Yani zina konusunda söylenmemesi gerektiğini birçok hocadan dinledim. Açıkcası bir erkek için bunu kaldırmak zor olabiliyor ama sen farklısın. Sen zina etmemişsin. Ne kadar hatan olduğunu düşünürsen düşün yaptığın hata zina gibi bir günah olamaz. O yüzden sen zina yapmış hükmünde değilsin, bunun yükü senin omuzlarında değil anlayacağın. Şayet evleneceğim kişinin böyle bir durumu söz konusuysa onun duygularını incitmeden benim kollarımın, kanatlarımın arasında olduğunu hissetmesini sağlardım. Senin nasıl yorulduğunu tahmin edebiliyorum. Üstündeki yük ağır, o yüzden hem yorgunsun, hem kızgın, hem de üzgünsün. Bana kalırsa söylemek daha doğru olur. Nihayetinde bunu daha sonra öğrenecektir zaten. O yüzden nişandan önce durumu anlatabilirsin. Ne tepki verecek diye de korkma sen hatalı değilsin çünkü. Eğer söylemek istrmezsen o da senin hakkındır.
12 Yorumla
Soran+1 yılKarar aldım söylersem bu yük altında ezilirim ve çok daha yoracak beni
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılGerçekten tecavüze uğrayan bir kız belli olur 👍 keyfi yere seks yapan sonra bu hayattan sıkılıp yuva kurup çoluk çocuk sahibi olmak istiyorum diyen çok kadın var. Yalan dolan işler eninde sonunda ortaya çıkar, sen tövbe edip gerçekleri anlatıp sonrasını Allah'a havale et O ne güzel hüküm verir. Her şeyin en iyisini ve güzelini o bilir 👍
04 Yorumla
Soran+1 yılSonradan yüzüme vurursa eksiksin sen derse
Cevap sahibi+1 yılO zaman boşanmış biriyle evlen 👍 sende ona ikinci el olarak aldım seni dersin.
Soran+1 yılBen ikinci el miyim bu nasıl bir savunma
Cevap sahibi+1 yılSana eksik diyen birakta 2. el olsun, ayrıca ben seni savunuyorum sen bana mı saldırıyorsun bu yazdığınla?
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBence ilişki ciddileşmeye başlayınca anlatmalı ama maalesef bizim toplumumuzda çoğu erkek bunu kaldıramaz. İyice tanıyıp güvendikten sonra anlamalısın. En azından sana destek olur, anlayışlı olur ve yaşadığın travmayı yaşatacak eylemlerde bulunmaz.
00 Yorumla
çok hassas bir konu. biriyle kendi rızanla birlikte olmaya benzemiyor. tecavüze uğramış biri mağdur konumda olduğu için hiçbir şeyi anlatmak zorunda değil bence (kaldı ki ben kendi rızasıyla daha önce cinsel birliktelik yaşamış insanların da geçmişini anlatma zorunluluğu olduğunu düşünmüyorum ama şu an konumuz bu değil), tecavüze uğramış kişi haklı olarak bu travmanın konusunun tekrar gündeme gelmesinden rahatsız olabilir. anlatmak iyi hissettirmeyebilir. ama bana kalırsa bir insan evlenecek kadar güvendiği birine içini açabilmeli. kişinin tercihine kalmış, karşı tarafın bilmesi şart değil.
12 Yorumla
Soran+1 yılSonradan yüzüme vurursa çok kötü olmaz miyim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
- Aile & Toplum konusunda 15,9b cevap paylaştı.
+1 yılAnlatması şart gadası
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı.
u +1 yılGerçekten evlenip evlenmeyeceğine emin olmalısın. Eğer seninle bir gelecek düşünüyorsa ve bunun için adımlar atmışsanız anlat ama bunların hiçbiri yoksa anlatma. Tecavüze uğramış kızları/kadınları kullanmak isteyen, faydalanmak isteyen erkekler çıkabiliyor maalesef.
28 Yorumla
Soran+1 yılİnan o kadar haklısın ki ve oldu da o yüzden ne yapmalıyım nasıl ilerlemeliyim bilmiyorum. İlerisinde de eskiden neden anlatmadin derse peki
- +1 yıl
Bu kolay anlatılabilecek bir şey değil. Bir travmaya sahipsin. Geç anlatıyor olman sorun yapmamalı. Anlayışlı davranmalı.
Soran+1 yılUmarimm öyle bir insana denk gelebilirim
- +1 yıl
Umarım. Geçmiş olsun bu arada.
Soran+1 yılHastalıkli mi oluyorum şimdi ben
- +1 yıl
Hayır, kötü bir şey yaşadığın için öyle dedim. Kötü bir niyetim yoktu.
Soran+1 yılÖzür dilerim ruh halimden kaynaklı
- +1 yıl
Hiç önemli değil, insanlık hâli. Bana da oluyor.
Aile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı. Anlatmamalı tabi ki
Dinimizde eğer böyle bir kız var ise onu karşısındaki erkeğe hiç bir şey anlatmadan iffetli bir kız gibi evlendirin denilmiştir hatta216 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten mi ilk kez duydum
Soran+1 yılHemen izliyorum
Soran+1 yılNe güzel bir Rabbimiz var ya o kadar mükemmel ki bir kez daha şükrettim rabbime
- +1 yıl
Hz ömer döneminde bi kızın velisi sormuş bu cevabı almıştı
Soran+1 yılTövbe edip yapmadığımda kızlık ya sonucunda bunu anlamaz mi bir erkek
- +1 yıl
Öğreten hoca pek yok susan hocalar var acizane okuyup öğrenmeye çslışıyoruz kendi çapımızda
- +1 yıl
Allah Razı olsun samimi kardeşim benim 😊
Soran+1 yılSonuç olarak az da olsa anlıyo
- +1 yıl
İslamda keyfi boşanma yoktur nikah kıyıldı mı bitti Allah katında eştir onlar artık
- +1 yıl
Bekaret konusundan bahsediyor kardeşim 😊
- +1 yıl
kan gelmeyince anlaycak işte
- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılBu olayları bıle kendı lehıne olsun dıye yalandan kullanan okadar kısı var kı samımıyetıne ve dogru soyledıgıne emın olacak noktada soylemelısın soylemek zorunda da degılsın o baska bı durum ınsanlar acımasız kımın sana ılerde neyle dusman olcagını nerden vuracagını bılemezsın
11 Yorumla
Soran+1 yılBir ilişkim de anlattım çok emin olduğum ilişkimdi kabul etti anlayışla karşıladı hatta kişiyi bulmaya kalktı destek oldu sonra kendi beni kullanmak istedi
+1 yılbazı kızlar hep tecavuze ugruytor öyle degılse bunu anlatmamalı bırkez olduysa ve bır daha olmadıysa bılmesıne gerek yok ama hasta ve baska mozo duyguları varsa bole kızlar devamlı tecavuze ugruyor ya da yeltenılıyo bole bır hastalı varsa anlatılmalı yoksa o ılıskı fena bıter
00 Yorumlamaalesef insanlarımız o kadar ruhsuz ki bunu bile uydurma gibi görüp kimbilir kimle düşüp kalktı sonra tecavüze uğradım diye yedirmeye calisiyo diye düşünenler olacaktır ama cesur ol ve tepkileri ne olursa olsun kulak asma
07 Yorumla
Soran+1 yılZaten bu durum üzerine kimseyi hayatıma alamıyorum ki
Soran+1 yılKendimden iğreniyorum
Soran+1 yılÇok suçluyum
Soran+1 yılTabi öyle degil kendimi daha koruyabilirdim
Tecavüz diyorsun kızlık diyorsun
Ya bu kız ölümden dönmüş ne kızlığı Allahım ya
Bunun namus la değil namusuzlukla alakası var21 Yorumla
Soran+1 yılGel de bunu anlatmaya çalış bir de o kadar zor ki
- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılBen bunu evleneceğim insana desem onu gider öldürür şurda aslında hepsi taciz bunların o yüzden 8 tane internette yazıyor tabiki en çok kuzenimle bu 4 oldu Allah bir daha yaşatmasın amin
02 Yorumla
Soran+1 yılNe kadar ağır dimi sürekli yaşamak
- +1 yıl
Tabiki
+1 yılYa bilmiyorum gerçrkten öyle olduğunu bilsem kabul edip evlenirim de pavyon hayatından bıkıp bu hikayeyi uydurmadığından nasıl emin olunabilir ki
011 Yorumla
Soran+1 yılSende baktığın açıdan haklısın ama pavyon hayatı varsa önüne gelmez mi ya da çoğu kişi ile yaşasa adını duymaz misin
- +1 yıl
İşi gücü bırakıp memleket memleket o kızımı soracaksın komik olma lütfen
Soran+1 yılYoo telefon denilen bir mevzu var illaki bir yerden çıkar diyelim ki çıkmadı o güveni aldığında anlatsa
- +1 yıl
Çok insan tanıdım inanki çoğunluk kendini masum iyi gösyerme çabasında insanlar çok değişti harbiden şahsi algılamayın lütfen
- +1 yıl
