2 kat güçlüdür. Bununla beraber erkeklerin beyni daha büyük ve zekiliğe daha müsaittir. Bilimsel kanıtlanmış bir şeydir. Zeki erkek ile kadın oranlarına bakılabilir. Ama Allah erkeğe tembellik hormonunu daha fazla vermiştir. Biz göbeğimizi kaşıyıp tv izlerken o yüzden kadınlar durmadan çalışır.
Ezcümle erkek ile kadın
eşit değildir eştir.
Ve birbirini tamamlar.13 Yorumla- +1 yıl
dini anlamda sormadım cünkü başka dine mesnsp veya inanmayanlarda cevaplasın diye ancak din bağlayıcıdır dediği neyse o tbi
+1 yılBu soru yanlış. Bu mühendis mi üstün, avukat mı demek gibi bir şeydir. Avukattan üstün mühendis, mühendisten üstün avukat olur. Erkekten üstün kadın çoktur. Cinsleri, vasıfları farklı olanlar arasında mukayese olmaz. Mesela elma armuttan veya armut elmadan iyidir denmez. Çünkü cinsleri farklıdır. Onun için elma ile armut toplanmaz.
32 Yorumla- +1 yıl
valla bilmiyorum binlerce yıldır tartışıyorlar işte.
- +1 yıl
doğru tartışıyorlar ama boşa tartışıyorlar :)
+1 yılİkisinin de yapıp yapamayacağı şeyler var.
Allah birine doğurmak gibi harika bir olayı hediye etmiş, diğerine ise baba olup ailesini sarmalama gücü hediye etmiş.
Biri ampulü değiştirir, biri salata yapar.
Biri dışarıdan ekmek getirir, biri ekmeği masaya servis eder.
Biri devleti yönetir, biri aile içindeki devleti yönetir.
Bir ayette derki "Üstünlük takvadadır."
Yani cevabım "eşittir" olabilir ama asla feminist bir yaklaşımda olmaz, olamaz.13 Yorumla- +1 yıl
Hucurat suresinde geçerde soruyu inanmayan veya farklı dinlere menspu olanlara saygı olsun diye genel anlamlı sordum yoksa dini bağlayıcılık ne diyorsa o
- +1 yıl
erkek ustun kuran der
- https://www.youtube.com/watch?v=Kjvj3cy7hpA
Demiş :)) Cem yılmaz.
31 Yorumla- +1 yıl
hahaha :D
+1 yılBence eşittir ama şu şekilde; ikisinin de yapısı gereği uzman olduğu ya da olabileceği şeyler vardır ama isterse iki taraf zorlarsa yapısında olmasa bile yapabilir. Hani vücut yapmak genellikle erkek yapısında daha rahattır ama aşırı kas yapmış kadınlar da var. Kadın yapısı gereği el işlerinde daha becerilidir fakat erkek stilistler de var gibi. Basit örnekler ama olay bu bence.
02 Yorumla- +1 yıl
yerine göre üstünlükler eksiklikler sonucu cıkıyor o zaman :)
- +1 yıl
erkekler ve kadınlar birbirlerini tamamlıyor demek isterdim ama bu eşcinselleri dışlamak olur. Bu yüzden kadınsı ve erkeksi duygular birbirlerini tamamlıyor diyebiliriz...
Bir kadının yapıpta erkeğin yapamayacağı şey yok diye bilirim
Ama erkeğin yapıpta kadının yapamayacağı şey çok.
Eşit değil. Bunu görmeyecek kadar kör değiliz.
Ama sevgimi saygımı , ikiside insan ikisinede sevgimiz saygımız eşittir (yani ayrım yapmayız) - sadece adamına karakterine göre değişir.02 Yorumla- +1 yıl
doğru tespit teşekkürler:)
+1 yılHer iki tarafın ne birbirine üstünlüğü ne de birbirine eşitliği vardır. Eğer birisi birisinden üstün ya da birisi değeriyle eşit olsaydı iki taraf birbirine muhtaç olmazdı. Kadın ve erkek birbirini tamamlayandır. Her iki tarafın da üstün olduğu farklı konular vardır. Örneğin; Kas ve yönetme gücü erkekte, doğurganlık ve yetiştirme gibi kutsal bir görev de kadındadır. İki taraf da birbirine ihtiyaç duyar. Üstün olan ya da eşit olanlar diğerine ihtiyaç duymaz.
