- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBen kendimi bildim bileli yalnızım hiç sevgilim olmadı ve o sevgiyi hissetmedim maalesef. zaten dünyada adalet yok ki benim gibi iyiler erken ölüyor her zaman.. mesela yalnızlık ve sosyal izolasyonun sağlık üzerinde olumsuz etkileri olduğu birçok araştırmada gösterilmiştir. Yalnızlık, kronik stres, depresyon, anksiyete, uyku sorunları, bağışıklık sistemi zayıflaması gibi bir dizi sağlık sorununa yol açabilir. Bu sağlık sorunları da erken ölüm riskini artırabilir. Örneğin, 2015 yılında yapılan bir araştırmada, sosyal izolasyonun ve yalnızlığın kalp hastalığı, inme ve diğer kardiyovasküler hastalıklarla ilişkili ölüm riskini artırdığı bulunmuştur. Benzer şekilde, yalnızlıkla ilişkili olarak depresyon, intihar düşüncesi ve yaşam kalitesinin düşmesi gibi psikolojik sorunlar da gözlemlenmiştir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılOlabilir diyemeyeceğim, Zîra böyle bir şey araştırılsa da mutlak bir tez ile ispat edilemez. Belki ihtimale verilebilir, lâkin ihtimaller de öyle olduğuna delil olmaz.
Bazen oluyor ki, doksan yaşına gelmiş ve hiç evlenmemiş belki mutlak yalnız kalmış bir kadın veya erkek hâlâ diri ve sağlam bir ağaç gibi ayakta duruyor. Evli ve genç kişilerde, genç yaşlarda ölebiliyor.
Yani her ikisinin ölümü ve ölüm yaşları birbirini dengeliyor.
00 Yorumla
+1 yılYalnızlığı yanlış tanımlıyorlar yalnızlık sevgilinin olmaması demek değil ya da arkadaşının olmaması demek değil yalnızlık ailenin olmaması demektir bir evin ve bir işin olması demektir evden işe işten eve gelip gitmek demektir yalnızlık yalnızlık budur böyle yaşayan insanlar evet çok ciddi bunalımlara girebilirler.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
93Cevap
+1 yılBen yalnızlığa aşık bir insanım. Çokluğu sevmem insanlarla iç içe olmayı sevmem uzaklığı severim, kahveyi, kitabı, sessizliği, sakinliği, ezginin günlüğünü 😊asla umrumda değil ölüm riski
31 Yorumla- +1 yıl
Burcun yay mı 😉
- Aile & Toplum konusunda 543 cevap paylaştı.
+1 yılYüz yaşına kadar yaşamayı düşünmüyorum. Sorunlu insanlarla uğraşmaktan kanser olup iki yüz yaşına kadar yaşayacağıma kafam rahat bir hâlde elli, altmış yaşında ölürüm.
10 Yorumla
+1 yılKişiye göre değişir bu bence hayatıni zehir eden biri ile ömrün de kısalır yalnızlık daha iyi o açıdan
20 YorumlaKendi mi bildim bileli yanlızım. 32 yıl Bu sureç için de Tam aksine ilişkisi olanların İntihar oranı ℅90 Yanlız olma nın temeli Huzur Zorluğu ise Akraba, Baskı sı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılÖlüm riski her zaman %50'dir. Herkes için bu böyledir. Çok sağlıklı insanların çok sağlıksız insanlardan önce öldüğü bir dünyada kimsenin garantisi yoktur
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılYalandır be, yalnızlık huzur demek, biriyle didiş onun kahrını çek bakalım kim önce ölüyor...🤣
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
u +1 yılBence o yanlış kadın erkeği erken yaşta öldürüyor 😂
189 Yorumla- +1 yıl
@GatoKitty şimdi sana soru Türkiye'de en çok kim dul kalıyor erkekmi kadinmi?
