+1 yılyani az ama maaslara adliyede avukatsa devletın personelıyse 25 bine yakın cıkar serbestsede yarın bir gün bi biro acar bi kac davadan saglam parlaar kaldırır
035 Yorumla
Soran+1 yılDevlet personeli değil
Büroda çalışıyor- +1 yıl
ya simdi söle düsün bu bi baslangıc zamanla kendi ofisini acabilir ya da daha yüksek maaslı bi ise girebilir bu kendi cabası ve gayretine baglı
Soran+1 yıl5 senelik avukat
- +1 yıl
hmm atık yavas yavas kendi burosunda calısamalı bence
Soran+1 yılOfis açarsa müşteri bulacağına inanmıyor
- +1 yıl
ortak biriyle acsın ozaman cevre edinsin piyasanın altında calıssın biraz bi kac dosya okuma bile kac bin tlye okunuyo
Soran+1 yılO pek istemiyor da bu meslek bitmiş diyor uğraşmıyor
- +1 yıl
valla bitcek bisey yok barolar birligi 2 ayrıldı daha cok iş bulması gerekir bence
Soran+1 yılEskiden avukatlar çok kazanıyormuş
- +1 yıl
aslında cogu baro avukatlarına döndügü icin ama isini gercekten saglam yaparsa ekmegini yer ben mesela avukat olsaydım cok iyi tezler yazabilirdim iyi bi avukat olabilirdim cünki derslerde ince kanun bosluklarını cabucak bulabılıyodum o yüzden kendini vermekle alakalı adınıda duyurdunmu birazda ucuz yaparsan işi sadece mahkemelerı takip edip emsal kararlarda gittinmi iş yürüyo aslında olay su sucun nitelıgı suc kesin indirim dedigin iyi hal güzel savunma kimse o suctan beraaat edemez denilen sucu en düsük cezayla kurtarmak basit degil ama işte türkiyede pek işlemiyo amerikada felan jüriler var mahkemede psikoloklar var hakimin kararlarınıda etkileyebiliyo burada sabit
Soran+1 yılBurada çok fazla avukat var ya
O yüzden artık avukatlığın bir değeri yok
Şimdi senin kızını avukat istese bir artısı olur mu gözünde- +1 yıl
tabiki olur neticede avukatlık bi meslekten ziyade kanunda biliyo herhangi bi sirkette yüksek maasla avukatlık yapabilir avukatlık destegi yapabilir bazı özel yerlerde sirketlere destek verebilir ucu acık yani
Soran+1 yılEvet ama yapamıyor hiçbirini
Sadece ofiste çalışıyor- +1 yıl
bence sadece ofis boy gibi elınde evrak getir götür yapıyo anlasılan yası gencse baska bi meslege yönelsin
Soran+1 yılYok duruşmalara falan da giriyor
- +1 yıl
illaki girsin bi zahmet 5 yıl olmusta bu işi gercetken istiyosa cok calısmalı bu iş böyle maalesef
Soran+1 yılBiraz daha atak olmalı o zaman
İşini yap maaşını al mesleği değil sanki- +1 yıl
aynen öyle bu işte para kazancaksan özel hayatını felan unutcaksın
Soran+1 yılSen avukat mısın
- +1 yıl
degilim ama hukukta iyiyim ince detayları ayrıntıları boslukları bulurdum ünversitedeyken felan cogu arkadasım hatta hepsi benim sordugum soruları anlayamazdı hoca bile anlamazdı dalga gecenler bile oldu ayrıntılı anlattıgımda hepsi susardı ögretmende o acıgın oldugunu hukuk boslugu oldugunu söleyip gecistirirdi
Soran+1 yılNe okudun
- +1 yıl
badalet meslek okulu 1 yıl okudum bıraktım bilgisayr 2 yıllıık 2 yıllık isletme
Soran+1 yılŞimdi ne iş yapıyorsun
- +1 yıl
Şu an memurum ben veri hazırlama mebde
Soran+1 yılMaaş
- +1 yıl
25 bin tl
Soran+1 yılMemur maaşı o kadar çok değil ki
- +1 yıl
emınmısın temmuzda gör bıde en düsük memur maası 22 bin üzerinde olcak
Soran+1 yılBilmiyorum bana çok geldi
- +1 yıl
temmuzdan sonra sen gör isci aldı asgari ücretli aldı emeklı aldı memur kaldı
Soran+1 yılAlsa ne olur
Maaşlar yine enflasyon altında kalıyor ki- +1 yıl
ben isletme mezunuyum ayrıyetten borsa emtiya ve alım satım yaptım bu meseleler uzun meseleler
Soran+1 yılAnladım
Ben çok fakirim ağa- +1 yıl
para bulunur
Soran+1 yılÖyle
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. yeni başlamıştır muhtemelen. küçük işlerde bulunuyordur. zamanla güzel noktalara varacaktır. yeter ki kendi işine devam etsin.
