Allah insanlara bellirli yasaklar verdi özgurlugu ise insanlara birakti insanlar secimlerini kendileri yaptilar. kuran-ı kerime kadar olan kitaplarin hepsini insanlar sapıklık icine girip degistirdiler. Allah buna mudahale etmedi cunku insanlari ozgur birai keza mudale etseydi bu insanlarin yaradilis amacina ters olurdu. mudahale etseydi eger ebubekir ile ebu cehil arasinda ne gark kalirdi. ben incili okudum inceledim insan eliyle yazilmis bir kitao olduunu anlamak cokda zor olmadi benim icin, bugun incilin gercek versiyonu yok olssaydi zaten kurani kerim indirilmezdi. incilin bircok cesidi var piyasada. hristiyanlar bile tek bir incile inanmiyolar cesit cesit incil var. ortadoklarin protestanlarin inandigi incil arasinda o kadar buyuk bir fark var ki. Incilin degistirilip kurani kerim donemine gelen doemde ise insanalr bazi seyleri degistirip sapiklik icine girdiler kurani kerim inmeden onceki hak kitap incildi ama onlar o kitaba bile inanamayip degistirdiler isyan ettiler boylelikle gunaha girdiler ve kufur sahibi oldular. Allah kurani kerimi indirdi ve bu son kitaptir ve degistirilmeyecek demistir. bunun kanitida hafızlardir bugun kurani kerimi piyasadan yok etsenizde kurani kerimi noktasina virgulune kadar ezberleyemler varken kurani kerime hicbirsey olmaz. incili ezbere bilen var mi acaba bir sor kendine ben bunu papaza sordum o bile cevap vermedi ve yok dedi. Ayrica kurani kerime kolelik ve cinselllik yakistirmasi yapmissin. okuddun mu bilmiyorum ama okusan bile on yargili okudugun belli kuran bize koleligi emretseydi hz. muhammed kole olan bilali habesi satin alip onu azad etmezdi bilali habesi ise ilk musluman olup ilk ezani okuyan insandir. kuran cinselligi anlatmaz insanlara yasaklari ve dogrulari anlatir. kuran incildeki gibi sadece peygamberi anlatmaz kuarni kerimher cumleyi tek tek okuyarak o cumleden bir buyun yakalamak dogru olmaz. kuran bir butundur. yapboz gibi parcalalarini yerine koyup oyle bir anlam cikarman gerekir.
62 Yorumla- +1 yıl
"Allah buna mudahale etmedi cunku insanlari ozgur birai keza mudale etseydi bu insanlarin yaradilis amacina ters olurdu. " neden Kuran değiştirilmedi o zaman? Değişme potansiyeli yok muydu?
En İyi Cevaplar
belli ki bir arayış içindesin sen bunları ilimli hocalara danış ve yeterli cevabı alana kadar sor soruştur öğren yeterli cevabı almassan dininden sapabilirsin başka dinlere yönelebilirsin buda senin için hayırlı olmaz burada verilecek cevaplar yetersiz kalır ve seni yargılayıp daha çok merak içine girmene neden olabilir ama dediğim gibi ilimli hocalardan öğren ve dininden sapma önerim budur.
67 Yorumla
Soran+1 yılSize bu makul cevabınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Araştırıyorum. Merak etmeyin araştırıyorum. Din bilgisi yüksek insanlarla her zaman tartışıyorum. Burada yeterli bir yanıt verilmeyeceğini zaten biliyordum. Ama merak ettim acaba görüşümü değiştirebilen insanlar olur mu diye.
Soran+1 yılBen sorgulayan biri ile birlikte araştırma yapmak istemiştim. Ama ne yazık ki öyle birini bulamadım.
- +1 yıl
İncil ise bir defada inmiş, ancak Hz. İsa'nın sağlığında yazılı kitap hâline getirilmemiştir. Çünkü Hz. İsa'ın tebliğ süresinin kısa oluşu ve yaşadığı devrin şartları buna elvermiyordu.
En erken İncil, Hz. İsa'dan sonra 70'li yıllarda kitap olarak yazılmıştır. Dolayısıyla Hz. İsa'nın tebliğ ettiği hakikatler anında kaydedilememiş, sonradan yazıları İncillere insan sözü karışmış ve böylece kitabın aslı tahrife uğramıştır... incil in kitap haline geldiği zamanda Hz isa olmadığı icin kontrolüde yapılamamıştır...
- +1 yıl
Kur’an-ı Kerim ise, 23 senede indirilmiş, Peygamber Efendimizin hayatında tamamen yazılıp tespit edilmiş ve daha sonra da Hz. Ebu Bekir zamanında mushaf (kitap) haline getirilmiştir.
(Burda dikkat edilmesi gereken hussus. Hz Ebu Bekir vahiy katibi olduğu ve diğer vahiy katiplerininde yazdıklarıyla teyitleşeceği için zaten elinde peygamber efendimiz tarafindan düzeltilerek sıraya konulmuş tüm surelerden oluşan bir mushaf örneği vardı... Hic bir şekilde dısarıdan ayet ve sureler toplamasına gerek kalmamıştır. Bu yüzden incil deki gibi bir değişme oluşması süphesinede dahi en ufak zerre kadar bir ihtimal kalmamalıdır. Bu konudaki ince husus budur.)
Peygamber Efendimiz inen ayetleri vahiy katiplerine yazdırıyor, aynı zamanda bunlar ashab tarafından da ezberleniyordu. - +1 yıl
Kur’an-ı Kerim’den her bölüm indikçe bunun nereye konacağını Peygamber Efendimiz vahiy katiplerine bildiriyor, onlar da onu gösterilen yere yazıyorlardı. Çünkü Kur’an-ı Kerim toptan inmediği gibi mushafta yazılı olduğu şekilde sıra ile de inmemiştir.
Bazen bir sûre tamamlanmadan başka bir sûreye ait ayetlerin indiği de olmuştur. Nitekim ilk nazil olan (inen) ayetler ilk sûrede yer almamış, Kur’an-ı Kerim’in 96. sûresi olan Alak Sûresine konmuştur.
Vahyolunan ayetler Peygamber Efendimiz ve müslümanlar tarafından ezberlenirken diğer taraftan da Peygamber Efendimiz’in emriyle vahiy katipleri tarafından da yazılıyordu. Dört halife (Ebû Bekir, Ömer, Osman, Ali) Zeyd bin Sâbit, Ubeyy bin Ka’b, Halid bin Ebî Sufyan Peygamber Efendimiz’in vahiy katibi olarak görevlendirdiği sahabîlerden bazılarıdır.
Vahiy katipleri Kur’an ayetlerini ince taşlar, kürek kemikleri, hurma dalları ve deriler üzerine yazıyorlardı. Çünkü henüz kağıt yoktu. - +1 yıl
Çünkü henüz kağıt yoktu. Peygamber Efendimiz, inen ayetlerin doğru yazılıp yazılmadığını kontrol etmek üzere ayetleri okuyor ve vahiy katiplerine okutuyordu.
Böylece Kur’an-ı Kerim daha Peygamber Efendimiz zamanında yazılma ve ezberlenme suretiyle korunmuştu.
Kısaca Kur’an-ı Kerim, yaklaşık olarak 23 senede, Cebrâil Aleyhisselam vasıtası ile en son peygamber Hz. Muhammed (asm)’e, ayet ayet, bazen de sûreler halinde Arapça olarak indirilmiş, manası da lafzı da Allah’a ait ilâhi bir kitaptır.
+1 yılKuranda boyle seyler bulamazsin.
INCIL/TEVRAT
Isa dediki kim bana ve kiralligima inanmazsa onlari yakalayin getirin ve onumde oldurun. (luka 19:27)
Ne mutlu o senin cocuklarini senin gozunun onunde kayalara carparak oldurene (mezmurlar137:9)
Isa dediki, sanmayinki ben dunyaya huzur ve baris getirdim ben dunyaya savas ve kilic getirdim ( methew 10.37)
Şimdi bütün erkek çocukları ve erkekle yatmış kadınları öldürün. Yalnız erkekle yatmamış genç kızları kendiniz için sağ bırakın. (Çölde Sayım: 31 /17-18
YAVRULARI GÖZLERİNİN ÖNÜNDE PARÇALANACAK.
Evleri yağmalanacak,
KADINLARIN IRZINA GEÇİLECEK.”
(İşaya: 15-16)
“Hem yiğidi, hem kızı, emzikteki çocukla ak saçlı adamı, dışarıdan kılıç ve içeriden dehşet telef edecek.
Hasımlarından öç alacağım, Ve benden nefret edenlere ödeyeceğim.” (Tesniye, 32/25)
“Sen benim topuzum, cenk silahımsın,
seninle milletleri kıracağım, ülkeleri helak edeceğim… ve seninle erkeği ve kadını kıracağım, ve seninle kocamış adamı ve genci kıracağım; ve seninle genç adamı ve ere varmamış kızı kıracağım; ve seninle çobanı ve sürüsünü kıracağım; ve seninle çiftçiyi ve çiftini kıracağım; ve seninle Valiyi ve kaymakamı kıracağım.” (Yeremya 51/20-200 Yorumla
- Kültür & Sanat konusunda 310 cevap paylaştı.
+1 yılAllah Kuran'da kuranı koruduğunu söyler. En basit kanıtı bugün en eski kuranla günümzde ki bir kuranı karşılaştırdığında tek harf hata bulamazsın. bu belirli periyotlarla kontrol amaçlı yapılıyor. 1500 senedir değişmedi. Allahın nasıl korduğunu somut bir şeiklde anlatırsak ayet sayısı bellidir. Tek bir ayette değişiklik ortaya çıkabiliyor. Öte yandan bazı kavramlar kadın erkek sevap günah cennet cehennem her ne kadar saydın mı deselerde sayılmış eşittir ve sabittir sayılabilir. Tek bir harf değişikliği domino etkisi yaratabiliyor dolayısı ile bu konyla bağlantılı olarak arapçada tek bir işaret kelimeyi farklı manaya çekebiliyor anlam genişliliği oldukça fazla ve kelime cümleyi cümle paragrafı bozana kadar ortaya çıkıyor. Enm güzel örneği kurtuluş savaşı sırasında ingilizler tarafından bozulup değiştirilen kuranların farkedilmesi konusudr. Hepsi imha edilmiştir. Böyle matematik hesaplara dayanan bir koruma vardır. alıp linle değiştirirsin yazarsın ama bunu götürüp bir hafıza ya da ilim sahibi birine okuttuğunda hemen anlar. fatiha bellidir mesela değişik bir cümle eklesen sana o nasıl fatiha derler.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
59Cevap
+1 yılAllah’a iman etmeyenler için O’nun mukaddes kitaplarının değiştirilebileceğine, hatta yok edilebileciğine inanmak belki zor değildir. Fakat hem ‘Allah’a inanıyorum’hem ‘Tevrat, Zebur ve İncil değiştirildi’ diyenler, aşılamaz bazı mantık sorularıyla karşı karşıyadırlar:
Hıristiyanların ve Müslümanların inanışına göre Allah her şeye kadirdir.
Allah merhametlidir, mukaddes kitaplarını insanlara doğru yolu göstermek için vahyeder.
Fakat eğer Tevrat, Zebur ve İncil değiştirilebilirse, şu iki sonuçtan birini kabul etmek zorundayız:
Allah, kitaplarının yok edilmesini önlemeye (haşa) acizdir (ve böylece gerçekten her şeye kadir olamaz). Yahut,
Allah insanlara doğru yolu göstermeye yalnız ara sıra önem verir; şöyle ki, O’nun kitapları değiştirilir ve böylece insanlar doğru yoldan saparlarsa, O pek ilgilenmez, başka bir deyimle merhametsizdir (gene haşa!).
Allah bu tür iftiralardan uzaktır! Allah’ın sözleri yok olursa, o devir insanlarının doğru yolda yürümesi imkansızdır. Tarihten biliniyor ki Tevrat M. Ö. 15. yüzyılda, Zebur (Mezmurlar) M. Ö 10 yüzyılda, Eski Ahit (Eski Antlaşma) peygamberlerin son kitabı (Malaki) M. Ö 5. yüzyılda, İncil (Yeni Antlaşma) M. S. 1. yüzyılda vahyedilmiştir.
Eğer bu kitapların metni değiştirilmiş ya da vahyedilmesinden sonra tümüyle kaybolmuşsa ve tek geçerli kitap Kur’an ise, çok kısa aralıklar hariç 2000 yıla aşkın bir müddet boyunca insanlar manevi karanlık içinde kalmış demektir. Allah, vahiylerini bir iki asır bile tahriften koruyamamış olsaydı, ne kadar aciz ya da merhametsiz bir Varlık olurdu!01 Yorumla- +1 yıl
şu iki sonuçtan birini seçmek durumundasın: 1) Ya Allah'ın Sözü (Tevrat, Zebur ve İncil hakkındaki Kur'an ayetleri yanlıştır. 2) Ya da Tevrat, Zebur ve İncil gerçekten değişmemiştir ve böylece her Müslüman onların tüm hükümlerini kabul etmek zorundadır. Kur'an önyargısız okuyan herkes bu ikinci seçeneği tercih eder. Nitekim Ebül-Fazl es-Saudi ve Ebül-Beka Salih el-Caferi gibi en eski ve en saygın Müslüman müfessirler (Kur'an yorumcuları) Hıristiyanların kullandığı Tevrat, Zebur ve İncil'i olduğu gibi kabul etmişlerdir.
Çok Güzel Yazmışsın Orda bir sıkıntı var ama arkadaşım İncil in bozulduğunu kim biliyordu ki. nasıl sınanacağını düşünüyorsun. şu an da da bozulduğunu düşünseler neden hala bu din e inanırlar. Bu platform da veya evrim teorisi yanlıları. vs bu gibi düşünceler geçmişe yönelik soruların cevabını ancak bir kaynak dan okuyarak bulabiliriz. okumadığımız takdirde sorgularımız doğacaktır doğal olarak. ama bu örneğin bir sınav da soru soruyorsun. yanında cevap varken ona bakmadan aklımızla yetiniyoruz. nasıl ki evrimler teoriler, felsefi düşünceler okuyarak anlaşılıyorsa. din kitabınıda okumak gerekir. not : bende senin gibi birkaç şeyi sorguladım. şu öyleyse peki neden böyle diye. inan sorunun cevabını kat ve kat alacağın biryer. insanlar aklının yetebildiklerini anlayabilirler bizler kapasitelerimiz kadar sorgulayabiliyoruz. sorularımızda o kadar az ve aslında çok basit sorular. yanı başımızda ise insan aklının hayalinin düşünerek alamayacağı ancak okuyarak kavrayabileceği bir kitap var her sorunun cevabı orda arkadaşım
00 YorumlaBeyin bedava. Bize sallama diyorsun sen nerden biliyorsun peygamber öldükten sonra o kitabın yazıldığını. O kadar belge var kalmış korunan.
Sırplar biz Slavız diyor Ruslarla bölgesel alakalrı yok nerden Slavlar peki? Kim bildirmiş? Araplar biz samiyiz diyor veya Yahudiler nerden samiler? Kim bildirdi onlara? İnsanlar zeka ve yaratılış gereği bazı şeyleri bilir öğrenirler İslam değiştirmedi yapmak istiyenler vardı ama olmadı. Zaten kitap haline getirlimesi bu yüzden oldu. Daha önce sahabeler tarafından ezbere tutuldu ve biz kaynaklarca çok iyi bliyoruz ki bu sahabeler akıl almaz zeki insanlardı. İslam Mantıklarıda açan bir din olmuştur.
