Rahatsız eden birini engellemeyip devam etmesine müsaade mi edelim istiyorlar, çocukça falan değil. Kimse rahatsız edilmek istemez ve bu durumun önüne geçmek istenmesi -engel atılması- gayet normal bir durum.
Beni o an sinir etmiş, moralimi bozmuş ya da sadece dünya yer küresi üstündeki varlığı ile rahatsız etmiş birini acımadan engellerim ve bu beni bağlar. Kalkıp bunu saçma sapan ya da çocukça görenlerin aklı, fikri ve zikri çok da umurumda değil.
Alakası bile yok. Engel atmak bir haktır ve eğer gerekiyorsa bu hakkı kullanmak doğal bir durum. Sosyal medyadan hakaret etti diye şikayetçi olcam dersin ona da ne gerek var yaağğğ gibi tuhaf cevap veren oluyor. İyi de bu da bir hak sonuçta.
Bence engellemek absürt değil, konuşmak istemediğini söylediğin halde engellemekten başka Bi çare bırakmamak absürt asıl çocukluk gereksiz ısrarcı olanlarda 😉
Çünkü temel sosyal görgü kurallarına aykırı gibi görüyorlar ve kişinin olayların doğal akışına karşı çıkmasına neden olur onlara göre. "Seninle konuşmak istemiyorum" veya "Senden hoşlanmıyorum" demek gibi kaba ve saygısızca gelir onlara.
Engellenmeyi severim guzel oluyor neresimi guzel oluyor dusunsene sohbet edip seni anlıyan biri var muhabbeti sabrı harika ama sonra aniden gidiyor işte bu berbar o yuzden engel atsınlar daha iyi
Düzelebilecek bir meseleyi hic caba gostermeden, sorundan kacmaktir. Öğrenmen gerekeni ögrenmeyip kacmak gecistirmek gibi. Cocukca olan tarafı bu. Bu bir cozum degil.
Bir tane arkadaş var ismi lazım değil , her ters bir şey yaptığımızda mesela bak engellerim bak engellerim diyip duruyor. Engellersen engelle yani çok mu gereklisin sanki , bana çok çocuksu geliyor.
Ergence hareket deselerde bazıları engeli hakediyor yapışkan insanlar var sonuçta ama ortada bir şey yokken iş olsun diye engelleyenlerede anlam veremiyorum..