Sanki boşa okuduk bir nesil olarak harcandık gibi hissediyorum özellikle bizim nesil

Sanki boşa okuduk bir nesil olarak harcandık gibi hissediyorum özellikle bizim nesil
Hangi devirde veya nerede yaşarsan yaşa hayat senin hayatın yaşadıklarının bazılarını kadere bağlayabilirsin ama tamamını değil herkes tercihlerinin sonuçlarını yaşıyor kendi yanlış tercihlerimizin de sorumluluğunu üstlenelim artık bir kaç yorumu okudum herkes karşısındakilerden bir şeyler bekliyor sen okuduğun bölümün tercihini neye göre yaptın mesela? Bir başkası erkekler tacizinden falan hiç üzerine giydiği kendi kıyafetinden söz etmiyor sokakta resmen çıplak geziyor sonra tacizden bahsediyor biri ikiyüzlülükten sahte insandan sözediyor kadının makyajı sahtekarlık değil mi mesela vel hasıl herkes kendi davranışlarının sonucunu alıyor bu dünya sebep sonuç ilişkisiyle çalışır
Yapılan yığınla haksızlık, hukuksuzluk, eşitsizlik, adaletsizlik varken...
Ülkenin içi boşaltılmayan, özelleştirilmemiş kurumu kalmamışken...
Atanamayan öğretmenler, hemşireler, çeşitli memurluktaki gencecik insanlar varken...
Sağlıkta, ekonomide, tarımda, hayvancılıkta, sosyal ve kültürel yapıda çöküş varken...
Elin Arabi, Suriyelisi, Afganı, Pakistanlısı ülkemdeki insandan önce gelirken...
Birilerinin hâlâ Allah, din, iman diyenlere körü körüne kulluk, kölelik ve köpeklik yapıp her şeyi görmezden geldiği şu 20 yılı aşkın süredir yaşamayı sevmiyorum!
Çok sevdiğim ülkemden beni soğutan, bazen tiksindiren ve kimi zaman da nefret ettiren ölüp yok olması gereken milyonlarca insan ile aynı havayı teneffüs etmeyi de sevmiyorum.
Ayı demiş ki🐻 bu yıl armut çok olacak, nereden biliyorsun diye sormuşlar. Çünkü demiş canım öyle istiyor. Bir şarkıda yalanda olsa bana sevdiğini söyle diye bir mısra var idi. İnsan sevdiği istediği şeye inanmayı yalan olsa da tercih edebiliyor
Sevebileceğimiz hiçbir şey yok ki. Birbirinin arkasından kuyusunu kazan insanlar, açlık, fakirlik, cehalet, adaletsizlik herşeyi gördük, yaşadık. Mutlu olabileceğiniz hiçbir şey kalmadı elimizde
Ben de çok mutsuzum sevmiyorum
Aynen öyle gerçekten nasıl mutlu olurum diye cabalouorim insanlar yetiyor hemen zaten mutsuz etmeye
Cevap
20Cevap
Ben bu devre ait değilim zaten bu yüzden soyut yaşıyorum hayatı böylesi daha güzel benim için. Çıplaklık ahlaksızlık kimin eli kimin belinde yaşam bana göre değil...
Cok var. Ama aklıma geleni söyleyeyim. Herkes kendi çıkarına önem veriyor. Duygularını yitirmisler. İnsanlığı yitirmisler. Gerçek aşkı gerçek sevgiyi unutmuşlar.
Bu devir değil de bu ülkede yaşamayı sevmedim. Şu an Yeni zelenda , İsviçre , Hollanda, Finlandiya da falan olabilirdim. Doğa doğa tr'de doğdum. Boş boş yaşıyoruz 🤦🏻♀️
Ülke berbat bir hale gelmişken hersey çok güzel diyerek yöneticilere tapınilan bir dönemde oluşumuzu sevmedim.
Hakkini arayan yok herseye boyun eğmiş bir sürüden farkımız yok.
İnsanlarını sevmedim. Hep bir yalan dolan kandırma menfaat. Dipten tepeye herkes aynı
O da var
geleceğimizi çaldılar hakkımı helal etmiyorum çoluğundan çocuğundan çıksın bu zihniyetin sebep olanlarında ta mng
Eskiden lise veya ortaokul mezunlarinin istediklerini olmasi şimdi bizim sürünmemiz adaletini skm dunya
Kızların cinsellik konusundaki güvenilmezliğinden etim ve kemiğimle nefret ediyorum. İlla biriyle yatmak zorunda gibi davranıyor herkes. Ben sevgilimin başka biriyle yatmamış masum biri olmasını isteyemez miyim?
İnsanlarını sevmedim.
Ne kadr sapik tacizci tecavüzcü pedofili sapık varsa bu dönemde. Bir kere yasayacagm hayatta denk geldgm döneme bak
Aşklar sevgiler duygular hak ettiği değeri bulmuyor gerçi ne zaman buldu ki ama şu an daha da basit sanki
Pahalı olmasını sevmiyorum, insanların şehirlere doluşmasını sevmiyorum, küresel ısınmayı sevmiyorum vs. saymakla bitmez.
KS deki sapiklari sevmedim mesela
Realdeki karaktersizleri terbiyesizleri sevmedim
Devir normal, nesil beş para etmez bir canım ordusu.
Insanın insana verdiği değere alışamadım hiçbirşeyin hickimsenin önemi yok
Şu zamana denk gelmemi
😃 bu senle yaptigimiz konuşma farkettin mi
İnsanlar samimi değil.. Çıkarsız seven yok..
Bisim nesil...
Çıkar çok sevgi yok
Her şeyini sevmiyorum!
İnsanlarını sevmedim. Hiç
Ben çokken çok iyiydi, şimdi her şey bozuldu.
Hiç bir şey boşyere değildir.
Her şey sahte ve yaşam şartları çok zorlaştı
Keşke 85 lerde Amerika’da 16 17 yaşımda olsaydım
Guvensizlik ve sevgisizliğini
ne okudun? hangi bölüm? meslek?
En çokta insanların sahte olmasını 👎
Bu devirde yaşamayı sevmedimki
Her şeyini sevmedim
yaşamayı sevmedim
İki yüzlulugu
her şey
Yalan insanlarını