32 Yorumla- +1 yıl
güzel tespit teşekkürler.
- +1 yıl
Teşekkürler.
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılKendimi evdeki gorevi perde asmak olan bir cinsle esit seviyede tutmam :D
(Sovmeyiniz, mizah amaclidir)36 Yorumla- +1 yıl
:D:D:D
- +1 yıl
Becerebilseydinde kendin yapsaydın onu bile beceremiyosun ( perde takmak ) ' mizah ve gerçek ;) '
- +1 yıl
Illa laf sokmacalar illa bir ustun cikma cabalari falan.. he kardesim he sensin he.
- +1 yıl
O görevi de siz veriyorsunuz napalim abla
- +1 yıl
@Krasakovata annem görev verilmesine ihtiyacınız mı var allaşkına. aklı fikri olan insanlarsınız yani ne yapilacak ne yapılması lazım daha onun için komut bekliyorsunuz ne diyeyim ki. eşit anam eşit. her koşulda eşit. küçük espriler şakalar iş bölümleri bu konunun dışında. eşit.
- +1 yıl
Dogrudur
- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılAnayasal anlamda eşittir. eşit haklara sahiptir, öyle de olmalıdır. ama kişisel görüşüm Türkiye şartlarında kadın ve erkek eşit değildir. kadın ezilen kesimdir, bu nedenle pozitif ayrımcılık yapılarak kadınlara daha fazla hak tanımak, eşitliğin temini için gereklidir.
eşitlik derken devletin vatandaşlarına verdiği haklardan faydalanabilme, kanun önünde eşit şartlara tabi tutulabilmeden söz ediyorum. yoksa elbette her iki cinsin de birbirine göre üstün oldukları yönler vardır.18 Yorumla- +1 yıl
kadınlara daha fazla hak tanımak nedır ya bole mı esıt olmay ıstıyosun ole bı dunya yok sen erkegın hakkını gasp edemezsın
- +1 yıl
bireysel bir konu değil benim değindiğim. devletin kadın politikasına yönelik tedbirlerden söz ediyorum. anlaşılmadı sanırım. :)
- +1 yıl
kadın polıtıkası dıye bısı yok ınsan polıtıkası gerek
- +1 yıl
o senin görüşün. ezilenleri koruyacak önlem almazsan, pozitif ayrımcılık yapmazsan eşitlikten söz edemezsin.
- +1 yıl
yav sızın ne gıbı ezıklıgınız var onu anlamıyorum kanunlar sızden yana zaten erkege hak denılen bırsey verılmemıs resmen halen mı ayrımcılık ıstıyosun
- +1 yıl
asıl korunması gereken erkekler be
- +1 yıl
Ben hic hormedim kadinlarin ezilen tarafta olduğunu tabi doguda nasil bilemem Kürtlerin ne mal olduğu belli zaten insan değil canavar
- +1 yıl
ne ezılmesı ya hepsı hıkaye
Gizli Üye(36-45)+1 yılUstunluk demeyelim de erkekler bir adim daha ilerde olmali. Toplumda erkekler evi gecindiren soz sahibi olan aileyi koruyup kollayan kisidir evet bayanlarda yapabilir ama bir bayan kirilgandir bir erkek kadar sahiplenici olamayabilir o yuzden erkekler
23 Yorumla- +1 yıl
anladım teşekkür ederim:)
- +1 yıl
ole bı dunya yok hayat musterektır kımse yan gelıp yatmaya gelmedı bu dunyaya
- +1 yıl
Güzel cevap :)
Bence kadın erkek eşittir
Allah da diyo ben sizi birbirinize örtü olasınız diye cinsler halinde yarattım diye.
