Bu düşünce son zamanlarda kaptı gitti beni
Tamamen yok olmak istemiyorum 🥺
Öldükten sonra da hayat olsun istiyorum ve buna inanmak istiyorum boşluğa düştüm ya of
Bu düşünce son zamanlarda kaptı gitti beni
Tamamen yok olmak istemiyorum 🥺
Öldükten sonra da hayat olsun istiyorum ve buna inanmak istiyorum boşluğa düştüm ya of
O da bizim ayıbımız olur be sıkma canını
Cevap
8Cevap
öldükten sonra hayat olmaması olmasından daha iyidir, sonsuza kadar sonsuzluğun içinde hapsolma fikri korkutucu.
Ben bu dünyaya tekrar tekrar gelmek isterim şahsen bilmiyorum niye ama daha güzel yaşam, daha farklı ortam olursa tabi
Belki de bu dünyaya ilk gelişimiz değildir ve hatırlamıyoruzdur. Reenkarnasyon yaşadığını iddia eden birçok insan var. Ben de farklı hayatlar deneyimlemek, teknolojinin önümüzdeki yüzyılları nasıl şekillendireceğini görmek isterdim ama şimdiki bilincim ile bu deneyimi yaşamak isterdim.
Yani doğmadan önce, ya da küçüklüğümüzü nasıl hatırlamıyorsak bu da öyle olacak galiba yeniden dünyaya gelsek bile öldükten sonra bilicez hepsini
Ahiret inancı hristiyanlıkta da var, Allah'ın (tanrının) varlığını kabul eden hemen hemen bütün din ve düşünce sistemlerinde mevcut
Bütün dinlerin arkasında bu ve benzeri korkular var desem yanlış olmaz. herhalde
Yani, hemen hemen tüm dinlerde
Aynen, benim meselem de bu
Aynen
Doğru düşünüyorsun, tamamen yok olucaz öldükten sonra, zaten varsa ve namaz kılmıyorsan seni cehennemi atıcağını söylüyo allah
Hz Ömerin güzel sözü var
diyelim ki öbür dünyada yaratıcı yok o zaman inanmış birisi olarak ben zarar görmem
peki ya yaratıcı varsa?
Ya varsa deyip inanmak Allah la kumar oynamak olur ya
hayır oradaki söz ya varsa nın cevabı bır oncekı yazıda ondan dolayı ya varsa dan sonra söylemeye gerek yok. ben var dedım sen yok dedın obur dunyaya gıttın gercekten de yok o zaman ınanmıs bırısı olarak ceza almayacagım cunku yok yanı ama ben sen olduk gıttın ve gercekten de bızlerı yaratan var Allah yaratan olarak var ıse o zaman ınanan olarak ben kazanmıs olurum ınanmayan sen kaybetmıs olursun mantıgı anla
Yaşlı birisine de ki ölürsen benim rüyama gir diye girerse vardır
Oluyor muymuş öyle? 😂
@2golgeadam2 bilmem daha vefat etmedi
Öyle bişey olsa da inansak ispat olunmuş olur o da nah olur
Dini inancı tam birisi olcak inanırsın
Yok olmak daha mantıklı bence de öyle olacak gibi
O zaman niye geldik niye yarandık ve yaşıyoruz vay bee
O zaman kandırıldık deriz.
Ya varsa?
Merak etme.
Ediyorum ama
Yani