Suriyelilerin 1.133 TL alması kötü bir şey mi ki savunmaya geçiyorsunuz? Helali hoş olsun o para bence
Suriyeliler 1.133 TL maaş alacakmış?
Suriyelilerin 1.133 TL alması kötü bir şey mi ki savunmaya geçiyorsunuz? Helali hoş olsun o para bence
objektif bakmak lazım.
2 milyon ya da daha fazla sıgınmacı var hatta 2 milyonu kacaklarla falan geceer.
Bunların hepsine tabi ki yiyecek yardımı yapmak , ev bulmaları vs zor.
Fakat o kadar arap ülkesi dururken , o kadar arap ülkesindeki zenginlik ile Türkyiedeki halkın zenginligi arasında daglar kadar fark var.
Her insanın başka bir insana karşı vicdani sorumlulugu oldugu gercektir. Ve biz daha vicdanlıyız.
Fakat kendimize bakamıyoruz. işsizlik o kadar fazlayken tutup da asgari ücrete calışacak birilerine iş vermek korkunc degil mi? Neden mi? bizler maaşlara zam beklerken ucuza işci bularak "bak bunlar ucuza calışıyor. sen calışmasan da olur" diyen bir işverenin işine gelecektir.
kimsenin düşünmedigi şey degil. cogu düşünüyordur ama sonucta 2 milyonda falza kişiye devlet bakmak istemiyor. gayet de acık.
işsizlik rakamlarına gelince. Normalde ögrenciysen işsiz gösterilmezsin. Bu yüzden meslek liselerinden hemen geciş hakkı cıktı. bir sürü kişi direk gecişle önlisans belki bazıları sornadan lisans okuyor.
Aöf de okuyanlar da işsiz gecmez. sonucta ögrenci
Ha en önemlisini söyleyeyim?
Kpss ye 2014 de Lisans 1.200.000, önlisans 1 milyon , ortaögretim 2.000.000 yani 4.200.000 kişi toplasan toplasan 300-400 bin hadi sizin icin 500 bin kontenjanı olan devlet kapısında iş arıyor
bu her sene cogalarak ilerliyor. Sizce hele ki sureyelilerden sonra bu rakam kac olur?
Kimsenin hayatını kaybetmesini istemem.
Ama yıllarca ülkemiz icin hayatımızı veririz diyen bu ülkede yaşayanlar degil mi?
Suriyeli bu ülkede savaş cıksa ne yapar sizce? yine mi kacacak?
Savaşa karşıyım tabi. ama kendi ülkesini korumayıp kacana ne denir? savaşmak istemeyen mi?
tamam biz de savaşmak istemiyoruz. ülkemize birileri savaş açsa biz de başka ülkeye gidelim. gerek yok mu diyelim?
Çok haklısın ayrıca gayet herşey açık ve net o gelenler zaten normaller değil zannedersem adam bir bavul uyuşturucuyla geliyor kadınları evlilikleri dağıtıyor birde devlet kado ve yardım verecek bu nasıl devlettirki kendi halkı madenlerde can verir açlık yokluk içinde duruken saraylar yaptırıp müslümanlığa hakaret ederler.. Ayrıca savaş farzdır ülkemizde olursa hem milli açıdan hem dini açıdan
Eğer savaşa kuşanıp-çıkmazsanız, O sizi pek acı bir azapla azaplandıracak ve yerinize bir başka topluluğu getirip değiştirecektir. Siz O'na hiçbir şeyle zarar veremezsiniz. Allah, herşeye güç yetirendir. (Tevbe Suresi, 39)
Vardır bir bildikleri osmanlinin yayilma politikasina benziyo ilersini dusunmek lazim petrol kaynaklari bu adamlarda
Bugün gecmez yarin gcer @MrRabbit
umarım dediğin gibidir cevaplayan :D
Kimse kimseye babasinin hayrina is yapmaz heleki bu zamanda diye dusundum ben. Osmanlida boyle hos goruyle yuzlerce yil dunya devleti oldu.