Ayet bunun gibi bişeydi yanlış hatırlamıyorsam gene kendi aklımda kalanları yazdım
Allah bizi eşit yaratmış ama insan her girdiği yerde doğal dengeyi bozduğu için bu eşitliği de bozmuş00 YorumlaAile & Toplum konusunda 708 cevap paylaştı. Bazı konularda erkek bazı konularda kadın...
Şöyle ki;
Güç konusunda erkek kadından daha üstünken,
birçok yerde öncelik kadınlarındır. Mesela bir kapıdan iki kişi geçerken önce bayanın geçmesi gibi bir üstünlüğü varken önüne yemek, temizliği kadının yapmasıda erkeğe bir üstünlüktür.05 Yorumla- +1 yıl
Ya saçmalama o geçiş olaylari kibarlik icabi yapilir üstünlük ile ne alakasi var ahaha ambulans da kadinlardan ustun o zaman ahahaha
- +1 yıl
eşitler diyoruz o zaman
- +1 yıl
kadının elı ayagı yok mu da bakıma muhtac
şöyle ki evet fiziksel açıdan erkeğin üstün olduğu bilimsel bir gerçektir bunun nedeni de tarih boyunca ağır işleri bizim yapmış olmamız ve genetiğimize işlenmiş olması sanırım. Ama öte yandan kadınlar manevi yönden daha gelişmiş ve duyarlılar bir erkeğin fark edemeyeceği en küçük detayları bile fark edebilirler. Yan evet birbielerine karşı üstünlükleri var ama birbirleri olmadan da bir hiçler. Bu yüzden bence eşitiz.
01 Yorumla- +1 yıl
genel yaklaşım bunun üzerinde teşekkürler.
+1 yılErkek beyninin tamamını, kadın ise 2/3 ünü kullanır ( totalde insanoğlu beyninin % 2 sini kullanabilir) kadın doğum yaptığında kalan kısım anne şevkati ile dolar. Bu yüzden dinde 2 kadın şahitliği bir erkeğe denktir. (şevkatli olup doğru karar verememesinden dolayı)
Kadınlar erkeklerden keskin nişancılıkta üstündür ( dakikadaki kalp atış sayısı daha azdır)
böyle ıvır zıvır işte.. erkeğin üstünlüğü kodumu oturtur. kadın ise erkek gibi bir öküze dayanma gücü ile donatılmıştır.01 Yorumla- +1 yıl
:D:D:D
+1 yılKadın erkek eşit değildir. Kadınında erkeğinde üstün olduğu konular vardır. Fakat erkek her zaman baskındır. o nedenle örnek verecek olursak 100 metre dünya koşusunda erkek ve kadın ayrı tutulur eşit olmadıkları üçin böyle.. bu örnekleri çoğltmak mümkün..
03 Yorumla- +1 yıl
bedensel olarak güç bağlamında tabi erkek tartışılmaz yani.
- +1 yıl
Şiir konusuna gelelim bence dünyanın en iyi şairleri erkeklerdir, en iyi aşçıları erkeklerdir vs vs sadece güç bağlamında değl yani:)
- +1 yıl
yüz mete kosuda bacak kas yapısından bahsetmişsinde şimdi bağlama ayemeğe şiire :D
Üstünlük söz konusu değildir. Eşitlik ise bazı konularda eşitlik olduğunu düşünüyorum. Bir erkek erkek gibi olmalı kadını koruyup kollamali. Onu mutlu edebilmek için ne gerekiyorsa yapmalı. Sonuna kadar sadakat göstermeli. Kadın ise erkeğine kadınlık görevlerini yerine getirmeli. Ona sadık bir eş cocuklarina iyi bir anne olabilmeli.
02 Yorumla- +1 yıl
güzel yaklaşım tşkrler
Aile & Toplum konusunda 869 cevap paylaştı. kadınına erkeğine göre değişir bence. genelleme yapmak zor. öyle kadınlar oluyorki hayatı boyunca çile çekiyor her türlü güçlüğe göğüs gerip bir erkekten bile beklemesi zor olan yaşamlar sürüyorlar. öyle adamlar oluyor 2 3 çocuk anneleri vefat ediyor hayatımı evlatlarına adıyor annelik babalık yapıyor değil evlenmek hayatına kimseyi sokmadan ömrünü tamamlıyor evlatları için. bizzat tanıdığım insanlar var.
12 Yorumla- +1 yıl
evet bende çok şahidim öyle insan çok benim çevrem de de
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence kadin erkek hitc bir zaman esit olamaz, allah bize öyle yaratmadi, allah erkekleri guclu yarati, kadinlar da duygusal yaratmis, erkekleri basardi isler kadinlar yapamaz, kadinlar da basardi isler erkekler yapamaz.. Bizz farkli yaratmisiz... Esit diye bir sey hitc bir zaman da olmicak, erkeklerin vucutu kadinlarin vucutu bile ayri yapilmis...
16 Yorumla- +1 yıl
Kadınların yapıpta erkeğin yapamadığı şey ne ki
Cevap sahibi+1 yılmesela örnegin, erkekler kadinlar kadar ducenceli degiler, ince dusunceli degiler, kadinlar ereklerden daha cok kornaz ama erkekler de daha zekiler, veya kadinlar evde verdigi duzeni erkekler veremez.. cok baska seyler de var aklima gelmiyor simdilik @kayserilibey38
- +1 yıl
erkek ince düşünceli değil diyorsun da şiirlerini ballandıra ballandıra okuduğunuz en büyük aşirler hep erkek
Cevap sahibi+1 yılsiirler yazdigi icin ince dusuneli oldunu anlami getirmiyor duygular her insan varligida var
- +1 yıl
ince düşünce her insanda var mesele bunu somutlaştıtrarak bir meta olarak sunabilmek. Her insan aynı beyne sahiptir ama atomu einstein parçaladı.
kutsal olarak kadınların üstün güç olaraksa erkeklerin üstün olduğunu düşünüyorum kadınlar kutsaldır annedir çünkü bizleri dünyaya getirirler erkekler güçlüdür yani bu güç kadına şiddet olaylarından da görebiliriz haberlerde neredeyse her gün var
11 Yorumla- +1 yıl
haklısın evet
+1 yılBence evrimsel olarak erkekler bir cok isi yaptığı icin beyinsel olarak daha gelişmiş bilişsel özellikler erkeklerde daha kuvvetli kadinlarin daha ustun oldugu konular daha cok duygusal alanlar ve yavrusuna olan bağlılığı olarak gosterilebilir
13 Yorumla- +1 yıl
Yerine göre üstünlükleri değişebiliyor o zaman diyorsun. Alan olarak irdelediğimizde herkes uzman olduğu alanda üstün sonucu çıkıyor dediğine göre.
- +1 yıl
Evet aşağı yukari oyle düşünüyorum alana göre değişir erkeklerde standart sapma daha fazla ustelik en yetenekli insanlar erkekler olabildigi gibi en aptal beceriksizleri de yine erkekler olabiliyor kadinlarda ise bu oynama cok az oluyor ve kadinlarin yine baska olumlu yani cabuk olgunlasip sorumluluk sahibi olabiliyorlar ve cok calisabiliyorlar
- +1 yıl
aynen kadın daha standart aşağı yukarı aynı mekanizma :D
+1 yılBence erkek daha üstün benden daha güçlü bir kere kızlar narin hassas Ve alıngan.. iki tarafta birbirinin eksiğini tamamlar. Ama her anlamda erkekle öndedir
21 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler
Bağzı kadınlar, bağzı erkeklerden ve bağzı erkeklerde bağzı kadınlardan üstündür :*
21 Yorumla- +1 yıl
haha :D
bunu bir kadın sorsaydı cevabım belliydi ne yazık ki bir erkek sormuş
16 Yorumla- +1 yıl
yinede söyle görüş görüştür:)
- +1 yıl
haha güzel yaklaşım. Ben tabi çektikleri sıkıntı falan dolayısı ile düşündüm ama senin görüşün doğrudur çünkü senin görüşünü sordum cevap için teşekkürler.:))
- +1 yıl
görüşürüz kocaman artın benden :Ç)
- https://www.youtube.com/watch?v=Y3HwcvqaMuU
Demiş Komedyenimiz :)
25 Yorumla- +1 yıl
bu adamıda hiç sevmem ya
- +1 yıl
ama seni severim izledim :) adam haklı konuşmuş yani komik olmasa da güzel yaklaşım :))
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim:)
+1 yılBence kadının kıymetını bılen erkek, erkegıne karılık yapan kadın daha üstündür.
16 Yorumla- +1 yıl
güzel yaklaşım :)
- +1 yıl
eıc hak etmıyormu sencede? :)
- +1 yıl
bence en iyi cevabı seçmek zor çünkü gewrçekten çok farklı yorumlar yaklaşımlar geliyor :)
- +1 yıl
Tamam aklında bulunsun daha güzelı gelmezse bunu yaparsın madem biraz daha farklı yorum istiyorsun al, herkes kendı dunyasının lıderıdır, üzmeyın kımseyı :)
- +1 yıl
dur bakalım merakla bekliyorum yorumunu beğendim ama ayrı :)
- +1 yıl
tamam kardo beklemedeyım bugun bana yarın sana ;)
+1 yılerkekler analogdur kadınlar dijital.
tek üstünlük budur.12 Yorumla- +1 yıl
cemden esintiler :))
- +1 yıl
aynen.
+1 yılhangi açıdan olduğuna bağlı ama söyle bir şey var ki asla eşit değillerdir eğer genelleme yaparsak kadın 1 tık daha üstündür ama bu kadınların kendini beğenmiş davranmalarına bir sebep değil
05 Yorumla- +1 yıl
genel bakış açısına göre
- +1 yıl
dediğim gibi kadın 1 tık daha üstündür çünkü kadının doğurma yeteneği var sizden daha çok acıya katlanabiliriz ve bir hadiste de bahsediyor zaten" cennet annelerin ayaklarının altındadır" diye
- +1 yıl
aynen öyle ben anneme olan yüksek saygımdan kadını söylüyorum babamada saygım yüksektir yanlış anlaşılmasın ama baba olmadan anne evine hertürlü bakar yine ama anne olmadan zor.
- +1 yıl
kesinlikle ikiside eşit ama kadın bir tık daha önde ve bence bunu hak ediyor
- +1 yıl
Kimsenin doğurma yeteneği yok nasıl bi kafa yapın varda bunu yazabiliyosun anlamıyorum iki tarafında doğum için birbirine ihityacı var sen bi erkek olmadan doğum yapamazsın bu seni üstün kılmıyor ayrıca acıya falan da direncinin yüksek olduğunu göstermiyor sonuçta sen doğum yaparken durdurma gibi bi ihtimalin yok her şekil katlanıcaksın o acıya dayanamama gibi bi şansın yok bu seni dirençli kılmiyor boş boş yorum yapmayın allah için
siyasi olarak eşit olabilir ama onun dışında yaratılış olarak ikisinin de birbirinden üstün özellikleri var bence. fizik ve zeka olarak eşit oldukları söylenemez
01 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler
+1 yılhttps://hizliresim.com/1nQJ7A sanırım bayanlar bırcok konuda ustun mesela marifetliler :D
02 Yorumla- +1 yıl
:D:D:D hahaha
- +1 yıl
en iyi cevaba hak kazanmıstır bu caps :D
kadınlar güldür ma çiçektir :D şaka şaka bence erkek üstündür abi şöyle bir şey var sonuçta her şeyi bize soruyolar her şeyden yardım alıyolar demekki var bir keramet erkeklerde:D
01 Yorumla- +1 yıl
yani öyle görünüyor gibi :D
+1 yılhangisi daha insan olabilmişse o üstündür. cinsiyet ayırımı değil insani diğerleri edinme bakımından ayrılabilri kadın ve erkek bence
12 Yorumla- +1 yıl
tabi ki güzel yaklaşım bu da teşekkürler
- +1 yıl
rica ederim ama bence gerçek bu. cinsiyetlerimizi secme hakkımız bile yokken nasıl olurda cinsiyet üstünlük nedeni olabilir
+1 yılKadın ya da erkek, üstünlük bence akılda, adam olamakta, ya da insan olmakta. Insan gibi yaşamayan, adam gibi davranmayan kadını kim ne yapsın erkeği kim neylesin. (Çoğunluk erkek diyecektir çünkü bizim kültürümüzde öyle malesef)
12 Yorumla- +1 yıl
sosyo kültürel sonuç itibarı ile erkek üstünlüğü baskısı var diyorsun
- +1 yıl
Evet aynen öyle diyorum şimdileri yine iyi oldu ama eskiden mesela neden hep erkek çocuk isterlerdi çünkü erkeği daha üstün görüyorlardı... :)
+1 yılKesinlikle eşit değildir ve erkeklerin daha üstün olmasınıı isterim.
32 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler farklı bir yaklaşım
+1 yılDini açıdan erkek her zaman üstün tutulmuştur , kadının şahitliği bile tek başınayken geçerli sayılmaz dini meselelerde. Tabi bu nerden baktığına göre değişir , erkek 1 tık değilde yarım tık üstün olabilir sorun yok benim açımdan :D
14 Yorumla- +1 yıl
haha :D dini açıdan sormadım bilerek inanan kadar inanmayanlardacevaplayabilsin diye:)
- +1 yıl
nası bir link atmışsın arkadaşım girmedi siteye @hamdi339
Kimse kimseden üstün değildir ne beyazın siyaha ne siyahın beyaza nede erkeğin kadına peygamber efendimiz (SAV) bunu belirtmiştir. şahsen benim görüşüm bu dur yemek yapma vs konusunda diyorsan bu tamamen yetenek işidir kadınlar gibi bıçak kullanamam.
02 Yorumla- +1 yıl
inanmayan ve başka dine mesnuplarda var o yüzden din istisnasını katmadım konuya yoksa din açık yani
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Kadın ve erkek üstün değildir birbirini tamamlamak için yaratılmış iki varlıktır Birinin üstün görmek ancak bencilce amaçlar içindir
20 Yorumla
+1 yılCinslerin bir birine eşit olması söz konusu değildir. Belli işlerde kadınlar üstündür belli şeyler erkekler. Üstünlük sadece takvadadır
03 Yorumla- +1 yıl
İyi konuşuyorsun güzel konuşuyorsunda kardeşim elhamdülillah müslümanın ya inanmayanlar insan değil mi kadını erkeği yok mu? Takvayı neye duyacaklar.
- +1 yıl
O zaman üstünlük karakterdir diyim İslam bunu emreder zaten
- +1 yıl
İslamın ne emrettiğini veda hutbesinde ve ilgili ayetlerde açıkças görmekteyiz. Ancak İslamın hoşgörüesasını unutmadan herkese sorma adına dini karıştırmadım. Zaten Takvaya inanan birisi olarak herhalde soramam :)
+1 yılMalesef erkekler üstün, eğer eşitlik olsaydı gece 12 den sonra sokağa çıkan bayana anormal anormal bakılmazdı.
Kadınlar şiddet görmezdi.05 Yorumla- +1 yıl
evet günümüz toplumunda öyle. İdeal olanı sorarsam peki
- +1 yıl
Ancak ülkede ki cahillik geri bırakılırsa bunlarda arkada kalır. Tabii ne okumuşlar hayvanlık yaptı anları pskolojik tedavi gerekli.
- +1 yıl
Nisa suresi 34. ayet: Erkekler, kadınlardan üstündür, çünkü Allah onları bir çok şeylerde kadınlardan üstün etmiştir, çünkü onlar, kadınları, mallarıyla geçindirirler, doyururlar; iyi kadınlar da itaatli olurlar ve Allah, onların hakkını nasıl korumuşsa onlar da, kocaları yanlarında olmasa bile, iffetlerini korurlar. Kadınlarınızın serkeşliğinden korkunca onlara öğüt verin, onları yatakta yalnız bırakın, dövün onları. Fakat itaat ettikleri takdîrde de aleyhlerine bir sebep araştırmayın, şüphe yok ki Allah çok yüce ve büyüktür. - +1 yıl
49/ EL-HUCURÂT -13- Ey insanlar! Biz sizi bir erkekle bir kadından yarattık. Birbirinizi tanıyıp sâhib çıkmanız için milletlere, sülâlelere ayırdık. Şunu unutmayın ki ALLÂH'ın nazarında en değerli, en üstün olanınız, takvâda en ileri olandır. Muhakkak ki ALLÂH herşeyi bilir, her şeyden hakkıyla haberdârdır. @Azer1boy-313 soruyu dini temellere dayanarak sormadım inanmayanda var başka dine menspta aynı şeyleri neden paylaşıp paylaşıp duruyorsun hucuratta da üstünlük yok diyor en cok korkan en üstündür diyor derler cevap vermezsin.
- +1 yıl
@Azer1boy-313 arap masalı
- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılErkek kadına kadın da erkeğe her zaman her konuda muhtaçtır. Artı ve eksi, sağ ve sol gibi. O yüzden üstünlük yoktur.
02 Yorumla- +1 yıl
kuıtuplarla örneklendirme güzeldi:)
- +1 yıl
Biri olmadan diğerinin anlamı kalmazdı.
+1 yılbenim icin erkek ustundur. Her zaman degil tabii ki kadininda hakliligi tartisiilir ama neyleyim ben bana sozunu geciremeyen adami.
21 Yorumla- +1 yıl
bazı bazı üstünlükler değilşir diyelim:)
+1 yılFarklı olan iki varlıktan söz ediyoruz...
Eşitlik/üstünlük mukayesesi için aynı kulvar şart...11 Yorumla- +1 yıl
iyi bir tespit:)
+1 yılkadında erkekte ustun degıldır ıkısınıde Allah yarattı fızıken erkekler ustun dıye oyle sanılıyor ama her ıkısıde eşıttır bırbırlerını tamamlıyan puzzle gıbıdır
01 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler
Bunun erkekle kadınla alakası yok iradesini kullanabilen ve geliştiren zekasını iradeyle birleştirip doğru analizler doğru amaçlar peşinde sebat gösteren İNSAN üstün değil bunları yapabildiği ölçüde ÖNDEDİR
02 Yorumla- +1 yıl
eyvallah ggüzel yorum
+1 yılvallaha duruma ballı erkek den kadına göre değişir teorik olarak ilk 10 15 dakika erkek daha üstün 20 dakikadan sonra kadının hakimiyeti başlıyor arap atı gibi geç açılıyorlar :)
00 Yorumlaerkekler daha hırslı olduğu için daha başarılı oluyor.. bir de erkekte sayısal zeka bayanda sözel zeka var.. ufak işleri bayanlar yapabiliyor işte :))
01 YorumlaEşit denilir ama ortada eşitlik yoktur hiçbir zaman. Hep bir adım erkekler öndedir toplumumuzda maalesef
21 Yorumla- +1 yıl
sosyto kültürel yaşantımız ağır bir ataerkil haklısın.
Allah her iki cinside eşit yaratmıştır. bazı özellik farklılıkları vardır. bu özellik farklılıkları üstünlük diye değil denge için verilmiştir.
12 Yorumla- +1 yıl
katılıyorum bu konuda
İşte benim konum ağır feminist bir insan olarak nerden başlasam bilemedim :D
01 Yorumla- +1 yıl
dur kadın de yeter :D
Aile & Toplum konusunda 904 cevap paylaştı. eşitler ama ustun oldukları konular farklı ama bu onları dengeliır ve esıtlıor ıste
02 Yorumla- +1 yıl
herkesin bir üstün olduğu tarf var hepsini topladıgımızdaeşit diyorsun
sonuçta iki grup da insan, eşit olmama söz konusu olmamalı bence
01 Yorumla- +1 yıl
tşekkürler
+1 yılKadınlar hep alçak görüldü erkeklerden ama yanlış! Kadin ve erkek eşittir.
06 Yorumla- +1 yıl
eşitlik teşekkür ederim:)
- +1 yıl
Olması gereken bu her iki cinste ayni muameleyi görmeli. Ama bu pek öyle olmuyor. Kadinlar hep hor görülüyor.
- +1 yıl
esıtse askerlık de yapın o zaman agır ıslerde de calısın
- +1 yıl
Nisa suresi 34. ayet: Erkekler, kadınlardan üstündür, çünkü Allah onları bir çok şeylerde kadınlardan üstün etmiştir, çünkü onlar, kadınları, mallarıyla geçindirirler, doyururlar; iyi kadınlar da itaatli olurlar ve Allah, onların hakkını nasıl korumuşsa onlar da, kocaları yanlarında olmasa bile, iffetlerini korurlar. Kadınlarınızın serkeşliğinden korkunca onlara öğüt verin, onları yatakta yalnız bırakın, dövün onları. Fakat itaat ettikleri takdîrde de aleyhlerine bir sebep araştırmayın, şüphe yok ki Allah çok yüce ve büyüktür. - +1 yıl
49/ EL-HUCURÂT -13- Ey insanlar! Biz sizi bir erkekle bir kadından yarattık. Birbirinizi tanıyıp sâhib çıkmanız için milletlere, sülâlelere ayırdık. Şunu unutmayın ki ALLÂH'ın nazarında en değerli, en üstün olanınız, takvâda en ileri olandır. Muhakkak ki ALLÂH herşeyi bilir, her şeyden hakkıyla haberdârdır.
Insanin insana karsi ustunlugu yoktur. Ustunluk takvadadir.
12 Yorumla- +1 yıl
tabi ki veda hutbesi istisna :) inanmayanlar da var veya başka dine mensup :)
Eşit değiliz kabul etmiyorum. Kadinlar daha üstün zarifligiyle anneligiyle durusuyla cennet bile ayagimiza serilmisken erkek üstün olamaz bana göre.
24 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler yorum için bizi doğuran anaya saygımız olmalı elbette kadını erkkten aşağı görmemliyiz.
- +1 yıl
cennet analarin ayaklarin altinda degildir
- +1 yıl
kuran da boyle bir sey yok uydurma hadisler kendine sakla
- Aile & Toplum konusunda 480 cevap paylaştı.
+1 yılDinde bile yeri yok erkek ile kadın eşit falan değildir !!! Kadınlar narindir ben kırmaya incitmeye kıyamam el üstünde tutulmalı bunu anlarım ama eşitliği kabul etmiyorum !!!
01 Yorumla- +1 yıl
anladım teşekkürler.
tabiki kadın
Kadının üstünlüğü erkek evlat doğurduğu gün başladı06 Yorumla- +1 yıl
güzel tespit:)
- +1 yıl
Tabi canim spermler olmasa da kadinlar gayet doğuruyor zaten
- +1 yıl
yani sperm dersek yumurta olmadanda spermler biyere kadar yaşıyor:)
- +1 yıl
bak sorunun ucu sonsuza kadar gider yumurta olmadan sprem sprem olmadan yumurta bir işe yaramaz ayda bir atar durursun :) yani doğurganlık üstünlük sebebi olamaz ama doğurkanlıkta o kadar sıkıntı üstünlük sebebidir bence
- +1 yıl
Adam zaten senin bu boş yorumundan dolayı sperm örneğini vermiş erkek kısır olsa senin nasıl cocuğun olucak onu söyle, anlayın artık iki tarafında birnirine ihtiyacı var sizin karnınızdan çıkıyoruz diye doğurma yeteneğiniz olmuyo kimse tek başına doğum yapamaz
Kadın tabiki kadının fendi erkeği yendi :):) işte bu bizim zaferimiz...
03 Yorumla- +1 yıl
afferin :)
- +1 yıl
kutlu olsun ne diyelim:)
Eşitiz ama ailelerden dolayı bazı kadınlardan daha üstünüz. Tanıyorum benden üstün olan karşı cinslerimi aileden dolayı olan.
01 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler
Cem yılmazın deyimiyle sıkıntı çıkaran parçalar olmadığı için kadınlar üstündür bence
01 Yorumla- +1 yıl
:D:D:D:
- Devamını Gör (73)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler