Görüyorum çevremde karısı liposuction yaptırıyor yok efendim ben o işlemin parasını vermek zorunda mıyım diye isyan eden kocalar var bence koca dediğin kadınının tüm masrafı karşılamalı. 😒

#orkide
Görüyorum çevremde karısı liposuction yaptırıyor yok efendim ben o işlemin parasını vermek zorunda mıyım diye isyan eden kocalar var bence koca dediğin kadınının tüm masrafı karşılamalı. 😒

#orkide
E tamam altımıza da bez bağlasınlar olsun bitsin. Gerçekten bazı şeyleri abartmaya bayılıyorsunuz artık aç gözlü olmakta diyemiyorum buna çünkü bundan daha fazlası bu istenilen şeyler. Erkek dediğin kendisi için çalışır evi için çalışır bazen karısı sıkışırsa ona yardım eder geri kalan parasını çocuğuna harcar ya da birikim yapar. Kadın dediğin evi için çalışır kendine harcama yapar, kocası sıkışınca ona yardım eder, çocuğuna harcama yapar ya da kendine bir yatırım sağlar. Çok bakım yaptırmak istiyorsa bu kadınlar ayakları var bacakları var gitsin bir iş bulsun çalışsın kocasına gereksiz gereksiz şeyler yüzünden "paraya ihtiyacım var hayatım" demesin. Konu şiddet olunca kadın erkek eşittir, kadın daha üstündür demesini biliyorsunuz konu para olunca mı kocacılık başlıyor.
İslam'a göre karşılamak zorunda. Hatta kadın çalışsa bile çocukları için dâhi harcama yapmak zorunda değil. Bu görevde kocaya ait. Kadın evde oturup akşama kadar film izler kitap okur. Misafir ağırlar eşi yokken. Alışveriş için dışarı çıkar. Yan gelip yatar. Akşam olunca da maaş alır eşinden bu hizmetleri karşılığı. Koca vermek zorunda mecbur. Ama günümüzde kadınlar sömürüldüklerinin farkında değiller. Batı şunu dayadı: sen kocanın eline bakmak zorunda değilsin. Kendin çalış. Kendin Kazan. Kadında tamam dedi ve her sabah patron kızmasın diye 6-7 de kalkmak zorunda kaldı. İş yerinde cinsel istismara uğrama ihtimalini kabul etmek zorunda kaldı. Akşam iş dönüşü tecavüze ya da cinayete uğrama ihtimalini kabul etmek zorunda kaldı. İş yerinde en ufak bir hatasında patrondan herkesin içinde azar işitme ihtimalini göze almak zorunda kaldı. Aslında kadına özgürlüğü değil, iş verenin kölesi olmayı öğrettiler. Bu sayede iş verenler kadının fiziğini de kullanarak kadının bedeni üstten de para kazanmayı başardılar kocanın eline mahkum değilsin yalanıyla
1-Bir erkek barınacak bir çatı (kira veya kendine ait), mutfak masrafı, elektrik, doğalgaz, internet, telefon faturaları, giyim ihtiyaçlarının zaruri olanlarını karşılamak zorunda. Yani evi ev yapan her şeyin yükü erkeğin boynunun borcudur. Tabi bunları sağlayan bir erkeğe aynı ölçüde hürmet gösterilmesi gerekir.
2-Diğer yandan kadının güzelliğini korumak için yaptırdığı işlemlerin masraflarını da gücü yettiği ölçüde karşılamak ile mükellef. Eğer erkeğin gücü yetiyor ise bunları da karşılamalı. Sonuçta o kadının güzelliğini yiyen yine o adam. :)
3-Ancak; 1. maddede belirtilen zaruri ihtiyaçlar haricinde kimse gücü yetmeyecek ölçüde yükün altına girmek zorunda değil.
Kadınların yaptığı ve yaptırdığı, adını dahil bilmediğim bir çok şey var. Evet, kadın bakımlı ve güzel olmak zorunda buna hak veriyorum. Fakat, saçma sapan dolgudur, estetiktir, ameliyattır bunların masraflarını karşılamam. Ben doğallıktan yanayım, göze batmadığı sürece de bu tarz şeylerin yapılmasını istemem.
Cevap
67Cevap
Günaydın, ben şahsen karşılardım eşimin tüm masraflarını ama her insan aynı değildir. diğer kişilere göre değişir mesela erkekler eşlerinin tüm masraflarını karşılamak zorunda değiller. Evlilikte finansal sorumluluklar, çift arasında karşılıklı anlaşma ve paylaşma üzerine kurulur. Günümüzde, birçok çift eşitlik ilkesi doğrultusunda finansal sorumlulukları paylaşmaktadır. Eşler arasındaki finansal düzenlemeler, çiftin tercihlerine, gelir durumuna, kariyer durumuna ve diğer faktörlere bağlı olarak değişebilir. Bazı çiftler, birlikte aile bütçesine katkıda bulunmak için gelirlerini birleştirirken, diğerleri gelirlerini ayrı ayrı tutmayı tercih eder. Aynı şekilde, masrafların nasıl bölüneceği, ev işlerinin nasıl paylaşılacağı gibi konular da çiftler arasında karşılıklı anlaşmaya dayanır.
Eee bi zahmet guzum 🙃
Erkeklerin yorumlari sasirtti ama bir yandan da sevindirdi. Yaşım 25 ve bu konuda cekiniyordum acikcasi. Atanamadim ama evlilik zamanimda geldi. Ya erkek yani kocam beni. ihtiyaclarimi karsilamazsa diye dusunuyordum. Yorumlara girmeden önce de erkekler bir suru sey demislerdir diye girdim. Iste niye ben karsiliyorum, ben cuzdan miyim, kendisi karsilasin calissin vs derler diye dusunmustum ama yanilttilar beni. Cogu eşimin elbette isteklerini ihtiyaclarini karsilarim, evlilikte her sey ortaktir demisler. Bu beni sevindirdi. Artik meslegim ve param olmadan evlenecegimi dusunmuyordum cunku. Erkekler artik evin ve kadinin ihtiyaclarini karsilamak istemiyor diye düşünüyordum. Biraz daha beklerim aslinda meslegimi elime almak icin ama artik 25 ten sonra kizlarda evlilik yaş dolayisiyla zorlasmaya başlıyor toplum icerisinde. Bu islere yavastan girismem lazim ama iste erkekler kadinlarin ihtiyaclarini karsilamak istemiyorlar diye cesaret edemiyordum. Ilk defa erkeklerin yaptigi yorumlar sevindirdi beni.
Yazılanlara bakma. Evlilik karşılıklı paylaşmaktır diyorsun. Her şey eşit olacak. Yok öyle yatarak koca üzerinden para harcamak
@neverstopp evdeki kadinlar yatıyor mu?
Her sey esit olacaksa erkeklerin ev isleri ve cocuk bakimina geldiginde en az kadinlar kadinlar kadar gorev aldigini goremiyorum şahsen. Paraya gelince esitlik isteyip durmayın. Diger islere de elinizi attigini sahsen bir kadin olarak görürsem eşitlik olur. Bu turlu esitlik olmuyor kusura bakma. Kadin calissim evi cekip cevirsin, yemek yapsin, cocuklara baksan her bir halta kendisi kostursun. Erkek ne yapsin? Sadece nefes alip verin. Ne zamanki kadin kadar ev islerinde ve cocuk bakimina dair islere erkekler olarak dahil olursunuz o zaman eşit oluruz. Ama simdi değiliz. Erkekler olarakta esitligi sadece para olarak goruyorsunuz şu donemde. Bu ise adaletli bir yaklasim olmuyor
Yatarak demişsin. Annen yatıyor mu evde? Ev hanimi olan kadinlar yatıyor mantigindan çıkın artik erkekler olarak. Önünüze kim yemek koyuyor? B*klu donlarinizi kim yikiyor, asiyor, dolaba yerlestiriyor. Oturdugunuz, yaşadığınız alani kim temizliyor. Giydiginiz pantolanlari, gomlekleri kim utuluyor. Cocuga kim bakıyor, tuvalet egirimi, beslenmesi, odevleri kim ilgileniyor? Buna ragmen kadinlara yatıyor diyorsaniz Allah'tan korkun diyecek baska bir sey yok. Keske annenizde yatmasaydi da boyle yetismeseydiniz. Azicik kadina deger vermeyi, kadinlarin yaptigi fedakarliklari, dur durak bilmeden calisrigini oglu olarak ve bir erkek olarak gozunuze soksaydi. Belki boyle dusummezdiniz o zaman. Iyi gunler. Boşa da cevap yazmayin. Bu zihniyetteki birinin yorumunu okumam daha da cevap vermem
Ben gereksiz şeyler üzerine yorum yaptım yalnız. Dediklerinize katiliyorum ama liposection çok mu gerekli kadına?
Böyle bir kural yok tabi ki. Fakat eş eğer çalışmıyorsa ihtiyaçlarını karşılamak gerekiyor. Sonuçta kadının sabit bir geliri yok. Kocası yardımcı olmayacaksa kim yardımcı olacak o halde.
Kadın çalışmıyorsa ki bunu da eşi talep etmisse essek gibi karşılayacak ama kadın çalışıyorsa iki kese bir olmali kendi ihtiyaclarinida beraber alabilirler
Yaşama devam edebilecek ya da söyle ifade edeyim hayatını idame ettireceği şekilde bütün ihtiyaçlarını karşılamalı bütçesi ile orantılı kalite de iyileşir kötüleşir ama haricîndeki masraflarını karşılamak zorunluluğu yok örneğin evlilik tanışma yıldönümünde sevgililer günü anneler günü gibi günlerde abartılı hediyeler falan hatta bu günlerde alınan ciklet bile fuzuli bir harcamadır
Aslaaa aslaaa aslaaaa. Hic hoşlanmadığım şeyler. Tabiki yeri gelir ben sevgilimin bir şeyini karşılarım yeri olur o benimkini karşılar ama benim masraflarımı sürekli karşılamaya çalışması beni rahatsız ediyor. O yuzden ondan maddi anlamda yardım istemediğim sürece harcamalarıma asla karışmamali
Tamam erkek tüm ihtiyaçları karşılamalı da bu cümle suismale açık bir cümle. Kadın şimdi gemiye veya uzay mekiğine ihtiyacım var dese adam onları almak zorunda mı 🤣 asalet sahibi kadın gibi kadın ailesinin gelirini bilir makul şeylere ihtiyaç duyar. Diyet spor varken liposuction istemez.
Eğer eşi çalışmıyorsa karşılaması gerekir. Eşi çalışıyorsa zaten gelen para ortaktır. Evlilikte ikilik olmaz.
Efendiler kölelerin ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır. Ben demedim siz diyorsunuz
Tam tersi o
Hayır efendiler kölelerin barınma, beslenme, konaklama, giyim kuşam ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır yoksa azletmek zorundadır. Kadın çalışmayıp ev işlerini yapsın yemek hazırlasın ve kocasıda onun ihtiyaçlarını karşılasın. Süper bir efendi köle ilişkisi
dinen de zorunlu zaten başka görevi ne onu yapma bunu yapma nefes alsın diye mi alıyoruz bunları
Hayır tabii ki de değiller onları hayatımıza alıyorsak onları sectigimiz için hayatın geri kalanını onlar ile geçirmek istediğimiz için alıyoruz her yediğimizi içtiğimizi yaptığımız her şey karşılasın diye değil.
Bu görüş, kültürle alakalı oluyor biraz. Baba evinden çıkan kız, kocasını baba rolüne sokuyor. Uyan artık kızım, el oğlu ile evlendin. El oğlu babaya benzemez. Bir anda kendini kaldırıma yapışmış amele sümüğü gibi ortada buluverirsin.
Kölem olacaksa her şeyini karşılarım sonuçta parayla mal satın alırsın mal olduğunu kabullenecekse olur hiç sorun yok ama biraz o da fedakarlık yapacaksa tabii ki insan gibi muamele ederim eşit oluruz kendi seçimi yani farketmez bana
dinimize göre karşılamak zorunda , ama liposuction da zaruri bir ihtiyaç değil açıkcası bunu karşılamak istemese mesela yadırganmaz kadın yağ aldıracak buna masrafım ihtiyacım diyecek çok saçma ya..
Yani imkanın varsa tabii karşılar ama imkanı olmadığı halde kadında onu zorlamamalı yani adama da sırf güzellik merkezine gitmek için kredi çektirtmemedi her şey imkan doğrultusunda olmalı bence hem kadın hem erkek birbirlerini zorlamamalı
Kocanın gelirine göre değişir zengindir amenna her şeyini dört dörtlük yapsın ama durumu yoksa bkunu çıkarmanın bi anlamı yok tabii karşılıcak ayağını yorganına göre abartmamak şartıyla anlayış en güzel kişiliktir bence
Kadın çalışıyorsa kendisi zaten odeyebilir adamn ödemesine gerk yok ama kadın çalışmıyorsa koca ödemeli sonuçta üst kat komşunun kocasi ödeyecek değil ya.
Teknik olarak evet. O kadın kocasına emanettir. Ama asgari ücretli bir adamın karısı böyle bir operasyonla isterse pek de hoş olmayan sonuçlar çıkabilir tabi 😊
Evet ama kadın da saçma sapan herşeye para harcamamalı
evet tüm masrafını karşılarım ve benim hizmetkarım cariyem gibi olur emirimden çıkmaz sultan süüleymanla hürrem gibi. uyuyorsa sana bu herşeyi karşılasın kadında ona hizmet etsin.
Türk kadınlarının görüş açısına bakar mısın sjdjfj
Sabahtan akşama göbek sal kısmetse olur izle otur evinde kendimi geliştirme elin adamı seni alsın parasını da sana akıtsın ahhajsdmmd
Neden liposuction?
Sağlıklı beslenip, spor yapsın.
Boş masraf🤷♀️
Adamlar haklı bu durumda 🤔
Tercih meselesi :D
Kadın çalışıyorsa ve iyi bi geliri varsa kendi masrafını karşılar. Karısını çalıştırmayıp para da vermeyen erkekten nefret ediyorum. İyi geliri olup kocasını yiyen kadından da nefret ediyorum.
Değil ama hak ediyorlar yokk özelikle Ortadoğu ülkelerindeki erkekler
Öyle zihinete bu gerekli
Hayır karsılamamalı habıre ister durur kadınlar cok istiyorsa girsin ise kendi parasıyla yapsın ne yapacaksa
Temel ihtiyaçları evet. Yemek, giysi, barınma gibi. Makyajıymış, pahalı pırlantalarıymış filan istiyorsa o zaman kendisi çalışabilir.
Hayır kadınlar kadın erkek eşittir lafını savunabiliyorsak herşeyi de tek tarafa yıkmak eşit olmadığını gösterir...
kadın çalışmıyorsa israf abuk subuk şeylere masraf yapmıyorsa erkeğin parası varsa tabi ki evet
yani kadın evinde oturup yemeğini temizliğini yapacaksa karşılamalı tabi
ama lipsakşın falan değil bence
Tabiiki karşılamak zorunda hele sağlık sorunlarını mecbur karşılayacak o senin yazdığın hastalığı bilmiyorum ama onuda yaptirmali
Kadın çalışmıyorsa erkek tabiki kadının masraflarını karşılamak zorunda. Evlendiysen isyan etmiceksin yani 🫤🫤
Özellikle çalışmayan bir kadınla evlenmeyi tercih ediyorsa ve ev işi sorumlulukların tamamını karısının karşılamasını bekliyorsa evet, karşılamak zorunda.
Erkeğin yaratılış nedeni kadının ihtiyacını karşılamak içindir, her türlü 😂
Eyer ironi değilse bu yorumun katılmıyorum
@morGüzeli21 yok yav erkekleri gıcık etmek amaçlı bir ironi_ydi zjdjkd
O zaman çok iyi valla gıcık erkekler valla aynen:)
Bence eşleri de çalışıyorsa tüm masraflarını karşılamak zorunda değiller.
Çalışıyorsa kendi kazancıyla yapsın çalışmıyorsa zaten öyle kabul etmişim demektir
Çalışmıyorsa zorunda tabi alâ hala bide yok falan çekmişler evlenin de göreyim sizi
eşlerinin derken
metreslerinin falan da mı
çoğul eki...
Hayır değil duygusal ve zaruri ihtiyaçlarını karşılamalı
Yardım edebilir ama hepsini karşılamak zorunda değil. Kadınlar da çalışıyor artık ve paraları var.
İnsanların doyumsuz olduğunu düşünürsek her istediğini alamaz. Ama kadınlardan bahsediyorsak o iş çıkmaza doğru gider.
Kadinlar neden maddiyatı erkeklere yüklemek için kurnazlık yapıyor?
Peki erkekler niye kadınları becerip atmak için kurnazlık yapıyor?
@bRokeHeaRth__ bilmem karşılıklı birbirini kullanan erkek ve kadınlara sorman gerekiyor bunu. Bana değil
Eşinse mecbursun sonunda her şey ortak karı koca oldu mu senin benim param olmamalı
Erkek almali da kadın da israttan kacmamalı kac aydir kahve makinesi alcam diye para biriktiriyorum bütçeye zarar vermeden alicam bakalim 😂
Ne alaka ya. Çalışsın kendi isteklerini kendi karşılasın. İhtiyaçlar için tamam ama böyle şeyler için hayır
Hayır ama @beyazorkidem senin her şeyini karşılamak isterdim 😍😍 aşık oldum sana
Acik sozlulukle soyluyorum. Biraz zekasi olan erkek bu devirde evlenmez.
Evlilik düşünüyorum evliliğin erkek için tuzak olduğunu düşünüyorum hatta
Zerre umrumda olmaz artık devir değiştiği kendi çalışıp kendi parasına göre alışveriş yapsın
Lişosekşın yaptırmayalım bir zahmet sıksın gtünü kilo almasın formunu korusun
Erkek ise ödemez. Kadına yanlızca atm olan bir erkeğin değeri terlik kadar bile yoktur kadının gözünde.
Evet karşılamıyorsa evlenmesin kardeşim.
Çalışmayan bir kadınsa karşılamak zorunda. Çalışan bir kadınsa böyle bir mecburiyeti yok erkeğin
Karşılaması lazım ancak adamın durumu yoksa ve kadın üzerine gidip duruyorsa işte o olmaz. Yapabilen yapsın kardeş.
o zaman aşk ilişkileri olmuyorki, çıkar ilişkisi oluyor
Çıkar ne alaka o zaman evlenmesinler :D
her şeyimi karşılamak zorunda değil aslında, bi tek yatımın mazotunu koysun yeterli
bunu diyen kadınlara s gidin çalışın diyorum
Yarını düşünmeyecek kadar param varsa problem yok😂
Niye siz yeni yetmemisiniz ne mecburiyeti var senin keyfin için?
Erkek zenginse problem olmaz ben de karşılardım her isteğini yeter ki beni sevsin bana sadık olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?