evet bende sana yakın düşünüyorum. vereyim artını
Sağolasin :)
Hahaha :-D hayal gücün müthiş ne osmanlısı hala hayalet peşinde koşuyonuz millet aldı yürüyo siz osmanlı derdinde kıçımla kadar ülkeyi bir halt sanıyonuz amerika uşaklığı yapıyor iktidar bunu göremeyecek kadar saf olmayın artık bezelye kadar pkk yı yok edemiyon Ülken iç savaşın eşiğinde bunu sizin mit başkanı söylüyor sırf iktidarı destekliyon diye poliyanacılık yapma herkes siktirip gitsin ülkesine burası dingonun ağırı değil
savaş bitince geri dönecektir çoğu zaten. yok eğer dönmezlerse işte o zaman sana hak veririm. ama şu an savaş varken suriyede türkiyeye sığınmaları normal. burada savas ciksa biz bosnaya misafir olarak gitsek nasil olur biraz empati kurun kimse keyfinden gelmiyo buraya vatanindan cikip. Müslüman müslumanin yaninda olmali onlari kovmamali. Suriyeli degildi ruslar burada olsaydi ya da baska bir avrupa devleti seziniz cikmazdi bundan eminim.
amerikalılar ingilizler almanlarda petrol kuyularını türklere verelim diye dert yanıyolardı zaten petrolün 30 yıllık geleceği kalmış verse nolur vermese nolur hala osmanlı derdindesiniz osmanlının hoşgörü politikası bizim kitaplarda yazdığı kadar osmanlı önce gitti ülkenin altını üstüne getirdi sonra yapıyorum diye yıllarca sömürdü şu anda amerikanın yaptığı gibi yani tek fark sadece ele geçirdikten sonra halka zülmetmedi yoksa yapılan işlem aynı
Sende zerre beyin var mı? Amerika savaş ayarlayıp kurtleri oradan petrole çökmek için sürecek sonrada Türklere bırakacak orayı :D
Emin ol ki hiç bir suriyeli geri donmeyecek zaten kendileride diyor
Olm adamların ülkesi işgal edilmiş sen ne şaçmaladın anlamadım yayılma politikası türkiyenin içine
Bari azıcık müslüman olsanız bunları yapmazdınız
img04.blogcu.com/.../...izeyeter_1391615718139.jpg
190 boylarında iri yarı adamlar ülkelerini vatanlarını savunmayıp kacıp gelsinler biz de onlara iyiki geldiniz mi diyelim yaslılara kadınlara ve cocuklara lafım yok fakat o kazulet gibi adamların kendi vatanlarına hayırları olmamıs bize ne hayrı olacak?
10 yıl sonra onlar da bizden ayrı bir devlet isteyecekler.. türk tarihine bakın ne anamız ne bacımız ne askerimiz kacmıs o zor günlerde birlik olmusuz. kacan vatan hainidir.
