Düşünün bir erkek ve kadın tartışıyor; erkek öldürülüyor. Bir erkek bir kadınla aşk yaşıyor yine erkek öldürülüyor. Biz dünyanın en kadıncı toplumuyuz bence. Bakın Avrupa'da Ruslar, bırakın Rus kadınlarını Avrupalı kadınları dövüyordu. Bizim toplumumuz öyle değil ama bu da orantısız tıpkı kadın dövmek yanlış olduğu gibi, Türkiye'deki kadın tapıcılığı da yanlış. Bir kadın olarak en rahat yaşayabileceğin ülkelerden birisi Türkiye, o yüzden Rus ve Ukrayna kadınları soluğu burada alıyor. Çünkü kadına çok değer veriliyor burada. Kadın ABD'ye gitmiş gülerek anlatıyor ABD'de iyi yaşayan kadınların hepsi esc*rt ama size anlatmıyorlar. Hayat toz pembe değil. Öyle değil mi? O yüzden çok isyan etmesin kadınlar da gerçekleri görsün.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Öylesine kadıncı bir toplum ki kadın gördüğünde kendinden geçiyor, taciz ediyor. Sürekli kadın cinayetleri haberleri veriliyor. Komiksiniz. Ortadoğu’da bir kadının değer görmesi durumu söz konusu değil.
Argümana bak. Dünyadaki her yerde iş kazaları, cinayetler ve evsizliğin bir numaralı kurbanı erkekler. Kadın cinayetleri nasıl kadına değer verilmediğinin kanıtı oluyor açıklar mısın? Ayrıca kadından çok erkek öldürülüyor ve erkek cinayetleri aklanıyor.
Ben Ortadoğu demedim ki Arap ülkelerinde kadın zaten değersiz ben Türkiye özelinde konuştum.
Taciz diyorsun. Tacizin kendisi bile tartışmalı bir kavram iken bunun üzerinde konuşmak saçma.
Siz ne istiyorsunuz?
Hiç çalışmadan ülkedeki mal varlığının %97'sini elde etmek, tüm erkeklerle yatmak, her şeyin ayağınıza getirilmesi?
Siz sanırım bunları istiyorsunuz ama hayır dünyadaki en kadıncı toplum da olsak o kadar da değil
Bana kadına özel mağdur olduğunuz bir konu gösterin ki hak vereyim.
Cinayetler kadına has değil.
Hatta taciz bile değil. Ve tacizin daha çok kadınlara olması normal. Kadın niye taciz etsin zaten istediğini elde ediyor?
Gerçekten siz elinizdekinin kıymetini bilmiyorsunuz ya da sadece yazmak için yazıyorsunuz
Bir erkek sırf ilişki yaşadığı için öldürülüyor.
Bu toplumda bile en mağdurun siz (!) olması şaşırtıcı.
Ne oldu sapık mı ilan edildiniz öldürüldünüz mü inşaatlarda madenlerde mi çalıştırıldınız?
Çok havada kaldı söyledikleriniz.
Bir erkek bir kadına göre çok daha fazla şiddet görüyor.
“ Kadın cinayetleri nasıl kadına değer verilmediğinin kanıtı oluyor?” derken? Kadın cinayetlerinden kastım tamamen cinsiyetiyle ilişik cinayete kurban gitme olayı. Erkek cinayetlerinin de büyük kısmını yine erkekler işliyor. Kendiniz yapıp mağdur oluyorsunuz. Taciz nasıl tartışmalı bir konu, anlayamadım. Şaka gibi bir kafa yapısı cidden. Taciz tacizdir, tecavüz tecavüzdür. Türkiye özelinde demişsin ancak Türkiye zaten tipik bir Ortadoğu ülkesidir zaten. Burayı medeni bir Avrupa ülkesi falan mı sanıyordun? Son kısımda yazdığın paragraf bile senin kadına değer vermediğini gösteriyor zaten. Kadını kötülemek için başlık açmış, kadıncı toplum olduğunu savunuyorsun.
