Mantıklı mı?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Mantıklı mı?
Hayır diyenlerin yüzde 99 u kızlar olduğuna yemin edebilirim. Onlar bi askerliği yapsin da dötlerini görürüm ben o zaman. Benim 142 askerim vardı her birine ayrı bir iş veriyordum güneşte dayanmayan bir sürü kişi çıkıyordu. İşkence etmeden bile böyle yapıyorlardı hele güneşte çay kaşığıyla kendi mezarlarını kazsalar o zaman görürdüm ben.
Eğer ki ekonomik olarak durumun çok çok iyiyse ve 140 bin birisi için çerez parası ise hiç düşünmeden bedelli yapabilir ama şartları zor durumdaysa ve ekonomik anlamda etkisi olacaksa asla mantıklı değil 6 ay çabuk gelir geçer.
Cevap
26Cevap
İsteyen yapar.
Askerliğini doğru düzgün yapmayan erkek adam mıdır ya 😀
bir kadının erkeklği sorgulaması gerçekten saçmalık. kolaysa sen Çok yaşa askerde.
sen git savaş. şu an savaşmı var? saçma sapan bir millet cidden ya. halla zorunlu askerlik var. profesyonel ordu gerekli
Sen ülkende bulunan kadına git savaş mı diyorsun? Bir erkek olarak kendine nasıl yakıştırıyorsun? Sorun da şu an ülkede savaş olmaması. Onlar savaş varken, tomarla orduya karşı savaşacak cesareti buluyorlar. Sen 6 ay sürecek olan zorunlu askerlik için diretiyorsun. Askerlik vatani görevdir.
amerikada, israilde kuzey korede ve daha nice ülkede kadınlar savaşıyor. vatani görevse askere gitmeyen tüm kadınlara vatani görevini yapmayan diyebiliriz.
Al işte bi tane daha. Olum siz kadınlar askerlik yapsanız o zaman dötünüzü görürdüm ben. Saçma sapan davranislarinizi düzeltin de ondan sonra bedelli yapan adamlara laf söyleyin. Siz 1 gün askerlik hayati yasasaniz ömür boyu o günü anlatacaginiza eminim. Sizin üzerinize bir kez bağırılsa bile ben oynamıyorum diyip kaytarmaya çalışırsınız. Ama kusura bakmayın askerlik bir oyun parkı değil. Disiplin ister sabır ister şükür ister hangi biri var sizde Allah aşkına 18 yaşındasın bu zamana kadar ne yaşadın da erkek adamların erkekliğini sorguluyorsun.
Yani diyorsun ki erkekler gitsin ülkeyi ve bizi korusun eve geldiklerinde dinleneceklerse biz zaten o zaman da ağızlarına sicariz. Başkasını yargılamadan önce siz kendinizi bir sorgulayın. Siz bu zamana kadar tek bir erkeğin yaralı parmağına işemiş misiniz de tarihteki kadınlardan bahsediyorsunuz. Eski kadınlar tarlada bağda bahçede doğum yapıyordu. Çocuğun altını naylon bezlerle temizliyordu sizin gibi rahatlarina düşkün değildi ne zaman eski kadınlar gibi evi idare etmeye başladıysanız o zaman erkekleri rahat rahat yargilayabilirsin kardeşim.
Askerliğin kolay bir şey olduğunu söyleyen mi var? Saçma sapan davranıştan kastın ne? Oturup dötünden element uydurduklarını üşenmeden yazmışsın birde buraya. Sen hayatında dsiplinli, sabırlı kadın görmemişsen, haketmemişsen bu onların olmadığı anlamına gelmiyor. Klasik dayı yargısı mı şu cümlen "18 yaşındasın ne yaşadın?" Tecrübe ve yaşanmışlık, yaşla olmaz. Bunu 30 yaşına gelene kadar hayat felsefesi haline getirmemişsen sıkıntı var demektir. Geri kafalılık söz konusu. Senin ağzına sıçan kadınlar çok olmuş demekki. Bütün kadınları aynı kefeye koyuyorsun. Hangi cesaretle? Eskideki çağla şu an ki çağ aynı değil. Sen bu çağa ayak uydurmazsan, adapte olamazsan ölürsün. Gelişememişsin demektir. Eski kadınların ne kadar çalışkan ve yürekli olduklarından bahsetmişsin. Peki ya eski çağdaki erkekler? Eskiden erkekler 5 sene zorunlu askerlik yapıyordu. O zamanlarda olan sayısız savaş ve darbeyi saymıyorum bile. Sen hangi birini yaptın? Buna rağmen "bedelli askerlik yapan adamlar" sıfatını kullanman ironik doğrusu. Sizin gibi eski zihniyetler yüzünden gelecek şekillenmiyor ülkede.
Sen benim kaç yıl dağlarda savaştığımi biliyor musun bok
Her neyse bu yorumu yapmadigimi varsay.
Özelde sevisin pardon şey edin, münakaşa edin ahahha
İşte kurt kocayınca çakallara maskara olur diye boşuna dememişler sorun sende değil. Sorun bende ki gotu boklu birini adam yerine koyup cevap veriyorum. Sümüklü sinem.
Özelde bunun gibi bir mal la ne konusacam abi. Gitsin büyüsün de gelsin.
Sinem abiciğim hadi yat geç oldu. Tontiş yanaklarını sevdiğim
Benim çok yorum yapma hakkım yok ama genel sormuşsun bence 6 ay için 100k’yı geçkin para değmez
5 ay desek daha doğru olur
Kardeş paran varsa maaşın yüksekse direk bedelli yap. Er olarak askerlik zor
Evet ayıp değil suç değil günah değil paran varsa yapabilrsin
Eski erkek arkadaslarimdan birisi. Bedelli askerlik yapmisti. Direk gozumde bitmisti. bir hafta sonra ayrildim. cok ezikce geldi. ezik erkege tahamul edemem. Erkek adam askerligini yapar. Kadin gibi kivirmaz
tamam kadın.
Sadece harcayamayacak kadar çok parası olanların yapması mantıklı. Bunun dışında kredi falan çekenlerin kafasını anlamakta zorlanıyorum.
Fiyat olarak maalesef bunda da fırsatçılık Şeref yoksunluğu yapıldı ama 6 ay yapmaktan iyidir mantıklı diyorum
6 ay içinde o parayı kat kat amorti edecekse mantıklı
iyi para kazananlar için mantıklı. fakirsen ve bu para sana fazlaysa mantıksız.
mantıklı ki o kadar para ödeyip yapıyorlar - su an ne kadar mesela?
Bence değil kaldı ki askerlik süresi zaten düştü bitti gibi bir şey eskisi gibi değil
sigorta için önemli yani 20 gun sonra baslayacak sigirta ile 6 ay sonraki sigorta arasinda cok fark var
Herkes vatani hizmet falan diyo ama zorunlu askerlik hem yeyip içip giyinecegin için ülkeye masraf hemde o süre zarfında çalışamayacagin içinde zararı var o yüzden bedelli iyidir çoğu zaman.
İşin gücün varsa mantıklı. Gider yapar gelirsin bir ay, kurulu düzene devam edersin sonra
Yeni gelmiş biri olarak söylüyorum, 6 ayda o civarda kazanıyorsan mantıklı.
şu an ne kadar kazanıyorsun?
Maasim yok ama arazilerimiz var. Gelecek kaygım yok yani
Gelecek kaygın yoksa bedelli yap. Ama dersen ben o ortami yaşamak istiyorum gitmeye de niyetim var bir şey diyemem.
Vatan millet sakarya eskide kaldı artık.
Güzelim ülkenin haline bak.
Direkt soğurum öyle erkekten
kimse sana kalmadı.
Git kestir
ok zayıf ve aciz varlık. git çay koy ev kölesi.
Madem çok iri ve güçlüsün paşa paşa yapacaksın askerliği ya da git tonla para ver devlete ben evimde miss gibi çayımı kahvemi içerim
Yorumda erkekler ağlamış ahakahsksja
Sevgilin askerdeyken arada yanına gelip ihtiyacını gidereceksen okey
vatan hainisin o zaman senin mantığına göre. kadınsız üreme zaten bulundu. kadınları öldürelim bence. hiçbir yararları kalmadı.
Erkeksiz üreme olmasın o. Hem konuyu nasıl buraya çektin anlamadım doğrusu.
ya öff kadın değilmisiniz. erkek olmadan erkekliği eleştirirsiniz.
parası olana kolay iş bu iş
8 asgari ücret yapıyor.
Makul
O kadar parayı vereceğine git yap
Mantıksız bana uzun dönem çıkar zaten
Ya şu an askerlik Mi Var Git Yap Birader
Hiç gitmiyorum yoklama kaçayım yiyen gelir alır
Yedek subaylik daha mantıklı
Şu an 140 bin TL olarak biliniyor?
Bence her erkek askere gitmeli vatan borcu
kolaysa sen git. kadınların yorum yapma hakkı yok bu konuda.
Sus be vatan haini
vatan haini sensin. askere gittinmi? vatan hainliği böyle oluyorsa ülkedeki kadınların %96'sı vatan hainidir. nokta.
Parası olana güzel olmayan 6 aya bedel
Zenginsen yap
Maaşın 30 35 binden fazlaysa mantıklı
Fırsatın varsa yap kimseyi dinleme
Mantıklı değil askerlik para ile yapilmaz
Askerlik bu değil çünkü. Bana göre
Duruma göre değişir
Paran varsa yap
Paran varsa evet
Paran varsa yap tatile gider gibi gidip geliyorsun
Maaşın ve işin ne?
Hayir