Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan var mı?

1989 yılında Bulgaristan'dan göç eden Türklere Türkiye'de bazı toplumlar Bulgar diyor aslında onlar Bulgar değil son Osmanlı dönemindeki savaş sırasında topraklar bölünürken Bulgaristan tarafında kalan Türkler onların dedeleri yani ben de onlardan biriyim bizim dedelerimiz o dönem o tarafta kalmış 150 tane hane daha sonra Savaş bitince sınırı geçememişler oraya yerleşmişler bizim köklerimiz oraya dayanıyor 1980'li yıllarda Bulgaristan'da büyük bir soykırım oldu Türkleri bulgarlaştırmaya çalıştılar isimlerini bile ellerinden almaya çalıştılar dinimizi yaşatmadılar yaşamaya çalışınca da hapse attılar sonra 89 yılında sınır açıldı Türkiye'ye geldik buraya kadar her şey güzeldi yine de güzel o sınırın açılmasına vesile olan rahmetli Turgut özal'dan Allah razı olsun fakat biz oradayken bize hakaretler ederlerdi 2 sınıf vatandaş muamelesi yaparlardı bize pis Türkler derlerdi daha sonra Türkiye'ye geldiğimizde bazı toplumlar bize Bulgar dedi ben de bunu sevmiyorum işte her duyduğumda tepki gösteriyorum biz Bulgar olsak burada ne işimiz var memleketimizde oluruz biz Türk oğlu türküz kimseye kendime Bulgar dedirtmem ne de ecdadıma dedirtmem yani millet olarak bu konuda hastasız tanımadığım kimseyi yargılamayın
Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan var mı?