- +1 yıl
@GatoKitty kadın öldürülmesi ayrı onlar sadist insanalar cahil toplum o ayrı bir şey ama ben yaslanarak diyorum erkekler önden gidiyor değilmi onun için herşeyde erkeklerin yük omzunda unutma
- +1 yıl
yük erkeğin mi omzunda djfkfkfdk evde yaptıkları bi iş bile yok anca işe gidip gelip yatıyorlar onu bile sanki çok bişi yapıyormuş gibi gösteriyorlar kadın hem çalışıyor hem eve bakıyor hem çocukla uğraşıyor ev işi yapan erkek neredeyse yok bile yan gelip yatıyor otel odası gibi her şeyi ayağına geliyor bu mu zor
- +1 yıl
@GatoKitty o değil eve yardım eden erkekte var da senin bu erkeklerle alıp veremediğini anlamdim bu yaşta ne tecrüben varki böyle dusunuyosun bakım
- +1 yıl
İşte çok dert cekiyolar misal bak sen erkeğini önceden öldürürsün bu belli 😂
- +1 yıl
@GatoKitty sana demekki kötüleri denk gelmiş şimdi bende benle konuşan kadınlar evine bakmiyo desem olur mu sence olmaz sen feministmisin kız 😂bune erkek düşmanlığı
- +1 yıl
@GatoKitty buna boşuna laf anlatma. Tüm yük kadının omuzunda ama erken ölen erkek bunun sebebi de yükleri çoluğu çocuğu kadının üstüne at tabiki kadin yıpraanır ama çalışan demir ışıldar adam yan gelip yatmaktan oturduğu yerde çürür hareketsiz bir yaşam sonrası erken gider açıklaması bu😉
- +1 yıl
@Hayatgercek buna derken az (terbiye) maşallah orgutmusunuz ben kadın erkek eşit diyenlerdenim siz bildiğiniz feminist çıktınız bırakın şu erkek düşmanlığını
- +1 yıl
@GatoKitty babandan dolayi anlıyorum ama bence herkezi öyle görme
- +1 yıl
Erkek düşmanı hiç değilim ama bu konuşmaya daha fazla kayıtsız kalamadim bu değil bayım
- +1 yıl
@GatoKitty feminist senin gibilere deniyor çevrende gördün diye herkes öyle olcak değil unutma o değil ben bu soruyu sorana yazdım sizi ne ilgilendiriyor onu anlamadım 😂
- +1 yıl
@Hayatgercek konuşmada kötü bişey yok baştan sona oku anlarsın anladın
- +1 yıl
Takibe aldım zaten soruyu nereden aldım sürekli bildirim geliyor, baştan yorumu gördüğüm halde bulaşmadim ama kızcağız haklı mecbur dahil oldum. Sende tabi cendereye sıkışınca bizi örgüt yaptın ama değil gerçekler neyse o, işinize gelse de gelmese de
- +1 yıl
@Hayatgercek ben kötü bişey demedim kadın erkeği erken yaşta öldürüyor dedim ve güldüm yani ironi yaptım ki bunu anlamiyosaniz ben napim
- +1 yıl
@GatoKitty peki senin ne gibi bir üstünlük var hem diyosun erkekler böyle hemde üstün olmak istiyosun tövbe tövbe bu kafayla olursun kesin 😂
- +1 yıl
Güldün evet de lafı da koydun ortaya. İnsanım fikri neyse zikri oymuş...😏
- +1 yıl
@GatoKitty tabikide savunurum sen nasıl erkekler böyle diyosan bende öyle diyebilirim bana gorede erkekler erken ölüyor bu benim düşüncem seni ilgilendirirmi 😂
- +1 yıl
@Hayatgercek fikrim savurum doğrudur ve ben nasıl böyle diyosam sende tersini düşünüyorsun değilmi ben kadınlar öcü bilmem ne demiyorum sadece erkekler erken oluyor size nazaran bu her çevrede öyle sen dul kalan erkek gördün mü hep kadın
- +1 yıl