027 Yorumla
Soran+1 yılHayır 5 senelik avukat
Soran+1 yılEvet o yüzden olmuyor işte
Soran+1 yılEvet ekonomi kötü diye risk alıp ofis açmıyor
- +1 yıl
aklın yolu bir xD tüm kafamdan geçenler ortak çıkıyor. emin ol, manitan daha iyi bir seçenek olsa onu yapardı. ama şu an için en mantıklı yol, riske atmamak ve kendi işinde daha fazla referans elde etmeye devam etmek. benim de düşük maaşlı çalıştığım dönemler oldu. ama sabrettim. kendi mesleğimin kahrını çektim. başkasının değil. bir gün karşıma yeni fırsatlar çıktı. ve bir şeyler oldu yani. kendi mesleğini yapmaya devam ettikçe karşısına illaki yeni fırsatlar çıkacak. ama bundan rahatsız oluyorsan, yapacak bişey yok tabi.
Soran+1 yılBen rahatsız olmuyorum ama koskoca avukat çok az alıyor
- +1 yıl
şu an öğretmenlerde 12-13-14 falan alıyor. polis 15-16 falan alıyordu benim arkadaş bir kaç ay önce konuştuğumda. piyasaya göre durumlar ortada. herkes kötü durumda. ben dolar kazanıyorum. yazılım mühendisiyim. gene de ben de çok iyi durumdayım diyemem. ama sevgilinden daha kötü paralar kazandığım dönemlerde oldu. ama karşıma fırsatlar çıktı, değerlendirdim. eminim ki onun da öyle olacak. tabi atılgan davranırsa. o da dediğin gibi işte risk etmeni. öyle bir lüksü olmayabilir.
Soran+1 yılYazılımda iyi paralar var mı
- +1 yıl
yani değişiyor. yaptığın işe göre çalıştığın şirkete göre. ben şu an 25-30 arası kazanıyorum. daha zam görüşmeleri yapılmadı. yeni bir şirketle görüşüyorum. orada bir tık yukarısını kazanırım. şu anki şirketten de hemen ayrılmam bir süre part time gibi çalışırım bensiz kaldıkları süreçte sorun yaşamamaları için. muhtemelen bir kaç aylığına da olsa 50 bin gibi rakamları görebilirim iki işte birden çalışacağım için. eğer olmazsa bu yeni şirket onay vermezse, mevcuttakinden 2000 dolar isteyeceğim. onlar da olmaz falan filan diyecek. 1.500 gibi bir rakamda ortada buluşacağız. bu arada ben çok kazanıyor değilim. benden daha fazla kazanan arkadaşlarda var. benim durumum biraz karışık. çok fazla iş yapıyorum. yani bir avukatın 4-5 farklı alanda davalara girdiğini düşün. onun gibi bir durumum var. normalde yazılımcıların yaptığı iş daha spesifik olur. belli bir alanda çalışırlar. ben çok fazla alanda çalıştığım için, küçük şirketlerde daha fazla para kazanabiliyorum. daha büyük bir şirkette daha az iş ile bu rakamdan daha düşük bile kazanıyor olabilirim. ama yakındır birbirine çok uzak değildir. genel olarak böyle. ama bizde de çok fazla mühendis var. o yüzden iş bulma konusu biraz sıkıntıya girebiliyor. ama çok çalışıyorsan kendine çok değer katıyorsan, yani bu her gün düzenli oturup 3-5 saatini ekstradan öğrenmeye ayırman demek. bunu yaptığın ve kariyerin boyunca devam ettirdiğin sürece sektörde hep değerli kalıyorsun. ama dediğim gibi çok nankör bir işimiz var. 3-5 ay uzakta kalsan paslanıyorsun toparlayamıyorsun. o yüzden kopmamak için her gün iş dışında kalan vaktinde de bunlarla ilgilenmen gerekiyor. hayatın bu iş haline geliyor öyle söyleyeyim.
Soran+1 yılEn iyisi benim meslek kasiyerim
Ama işte bende de maaşlar düşük
Ve günde 10 saat çalışıyoruz
- +1 yıl
eve gittiğin vakit işi düşünmüyorsan, bu da bir artıdır.
ben gece uyurken telefonum çalıyor.
akşam telefonum çalıyor şurda şöyle bir durum var falan filan diye.
sorun yaşayan beni arıyor. akşam toplantı var deniliyor kalkıyoruz katılıyoruz. yeri geliyor cumartesi pazar 32 saat mesai yapıyoruz. o yüzden ne kendime ne manitama vakit ayıramıyorum. o yüzden trip yiyorum durmadan. ondan sonra ayrılıyoruz. sağlıklı bir ilişki kuramadım bende şimdiye kadar. hayatta öncelik meselesi değişiyor. ama şunu gerçekten söyleyebilirim, haftada 2 gün tatil ve akşamları iş düşünmemek çok büyük nimet. eski şirketimde öyleydim. ama parası azdı. mecburen istifa ettim. hiçbir zaman her şey dört dörtlük olmuyor maalesef.
Soran+1 yılKendi işini yap o zaman
Soran+1 yılAnladım
Soran+1 yılBrn intihar edeceğim gibi ya
Çünkü yaşamak zor- +1 yıl
hep zordu. sadece daha da zorlaşıyor. intiharlık bir durum aklına gelmesin. kötü bir dönemden geçiyoruz. insanlar bizi bu duruma sokan siyasileri seçmeye devam ediyorlar. ben bu durumu gördüğüm için çok daha fazla çalıştım. yetmez dedim, gecemden uykumdan kestim. hala daha amerikada tuvalet temizleyen birisi kadar kazanamıyorum. yani türk insanının düşmüş olduğu durum bu. hani maksimum çıkabildiğin nokta bile maalesef çok kötü. senin yapman gereken kendi moralini bozmak değil. çünkü bu durum senin elinde olan bir şey değil. sana düşen ben ne yapabilirim diye sormak. yapabileceğin bir şeyler illaki vardır. yapamıyorum yapamam diyorsan, daha kırsal bir bölgeye yerleşeceksin. daha masrafların az olduğu kiranın düşük olduğu, ekip biçebileceğin bir ortam bulacaksın. ekonomi düzelene kadar da oralarda kalacaksın. ama şehir hayatı, bak ben kendi evimde değilim. bende ailemle yaşıyorum. ben de göze alamıyorum kiraya çıkmayı kendi hayatımı kurmayı. neden kiraya 10k para vereyim? bu tarz şeyler söz konusuyken hepimiz bunun altında kalıyoruz. yani bende sıkıntı yaşadım ama pes etmedim. şu an daha iyi bir durumdayım. sen pes edersen elindeki iyi günleri görme ihtimalini çöpe atmış oluyorsun.
Soran+1 yılBen ne yapabilirim hiç bilmiyorum
Ben de mi yazılım öğrensem diyorum ama hiç bilmediğim şeyi nasıl öğreneceğim- +1 yıl
olmaz öyle. benim sınıfımda da 100 kişi var ama bu işi yapan 3-5 kişiyiz. yani o istemeyle olmuyor. ilgi alanınsa zaten kendiliğinden oluyor. onun yerine al sat yapabileceğin bir sistem kurmaya çalış kendine. mesela çok satılan ikinci el ürünleri belirle. onları ucuz fiyattan alabildiklerini al, normal piyasasından satmaya çalış letgo'dan ya da dolap gibi uygulamalardan. özellikle telefon tablet kulaklık bunların piyasası çok hızlı. bir arkadaşım bana anlattı bunu yapan, ayda 3-4 tane böyle yapıyorum her birinden bir iki kazanıyorum dedi. ortalama 6-7-8 bin ek gelir yapıyorum dedi. ben bu arada yazılım konusunda yanlış anlama, bide bu çok büyük yatırım meselesi. ben 3 yıl boyunca geceli gündüzlü çalıştım ancak o şekilde iş bulabilecek teknik yeterliliğe sahip olabildim. gerçekten basit bir iş değil, çok şey bilmek gerekiyor. onun haricinde de bildiklerini unutmaman gerekiyor. bu da stres yani, yks çalışan öğrencileri biliyorsun. onlar buna 1 sene ancak dayanıyorlar. bizim her günümüz bir şeylere çalışarak geçiyor. o yüzden diyorum. onun dışında yapabileceğin işler, editörlük falan olabilir. video kesip kırpıp birleştiren kişiler oluyor. o tarz şeyler öğrenebilirsin.
Soran+1 yılSosyal medyaya video yükleyen kişiler mi
Sosyal medya hesaplarıyla para kazanıyorlar
Soran+1 yılAnladım düşünmek lazım bakmak lazım işlere
- +1 yıl
biraz vakit ayırman lazım, araştırman lazım insanlar ne satıyorlar diye. sürekli satanlara bakacaksın. özellikle iphone ürünleri çok iyi diyorlar. yani her şekilde satabiliyorsun. altın gibi düşün. her zaman değeri var. telefonunu almaya gücün yetmiyorsa da kulaklığını alıp satabilirsin. garantili ve arızalı olmayanları alacaksın üstüne 1k koyup satacaksın. tek üründen kârın 1k. alsan böyle ayda 2-3 satabilsen, çok değil yani 2-3 tanede. ayda 2-3 bin gelir. onunla da bi giderini karşılarsın, ya da cebine harçlık olur. hemde başlangıcı yaptıktan sonra arkasını da getirirsin. bi bakmışsın elindeki kar ile daha fazla satın alabiliyorsun, daha fazla satabiliyorsun. önemli olan ticaret yapabilmek. yani adam gidip sana takas yapalım mı diyorsa iyi bir ürün karşılığında değilse hayır diyebilmek, evinden uzakta bir noktada buluşmak ve alıcının ayağına gitmemek. yani alıcının sana gelmesi lazım. dikkat etmen gereken noktaları da söylediğime göre, artık sana bol şans, kendine dikkat et. öyle acayip şeyleri d ekafandan geçirme, kendine çıkar yollar üret. bu olmazsa başka bir şey bulursun. yeter ki o çıkışı ara. bol şans.
Soran+1 yılSelam abicim
Şimdi doğru diyorsun
Benim ufak bir sermayem var
Bu zamana kadar birikim yaptım
Biraz da ailem arka çıkar
Biraz da kredi çekerim
Acaba diyorum ki kendime ufak bir dükkan mı açsam
Giyim üzerine ya da yemek üzerine- +1 yıl
ticaretin olduğu yerde hiç problem olmaz.
önemli olan iş yapabilmek.
giyimi boş ver. giyim hoştur falan ama insanlar artık marka takılıyorlar bin tane yer açık durumda.
bi de aldığın malın modası var. moda sürekli değişiyor. onun yerine yemek daha iyi bir tercih. mal elinde çakmaz etmez. insanlar giyimlerinden kısabilirler ama boğazlarından asla. güzel yapıyorsan, bide dükkanın kirası falan düşükse satış yaptığın sürece şu an aldığından çok daha fazlasını alırsın. hemde yemek konusunda öyle pek vergi vermene de gerek yok. kartla yaptığın satışları vergisini ödersin, nakitle ödeme yapılanları da göstermezsin. cebinde kar kalır. bunu herkes yapıyor bu arada. git bir berbere. herkes nakit ödeme yapar. kimse kart vermez. konu vergiye gelince, adam der ki bu ay 100 kişi traş ettim. ama aslında 500 kişi etmiştir. kimse de bunun hesabını tutmadığından cebine kalır. yani, para kazanmak için biraz da bunu yapmak gerekiyor. - +1 yıl
mesela bizim burada bir yer var sadece patates kızartması satıyorlar. başka bir şey yok.
ama farkları, 20 farklı sos var. 5 lira veriyorsun ek olarak, patatesine o sostan sıkıyorlar. ve millet önünde dağ gibi sıra oluyor. baharatlı bir patates kızartması. çatalını veriyor külahta yiyorsun. ve patates yani hiçbir zorluğu yok mal çaktı etti derdi yok. bi düşün derim.
Soran+1 yılPatates bizim bırada gider mi bilemedim
Ben pastacılık kursuna gidip
Fırın tarzı bir şey düşünmüştüm
Kurabiye falan yaparım
Bir ekmek yaparım
O şekilde gider diye düşündüm
Ama galiba çok çeşit olmamalı
Veya sadece ekmek satmak lazım
Değişik ekmek şekilleri yapıp satmakta olabilir
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
+1 yılmaalaesef birisinin yanında çalışan avukatların durumu böyle
06 Yorumla
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
sen ne iş yapıyorsn
Soran+1 yılKasiyerim
- +1 yıl
ne güzel vaktin olursa fikir alışverişi yapabilirz burası sohbet için uuygun değil istersen
Soran+1 yılEn sohneti ya
Nişanlı sayılırım
Apptal mıdır nedir- +1 yıl
sohbet etmenin nesi var nişanlı olmak engel mi kötü bir niyetle yazmadım
Aa neden ücretsiz çalışıyor
01 Yorumla
Soran+1 yılÜcretsiz değil 10k alıyor
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen iş bul daha çok kazanırsın
09 Yorumla
Soran+1 yılBenim mesleğim yok
Cevap sahibi+1 yılGarsonluk yapabilirsin veya tezgahtarlık
Soran+1 yılKasiyerim
Cevap sahibi+1 yılBak iyi ki boşuna okumamışsın, hemen hemen aynı parayı kazanıyorsunuz, aranızda 1500tl var
Soran+1 yılAynen öyle okuyup ne yapacaktım kafa yorgunluğu
Cevap sahibi+1 yılBencede baksana o baksana 4-5 sene okuyup avukat olmuş 10k alıyor, ben hiç çalışmadan iddadan 15-20k arası kazanıyom yaklaşık ama üniversitede okudum ben 4 senelik
Soran+1 yılNe okudun
Cevap sahibi+1 yılUlıslararası ticaret
Soran+1 yılŞu an ne iş yapıyorsun
Stajyer mi?
07 Yorumla
Soran+1 yıl5 senelik avukat
Soran+1 yılEvet niye ki
Soran+1 yılBundan fazla vermiyorlar diyor
Soran+1 yıl8500 değil mi
+1 yılDhfagafhjk
07 Yorumla
Soran+1 yılEfendim?