Cevap
75Cevap
Herkes birşeyler sıkıyor, bence burada yapılması gereken şey madem 2 milyon suriyeli göçmen var evet bunları iş gücüne katarak en azından burada oldukları sürece ülkeye bir faydaları olsun diye değerlendirmek lazımdı ama bu şekilde değil, maaşı belirledim kimlikleri de veriyim hadi gidin calısınla olmaz olamaz !! bu ülkede üniversiteler bitirip manav olmak zorunda kalan, seyyar satıcılk yapan, bitirdiği bölümle alakalı işi yapamayan en kötüsüdü de hiç iş bulamayan 10 milyon insan var be, el insaf, ayıptır... Yaparsın çalışmanı açarsın doğuda hedeflediğin bölgelere tarım'ı sanayi'yi destekleyecek birkaç fabrike ve alan çalıştırır verirsin devlet de kazanır, hiç o osmanlının yayılma dönemi yok tımar vergisi falanı filanı diye bir düşünceye, petrol yataklarına yaklasacagımıza inanmayın, yok öyle bir petrol türkiyeye, o petrolün sahibi bundan 100 yıl önce zaten belirlendi elinizi sürün bakalım neler oluyor... Bu kafayla daha coook ac kalır bu millet şimdiden geçmiş olsun
Kadınlar ve çocukları hariç tutun bari benim ülkemde kadınlar ve çocuklar açken ben afgan, ırak, suriyeli yi hemde asgari ücretin üzerinde doyuracaksam yazılar olsun bu ülkede asgari ücretle geçinen milyonlar varken:
Ey iman edenler, toplu olarak kafirlerle karşılaştığınız zaman, onlara arka çevirmeyin (savaştan kaçmayın). (Enfal Suresi, 15)
Al sana bunları doyuracaksın daha fuhuşu gasp ı tecavüzü biri bin para müslüman erkek olan gelmezki erkekler savaşta sehit olurlar. Şunlara bak bir
www.konyahaberler.com/.../...nde_kaliyor_h8121.jpg
Uyuşturucuyu unutmuşum
www.konyahaberler.com/.../...a_yakalandi_h6701.jpg
Daha neler neler var
https://www.demokratgebze.com.tr/d/news/61964.jpg
Valla tarihi geçmişime baktığımda arapların Türkiye'den birşey hakkettiğini düşünmüyorum. 1. dünya savaşında bizi ingilizlere satıp bizimle aynı safta değilde ingilizlerle birlikte savaşması gerçekten bir daha onlara güvenmemek için en güzel kanıt, daha dün Esadla Tayyip kanka gibilerken ne olduda bugün araları bozuldu ve adamlar yan gelip yatacaklar maaş alacaklar ve bizim millet sürüncek bumu adalet, adam üniversiteye bile sınavsız giriyor ulan bizim yaptığımız fedakarlığı onlar yapmıyor. Bence o parayı hakkettiklerini düşünmüyorum.
Durmak yok. Yola devam.
static.visplash.com/.../...k-yola-devam-249473.jpg
bu hükümetin mıletini satıgını neden anlamıyor insanlar mısıra 4 mılyar dolar para yardımı yapıldı o parayla kaç bin ınsana iş saglanırdı kaç bin kişi borcundan kurtulurdu surıyelılere harcanan para 3 mılyar diyer baska ulkelere yapılan yardımlarıda yazmıyorum yahu 10 bın donum arazınız var dıyelım devleten 300 bın tl destekleme kredısı alırsınız her sene a. m boyle adaletin yazamıyorum sıinirlendim
Oturan adama bu para verilmeyecek , çalışanın alacağı aylık maaşı. Yani bu demek oluyor ki bir suriyeli 400 liraya çalıştırılıp Türk vatandaşı yerine tercih edilmeyecek. Buda alınan güzel bir karar.
Az kafanızı kullanın araştırmayı , düşünmeyi bilin.
Kürtler, Ermeniler, Araplar, Aleviler, Hatta dindar Türkler bitti, şimdi de Suriyeliler'e taktınız kafayı faşist zihniyetliler. Sizin gibi faşoların yüzde 90'ı balkan göçmeni ve Türk olmayan kişilerden oluşuyor sanki bilmiyoruz. Siz göç edip ülkemize gelirken, hatta ülkeyi sömürürken iyi de Suriyeliler mi zorunuza gitti? Türk olmayıp Türk'ten çok Türkçü geçinen Allahsız faşist köpekler.