@GatoKitty Allah'ım delircem siz teskilatmisiniz asıl senin savunduğun şey kötü kendin dedin ben üstün olmak istiyorum diyosun herkes kendine göre üstün zaten
- +1 yıl
@GatoKitty tamam gormussundur ben kadın daha çok diyorum bunun neyini anlamadın onu anlamadım 😂
- +1 yıl
@GatoKitty ben feminist zannettim ama pardon sen daha kötüsü çıktın direk ben ustunum diyosun 😂 pardon o konuda yanıldım
- +1 yıl
Bunun cevabını zaten ilk yorumumda verdim neden erkeklerin erken öldüğünü
- +1 yıl
@GatoKitty orada güldüm güldüm kız çıldırtma beni ciddi sen sevgilinede böylemi davranıyorsun
- +1 yıl
@Hayatgercek kesin senin dedin gibidir emin ol
- +1 yıl
@GatoKitty çocuğu bile bezdirmissin belli 😂 üzüldüm çocuğa
- +1 yıl
@GatoKitty 😂 sen bu gidişle evde kalırsın soleyim ben bu lafımı unutma
- +1 yıl
@GatoKitty unutma benim tercihim ben istesem evlenirim ama işte böyle çene cekemedimden dolayı örnek sen adamın başını utulersin birde yakışıklı ve güzellerin tercihidir evlenmemek az büyü öğrenirsin 😂
- +1 yıl
@GatoKitty Türkçem gayet senden iyidirde ben seni anliyamiyorum ciddiyim valla seni algilayamiyorumda Allah seni alacak adama sabır versin 😂
- +1 yıl
@GatoKitty seni kimse anlamaz bence okadar yorum yaptın bak senden ciddi bişey anlamadım tamam burada atliyosun ama kendini soluyosun ben üstün olmak istiyorum diye kimse kimseden üstün olamaz küçük unutma herkes eşit yaratıldı şunu önce anla ben erkekler erken ölüyor diyorum ve halada diyorum bu benim yorumum ve düşüncem saygı duycaksin anliyomusun
- +1 yıl
@GatoKitty ben lafı cevirmem ne diyosam o canım ol. bakalim nasıl üstün Olcan 😂 deli kız ya beynimi çorba ettin yemin ederim 😂
- +1 yıl
@GatoKitty beni ne kadar taniyosunda bu kadar konusuyosun saygı hak edene verilirmis görende beni kadın düşmanı Sancak iyimisin sen 😂
- +1 yıl
@GatoKitty senin burcun ne he baş belası burcun ne senin üstün olmak isteyen kadın 😑
- +1 yıl
@GatoKitty yemin ediyorum valla bıktım senden arkadaşım canım kendi doğrularını kendine sakla olur mu rica ediyorum
- +1 yıl
Yengeç belli hemde çok belli 😂
- +1 yıl
@GatoKitty melankolik oldundan olabilirmi 😂
- +1 yıl
Karmaşık duyguları olduğundan böyle oluyor zaten
- +1 yıl
@GatoKitty terazide oyle oluyor ama saol valla kız yildirdin beni saol 😂
- +1 yıl
Yahu yeter nereden dahil oldum sürekli bildirim geliyor, soruyu takibi bıraktım yine de geliyor özele geçin artık konuşacaksaniz lütfen
- +1 yıl
@Hayatgercek girmicektin bu konuya noldu ohhh iyi oldu canıma değsin hahah
- +1 yıl
Yahu tamam da bu kadarı da fazla🤣 ya da sil sen silebilirsin benim yorumları siz devam edin
- +1 yıl
@Hayatgercek yookkk orada kal ben nasıl çorba olduydam sende olcaksin karismam😂
- +1 yıl
@GatoKitty yaz kız devam @Hayatgercek sana iyi oluyor devam et valla susma hiç 😂
- +1 yıl
Senin başını özelde ütülesin sabaha kadar hatta günlerce çok istiyorsan hakkın bu🤣
- +1 yıl
@Hayatgercek yok benim utulemesin sana verelim valla tam şenlik konuşur konuşur kız zaten filozof gibi bu senide öldürür benide öldürür erkenden 😂
