"Gelenek; 'Kızını dövmeyen dizini döver." demiş.
Bilim ise; 'Kız erkek fark etmez, çocuğunu sevmeyen dizini döver.' diyor.
Dövmesini biliyoruz, peki ya sevmesini?"
Doğan Cüceloğlu

"Gelenek; 'Kızını dövmeyen dizini döver." demiş.
Bilim ise; 'Kız erkek fark etmez, çocuğunu sevmeyen dizini döver.' diyor.
Dövmesini biliyoruz, peki ya sevmesini?"
Doğan Cüceloğlu

Yetişme tarzına ve fıtrata göre değişiyor. Bazisi ben içten severim diyor davranişlariyla bir şekilde yansıtiyor, bazısı aman çok şımarır çok belli edersem diyor ama bilmiyoruz ki hayat akıp gidiyor belki son sevgiyi gösterişimiz o insana bunu unutuyoruz. Şu hayatta insana en iyi gelen şey sevgi. Baba kızını sevmeli ki sevgiyi buyuduğunde en olmadık insanlarda aramasın, kendini değersiz hissetmesin. Karı koca, anne evlat tüm ilişkilerde kilit nokta sevgi esasında. sevilmek de insanı bir ihtiyaç, varliğinin kabul edildiğinin göstergesi kişi için..
Güzel soru.√ Dövmesini biliyoruz peki yasevmesini?
Kendimden örnek verecek olursam annem sevgisini ne fiziksel olarak yani dokunarak nede sözlü olarak göstermeyen bir insandı, 'seni çok seviyorum kizim' sözünü de keşke ağzından 1-2 kere duyabilseydim...😕😕😕
Açıkçası ben sevmesini her zaman bildim her zaman dürüst oldum ama insanlar tarafından hep yanlış anlaşılıp üzülen tarafta ben oldum belki ben sevmesini biliyorum ama doğru kişiyi sevmesini bilmiyorum.
Cevap
2Cevap
Ben şiddete karşıyım ama bu ülkede şiddeti seviyorlar en çok kim şiddet uyguluyorsa onlar seviliyor aşk hayatında demek ki bundan hoşlanıyorlar..
Ne yazıkki bizim toplumumuzda kabul gören şiddet olgusu var. Eger ki insanlar çocuklarına birey gözüyle yaklaşırsa hiç gerek olmaz. Siddeti nedene bağlayan alçalmada sınır tanımayan bir yapımız mevcut
Dövmek olmaması gereken bir şey buna mağrus kalan kişi büyük tranvalar yaşıyor
Aileler sevgi üzerine olmamalı bu kesin ve net
Bu nasıl bişi ya 🙄
Bu söz çok saçma
İkisinide bilmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?