+1 yılBu hayatta eş tanıdığın bütün insanların önüne geçmelidir. Ne anne ne ne baba, hiçbiri eşe karşı öncelik sağlamamalıdır. Tamam onlar büyük amenna ancak her şeyin bir düzeni var. Eş kimdir? Seninle aynı hayatı paylaşan kişi. Anne baban seni yetiştirdi, büyüttü ama misyon bir noktaya kadar devam edecek, o bir noktadan sonra sana ölüme kadar eşin eşlik edecek
02 Yorumla
Soran+1 yılFakat bunu anlamayan bir eşim var. Her fırsatta onlara koşuyor mesela ben hiç hafta sonlarını huzurlu geçiremiyorum. Sürekli onların yanına gitmek durumunda kalıyoruz. Çok yoruldum bu durumdan. Zaten bir çok hatasını affetmek durumunda kaldım üstüne bunlar da olunca hiç katlanamıyorum ama çocuklarım olduğu için susuyorum.
- +1 yıl
Kalbinin sesini dinle kardeşim. Unutma kalbinde sonsuz Voltta bir ışık enerjisi var. O ışığı takip edersen doğrulara muhakkak ulaşırsın
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılEğer bir erkeğin duruşu yoksa ailesine bağımlı olmadan bir şey yapamıyorsa o evlilik ya tartışmalara yol açar ya da ayrılığa. Tabiki anneye babaya saygı olmalı değer verilmeli ama o sınır çizgisi olmalı evlilik iki kişilik bir yolculuktur o evliliğe üçüncü şahıslar dahil olursa. O evlilik yıkılmaya mahkumdur. Bizim turkiyede şöyle bir sorun var zaten evlenirken kocanla evlenmiyorsun ailesiyle evleniyorsun çünkü herşeye dahil oluyorlar gezmene kavgana , evine özeline vss ben bunu bizzat yaşayarak tecrübe ettim ve yuvam yıkıldı oyuzden bir duruşu olmayan , evine yuvasına sahip çıkamayan belli bir yaşa gel eşine gelmesine rağmen bir erkek annesinin eteginin altından cikamıyorsa hiç o insanla evlenme derim.
27 Yorumla
Soran+1 yılMesela şöyle bir şey oluyor. Her fırsatta ailesine yardıma koşuyor ama diğer erkek kardeşleri hiç onun gibi koşturmuyor. Birsey lazım olduğunda eşim koşuyor.. ailesine değer vermesi sorun değil ama her zaman bizden daha önderler gibi hissettiriyor.
- +1 yıl
Tabiki ihtiyaç halinde koşacak ona lafım yok ama hiç birsekilde eşini ihmal etmeye hakkı yok bu dinende caiz değil zaten koşsa ne olucak ki yine en değersizi olucak o kosturduguyla kalacak çevremde çok örnekleri var bunun zaten o adam bir kere koşmasin sen suçlu olursun bunuda bil sen yaptırmiyor gibi lanse edilirsin
Soran+1 yılÇok doğru ne olursa bizden biliyorlar zaten ne kadar iyi olsam da arkamdan konuşuyorlar.
- +1 yıl
Ya ne diyim gülüm bilmiyorum ki dedim ya ben bu dönemleri yaşadım çok zor oluyor tam bir sabır işi gerçekten oysaki benim eski eşimle şahsi hiç sorunum yoktu kendi halimizde yaşıyorduk ne zamanki hayatıma dahil oldu her şey değişti bonce tartışmalar başladı bu tartışmalar kavgaya soğukluğa sebenlb oldu en son boşanmaya kadar geldi. 10 yıl sabrettim sabır sabır oda bir yere kadar oluyor. Ben evliliğimde bu kadar kendimi değersizleştirdiğim bir an olmadı hayatım da verdiğim en doğru ama en zor karar buydu yuvam yıkıldı ama kendimi buldum diyebilirim kimsenin beni uzmesine izin veremezdim geldigim nokta bu... Hakkında hayırlısı olsun inşallah güzellik 🌺 her şey gönlünce olsun 🙏
Soran+1 yılO kadar isterdim ki boşanabilmeyi ama çocuklarımı düşündüğüm için bişey yapamıyorum ne yazık ki.. kendime olan sayımı yitirdim.. nereye kadar sabredeceğim bilmiyorum.. 😞
- +1 yıl
Allah büyük hun doğmadan neler doğar demişler
- +1 yıl
Gün
Türkiye de çoğu erkek böyle zaten.
Evli olmanın, eş olmanın gerek ve sorumluluklarını işlerine gelmediği için yerine getirmiyolar.
Çoğu zaten ailesi evlenmesini istedi diye evleniyo.
Sonra da bekar gibi hayatlarına devam ediyo.
Olan; pembe panjurlu evde mutlu mesut yaşama hayali kuran saf kızlara ve çocuklara oluyo🙂11 Yorumla
Soran+1 yılPembe panjur hayalim olmadı hiç. Esasen ben sırf bir yuvam olsun diye evlendim beni çok sevdiğini düşündüm başlarda öyleydi çünkü ancak zamanla öncelikleri değişti tavırları değişti. Çok sert ve kaba birine dönüştü belki özünde öyleydi ama görememişim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,5b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır kesinlikle katlanılmaz eş benim için her şey demektir bir ömür onunla yaşıyorsunuz sonuçta
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılAradaki dengeyi sağlayamayanla zor yürür diye düşünüyorum..
18 Yorumla
Soran+1 yılYürümüyor zaten sürekli kavga.. sözlü şiddet bazen fiziksel
- +1 yıl
Fiziksel şiddet varsa zaten sürdürmenin anlamı yok. Kadına küfürü ve şiddetin affı ve bahanesi olamaz..
Soran+1 yılBende bekarken hep böyle diyordum asla affı olmaz gözünün yaşına bakmam diyordum ama maalesef öyle bir hal alıyor ki yaptıktan sonra özür dilemeler affetmem için peşimde dolanmalar. Hep aynı senaryo. Sadece arada iki küçük evladım için sabrediyorum. Baba evim yok gidebileceğim. Ayrılsam çalışıp çok güzel gecirinirim ama çocuklarımın başında duracak kimse yok. Onların büyüyüp herseyi anlayacak hale gelmesini beklemekten başka çarem yok. Kimseye açamıyorum etrafımda olup bitenden haberi olan yok. Ailesi onu nasıl yetiştirmiş bilmiyorum… kendileri bile bazen başa çıkamıyorlar kaç kez tartışma yaşadılar kavga ettiler kendi meseleleri yüzünden eşim sinirliyken anne baba tanımaz biri. Psikolojik olarak destek alması şart ama maalesef bir türlü ikna edemedik. Çok zor bir hayatım var çok yoruldum. Burada belki içimi döker rahatlarım dedim bilmiyorum 🤷♀️
- +1 yıl
Anlatabilirsiniz.
Bekara boşanmak kolay demişler. Doğrudur. Ama akraban falan da mı yok?
Soran+1 yılAkrabalar nasıldır bilirsiniz. Sizin iyi olmanızı istemezler. Onların diline düşmektense..
Annem vefat etti babam yalnız ancak öyle bir durum ki babamın kendine ait bir evi yok deşmek beraber yaşıyor dedemin evi de henüz miras bölğnmediği için ortak sayılır yani boşanmış olsam oraya gidemem. Çok karışık hersey. Şimdiki aklım olsa asla evlenmezdim. 😔- +1 yıl
Arkadaşlar hep "evlen senin bizden daha mutlu olmaya hakkın yok" diyorlar bana. 😃
Ortak ama gitseniz iyi karşılamazlar mı? Ayrıca akraba falan ama hani teyze, yenge falan yok mu samimi olduğunuz? Gündüz çocuklar orada kalır, siz de maddi destek olursunuz.
Soran+1 yılİnanın o işler hiç öyle olmuyor. Çocuklar çok zorlanıyor o durumda ve istismar ediliyor psikolojik olarak. Sabredebildipim yere kadar artık. Size tavsiyem çok iyi tanıyın. Evlilik çok kolay ama bitirmek çok zor oluyor hele çocuk varsa.
- +1 yıl
Çok iyi tanıdım. 4,5 yıllık ilişkimde aldatıldım. 😃😃
Çocuklar zorlanacak ama okul falan yok mu? Sürekli evde olmayacaklar ki.
İnsanın ailesi en çok değer verdikleri olabilir, bu çok normal. Ama eşini değersiz hissettirip ailesine de tam tersi ölüp bitiyorsa her kadın mutlaka üzülür buna.
20 Yorumla
+1 yılAsla katlanılmaz. Ana kuzusudur o. asla huzur vermezler. adil olmalı. bir eşi kendi yuvası olduğunun farkında olmalı
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. eşin yeri ayrı ana baba ayrı erkek olsa dengeyi kurmak zorunda ailesine vefalı evlat olacağım derken kötü koca durumuna düşmemeli düşerse de hatasını kabul edip kendine çeki düzen vermesi gerek bunları yapmazsa hayat gerçekten çekilmez olur
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBoşanmalar çok arttı, kimse katlanmıyor , evlilik kurumu diye bir şey kalmadı
23 Yorumla- +1 yıl
Rekor boşanma davaları var
Soran+1 yılİmkanım olsa ben de boşanacağım ama çocuklarımı düşündüğüm için yapamıyorum
Cevap sahibi+1 yılBende çocukta yok, ekonomik özgürlüğüm de var ama bir yuva kolay kurulmuyor. Çok düşünmek lazım çok. Ben sonradan pişman olmayayım diye serhat yabancının evlenmeden ve boşanmadan iyi düşünün kitabını aldım, onu okuyorum , resmen aydınlanma yaşadım. Tavsiye ederm
Anasının kuzuları evlenmesin mümkünse çekilmez çünkü
00 YorumlaHerkese verdiği değeri birbirine katarsa olmaz , çok yanlış
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Bir erkek ya da kadın için zaten anne ve babası daha değerli olmalı.
013 Yorumla- +1 yıl
bu yüzden evlenememissin belli evlendigin an artik ailen esindir 5 10 yil sonra olecek anne baban degil
- +1 yıl
@bazlamalıpeynir Dünyada hiç bir kadın (ya da erkek) asla anne ve babadan daha değerli değildir :D :D Anana babana acıdım.
- +1 yıl
ailemde boyle duşunuyor sende boyle dusunursen evlenebilirsin belkii :D
- +1 yıl
@bazlamalıpeynir Evlenip boşandığında dötüne baka baka babanın evine gidersin ama :D ya da canını verecek biri lazım oldu, git bakalım karın ya da kocan verir mi canını? Hayır ama anne ve baba verir.
- +1 yıl
kimse kimse icin canini vermez ayrica babamin evine gitmeyecegimde nereye gidecegim ne alaka evlendigin zaman esini ilk ailen olarak gormen lazim yoksa yurumez evlendigin zaman esin ailendir
- +1 yıl
senin annen baban aile olarak seni ve birbirini görmüyorsa senin aile yapinda bir sorun vardir ki onlar yaşlı ölmeleri yakındır
- +1 yıl
@bazlamalıpeynir Dostum sen kocanı ailenden üstün tut, ben anne babamı. Başka sorun var mı?
- +1 yıl
@bazlamalıpeynir Yani ne zaman öleceklerini Allah bilir :D Bakarsın onlar seni gömer önce :D :D :D
- +1 yıl
he evlenemezsin o zaman onu diyom
- +1 yıl
@bazlamalıpeynir hadi dostum hadi, işi gücüm var. beni buradaki hatunların ağzına bakan ergen veletler ile karıştırma. 40 farklı insanla evlenme şansım oldu, neyi bilip bilmeden konuşuyorsun :d
- +1 yıl
ama evlenmedim :q
- +1 yıl
*evlenmedinn
- +1 yıl
@bazlamalıpeynir Yaşın 19 mu?
+1 yılBen katlanıyorum yapacak bişeyim yok cünku kimsemde yok tel tabancayım annesinden kavga yaptim anasina babasina seslenmedi yine suçlu ben oldum lafa gelincede onlar benim anam babam nasil atayim diyo
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılbabam oyleydi babannem babamin beynini yikiyordu babamda bize kotu davraniyordu Şu an cok sukur ayrilar
00 Yorumla
+1 yılkesinlikle ayrıl kendi anne babamdan biliyorum ikiside ailesine daha çok değer veriyorlar her gün kavga ben olsam o saniye ayrılırım demiyorum ki sana daha çok değer versin ama ikinizin yeri ayrı olmalı
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKesinlikle katlanilmaz ya bu durumu suanda esimle yasiyorum bosanmayi dusunuyorum
06 Yorumla
Soran+1 yılÇocuklarımız olmasa çok kez denedim ama başaramadım hep çocuklarım gözümün önüne geldi. Dayanılmaz bir durum
Cevap sahibi+1 yılBende ayni dusunuyorum cocuklar icin devam ediyorum kucuk oğlum bana cok düşkün
Cevap sahibi+1 yılBenim esim ailesi icin oluyor hel birde erkek kardesi var ise yaramazin teki resmen somuyor ablasini
Cevap sahibi+1 yılBenim ailem en baslarda esime birkac yanlis yapti ben esimin arkasinda durdum uzun zaman ailemle gorusmedim ama esim ayni durumda benim arkamda durmadi babasi ile kardesinin yaninda oldu çok zoruma gitti
Cevap sahibi+1 yılErkek kardesi evde biriktirdigimiz altinlari caldi adim gibi eminim ama ıspatlayamiyorum esime kardesin caldi dedim benimle bir ay konusmadi
Soran+1 yılÇocuklarım biraz büyüdüğünde herseyi anlayacak duruma geldiğinde daha fazla katlanamayacağımı düşünüyorum. 😕
Gizli Üye(30-35)+1 yılBelki de problem sensindir. Belki da sana katlanmak istemiyordur.
00 YorumlaHayır büyük konuşmak istemiyorum ama rahmetli babam sayesinde biz de böyle bir durum yaşadık. İnan ne o evlilik , evlilik oluyor ne de çocuklar için bir ev. Yol yakınken kurtul
00 YorumlaDemekki eşi o değeki hakketmiyormu acabağ. O erkekte eşinden değilde Anne Babasından daha cok sevgi görüyor olabilirmi
00 YorumlaSevgin varsa bi müddet daha dayanabilirsin sonrası kendine zulüm olur bence eşin değişmediği sürece mutlu olamazsın
00 Yorumla
+1 yılAilesine değer veren esinede verir vermiyor diyorsan kiskançlik yapiyosundur
00 Yorumla
+1 yılhatir onun ailesi artik sensin 5 10 yil sonra geberecek ana babasi degil
00 YorumlaKatlaniyorsa kendi huzursuzluğunu da razı geliyordur maalesef
00 Yorumlaçok zor. engel değil, ama zorluyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılhop gitsin onlar ile yaşasın bana öylesi gerekmez
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Hayır çok zor bir evlilik olur katlanılmaz.
00 YorumlaKatlanılmaz. 1 hayatın var senin de neticede
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOna anne ve babasının veremeyeceği şeyi vererek kölen yap.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 626 cevap paylaştı.
+1 yılKatlanılmaz. Boşanılmalı.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Çok zorr benimki öyleydi ama ben hallettm şükür
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,5b cevap paylaştı. ben olsam katlanmazdım
00 Yorumla
+1 yılKatlanilmaz. Herkesin yeri ayridir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTecrübe ettim hayattım karardı asla katlanılmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence yanlış eşine de değer versin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılE olması gereken değil mi?
014 Yorumla- +1 yıl
hayir evlenince ailen eşindir yoksa yurumez
Cevap sahibi+1 yılKusura bakma da elin oğlu için ben kendi annemi babamı hiçe sayamam evlenmek istemeyen evlenmesin, meraklısı da değilim.
- +1 yıl
sence annen senden ve babandan çok anneannen ve dedeni mi seviyor? bu yaslarda cogu kisi boyle dusunur ama kendi aileni kurunca önceligin onlar olacak
Cevap sahibi+1 yılKanka kocam benim çocuğum değil. Teşekkürler ✋
- +1 yıl
Yiaaa öyle dediğine bakma , tamam ailesi ayrı ama evlenince kocisi bir de kız çocuğu olursa anlar.
Cevap sahibi+1 yılNsjsnsjsnsjwnsjwj senle olucaksa olur olurr sende çocuğum ol sksnsksjke
- +1 yıl
Olurrr djjd
Cevap sahibi+1 yılOyyş koca bebemmm benim skjsskks
- +1 yıl
Benii ayaginda sallayipp, nenni de sölücen mi annisş djdj
Cevap sahibi+1 yılMeme de verim mi sosjsksjsksjsk
Cevap sahibi+1 yılUtandım be gizlenim baari dksjsj
- +1 yıl
Hash djdjdj
- +1 yıl
Ben burdan demedim de tabi ki djdj
Cevap sahibi+1 yılGel askimm meme de verim aç ağzını bakım aaaaa
- Aile & Toplum konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılDüşündürücü kisiye göre değişir
00 Yorumla Hayır katlanilmaz
21 Yorumla- +1 yıl
Çoğu evlilik bu yüzden bitiyo zaten
+1 yılKatlanılmaz
10 YorumlaMal işte kocan kabul et
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılMümkün değil
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılÖyle evlilik yürümez
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Katlanmas
00 Yorumla
+1 yılHayır bence
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 466 cevap paylaştı.
+1 yılHayır
00 Yorumla
+1 yılZor bir durum
00 Yorumla
+1 yılHayır.
00 Yorumla
+1 yılKatlanılmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılZor katlanılmaz
00 Yorumla
+1 yılAyrıl
00 Yorumla