- +1 yıl
@Cendere1910 Erkekler dul kalmıyor ölenin senesi doldu mu ikinciyi alıyor
- +1 yıl
Ona ben karşıyım işte ikinci almasına herkes tek olcak oldummu öyle yaslancak bana göre tabikide
- +1 yıl
@seyda028 ne senesi. O kadar beklese gene iyi, 40 beklemeden daha cenaze sırasında bakan var🤣
- +1 yıl
İşte ülke gerçeği bu👍
- +1 yıl
Yok erkeklerinde yalnizi var ben şunu anlamadım erkeğin iyisi size göre yokmu 😂
- +1 yıl
Vardır belki denizdeki kum tanesi, bulursan denk gelene aşk olsun😅 deyip 80. Yorum ile konuyu burada noktalayalim diyorum😉
- +1 yıl
@Hayatgercek doğru diyosun yoksa kızımı öldürdün sen sesi kesildi 😂😂😂
- +1 yıl
Ben işte öyle düşünmüyorum Seyda ikinci almam hicbirzaman
- +1 yıl
Bak ne kadar doğru diyosun işte size kendi adınıza konuscaksiniz herkes ayni değil unutma.
- +1 yıl
Ben gözlemlerime göre konuşuyorum gordugume göre
Kendimi bildim bileli ve de mutluyum ben bununla, kesin varlığını bilmediğimiz en çok araştırma yapan İsveç bilim adamlarıdır bunu araştıran yine
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılYalnızlık güzeldir 👍🏻 tartışma endişesi yok, devamlı beynini yiyen biri yok. Hakaret filan işitmezsiniz hiç.👍🏻
00 Yorumla Hiç yalnız kalamadim daha önce annemlerleydim şimdide evliyim bide kızım var 24 saatim dolu dolu geçiyor çok şükür 😄
00 Yorumla
+1 yılTam olarak 23 yıl...😅
Ama bu araştırmaya pek inanasım gelmiyor. Evlenenlerde huzur yok. Bence onların ölüm riski yüzde 50 artıyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Evlenmekle veya bekar kalmakla alakalı bir durum değil. her şey karakterle ve Allah korkusuyla ölçüdür.
+1 yılYalan vallaha yalan o zaman ölmem gerekli benim ama maşaallah sapasağlam ayakta duruyorum 🤣🤣
00 Yorumla
+1 yılyalnız yaşamak bu oranı yüzde 30 lara çıkardığını okumuştum bende..
gerçekten yalnız olmamak lazım sanırım :)00 Yorumla
+1 yılBence gerçek olamaz.
Bakın evli erkekler daha çabuk ölüyor. Kadınların %75 inin kocası ölü.
03 Yorumla- +1 yıl
@gatokitty al bir tane daha. Kız yeter hangi birine laf anlatacaksin
- +1 yıl
@Hayatgercek istediğin mecradan araştırma yap. Bak bakalım evlilikten sonra en az yaşayan cinsiyet hangisi.
- +1 yıl
Bunun cevabı da belli de boş ver uzatmaya gerek yok, ben o arkadaşa dedim o biliyor konuyu o yüzden yazdım
- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılÇok yaşayıp ne yapacağız ya dünyaya kazık mı çakacağız
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 10,4b cevap paylaştı. Ben 34 yaşındayım ailem var ama hiç arkadaşım yok hiç sevgilim de olmadı ergenlik ve gençlik yıllarım hep yalnız geçti
10 Yorumla
+1 yılYalnız değilim. Ailem, arkadaşlarım var. Sevgilim yok ama sorun değil. Yalnız hissetmiyorum.
10 YorumlaSevgili hic olmadi, yas 20 , son 3 yildir arkadasim hic olmadi, imkanim olmadi cunku.
00 Yorumla
+1 yılYalnızlıktan kastın sevgilinin olmaması ise benim 6 aydır sevgilim yok
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılNe güzel paylaşımlar yapıyorsunuz.
Sizi tebrik ediyorum.00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılEylül ayında ayrıldım o zamandan beri yalnızım
01 Yorumla şu an için evet ama kafana takmazsan etkilemez ya :-)
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvde kalan isviçreli bilimadamları yapmıştır araştırmayı 😄
00 Yorumla Araştırma çok doğru gelmedi. Ben hayatıma 5 yıldır kimseyi almıyorum kendi tercihim ama ölmedim 😂
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBence doğruluk payı var yanlız yaşıyorum uzun senedir
00 Yorumla O zaman bu hesaba göre 3-4 günlük ömrüm kaldı ajsjsjsj
00 Yorumlahasssss yalanını neyse dırdır yok en azından it bile yayla kancığına şavura yiğit
00 Yorumla
+1 yılBiz hiç birisiyle büyümedik ki kuzum. Yalnızlık hep üstümüzde bir kara bulut gibiydi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 924 cevap paylaştı.
+1 yılYaklaşık 40 yıldır yalnızım. Ne olacak böyle bilmiyorum. 😃
00 Yorumla Bu tamamen yalnız olma durumunda olmuştur ya. Ben kendime yalnız demem
00 Yorumlaİlkokuldan beri yalnızım genel olarak. Kendim seçmedim başta.
00 Yorumla4 aydır artık sıkıldım bu mevzudan iyi bir dost arkadaş olacak biri lazım 😝
00 Yorumla
+1 yılYalnız yaşıyorum ama yalnız değilim ve ölsemde dünya umrumda değil açıkçası
00 YorumlaYalnız değilim. En azından ölende kafası rahat ölür.
00 Yorumla
+1 yılBunun da polikliniğini açsınlar o zaman. Yalnızoloji falan
00 Yorumla
+1 yılBen kendimi bildim bileli yalnızım
🥺🥺🙄🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Kadınlar içindir o evli erkekler daha az yaşıyormuş 2 nenemden biliyorum 🙄
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıl20 yaşındayım yalnızlıktan nefret ediyorum umarım çabucak kurtulurum
10 YorumlaYanlızlık gene %14
Yanlış eş %90 a çıkarıyor bu oranı
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYalnız olmadıkta ne oldu yine ömrümüzden ömür aldılar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYüzde 90 olmazsa *mk.
Hodri meydan, yaşıyor muyuz ki?00 Yorumla
+1 yılBazılarıyla münasebetin yanlızlıktan tehlikeli olduğunu öğrendimden beri doğru insan bulana kadar yanlız kalmayı tercih edeli oldu bir süre
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖlüm yüzdeliği yoktur. Kim ne zaman ölecekse o zaman ölür. Nesneler sadece aracı olur.
00 Yorumla
+1 yılErken gidiciyim o zaman
02 Yorumla- +1 yıl
Allah razı olsun
+1 yılBana helva yaparsın artık :D
03 Yorumla- +1 yıl
Ben yemicem ki 😀
- Aile & Toplum konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılYalnız değilim sevdiceğim var
10 Yorumla ikiye katla ve bana ver. d
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı. Yalnızım, sevgilim yok, evlenemiyorum.
00 Yorumlavalla yanlizim cokta mutluyum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 306 cevap paylaştı. Nolucak ki sonuçta zaten ölücez
00 Yorumla
+1 yılYapacak bir şey yok 🙂
00 YorumlaToksik çevre daha da azaltiyodur
00 Yorumla
+1 yılBu durumda çok az bir ömrüm kalmış olabilir🤦🏻♀️
00 Yorumla
+1 yılOoo annem babam olmasa yanlızım komple
00 YorumlaBiz hiçbir zaman yalnız olmadık Nerimancım
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 728 cevap paylaştı. Ayvayı yedim o halde😂
00 Yorumla2 yıl oldu bence doğru
00 Yorumla
+1 yılYalnızlığı seviyorsak nolcak peki