- kucukken Habil ve kabil cizgifilmini izlemistim bazi yerleri unutmusum
23.41 dakikada ozet geciyo
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 23.41 dakikada ozet geciyo
Dini kitaplar ve anlatılar, alegorik içerikli olabiliyor pek çok kere. Hz. Adem ifadesi, gerçekten de bir erkek insana mı ait yoksa insana verilen bilince mi işaret ediyor sorusu çok önemlidir. Dini kitaplarda ve anlatılarda yazılan her şeyi günlük deneyimlerimizle anlayamayız. Hz. Adem derken ruhani bir şey de kastedilmiş olabilir.
Hz. Adem’in adı Kur’an-ı Kerim’in 25 farklı yerinde geçmektedir. Bu kapsamda Hz. Adem “Ülü-l-azm” yani en yüksek derecedeki peygamberler arasında yer almaktadır.
Hz. Adem, Allah tarafından yaratılan ilk insan ve ilk peygamber olma niteliği taşımaktadır. Bu kapsamda Allah önce Hz. Adem’i sonra da Havva annemizi yaratmış ve onları birbirine nikahlamıştır. Allah’ın verdiği emir üzerine şeytan dışındaki tüm melekler Hz. Adem’e secde etmiştir. Bu olaydan sonra şeytan Allah’ın huzurundan kovulmuştur. Şeytan secde etmeme gerekçesini kabul ettirebilmek için Allah’tan izin istedi ve insanları yoldan çıkarmaya başladı. Böylece de şeytan ile insanın savaşı başlamış oldu.
Hazreti Adem (A. S) Hayatı (Kıssası)
Hz. Adem ve Havva cennette kendilerine yasak kılınan meyveyi yedikten sonra, Allah tarafından dünyaya gönderilmişlerdir. İnsanoğlu için hayatın başlangıcı da bu nokta olarak kabul edilmektedir. Hz. Adem ve Hz. Havva dünyaya geldikten sonra uzun yıllar birbirlerinden ayrı kalmışlardır. Ancak tövbe ettikten sonra Allah onları affederek, birbirlerine kavuşmalarına izin vermiştir. Bu kapsamda Hz. Adem, toprağı işlemiş ve tarım yaparak neslini burada devam ettirmiştir.
Bilmediklerimiz , bildiklerimizden daha fazla.
Cevap
2Cevap
Çok bilgim yok maalesef
Boyunun upuzun olduğu söyleniyor doğrumu bilmiyorum
Lilith geldi aklıma nedense
lilith gercek degil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?