Aile evinde yaşamak benim için artık katlanılamaz bir hal almaya başladı annem babam yaşlanıyor eskisi gibi değiller sürekli huzursuz hayattan bıkmış ve monotonlar ablamla da aylardır konuşmuyorum narsistik kişilik bozukluğu var kendini beğenmiş bencilin teki hep kavga çıkartıyor dayanamıyorum gerçekten iş başvurusu yaptım geçen numaramı verdim arıcaz dediler aramadılar o kadar rezil bir durumdayım ki anlatamam aile evi pişmanlıktır net
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılGençken Annen baban iyiydi yaşlanınca mı? Utanç verici asıl sizin gibi bir çocukları olduğu için büyüttükleri için utanmaları lazım iflah olmazsınız siz
04 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim sen 40 yaşına gelsen yine ailenle mi yaşamak istersin? Onlar bile bazen evden kovmak için ellerinden geleni yapıyorlar sen ne diyorsun ya 😂
- +1 yıl
Hiçbir Anne Baba Evdanı Kovmaz Sebep sizde bile olsan kovması çok zor
- +1 yıl
Tabiki Hayır Ama Evlenene kadar yasarım iş sehir dısi olursa yapacak bisi yok
Soran+1 yılPeki
En İyi Cevaplar
+1 yılBende oyle diyordum ama annem vefat edince anladim aile evinin degerini. bekar evi hayati cok kotu hic sevmiyorum. hatta esiden gece disardayken saat 10-11 oldugunda annem yalniz kalmasin merak etmesin diye hizli hizli eve gelirdim. annem vefat ettikten sonraki ilk aylar okadar alismisimki yine gece olunca disardayken saki annem evdeymis gibi eve gitmem lazim diye dusunce geliyordu aklima sonra evde kimsenin olmadigi gellince bir kotu oluyordu. bide aksam eve gelince annem atv de sacma sapan diziler oluyordu onlari izliodu :) bende yaninda duruodum biraz sıkılmasin die. hic sevmedigin seyleri bile ozlettiriyor hayat iste. sende oyle olmazsin ins
010 Yorumla- +1 yıl
Bide disarda bazi kizlar anneleriyle geziyor. kizlari cok mutsuz goruyorum tabi haliyle arkadaslariyla sevgilileriyle gezmek istiyorlar. insan annesi babasiyla pek takilmak istemio. ama iste arkadas sevgili bulunurda anne baba gittimi bidaha gelmio. nekadar desem bos yasamadan anlamio insan
Soran+1 yılAllah rahmet eylesin ya bu yazı beni neden bu kadar parçaladı ki 😔 benim annem de hep merak eder şu saate eve gel der durmadan arar annedir yapar o yüzden bir şey diyemiyorum o da akşamları dizi izliyor yanıma gel yalnız bırakma beni diyor bazen gidiyorum yanına bazen bilgisayarda oyun oynuyorum arkadaş konusuna gelirsek çok arkadaşım yok olanlar da bana o kadar değer vermiyor annem çağırıyor diyip eve gidiyorlar çoğu aileci ben de uzak duruyorum artık onlardan sevgilim vardı bazen bana çok iyi davranıyordu bazen de çok acımasızdı üzüyordu hep o yüzden bu hayatta yalnız olduğumun bilincine vardım tek isteğim para kazanmak belki öyle mutlu olabilir güvencem olur
- +1 yıl
Benide annem devamli telefonla ariyordu. pek konusmak istemiodum. simdi nerdeyse arayan bile yok. telefon rehberindende silmedim hala kayitlarda annem yazio. eve giresi gelmio insanin. bide ben ozel gun falan kutlamasini sevmem. anneler gunumde anneme hic cicek almadim. oysaki cicekleri cok severdi. anneme aldigim ilk cicek mezarina aldigim cicek oldu. vicdan azabi devamli oluo iste
Soran+1 yılGeçmiş olsun Allah rahmet eylesin tekrardan Rabb'im mekanını Cennet etsin inşallah üzülme hepimiz o yolun yolcusuyuz pişmanlıklar yarım kalmışlıklar hep olacak burası dünya işte geçici her şey : (
- +1 yıl
Herkes oyle dio zaten. kimse anlamio
Soran+1 yılAnlıyorum anlamaz olur muyum benim de anneannem öldü o kadar garip geliyor ki gerçeklik algımı kaybettim resmen bir zamanlar vardı şu an yok yanına gidemiyorum elini öpemiyorum toprak aldığını geri vermiyor derler yani aynı öyle
- +1 yıl
Mekanlari cennet olsun. bidaha acmicam bu konuyu
Sen hangi sehirde yasiosun. ne isine basvurdun. universite falan yokmu baska sehirde okuyabilirsin
Soran+1 yılAmin sağol ben Ankara 'da yaşıyorum açıktan üniversite okuyorum geçen bir giyim mağazasına iş başvurusuna gittim arıcaz dediler kimseden ses yok üstelik bizimle çalışmak ister misiniz yazıyordu demek ki elemana ihtiyaçları var ama çağırmadılar
- +1 yıl
Bende Ankara'da yasiyorum simdilik
Tkp atarmisin bi - +1 yıl
Hesabim kapancak devamli uyari gelio offff yaaa offf
Gizli Üye(30-35)+1 yılBirebir aynılarını yaşıyoruz tatlım, ustelik ben 29 yaşına girmek üzereyim...
Babam da annemde surekli eski pismanliklarini ve sorunlarını analtiyor arada yükselmelerini başkalarına kizginliklarini dinliyorum. Hele babam ruhen hasta, psikiyatriye gidiyor zaten arada iyice sinir hastası oldum. O bana bağırıyor , ben ona... asla evlenmeyi düşünmüyorum tek çare adam akıllı bir işe yerleşip farklı bir yere taşınmak.
03 Yorumla
Soran+1 yılGeçmiş olsun canım benim ya üzüldüm durumuna benim babamla pek sorunum yok çok şükür arkadaş gibiyiz ama annem ve ablam çok söyleniyor kavga çıkartıyor hep mutsuzlar oturup dertleşemiyorum onlar yüzünden psikolojim bozulmuş vaziyette
Cevap sahibi+1 yılBenim annem cok durağan ya böyle bir adama başka türlü sabredilmez ztn sadece bizi değil sulaledeki herkesi delirtti kimse kendisiyle konuşmuyor
Kardeşim desen bitkisel hayatta gibi isten eve evden işe
Asla babamla muhatap olmaz, benle de konuşmaz iletişimimiz çok sınırlı. Konuşunca kavga ediyoruz.
Yani anlayacağın ne Benim ne de senin evden sağlıklı insanlar çıkar. Bizim yapacağımız evlilik bile sağlıklı olmaz , doğacak çocuklara yazık
Soran+1 yılAllah sabır versin seni çok iyi anlıyorum baban da tıpkı benim ablamdaki gibi narsistik kişilik bozukluğu var eleştiri kabul etmez hiçbir şeye elini sürmez hep bana hep bana der oldukça zalim acımasız ve küstahdır bu kişiler eline düşenin vay haline Allah muhtaç etmesin onlara cehennem zebanileri gibiler bu dünyadan değiller bence
Evlenmeyi ben de henüz düşünmüyorum bu psikolojiyle evlensek kaç yazar zaten haklısın önce sağlıklı bir aile ortamında olacağız ki çocuklarımıza da güzel şeyler verebilelim ama evlenirsem de asla onlar gibi olmayacağım çocuğum ne isterse elimden geldiğince yapmaya çalışcam tabi iyi bir babası da olması gerek ki psikolojisi bozulmasın
AI Persona’ya Sor
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
23Cevap
+1 yılOnur verici. Aile olmak , birlik olmak ve bir arada olmak/yaşamak ne zamandan beri utanç verici oldu.
12 Yorumla
Soran+1 yılTamam sen 30 una gelsen bile ailenle yaşa hatta kocanın ailesiyle de beraber yaşa seversin : D
- +1 yıl
Bunu hakaret mi sanıyorsun şimdi sen 😄
Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Aile evinde yasamanin bedeli mental sagligin bende annem babami sevmem baska yere ceker gidersem basacam engeli konusmayacam bi daha
05 Yorumla
Soran+1 yılBen böyle bir şey yapsam nankörsün derler evlerinde yaşıyorum ekmeklerini yiyorum ekonomik özgürlüğüm olmadığı için de isyan edip gidemiyorum çok bunaldım mental olarak bedel ödemek yordu artık
Soran+1 yılSağol valla yaşayan anlar yorumlarda bana kızdılar ama güzel bir ailede büyüdükleri için anlamıyorlar ceplerine paraları konuyor istedikleri gibi gezip yiyip içiyorlar arkadaşıyla özgürce buluşuyorlar sevgililerinin arabalarına binip geziyorlar ben bunları yapsam psikolojik baskı uygularlar cezalandırırlar rahat değilim hem rahat olsam bile kendimi frenleyebiliyorum onlar yüzünden hep diken üstündeyim sosyal ilişkilerimde çekingen ve korkak olmaya başladım insanlara kendimi sevdiremiyorum eskisi gibi
Soran+1 yılTabi canım baba parası yiyenler hayatını yaşıyor hiç utanmıyorlarda ben aman şöyle olmasın aman zahmet etmeyin diye diye ne hale geldim
+1 yılSoyle dusun, belgelerdeki bilmemne colundeki ceylansin, evde guvendesin, disarda bir suru aslan seni kapmak icin tetikte. Tercihini buna gore yap.