Ezbere konuşma. Zaten erkeklerinin çoğu savaşta şehit oldu. Savaş bu savaş illaki kadın çoluk çocuk hasta yaşlılar olacaktır, illaki savaşmak istemeyenler olacaktır. Sen bizim kurtuluş savaşımızda herkes topyekün savaştı mı sanıyorsun? Nice insan savaşa zorla götürüldü, nicesi kaçtı. Savaş ortamında bir çok acı olur. Göç bunun en doğal halidir. Bırakın artık 100 yıl önce size anlatılmış yüzde 90'ı yalan olan hikayeleri. Ortada savaş yokken milyonlarca Türk Almanya Hollanda başta olmak üzere Avrupa'nın bir çok ülkesine göç etti. Sizin bu alçak ve faşistçe yaklaşımınızı Gayrimüslimler türklere sergilemedi. Bir de bana Müslümanlıktan bahsetme. Resmi sistemin sıçtığı ve her biri birbirine benzeyen milyonlarca boş adamsınız. Sizi eğiten eğitim sistemi ve ananızı babanızı dahi eğiten eğitim sisteminin ürünüsünüz. Ezberlerle konuşursunuz ancak. Gelecekler tabi, keşke dahası gelse. Ne var bunda? Orada ölsünler mi? Dünya herkesin. isteyen istediği yerde yaşamalı
bizim burdada cecenler var onlarada 1.500€ maas bagladi devlet. oturduklari yerde para ohh ne güzel... ben calismasam bana 800€ issizlik parasi ama hayvanat gibi calisdigim icin 2.100-2.700 oluyor
adamlara yüksek maaş verilmesi asgeri ücretli işyerlerinin onlara talep etmemesine vesiledir.. bu ii birşey ucuza çalışırlar ve çalıştırılırlarsa o zaman kötü olur
Kendi işçilerini görmüyor gidiyor birde onlara maaş bağlıyor yazıklar olsun.. 900 lerde onlara 1133 TL versin..
Kendilerine yine %100 zamn ohh ne hala.!
Türkiye Suriyelilere kaldı. . Fazlalık yapmayalım gidelim en iyisi.. Zihniyetnze s*kym.
imzaaa
Dünyada zaten birtek Türk milleti kendi insanını hor görüp başka milletlere yardım eder... Bunu yapan tek milletiz! Ve herkes bizim arkamızdan gülüyor
Çok doğru
her duyduğunuza inanmayı nasıl başarıyorsunuz? Özel bir yetenek mi?
1.133 TL alsalar kötü mü olacak peki?
nereden biliyorsunuz peki? mesela akit söylese doğru der miydin yoksa uydurmasyon mu derdin?
hiç bir gazete benim kıstasım değil. Bak hala provakasyon yapmaya çalışıyorsun. Ben senin gibi herhangi bir taraf yanlısı değilim. Duyduğun veya okuduğun veya gördüğün haber her ne ise saçmalamasyon olduğu her halinden belli. Bunu anlamak hiç zor değil. akit te sözcüde veya sabah da okuduğum herhangi birşeyin yalan mı gerçek mi provake amaçlımı taraflımı olduğunu anlayacak yaşı çoktan geçtim ben
provakasyon yapsam öyle bir güncelleme yapmam. ortalığı karıştıracak veya nefret dolu bir şey yazarım ki. senin düşünceni de anladım daha fazla bildirim yapmana gerek yok
neyse engelleyeyim seni uzak ol benden
daha dur bunlar iyi günlerimiz :D yakında ks de suriyeliyim tipim nasıl kızlar beni beğenir mi diyen kırmancolar cıkacak asdfadsfaf
hahaha bu iyiydi :D
Bedavaya almayacaklarki zoruna giden ne anlamıyorum bu güne kadar günlük 20 tl ye sigortasız çalıştırıldıklarında hiç birinizin sesi çıkmıyordu tamam adamları sevmiyoruz sevmek zorundada değiliz ama biraz insan olun
O para bedavadan verilmeyecek. Hepsi almayacak. Çalışan Suriyeliler alacak. İşsizlik artacak. AQP'ye oy verenlerin büyük bölümü düşük maaşla çalışıyor. Bundan fena etkilenecekler de haberleri yok. Suriye'de işi olmayan adama buradaki brüt maaş oldukça iyi.
bızdekı işsizlık bıttı de onlar kaldı... Türkıye de aynı şey olsa hıç bırı kapısını açmazdı. önce kendı gençlerını düşünsün. hadı şimdi sabaha kadar benı eksıleyınnnnnnnnnnnn
artı 1111
Aynen öyle ve bir ek ; biz onların yerinde olsaydık tek tek öldürürlerdi bizi bu kadar net nokta.
Bir kere daha adaletsiz bir ülke olduğumuzu kanıtlamış olduk 1.133 devlet vericek birde dilenicekler aylık gelirleri 3bini geçer biz de sürünelim. Devlet kendi vatandaşına kaptırmaya devam etsin anca.
halkını sömuren tek ülke
Buyur burdan yak Mustafa Ak'ı tebrike diyorum...
İlk önce asgari ücreti yükseltsinlerde Türkler para kazansın biraz ondan sonra Azınlıkları düşünelim ne saçma bir ülke oldu burası
inşalla 5 bin verirler bu millet ömrü boyunca s... ni sevdi adam azına sıçtı ülkenin vatandaşın hala rte diyolar inşallah ekmeğe muhtaç hale getirir millete bu yarıyo
öyle bişey olsun game of thronesteki robert in isyanından çıkarırım bu ne la
Kendi insanlarına bakabilsin bir önce ondan sonra onlarada yardım eder ne diyim ki bizden daha çok hakları var adeletli bir ülke doğrusu :D
Bizim madencilerimiz 900 tl ye can versinler. bunlar hazir sofraya oturup bu parayi alsinlar el insaf
Deveye sormuşlar : "Boynun neden eğri?"
Deve de "nerem doğru ki?" demiş...
Anlayana..
Çalışan suriyelilerin asgari ücreti 800 lira dolaylarındadır. Uydurma haberlere ştibar etmeyiniz :)
bakanlık açıklamış deniliyorda. 1.133 TL alsalar ne olacak? kötü bir şey mi bu ki hemen savunmaya geçiyorsunuz.
Yok yahu ne haddimize savunma. Çalışana parasını teri kuruMadan verin diye hadis İ olan bir dine mensubuz. Bu düzenlemeyi yapmak zorundadır, çünkü bu adamlar zaten çalışıyor ve çalışırken hiç bir sosyal güvenceleri yoktu bunu da geçtim bu paranın çok çok altında çalışmak zorunda kalıyorlar. Artık hakları var insanca mutlu olarak çalışıp kazanacaklar.
Atanız o toprakları, tarihin gelmiş geçmiş en büyük geri çekilmesiyle (Filistin Cephesi 568km, tabi okullarda öğretmezler bunları) vermeseydi, şimdi oralar bizimdi.
Yahu kendi vatandaşımız asgari ücretin altında çalışıyor. Bana ne elin suriyelisinden.
Ülkemizin kendi vatandaşına dış kapının mandalı muamelesi yapmasının bir örneği daha!
Ulan asgari ücreti yükselt birazda. Bari asgari ücretten vergi kesme! Suriye vatandaşı olup bu ülkeye sığınmak varmış bee.
canım suriyelilere çalışma izni çıktı o yüzden 1,133 brüt ücret net eline gecen 891 oluyo yani asgari ücrettt
iyide kardeşim bizene surıyelılerden onları istemıyoruz ülkemizde
aynı şeyin senin başına geldiğini düşün bide sen müslüman mısın?
Ben bu devletin a. q afedersin bizden vergi kesiyorlar simdi bu ipnelere yedircekler sen git bakalim sana maas baglicaklarmi her hangi bir ulke yaziklar olsun valla
Önlisans mezunuyum nerdeyse aynı maaşı alıyoruz. Sıçayım hayatıma.
Kendi halkını düşünmeyen bir devlet Asgari ücret 900 Tl millet açlık sınırında Oh adamlar Suriyeden gelsin rahat yaşasın eğer bu para bizim vergilerimizle veriliyor ise hakkımı helal etmiyorum
iyiymiş işsiz güçsüz faturasını ödeyemiyen o kdar vatandaş varken suriyelilere vıp hizmet neyin nesi anlamak mümkün değil haberi gerçekçi bulmuyorum yinede kıllanıyorum
Asgari ücret icin ölenlerin oldugu bir ulkede yaşıyoruz...
Yakında bayrak dil de cikarirlarsa sasmam , acaba bizimkiler bu kadar maas alabiliyrmu?
Niye hakszlk bu hic hoş bakmiyorum bu ise bizim ulkemizin vatandşı 900 calısıyo !
Normalden 50 lira kadar fazla sanırım. Bu hamleler ile kölelik sistemine geçiş yapılmış bulunmakta.
Kendi ülkemizde 2. sınıf muamelesi görür hale geldik.
Kimin parasini kime veriyorlar benim iscim madencim o kadar para alamazken o parayi veren eller kalem tutmasin
Bunlara ödenecek para bizden artı bir vergi olarak çıkacak... kemerleri birazdaha sıkacağız anlayacağın...
Bız bosuna mı okuduk anasını satim, askeri ücret bile 1133 degıl
bölge halklarını bir şekilde kendimize tekrardan bağlamaya çalışıyoruz. İyi bir çalışma bence.
Hükümet arap sevdalısı olduğundan normaldir.
Haram olsun, hem hükümete, hem destekleyenlere.
Suriyelinin töbe töbe katili tecavuzcusu hepsi ülkemizde? Kendi canın ne kadar guvende de sen bunu ilk sorgula paranın koy a. sen
abi hepsi o. ç akp mhp chp bdp Alayını Kitapsız bizim insanımız aclıktan ölüyor zaten suriyelilerde gidip kendi ülkesini savunsunlar Allah Allah.
kendi vatandaşımız perişanken bilemiyorum nekadar doğru ama... gerçi savaş kötü birşey düşmüşler yani orasıda bir ayrı nokta
Sadece almanyada 3 milyon turk göcmen var?
Bence iğneyi kendinize cuvaldızı başkasına batırın!!
yalan bilgi , en alt düzeey maaş alıcaklar 850 lira civarı asgari ücretle çalışacaklar.
bu siyaset iyi ki var. azıcık düşünebilen insanlar neyle oyalanırdı olmasaydı :)
Suriyelilerin taaa mk ben üni mezzunuyum isim yoklan her yerde asgari ucret
zaten suryelileri çalıştırmanın amacı az para verme hiç bir işletme sahibinin suryeli işçiye 1.100 gibi bir para verceğini sanmıyorum
ankarad bir firmada çalıştım mesailerle birlikte 1400 alanlar vardı. yemek kahve çay molalarıda var. (patron ben olsam 800 verırdım en fazla)
ya taşören işiye bile 900 lira maaş verilirken onlara okadar maaş nasıl veriliyo anlamış değilim
ya babam kaç yaşında çalışıyor o kadar alamıyor ne bu şerefsizlik kardeşim? adaletinin içine ediyim..
Arkadaşım o Dediğin brüt maaş oluyor ney Maaş 891 tl yani en az asgari ücrete çalıştırılabilirler
bedava yemek yerine çalışmalılar ama maaş askeri ücretten fazla olması ayrımcılık..
* bir Suriyeliler eksikti 3 gün sonrada bizi kovmaya kalkarlar
ne suriyeliymiş arkadaş milletin derdi suriyelilere yaplan yardım oldu
Alsınlar zaten bu ülkede bir türkler mal ve enayi yerine konuluyor
aynen öyle kardeşim kendı ülkemizde ikici sınıf vatandaşız
@adnanpetek valla öyle kürtler elektriği bedava kullanır parası bizden çıkar suriyeli işe alınır biz işten atılırız ona hak buna yardım diye diye biz kendi ülkemizde azınlık olduk * akp si yüzünden
Yaaa ayrıca her verilen kuruş haram zıkkım olsun bu ülkede 1 milyonun üstünde üniversite mezunu işsiz sürünüyor bunları unutup o köpeklere yardım etmek şerefsizlik ve buna destek olmak o çocukluğudur
O maaş işi palavradir inanmam ama senin düşünce yapından anlaşılıyor ki aptal kuş beyinli bir g*t kılısınız
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar