Nasıl/nereden yeni arkadaş/çevre edinebilirim?

Lütfen bu konu hakkında ciddi ve işe yarayabilecek tavsiyesi olan varsa çekinmeden söylesin. Öncelikle biraz yaşantımdan bahsedeyim, 23 yaşındayım ve istediğim işte çalışıyorum. Tabii yoğun bir iş hafta içim zaten hep dolu, işten sonra genellikle spora gidiyorum ve spora geldikten sonra da maalesef iş bitmediyse işe bakıyorum veya İngilizce vs. gibi farklı konularda kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Ve gerçekten hiç arkadaşım yok diyebilirim, daha doğrusu var ama yok. Sanırım toplasam 3 tane arkadaşım var onların birisi de zaten en yakın arkadaşım, 6 yıldır konuştuğum sanal arkadaşım ve mesafeden dolayı hiç buluşma şansımız olmadı. Diğer ikisi ile de pek samimi değilim, nadiren konuşuyoruz. Ben yalnız bir yerlere gitmeyi ve bir şeyler yapmayı seven biriyim, sık sık farklı yerlere gidip de geziyorum. Ama artık kendimi inanılmaz yalnız hissetmeye başladım, çünkü gerçekten de öyleyim. Hiç kimse ile buluşmuyorum çünkü teklif etsem büyük ihtimalle iptal edilecek ya da başka bir şey çıkacak, veya ben de bunca yıldan sonra açıkçası sosyal ilişkiler konusunda zayıfladığımı hissediyorum. Hem üniversite hem çalışma hayatım boyunca hep çalışmak zorunda kaldığım için yıllardır heyecan verici bir anım veya anlatacak hiçbir şeyim yok. O yüzden bazen "Buluşunca ne konuşacağım, anlatacak hiçbir şeyim yok ki." düşüncesiyle kendimi buluşmalardan geri çekebiliyorum. Hep istediğim şey 3-5 kişi de olsa kalabalık bir arkadaş grubumun olması, aynı zevklere veya uğraşlara da sahip olmak zorunda değiliz ama gerçekten biriyleriyle buluşayım, bir şeyler paylaşayım istiyorum artık. Hayatım boyunca bu konuda sıkıntı çektim, hiçbir zaman istediğim gibi bir arkadaşım veya grubum olmadı, çoğu zaman dışlanan veya kazık yiyen taraf oldum. Şimdi asıl soru:
İstanbul'da yaşıyorum. İş yerinden vs. arkadaş edinemiyorum çünkü yaşları bana göre oldukça büyük ve asla uyuşamıyoruz maalesef. İstanbul'da nereye gidersem veya ne yaparsam (herhangi bir kurs, kulüp vs. katılırsam) yeni ve farklı insanlar tanıyabilirim? Farklı insanlar diyorum çünkü bu zamana kadar olan arkadaşlarım hep çok pasif ve genelde benzer aile yapısı, zevkler olan insanlardı. O nedenle daha farklı insanlar tanımak istiyorum. Ve daha önemlisi, yeni edindiğim bir arkadaşlığı nasıl sürdürebilirim, sıkıcı olmadan sohbet açabilirim? Gerçekten artık 1 tane bile arkadaşım diyebileceğim bir insan olsun istiyorum. Önerilerinize açığım.

Nasıl/nereden yeni arkadaş/çevre edinebilirim?