00 Yorumla
+1 yılAile evinden kurtulduğum gün hayat daha güzel olmaya başladı arada ziyarete gidiyorum daral geliyor
03 Yorumla
Soran+1 yılO sinirli gergin halleri insanı bir geriyor dimi attığın her adımın hesabı soruluyor eve para getirmiyorsan onlara yük olmuş gibi hissediyorsun böyle
- +1 yıl
Eve para getirmiyorsan zaten evde zarardan başka şey değilsin her türlü psikolojik zorbalığı hakediyorsun. Umarım sen de en kısa zamanda kurtulırsun
Soran+1 yılAynen annem gelmiş diyor ki para kazanan insana saygı duyarlar diyor sürekli işe girmem için zorluyor açıktan okuyorum okul bitsin zaten bir şeyler düşünücem ama yok memnun edemiyorum
+1 yılVallaha benim cok pis isime geliyor Allah ayirmasin yrmek hazir kira derdi yok gecim iskintisi yok mis
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet bunlar var ama mental sağlığımız yok
- +1 yıl
Iste o sikintin varsa anliyom niye yasamak istemedigini ailenle
Soran+1 yılMaalesef öyle
- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
u +1 yılAile evinde yaşamak utanç verici değil. Lâkin aile ile sorunlar yaşamak aynı evde yaşamaya katlanılmaz bir hâl oluyor olabilir.
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle
neyinden utanacagim ki tek başıma yaşıyormuscasina özgürüm ailemin yanında 😂
01 Yorumla
Soran+1 yılİnan öyle olmuyor tek başına yaşasan evde bornozla bile dolaşırsın ya da ne biliyim istediğin saatte istediğin şeyi yaparsın ama birlikte yaşayınca mahremiyete dikkat etmek gerekiyor
+1 yılAilenin yaninda huzurlu degilsen nerde olcan elin adaminin yaninda mi
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam da benim suçum mu aile içinde huzursuz olmam? Sürekli bir hareketlilik var her an her şey olabilir
+1 yılNeden utanç olsun annem babam en değerli varliklar yanlarimda olsun , yaşarım bana göre normal
04 Yorumla
Soran+1 yılDemek ki ailen sana para veriyor işe gir diye zorlamıyor gel şu işin ucundan tut demiyor ya da ne biliyim evde durduğun için fazlalıkmışsınn muamelesi yapmıyor
- +1 yıl
Babam genelde bana yardim et kizim şuraya gel şu işin ucundan tut der her zaman annemde hep der..
para konusunda Allah var her zaman sordular paraya ihtiyaçin var mi diye ailemi seviyom masallah diyeyim
Allah yardimcin olsun bu arada insallah ailen düzelir
Soran+1 yılYa annem bazen çok iş yaptırıyor gereksiz yani bir de azarlıyor söyleniyor tatmin olması zor bi kadın bu da huzursuzluk yapıyor evde para konusuna gelince bana da soruyorlar ama 100 lira falan veriyorlar neye yetecek ki? Dua için sağol amin 🌸
- +1 yıl
Aynen zor gibi duruyor iş bul calis bence.. hakkida hayirlisi
+1 yılEn iyisi benim gibi aileden uzakta şehir dışında yaşamak miss gibi
012 Yorumla
Soran+1 yılÇok şanslısın
- +1 yıl
şu an tek yaşıyor sayılırım karışan yok eden yok istediğim gibi istediğim herşeyi istedigim zaman yapabiliyorum
Tavsiye ederim gerçekten huzur
Soran+1 yılNe güzel ya valla imrendim şu an sabit gelirin mi var da bu kadar rahatsın yoksa ailen yardım mı etti ev alırken?
- +1 yıl
Hayır onlara evi ben aldım
şu an birikim için onlara gönderiyorum şirketin ayarladığı evde kalıyorum kira vb derdim yok maaş çok şükür 15 bin civarı yetiyor.
Soran+1 yılAnladım hayat sana güzel oh : D
- +1 yıl
Eksi yanları da yok değil var tabi ki ama alıştım artık
Soran+1 yılEksi yanları büyük ihtimalle yemek bulaşık çamaşır falandır ama onları da yaptıkça alışıyorsun ben küçüklükten beri kendim yapıyorum hiç annem ellemezdi bırak ben yapayım demezdi hala öyle hep bana yaptırıyorlar
- +1 yıl
Hayır aksine ben zevkle yaparım hepsini bulaşık çamaşır yemek zaten ahçılik geçmişim de var her türlü yemeği yaparım
Tek noksanı bir hayat arkadaşı yok o da olmayıversin
Soran+1 yılHayat arkadaşı da bir müddetten sonra sıkıyor bir bakmışsın sana yalan söylemeye başlamış aldatmış kandırmış insan bu güven olmaz en iyisi yalnızlık
- +1 yıl
Ne demişler
Ağaca yaslanma çürür insana güvenme ölür
Soran+1 yılGüzel söz
- +1 yıl
Teşekkürler
Neden utanç verici olsun? İnsanın en güvenli alanı ailesinin yanı.
00 Yorumla
+1 yılAile evi pişmanlık değildir tamam zorluk olabilir ama imtihan dünyası sapret ve dua et gecer
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılNormal bende ailemle yaşıyorum evet çok sorunlu
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılBen mutluyum şahsen bazen gereksiz tartışmalar oluyor onlara da alıştım
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAile evinde yaşamaktan şikayetçi olabilirsin, ailenle anlaşamıyor olabilirsin de beraber yaşamak neden utanç verici olsun onu anlamadım.
03 Yorumla
Soran+1 yılBen de seninle aynı yaştayım 21 yaşındayım insan büyüdükçe özgürlüğüne kavuşmak istiyor aile her şeye karıştığı ve kısıtladığı için birey olamıyorsun
Cevap sahibi+1 yılDoğru evet, o durumu anlıyorum ama bunun devam etmemesi için senin bir çözüm yolu bulman gerekli
Soran+1 yılİşe girmeye çalışıyorum belki biraz kafam dağılır
Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Çok utanç verici.. bir insan ailesiyle yaşar mı hiç.
01 Yorumla
Soran+1 yılBelli bir yaştan sonra gerçekten utanç verici oluyor dalga geçme
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende yaşıyorum yadim 25 utanıyorum artık ailemle yaşamaya
01 Yorumla
Soran+1 yıl30 yaşında adamlar utanmıyor çok ilginç ya
- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılNormal tabii ki. Nesi utanç verici olsun.
00 Yorumla
+1 yılAbi canım mısınız herkesin ailesi aynı değil kendi ailenizmiş gibi empati yapmak yerine hiç yapmayın daha iyi xddd
00 Yorumla
+1 yılÖyle düşünüyorsan bi saniye dahi durma o zmn
01 Yorumla
Soran+1 yılParam yok
+1 yılçok yazık. bu mudur aileye bakışınız?
02 Yorumla
Soran+1 yılBeni yargılamadan önce herkesin ailesinin mükemmel derecede iyi olmadığını bilin isterim
- +1 yıl
ailen eğer sana çirkin bişey yapmıyorsa bence mutlaka değer vermeliisin. aile ailedir
Aile & Toplum konusunda 591 cevap paylaştı. Ne bekliyordun ki?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılartık normal bir durum
00 Yorumla
+1 yılortama uyumsağla sende
00 Yorumlabende aile ile yaşamayı biraktım :D
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yılonur ve gurur duyuyorum
00 Yorumla
+1 yılbi yaştan sonra bence utanç verici
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 9b cevap paylaştı. İnsan illaki kendi düzeni olsun ister
01 Yorumla
Soran+1 yılDimi
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenmeyi düşünüyorsan gelir seni isterim çok net
010 Yorumla
Soran+1 yılEvlendikten sonra da beni ezerlerse napıcam? Artık çalışan kadın istiyorlar
Cevap sahibi+1 yılBenim eşim olduktan sonra değil hickimse ben bile kötü davranmam gözümden bile sakınırm kaldıki ben eşimin çalışmasını istemem açıkçası
Cevap sahibi+1 yılNiyetim gönül eğlendirmek değil asla eğer tamam dersen tanışır konuşur görüşürüz sonra sende istersen seversen elimden gelen herşeyi yaparım seni mutlu etmek için senden tek isteğim güven dürüstlük ve sevgi
Soran+1 yılGüzel düşünüyorsun
Soran+1 yılAma ben henüz okuyorum
Cevap sahibi+1 yılKaç yaşındasın
Soran+1 yıl21 yaşındayım
Cevap sahibi+1 yılGizliden çıksam beni eklermisn
Soran+1 yılOlur
Cevap sahibi+1 yılÇıktım
- Aile & Toplum konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılBen baska şehirdeym. ailem baska şehide
00 Yorumla
+1 yılYaşlılık konusunda seni çok iyi anlıyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet gerçekten tahammül etmesi çok zor
+1 yılNormal bir durum
00 Yorumla
+1 yılNormal
00 Yorumlaşaşırttın iyice
00 Yorumla
+1 yılGünümüzde normal
00 YorumlaNormal bişey :)
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılbu devirde normal
00 Yorumla
+1 yılnromal
00 YorumlaNormal
00 Yorumla
Devamını Gör(24)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!