Sabah 8 den aksam 5 kadar calisan biri zengin
oldunu hic görmedim ama nerde calan çirpan
var zengin oluyorlar..
oldunu hic görmedim ama nerde calan çirpan
var zengin oluyorlar..
Çok laf yalansız, çok mal haramsız olmaz demişler. Zengin olan kişilere bak mesela kaçı günde 5 vakit Allah'ı hatırlıyor? Mesela Firavun'da altınlar içinde yüzüyordu ama sonu hüsran oldu. O yüzden önemli olan fakir ya da zengin olmak değil. Önemli olan yaşadığın süre boyunca Allah Teala'nın koymuş olduğu kuralların hepsine riayet ederek yaşamaya çalışmak. Çünkü biz onun kurallarına uymaz isek ona isyan etmiş oluruz. Bu da son nefeste imân zafiyeti yaşatır ve Allah muhafaza imânsız ölmemize neden olabilir
👍👏🏼
Hayır değildir yani aslında fakirdir çünkü hayatta adalet yok maalesef bu ülkede genelde zenginler sadece daha çok zengin olur çünkü fakirlerin bir sınırı vardır yani ülke de zengin olmalarına izin vermezler hiç bir şekilde. ama evet bu da olabilir insan iyi olduğu için genelde daha kötü bir hayat yaşıyor her zaman.
maalesef Fakirlik, karmaşık bir sosyal sorundur ve birçok kişinin hayatını etkiler. Fakirlikle mücadele etmek, ekonomik eşitsizlikleri azaltmak, eğitim fırsatlarını artırmak, istihdamı teşvik etmek ve sosyal yardım programları gibi çeşitli politikaları içeren kapsamlı bir yaklaşım gerektirir. Bu tür önlemler, toplumun daha adil ve kapsayıcı olmasına ve fakirlik sorununu azaltmaya yardımcı olabilir.
Zenginlik de fakirlik de takdir-i ilahidir.. Ve imtihandır.. Zenginliğin görünüşteki rahatlığı sizi aldatmasın.. Onun da fakir kadar, hatta daha fazla sorumlulukları var..
En basitinden; fakir biri için İslam'ın şartı üçtür: Namaz, oruç ve kelime-i şehadet..
Zengin için ise hem bunlar, üstüne bir de Hac ve Zekât da ekleniyor..
Hem Kurban, zengine vacibtir.. Fakirin böyle bir sorunu da yok.. Fakirin, zenginin malının min. 40'ta birinde hakkı vardır..
Çok çalışmak, zenginlik getirir diye bir kaide yok..
Bazen, mal mülk insanın helaketine de sebep olabilir.. Merak edenler, Resul-u Ekrem zamanında "mescid kuşu" diye anılan adamın akıbetini okuyabilir..
👍👏🏼👏🏼
Fakir alın teriyle kazandıgı için fakirdir
Onun kalbinde çalmak yoktur
Kul hakki yemek yoktur
Insanlara karsi saygisini bozmaz tek istedigi helalinden yùzùnù gùldurecek parasinin olmasidir
Ama zengin hic hir emek yapmadan kazanabilir
O insanlarin kazandigi parayi bile elinden alir
Vallaha kendim zengin olup para gòzùmu kòr edecegine
Fakir olup insanlarin kul halkina girmm daha iyi
👏🏼👏🏼👍 aynen òyle
Cevap
21Cevap
Helal yoldan ultra zengin olmak çok zor ama…. Online dünyada ek olarak boş ek vakitlerde çok proje ve uluslarası iş yapmış biri olarak…. Maddiyat artık altyapın mevcutsa dünyanın her yerinde bilgisayar üzerinden sorun değil…
Önemli olan Karaktere yatırım yapmak , ki zengin veya fakirleşince davranış ve ruh halim değişmesin… ozaman çalmaya da tenezzül eder misin? Karakterin müsaade etmez…
👍👏🏼
Fakir aklını kullanmadığı için fakirdir çalmadığı için değil fabrika işçisi olarak nereye kadar gidebilir ki bir insan? Birileri zengin olacak birileri fakir birileri işçi olacak birileri iş veren herkes zengin olursa kim üretim için işçi bulacak?
Çalmanın çırpmanın adabı var mesela bir yerden bir ürün alıyorsun işte o ürünü daha önceden 100 liraya alıyor ama kalkıp başkasına kilosunu 230 liraya satıyor işte burada çalma çırpma var biz normal insanlar bu yüzden fiyatlara isyan ederiz
İş verenler her şeyden çalma peşindeler
Çalışanın saatlerinden parasından anladın mı şimdi
Rızkı veren Allah kader var insanı nerden nereye atar asıl zenginlik gönül zenginliği dir asıl fakir cimri insandır
👍👏🏼👏🏼
👍
Hani nette derler ya fakir bir 100 dolar bulsa iPhone alır zengin yatırım yapar diye onlar hikaye hak yemeden kimse zengin olamaz.. tabi orta seviye olmak mümkündür. Ama dünya malıda bir çırpıda yok olabilir
Fakir, namuslu olduğu için fakirdir. Kimsenin malına göz koymadığı için fakirdir. Fakirin şerefi herşeyinden önemi olduğu için fakirdir. Herkes fakir olamaz.
Zenginler zekat ve sadaka vermedigi icin de fakirdir
İnanç faktörü farklı şeyler. Allah’a iman edenler görevlerini bilirler. Çok basit bir eylem.
Inanci yoksa bile insanligini yapmali hep ben ben nereye kadar. Zaten inancimiz zayifladi diye her seyin dengesi bozuldu
İnanç işini es geç demiştim. Tüm devrimler o kişinin hayatta olana kadar devam eder. Sonrasında yoktur.
Fakir aklını çalıştırmak çalmayan zenginler risk alır ticarete atılır al sat yapar vücudu yerine aklını calistiri ve karsiliğni misli ile alır her zengin ve her fakir aynı değildir
Ya kafayı kullanacan ya da senin dediğin gibi olacak ama genelde hep bir katakulli olmalı
Fakir nasıl yatırım yapacağını bilmediği için Fakirdir
Evet çok laf yalansız çok para haramsiz ol. az derler
Tabikide fakir calmasini bilmedigi icin fakirdir haa ustadan bi söz tecrube😁
Çok söz yalansız çok para haramsız olmaz. kazandığın anca kendi karnını doyuruyor. Kimse hakkegini aldığı yok
koskoca reis-i cumhur yalan söyleyecek değil ya :D :D
Ben oldum. Şimdi iki tane dükkanım var
Haram para oluyor biliyon demi..
Yooooo calistim biriktirdim kazandim actim sonra yine hem dukkan hem maasli ikinciyi actim
Fakir Namusuyla çalıştığı için fakir...
Helal parayla kolay kolay zengin olunmaz
Çalmak kolay çünkü
Haram para yemenin elbet bi yerden çıkar acısı
Hayır. Fakir cesur olmadığı için fakirdir.
Aklıma neler neler geldi 😅
Haklısın bende yarın çalıcam artik
Hayir çalma haram para acisi bi yerden çikar sonra..
Şaka tabi simdiye kadar kuruş dahi yerde görsem almadım valla
👍👍
İğrenç bir söz
Doğru
Öyle demişti
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?