Bunun sevabi yads gunahi nedir (istemedigin halde annen ve abin tarafindan ortuye girmek)
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Zorlayarak hiç bir şey olmaz yani kendi kararı olmalı insanın
Kararım ne kadar olursa olsun kararının geçmediği bir toplumda hiçbir önemi kalmaz
Zorla yapılan her şey dinen günahtır diye biliyorum ben
Evet ama bana sacim gozukmeyecegi icin sevap oldugunu soylediler
Kendi düşüncen yok mu kendi kararını vermeyi öğrenmelisin baskıcı aileyi bilirim zor biraz ama yapmazsan şimdi ilerde daha kötü olur
Kendi düşüncem Tabii ki var Ancak ben bu düşüncelerimi zamanla Sırf bana Dinsiz ve imansız dedikleri için içime gömmeyi öğrendim ben yine de Bu yaşımda baş kaldırmaya çalışıyorum ne kadar zor olsa da dişimi sıkmaya çalışıyorum çabalıyorum tabii ki Ancak bunu senden yaşlarca büyük olan ve istemeden de olsa muhtaç olduğun o iki insanı anlatamıyorsun istesen de istemesen de onlara muhtaçsın ve istediklerini bir şekilde yapman lazım Yoksa bunu sana zorla şiddetle veya psikolojik şiddetle anlatırlar baskıcı ailelerinin sorunlarını çözme yöntemi zaten şiddete dayalıdır bunu biliyorsundur diye düşünüyorum Yani demem o ki ne kadar fikrin olursa olsun bir şekilde içine gömmeyi öğreniyorsun
İki seçim var burada da ya mecbur dediklerini yapacaksın belli bir yaşa kadar ya da kendi kararlarını verip kendi başına yaşamaya çalışcaksın
Haklısın Ancak şöyle bir durum var ben daha Kendi kararlarımı verecek yaşta değilim Bunu bu şekilde anlattım Umarım anlarsın yoksa hesabım kapanır ama yine de dediğin gibi dişimi olabildiğince sıkmaya çalışıyorum bu yaşıma rağmen ben de istiyorum kendi başıma yaşamayı kendi hayatımı kendim düzenleyebilmeyi ama inan ki coğrafya gerçekten kaderdir ne kadar geri kafalı insanlar varsa gelip beni bulmuş ben ne yapabilirim
Anlıyorum kuzumm fikrini yumuşak şekilde anlatmaya çalış neden istemediğini anlamazlar ama deneye bilirsin
Önemli olan ne biliyor musun benim yaptığım bir hata var ondan çıkardığım ders şu:
Kendin ol ama onların istediği gibi biriymişsin gibi görün onlara
Kendi isteklerini yasa yap ama belli etme güler yüzle hergün karşıla gerekiyorsa yemeğini yap temizlik vs vs yap ama fedakarlık yapma enerjinden duygularından iyiliğinden onlara verme çok kötü kullanırlar alınırlar ve daha fazlasını isterler benim anlamadığım buydu 12 -15 yaşlarımda hatta halen devam ediyor bazı şeyler
Inanın şu an söylediğiniz şeyler o kadar dokundu ki bunları yaşayan tek ben değilmişim bu daha acı bir şey Her neyse Gel gelelim temizlik konularına Ben o konularda ailemin istediği her şeyi yaparım onlara her türlü hizmeti sağlarım ancak yine de benim hayatıma karışırlar Hatta bir keresinde açılacağını söylediğimde telefonuma 2 ay el koymuştu başka bir zamanda da yalan söylediğim için telefonuma El koymak istemişti ama bu sefer ben telefonu mu vermedim demem o ki böyle bir abiye ve böyle bir anneye sahibim Ben ne kadar istesem de istemesem de gerçek bu ve ben değiştiremiyorum bu bana çok koyuyor çok geri kafalılar Onlara göre kapalı olup namaz kılmasam yine dindarım o derece benim duygularımı benden çok kullanıyorlar benim hayatıma benden çok karışıyorlar kararlarımı Ben değil onlar veriyorlar Bu bana çok koyuyor ama inanıyorum ki Ben Bir gün bunların hepsini elinden alacağım Kendi kararlarımı gerçekten vereceğim bileğimi sıvayacağım ve ben buradayım diyeceğim inanıyorum teşekkür ediyorum beni gerçekten motive ettiğin için
Tek değilsin tabi hatta bir sır vereyim azerbaycanlıyım ben türkiyeye geldiğimde de aynı şeyleri gördüm daha doğrusu benzer şeyleri işin aslı daha farklı ama onu söylemek istemiyorum birgün kurtulacağın umuduyla yaşamak güzel bir şey ama sadece bunun için yaşama hiçbir acelen yok yani biraz kızlar gibi ol yani yüzüne bak gülümse ve aynen öyle canım aşkım de geç durduk yerde bir tatlı yap anneem sana yaptım de kraliçem de hem ilişkiniz düzelir hem de kafaya takmazsın)
Biryere gidiyorsun haber et markete çıkıyor söyle gerekiyorsa sevgilinle buluş kızlarlayım de (kendini ele vermeden Tabi kurnaz ol biraz dikat et)
Bunu şunun için söylüyorum biraz sonra herkes iyi gibi gelmeye başlar o yüzden ikiyüzlü ol biraz ama tatlı şekilde)
Tavsiyelerini tek tek degerlendirip uygulayacagim cok tesekkur ederim😘
Rica ederim:)
Allah' ın insana verdiği özgür iradeye kulunun ipotek koyması bana göre şirke kadar gider.
Aklım sadece bunu söylüyor.
Bende oyle diyordum da inanmiyolar bana dinsiz bile diyolar
Sen ne dersen de, dediğine karşılık başka bir şeyleri diyenler her zaman olur.
Ne önemi var? Sen hayatına odaklan.
İnan ki gerçekten haklısın hayatıma odaklanmak da istiyorum ama çok engel oluyorlar çok ağır büyük ne kadar dirensen de bir yerden sonra taşıyamıyorsun
Seni iyi anlıyorum. Senin savaşın da bu, sonuna kadar savaşmak zorundasın.
Savaşacağım ve kazanacağım inanıyorum teşekkür ederim
Rica ederim.
Dinde zorlama olmadığı için bu günaha girer
Gel onu abimlere anlat
Özgürlük herkese şart herkes kendi kararını kendi hür iradesi ile vermeli
İnan bu konuda çok katılıyorum ve Umarım bir gün sözüm onlara geçer
Almanyadayım buraya geldiğimde okulda ilk öğrettikleri din ve düşünce özgürlüğü ister inançlı ister inançsız istersen senden olmasın ne sen başkasını dini düşüncesi ile yargılayabilirsin nede başkası seni
Bak kendin de söylüyorsun Almanya'dasın Ama burası Türkiye ve istesen de istemesen de toplumun yarattığı algı düşüncesinde bir şekilde dayatılıyorsun burada insanlar birisinin Dindar olup olmadığına bakar ona göre onu insan yerine koyar bizim değiştirebileceğimiz bir şey değil üzgünüm
maalesef farkındayım keşke ülke de insanların bakış açısı değişse
Evet ama napalim disimizi sıkicaz
Diş sıkmakla geçmez bu
Biliyorum ama elimden dişimi sıkmaktan başka bir şey gelmiyor ben ne kadar başkaldırırsam kaldırayım yine bildiklerini okuyacaklar ben de çok isterdim bunun geçmesini ama geçmiyor Ne kadar dirensem boş
Maalesef Dinde güzellik sevgi özgürlük var diyen insanlar kalkıp insanları psikolojik olarak dinden soğutuyorlar
O kadar doğru ve acı nasıl bir durum ki mesela Ben küçükken tesettürü çok severdim hep örtünmeyi hayal ederdim bu zorla örtünme işi araya girince tesettürden nefret eder hale geldim o kadar istiyorum ki yine de sevmeyi tekrardan Sevemiyorum çok ağır bir baskıydı inşallah kimse yaşamaz bunu
İnşallah bir gün seni cok iyi anlarlar tesettürü dinden cok namus olarak görürler insanların ağzını kapatmak için seni üzüyorlar
Evet aslında insanlar ne dediği önemli ailem için Ama bu güzel dileklerin için çok teşekkür ediyorum Umarım beni gerçekten anlarlar
Hepimiz insanız insanca özgürce yaşamamız lazım hakediyorız bunu
Zorla güzellik olmaz
Haklisin ama napalim inlarda boyle sevecegimi soyluyorlar isin gercegi dahada nefret rdiyorum tesetturden