Kariyer için çalışıyorum. Hiçbir şeyin ayağıma getirilmesini istemiyorum. Erkeklerle alakalı yazdığın seviyesiz kısma değinmeyeceğim bile. İstediğimiz özgürce dolaşabilmek, tacize veya cinayete kurban gider miyim diye düşünmemek. Bana bu ülkenin kadına değer verdiğini falan savunma.
Bir erkeğin ilişki yaşadığı için öldürüldüğünü görmedim ben. Ama ahlaki tabular nedeniyle evlilik öncesi cinsel ilişki nedeniyle öldürülen çok kadın gördüm. Saçmalamışsın.
Cinayetler kadına has demedim zaten. Cinsiyeti nedeniyle cinayete kurban gitme durumu ayrıdır.
Tacize ihtiyaç duymadığı için taciz etmiyor demişsin bir de kadınlara. Tacizi destekleyici bir cümle resmen bu. Garip kafalar.
Şimdi sorulara cevap vereyim bildiğim kadarı ile. Evvela Türkiye tipik bir Ortadoğu ülkesi değildir. Evet coğrafi olarak Ortadoğu ülkesidir ama kültürel olarak Ortadoğulu değildir fakat elbette Ortadoğu'dan da etkilenmiştir. Medeni Avrupa ülkesi değil tabiki. Fakat Avrupa'da kadınlar değer görüyor sanıyorsanız yanılıyorsunuz bir kadın olarak, Türkiye'de gördüğün değeri asla Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde göremezsin. ABD'de ya da Japonya'da hiç göremezsin zaten. Avrupa'nın artısı insan haklarına önem vermesi ve bu onu ileri taşıyor. Hukuk devleti olması vs. Yani Avrupa'da erkek de değerli kadın da değerli ama insan olarak. Türkiye'de ise tanrı gibisin. Arada büyük fark var.
Kadın cinayetlerinin zanlılarına idam dahi verebilirsiniz buna sevinirim. Bunu normalleştirmek için yazmadım Türkiye'de kimse kadın cinayetlerini aklayamaz. Bir de erkek cinayetlerini erkekler işliyor demişsiniz ama kaçırdığınız nokta erkekler ne amaçla işliyor? Erkeklerin işlediği cinayetlerin de sebebi kadınlar? Kadını kıskanmak, ilişki, aşk yaşanması vs. Bu sebeplerden ötürü öldürülen kadınlar da var ama sayıları erkekler kadar fazla değil yani "erkekler erkekleri öldürüyor" deyip giden canları yok sayamazsınız. Onu belirtmem lazım şiddetin her türlüsü kötüdür kadına yönelik şiddet kadar erkeğe yönelik şiddet de kötüdür. Bir erkek ilişki yaşadığı için öldürülebiliyor Fırat Yılmaz'ın öldürdüğü Orhan Taşyürek'i araştır inanmaz isen. Ki böyle çok vaka var. Daha geçen gün öldürüldü bir kişi Erzurum'da. Bıçaklandı. O bıçağı içinde hissetmek nasıl bir duygu biliyor musun? Bilmesen bile empati yapabilirsin bir erkek olduğunu ve kadınlar için bıçaklandığını, o bıçağı içinde hissettiğini düşün. Sen ölünce kadınların umrunda olmayacak, kadınlar cinayetine oh çekecek hatta. Uğruna öldürüldüğün kadın da egosunu tatmin edecek. Bu seni mutlu eder miydi? Empati yapalım...
Ahlaki tabuları tersine çevirdiler.
Cinsel ilişki sebebi ile kadınlardan çok erkek öldürülüyor çünkü kadın cinayetini asla aklayamazsın ama erkeklerin canının değeri olmadığı için öldürüp üzerine bir ton iftira yıkabilirsin. Bu açık değil mi?
Tacizi desteklemedim.