Yeni hat alsan rehberini temize çekip istemediklerini engellesen nasıl bulabilir ki gerçekten öyle bir durumu yaşamış bitiyle evlrnirim güven veren bi hayat kadınıyla bile evlenirim yeterki o güven ve samimiyeti hissedebileyim gerisinin zerre kıymeti olmaz gözümde
Soran+1 yılGüven vermek tabiki en önemlisi çok acınılası rezil bir durum değil mi herkes kötü gözle bakar bana
- +1 yıl
Böyle düşünerek üzülme yaaa ihtimalleeri konuşuyoruz herkes bu kadar ince hesap yapmaz yanlış anlama dediklerimi lütfennn yaa
- +1 yıl
Konuşmak istersen herzaman beklerim aklınızda bulunsun 😊
Soran+1 yılYooo haklısın suçlu benim benn
- +1 yıl
Yav böyle düşünme kafama takılır canımı sıkar yaa yanlışsın. konuşmak istersen beklerim yazmanı
- +1 yıl
Profilim Mesaja açık
Anlatmalı ve karşıdaki anlamalı bunu düzgünce hatta anlatman bir zorundalık değil onun testi gibi düşün çok belirleyici olur emin ol
05 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani ne yapmalıyım
Soran+1 yılYa dinleyip yanında gibi durup kullanmak isterse seni
Soran+1 yılHiç bu bakımlardan bakmadım
+1 yılSenin hatan değil , senin hatan dahi olsa tövbe edip pişman olmuşsan anlatmaman gerekiyor
02 Yorumla
Soran+1 yılDinimizde de böyleymis
- +1 yıl
Seni gerçekten seven kişi bunu kaldırmayabilir ya vazgeçer ya da bunu yapan kişinin cezasını keser iki türlü de üzülürsün
- Aile & Toplum konusunda 682 cevap paylaştı.
+1 yılBence dogru olmak lazım baştan kavganı edeceksin sonra bu olay gün yğzüne cıktıgı zaman ya da duyuldugu zaman hoş olmaz
00 Yorumla
+1 yılOrtalık bu yalana sığınan pembeliyle dolu olduğundan şüpheyle bakması muhtemel.
01 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle ve bu durumda ne yapmalıyım
Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Anlatmalı senin suçun değil sonuçta istiyorsa devam eder yoksa yol alır.
00 Yorumla
+1 yılİki ucu hesabı... Bunu anlayacak değilse hiç anlatma
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 862 cevap paylaştı.
+1 yılBence anlatmamali bırak bilmemesi daha iyi olur
00 Yorumla
+1 yılLafta anlatana inanmam ama polis ve hakim savcı belgeleri sunuyorsa inanılır
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılMutlaka anlatmalı ancak anlayabilir anlayışlı biri ise anlatmalı.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnlatma insanlar seni anlamaz. Zayıf noktası gösterme ona. Bunu ilerde kullanır. Kendim bozdum de daha iyi
08 Yorumla
Soran+1 yılPsikolog seanslarım bile var bunları görse de mi şüphe duyar
Cevap sahibi+1 yılDuyar tabiki bence hiç söyleme cidden anlamıyor erkekler at gozlugu ile bakıyor.
Soran+1 yılSen de bir erkek değil misin böyle bir durum ile karşılaşsan ne dersin
Cevap sahibi+1 yılBen hep iyi niyet ile bkiyorum başıma geldi böyle bir şey ama karşımdaki insan buna rağmen beni terk etti. Kabul ettiğim kalde. Uzun mesele anlatsam hak verirsin bana
Soran+1 yılDinlerim
Cevap sahibi+1 yılPeki beni görebilirsin bekliyorum
Soran+1 yılBen burayı kullanmayı bilmiyorum pek ne yapicam
Cevap sahibi+1 yılKusura bakma bende çok yeniyim anlamıyorum. Hala burada misiniz. Dün uyuya kalmışım
Gizli Üye(25-29)+1 yılYorumlara yazdıklarına az buçuk baktimda asıl mesele bunu söylemen olarak bakma bilmen gerekenler var
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bu sana ait bir durum anlatmaya bilirsin bu tamamen sana bağlı
00 Yorumla
+1 yılMerhaba öncelikle geçmiş olsun emin ol ilk başlarda anlıyor gibi davranan herkes sonradan bunu kendi çıkarı için kullanır
00 YorumlaBence anlatmalı. Sonuçta mağdur edildin
26 Yorumla
Soran+1 yılAnlar mı kimss
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılOfff bilmiyorum
+1 yılEğer travması yoksa anlatmamalı, erkek milleti güven olmaz.
00 YorumlaTabikide anlatmalı karşı taraf ta anlayışa karşılamalı bence
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Anlatmanın bir anlamı yok
07 Yorumla
Soran+1 yılSonradan ya öğrenirse
Soran+1 yılYalan ile başlamış olmaz mı ilişki
Soran+1 yılİlişki sağlıklı olur mu
Soran+1 yılSus diyosun yani
evet hem de ilk buluşmada
07 Yorumla
Soran+1 yılDalgaya alınacak bir mevzu değil
Soran+1 yılİlk in de güven duyup duymayacagimi beni kullanmayacağını nerden bilebilirim
Soran+1 yılBen çok güven duyduğum bir iliskimin içinde yaşadım ona da anlattım destek oldu sonra kullanmaya çalıştı izin vermedim zorlamaya kalktı ve bu durumu anlatırım diyip tehtit etti. Ben de zor kurtulup polise söyledim
Soran+1 yılAma ya orada ikinci kez ugrasaydim
+1 yılDürüstçe anlatması lazım.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Super soru evet
00 Yorumla
+1 yılZor soru. İster anlatsın ister anlatmasın.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bir kere anlatılır ve üzeri kapanır biter
00 Yorumla
+1 yılInanacagini sanmıyorum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 566 cevap paylaştı. Gerek yok bence anlatmasın
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 591 cevap paylaştı. Söylediğin şeye inanması lazım.
00 Yorumla
+1 yılBence asla anlatmamali
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Bunu anlatsan da anlamicak davar çok
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnlatmali ama bu guven vermez
08 Yorumla
Soran+1 yılAnlatmanın ne faydası olur ki o zaman
Cevap sahibi+1 yılOlmaz zaten. . Ama eninde sonunda ogrencekte yani birsey oldugunda
Soran+1 yılO zaman öğrenmesi çok daha kötü değil mi
Cevap sahibi+1 yılDurust davrandi der soylersen. Ama sonrasinij olmadigina ya da olanin gercekten tecavuzlemi olduguna inamdirmak biraz sıkıntı iste
Soran+1 yılÇok zor durum Cok en iyisi kendimj yok etmek
Cevap sahibi+1 yılTakip etsem ozelden konusabilir miyiz mumkunse
Soran+1 yılTamam
Cevap sahibi+1 yılAtiyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet gerçekleri söylemeli
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmeye yakın anlatmali
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılHep öyle olur zaten
01 Yorumla
Soran+1 yılNasıl
+1 yılKesinlikle anlatmalı
04 Yorumla
Soran+1 yılNeden sence
- +1 yıl
Kolay bir durum değil kişide psikolojik yaralar açmış olabilir destek olması açısından bilmeli
Soran+1 yılÇok zor ama destek olmazki
- +1 yıl
İyi biriyse olur. Destek olmayacak biriyle zaten evlenmesin
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnlatmalı. Eski sevgilim de uğramıştı.
014 Yorumla
Soran+1 yılNasıl karşıladın ne dedin
Cevap sahibi+1 yılOlan olmuş diyerek yanında oldum.
Soran+1 yılNeden bitti peki
Cevap sahibi+1 yıl4 yıl sonra kendisi bitirdi
Soran+1 yılÇok ağır geliyor bana bir buçuk yıl geçmesine rağmen
Cevap sahibi+1 yılSevgilin varsa söyle destek olsun
Soran+1 yılEski sevgilime anlatmıştim destek oldu sonra beni kullanmak istedi bitirdim
Cevap sahibi+1 yılKaraktersizmiş
Soran+1 yılAnlatacak kimsem olmadığı için burada sordum
Cevap sahibi+1 yılKonuşabiliriz istersen
Soran+1 yılSadece gerçekten iyi niyet ile dinleyebilecek misin
Cevap sahibi+1 yılDinlerim neden dinlemeyeyim.
Soran+1 yılPeki olur
Cevap sahibi+1 yılTakip ettim seni
- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılYazamıyorum
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılanlatma
00 Yorumla Sana kalmıs
00 Yorumla
+1 yılTecavüz değilde sevgilime bozdurudum dicen
00 Yorumlaevet
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Ben gizlemezdim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvet anlatmalı
00 Yorumla inanmaz
00 YorumlaEvet
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım