Çok fazla günahlarımın olduğunu düşünüyorum, şimdi ibadet etmeye başlasam çok mu geç?

22 yaşındayım, yurt dışında doğup büyüdüm, ailem müslüman fakat çok dindar bir ailede büyümedim. şu an yaz için türkiyedeyim ve ezan sesini gerçekten özlediğimi ve frankfurtta da duymak istediğimi fark ettim. kapanmak bana göre değil fakat namaza başlamak ve maddi durumumun iyi olduğu bi dönem umreye gitmek istiyorum. kurban zamanı kurban kesmeyiz biz fakat ben kestirmek ve bağış yapmak istiyorum. kısaca islamın gerektirdiği herşeyi gücüm yettikçe yapmaya hazırım (tesettür dışında)

bu yaşıma kadar doğduğum coğrafya da zina olsun, alkol olsun, domuz olsun, yalan konusmak kumar vs her turlu islamın reddettigi seyleri yaptım ama cok pismanım. bu saydıklarımı yaparken tabii ki suana kadar yaptıgım tum kotu alıskanlıklarımdan uzak duracagım. sizce 22 yasında bu kadar dini acıdan pis hissediyorken ibadetimi duzgun yapsam gunahlarım hafifler mi?

Çok fazla günahlarımın olduğunu düşünüyorum, şimdi ibadet etmeye başlasam çok mu geç?