Ben sevmiyorum. Ve Türküm türklüğumlede goçurur duyorum. Neden bi cumhur başkanına bu kadar sadık kalmak zorundayım
Bende sevmiyorum
Sevmek zorundasın ben seviyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Neden sevmiyorsun ki Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı şimdi hem ülkemizin yarısı yabancıların olacaktı hem de kendimize bırakılan kısımda da manda ve himaye altında kontrolde olmamız muhtemel olacaktı. Ayrıca herkes sevmek zorunda diye bir şey yok ama herkes sevmelidir bence. Neden sevmiyorsun ki?
Bence normal bir yönetici ve sıradan bir subaydı nefret etmiyom ama o olmasada bi başkası olacaktı
Ama Atatürk'ün önemli bir dönüm noktasını oluşturan kişi olduğunu Dünya da kabul etmiştir mesela "Her yüzyılda bir dahi gelir bu yüzyılda Türklere geldi" gibi sözler vardır daha birçok söz.
Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ancak Atatürk'ü sevmemek cehalet ya da nankörlük meselesidir. Bir kadının sevmemesi ise daha büyük nankörlüktür.
Bence bir kadının sevmesi nene hatuna nankörlüktür
Cevap
4Cevap
Sevmek zorunda değilsin ki. Yalnız şu konuda bir daha araştır Atatürk bir cumhurbaşkanı değildi sadece.
Ne idi peki
Subay dı bu kadar
Osmanlıda subay değilmiydi
Subaylık küçümsencsk bir meslek değil ayrıca
Müslümanım
Kişiden kişiye değişir bence güzel
Baş örtüsünü yasaklamış. Medreselerde camilerde çocuklara eğitim verilmesini yasaklamış eğitim gören çocukları babalarını ve hocaları canice darp etmiş
Annesi osmanlı kadınıydı
Bu cevabın seni tatmin ediyor mu cidden?
Yani gerçekten bu konu üstünde de olabilir İslam hakkında da olabilir dilediğin zaman istediğin vakit konuşabiliriz. Böyle konuların ben yazılarak bir sonuca varacağına inanmıyorum konuşulması gerek bunların. Özellikle de İslam hakkında gerçekten başım üstünde ağırlar dinler ve konuşurum seninle. Sadece şunu demek isterim sana Allah kelaminda bile bizleri namaz kılanlara karşı uyarıyor Maun suresinde. O yüzden hiçbir konuda araştırma yaparken bir hocanın sözü bir bilmem nenin sözü diye seni aldatmasına müsaade etme. Bizim Peygamberimiz sav hoş görü üzerine idi, tatlı dilli ve adalet sahibi biriydi. Müslüman gözü açık olmalı. Senin hayatın senin fikirlerin hepsine saygı duyuyorum çünkü sen yaşayıp ölünce o mezara tek gireceksin. Kimse seninle olmayacak amellerin dışında. Rabbim sana güzel ameller nasip etsin. Kapım daima açık son olarak diyeyim yine. Allah a emanetsin.
Sende Allaha emanet ols duaların için teşekkürler benim için ettkiklerinin inşşalah 10 katını Allah sana verir
bir cumhurbaşkanı derken? herhangi bir cumhurbaşkanından bahsetmiyoruz farkındaysan ülkenin kurucusu
Bence sıradan normal bir cumhur başkanı ülkeyi dedelerimiz nenelerimiz kurdu ve yönetici olarak onu seçti
bence derken fmfmdk bencesi mi varmış bu işin
Sevmek zorunda değilsin ama saygı duymak zorundasın.
Saygı duymak zorunda olduğumy düşünmüyorum
Gayet zorundasın.
Yoo ne olur ki duymazsam
Bence bi 100 yıl sonra kimse hatırlamayacak
Anan Baban belli bir milliyetin özgürlüğün yaşayacak bir vatanın olduğu için.
O olmasada bunlar zaten olurdu belkide daha iyi olurdu
O olmasa ne anan olurdu ne baban ne de bir atan bu kadar net.
Neden olmuyomuş benim atalarım 1 kişiye muhtaç olucak kadar aciz değil sizinkileri bilmiyorum ama
Senin ataların kim söyler misin?
Nene hatun seyit onbaşı fatih osman bey ve binlerce isimsiz onurlu türkler
Ahh garibim tarih bilgine acıyorum onların Mustafa Kemal Atatürk'ün en yakın yol arkadaşı destekçisi ve onun için canını feda eden insanlar olduğunu bilmiyor musun
Onlar mustafa kemal için değil senin için benim için canını verdi
Mustafa Kemal kimin için verdi canını?
Vermedi eceli ile vefat etti
Yaptığu iyi şeyler var ama kötü şeylerde var bana göre normal bir yönetici tayipten farkı yok ikisinide sevmiyorum ikiside iyi şeyler yaptı o zaman onlara tapalım
Tüm hayatını cepheler de geçirmiş, sayısız zafer kazanmış, devrim yapmış, bu ülke için savaşlara katılmış, iki defa kurşun yemiş, sonra bu eceli ile ölmüş mü oluyor?
Evet öyle oluyor
Nankörsun sevme saygı da duyma. Allah yukarıda.
Tamam
Saygı duymak zorundasın. Sev ya da sevme kimsenin umurunda değil senin Ata'mızı sevip sevmemen.
Ne seviyorum ne saygı duyuyorum
Bunu bir insanın başka bir insana dayatması da cahilce vahşice ve çok ilkel bir tutum
Bunu söyleyen insanlara biz bir başkasına zorlayarak sevdirmeye kalksak hoş olur mu
Ağır nankörsün onun sayesinde kadın olarak varsın bil istedim
Sevme sende
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?