Taciz neye göre taciz kime göre taciz değişir ama ortak bir noktada buluşsak dahi erkeklerin taciz etme suçuna kafa yorduğunuz kadar erkeklerin sorunlarına da kafa yorsanız keşke. Erkeklerin tacizi çözüm olarak görme sebebi cinselliğe erişemiyor olmaları olabilir mi? Bir kadın cinsel yokluk çektiğinde onun her hareketini mazur görüyorsunuz da erkek yapınca neden kınıyorsunuz? Ayrıca erkeklere de her gün bir sürü kız yazsa ve egolarını tatmin edecek yüzlerce kız peşlerinde olsa erkekler de kimseyi taciz etmezdi.
Şartlar eşit değil ki kadın olarak erkekleri hunharca yargılıyorsunuz.
Annecim ben sizi anlasam da siz beni anlamıyorsunuz bence.
Lütfen biraz daha empati yapmaya çalışın. Kadınlar neden tacize başvursun ki?
İsteklerinizi anlıyorum ama zaten bunlara sahipsiniz ki?
Şimdi öncelikle yazdığın yorumdan şunu anladım. Sen ‘kadıncı toplum’ derken ‘anaerkil’ bir toplum yapısından bahsetmiyorsun (ki zaten Türkiye öyle de değil.) Toplumun cinsel açlığını kast ediyorsun ve bu da kadınlar el üstünde tutuluyormuş hissiyatı yaratıyor muhtemelen. Ama hayır..
Avrupa’da kadın-erkek’ten ziyade insan hakları korunumu olduğunu söylemişsin. Çok doğru. Bizim de istediğimiz bu zaten. Ayrımcılık talep etmiyoruz, eşitlik istiyoruz. Yoksa ben de erkeklerin yaşadığı sıkıntıların farkındayım. Ağır iş gücünü yüklenmeleri, zorunlu askerlik, nafaka gibi durumlar.. (İş kazalarından bahsetmişsin ancak bu konunun toplumdaki cinsiyet eşitsizliğinden bağımsız politik olduğunu düşünüyorum. Bu konuda yine Avrupa ülkeleri bizden daha iyi.)
Bir diğer söylediğin şey ise erkeklerin birbirini öldürme nedeninin yine kadınlar oluşu. Ancak burada yine kadınların neden olduğu ve üstüne sevinip yüceltilebileceği bir konu yok. Senin sözün biraz şey gibi olmuş: ‘Evet, adam öldürdüm. Ama sor, neden öldürdün.. ‘ Nedeninden bağımsız cinayettir ve kadınlara pozitif ayrımcılık uygulanabilen bir konu değildir.
Erkeklerin kadınlara ulaşamama nedeni de toplumun ahlaki düşünceleri ve kültürel yapısının sonucudur. Kadına kendini geri çekme görevi yüklenir ve kadınlar da bunu yerine getirir. Kadınlara ulaşamayan erkekler cinsel açlık çekerler, olmadık insanların egolarını tatmin ederler ve onları daha ulaşılamaz bir konuma yerleştirir. Zincirleme bir olaydır yani.
Empati yapıyorum, kadınlara uygulanan pozitif ayrımcılıkların da farkındayım. Ancak sizler de empati yapabilirsiniz. Bu toplumda yaşamak kadınıyla erkeğiyle zor zaten. Ben bir kız olduğum için de tabi bu yönüyle bakıyorum. Çünkü korkuyorum; dışarıda gezerken, eve geç geldiğimde, açık bir kıyafet giydiğimde.. Ki gelen mültecilerle birlikte gericiliğe meyilli olan toplumun kadınlara bakışı daha kötüleşecek. İleride eşini yine erkeklerden kaçırmak zorunda kalacağın bir toplum yapısıyla karşı karşıya kalacaksın ve bunun sorumlusu yine kadınlar değil, yine bundan hoşnut olmayacaklar.
Teşekkür ederim. Birbirimizi anladık bu noktada size katılıyorum. 🙏🏻
Ne demek. İyi günler diliyorum.
İyi günler.
Lütfen sorunlarımızı çözün ve erkeklerin öldürülmesini engelleyin. Bu da sizden isteğim.
Cidden ya