İnanamıyorum köleliği kaldıran bir dine kölelik getirdi demişsin bence arayışını perspektif yap. Kur an neresinde peygamber böyle karısını yakınlaştı diye bir ücmle var Allah aşkına. Çevreden duyduğun veya vikipedia cümlelerini boşver. Akıllı insanlara sor bunu. En başında kendin için bir soru önergesi hazırla. Git sor papaza sonra git bir diğer papaza sonra bir diğerine git ama bölgeleri değiştir gerekirse yöresel yap hepsi ayrı cevaplar verecektir kafalarınca. Ama sadece bilen bir İmam a git o sana asıl sağlam cevapları verecektir. Hatta ulaşabilrsin Nihat Hatipoğluna falan ara sor.00 YorumlaBence asıl sorgulaman gereken şu: İnsan dünyaya neden geldi? Amaçsızca yaşamak için mi geldi yoksa bir anlamı var mı gerçekten? Gözle göremediğin toz zerrelerinin, hatta daha küçük parçacıkların bile bir anlamı var bu dünyada. Bilimden bahsetmişsin, öyleyse bunun az çok farkındasındır diye düşünüyorum.
Cansız varlıklar, bitkiler, hayvanlar ve insanlar... Hiçbiri amaçsız değil ve hepsine vahiy gelmiş aslına bakarsan. Yalnız şöyle bir fark var; bunların arasında sadece insana irade verilmiş. Bu nedenle diğer varlıklar içgüdü / doğa yasaları formunda gelen vahiyleri aynen yerine getirmeye mecburlar.
İnsana ise irade yeteneğinden dolayı, kendine gelen vahyi kabul edip etmeme şansı verilmiş. Aynı zamanda insana düşünme yeteneği de verildiği için, gelen vahiy doğrudan insanın aklına hitap ediyor ve ona düşünmeyi öğütlüyor.
Bütün bunları kabul ediyorsak, bize neden bu dünyaya geldiğimizi ve nasıl yaşamamız gerektiğini açıklayacak bir vahyin Allah tarafından şu veya bu şekilde gönderilmemiş olacağını düşünemeyiz.
Sorunu aslında tam olarak cevaplamış olmadım ama bana kalırsa bu cevabı ararken aklından çıkarmaman gereken bir bakış açısını dile getirmiş olduğumu düşünüyorum.00 Yorumla
+1 yılBu nasıl bir sorudur? Daha dinimizden bihabersin sen. Daha olmadı bu konuyu sana şöyle açıklayayım:
Kur'an, Allah'ın sözü olan hak kitaptır ve doğru ile yanlışın, iyi ile kötünün ne olduğunu insanlara bildirir. Kur'an, insanın ne amaçla ve nasıl yaratıldığı, ibadetlerinin nasıl olması gerektiği, yaşaması gereken ahlak, sağlıklı ve mutlu olmanın yolları, farklı insan karakterleri, politik, sosyal, ekonomik ve hukuki hayat konularında ayrıntılı bilgiler verir. Ayrıca Allah'a iman ve itaat edilmediğinde yaşanacak zorluk ve alınacak karşılık, ölüm anı, kıyamet saati, cennet ve cehennem gibi pek çok konuda da insanları uyarır. Kur'an'da bilimsel gerçeklere işaret eden ayetler de bulunur. Kısacası Kur'an, yaşama dair gerekli tüm bilgileri içeren bir kitaptır.
Kur'an'a tabi olan insan için kıstas Kur'an'dır; ona göre yaşar. Atalarından kalan Kur'an'a aykırı bilgiler, toplumda yaşanan batıl inançlar onun için değersizdir. Kur'an'ın rehberliğinde, Peygamberimizin aydınlattığı yolda ilerler ve yalnızca Allah'ın hoşnutluğunu amaç edinir.
Allah, Kur'an hakkında, “Hiç şüphesiz, zikri (Kur'an'ı) Biz indirdik Biz; onun koruyucuları da gerçekten Biziz.” (Hicr Suresi, 9) buyurur. Kur'an kıyamete kadar korunacak bir kitaptır. Düşünecek olursak, tüm dünyada sürekli basılan, her evde en az bir tane bulunan hatta dünyada 'en çok satan' kitap olan Kur'an'ın tek bir harfine dokunulamaması oldukça ilginçtir. Dahası milyonlarca düşmanı da varken, tek bir noktalama işareti değiştirilememiştir. Gerçekten Kur'an'ın, tek büyük güç olan Yüce Rabb'imizin koruması altında olduğu çok açıktır.01 Yorumla- +1 yıl
Tevrat ve İncil'in neden tahrif edilebildiği konusuna gelince; Allah hiç kuşkusuz Kendi kitabını korumaya gücü yetendir. O'nun, tüm evrende her şeyi kusursuz yaratmaya da gücü yeter. Fakat Allah her şeyi kusursuz yaratmaz; eksiklikler yaratmasında özel bir hikmet vardır.
Tevrat ve İncil'in tahrif edilmesi de Allah'ın dilemesiyle gelişmiş bir olaydır. Bir hikmet üzere, özel bir imtihanı gereği bu durum yaratılmıştır.
Kur'an, tahrif edilen Tevrat ve İncil'in orijinal bölümlerini kapsar. Çünkü içerisinde Hz. İbrahim'den Hz. Musa'ya ve Hz. İsa'ya kadar tüm peygamberlerin yaşamlarından söz edilir; kıssaları uzun uzun anlatılır.
Kur'an'ın değiştirileceğinden korku ve endişe duymaya gerek yoktur. Kur'an bir tanedir; tek bir kitaptır ve tüm dünyada aynıdır. Onun koruyucusu ise koruyan, gözeten, muhafaza eden-Hafız olan- Yüce Allah'tır.
- Kültür & Sanat konusunda 405 cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle Muhammed değil Hz. Muhammed S. A. V
Soruna gelince İncil ilk zamanlarında vasfını fazlasıyla yerine getiren bir kitaptı. Doğru incilde gerçek dinin son peygamberin öncülüğünde olacağından da bahsediyordu. Ancak o zamanın insanları incile kendi yorumlarını kattılar. Ondan sonraki gelen nesil o İncile inanarak ibadet etti evet. Burada o zamanlar değişen İncile ibadet edenler cezalandırılacak veya mükafatlandırılacak diye bir kıstasa kimse varamaz. O yüzden adaletten veya adil olmamaktan bahsedemeyiz. Kurana gelince. İnsanoğluna verilen son şans verilen son öğüttür o kitap. Diyeceksin ki içeriği o zamanın şartlarını kapsıyor şimdi teknoloji gelişti vs. yenisi niye gelmiyor. İlah son şans diyor bu kitaptan sonra iyi olan iyi şeyleri kazanacak kötüye yönelen kötüye gidecek diyor. Maçın son dklarına gelindi. Tekrar maçı 10. dk dan neden başlatsın Allah?
Ayrıca peygamberin cinsel yaşamını bahsediyor dediğin kitap Dünyanın %30 unun inandığı bir kitap. Öyle olsa bu kadar insanı peşinden sürükler mi sadece bunu düşün? Mantıklı mı?00 Yorumla Bu konuyu burada tartışmak manasız olur.
Allahü teâlâ, Kur’anı koruyacağına söz verdi. Diğer kitaplar için böyle bir sözü yoktur.
Kur’an-ı kerimin muhafaza edilmesinin diğer kitaplar gibi bozulmamasının sebeplerinden biri de, Resulullah efendimiz son peygamber, İslamiyet de, son din olduğu içindir. Korumazsa ortada hak din kalmayacaktır. İslamiyet’in hükümleri kıyamete kadar geçerlidir.
Diğer dinler, belli bir bölgeye, belli bir kavme gönderilmiş iken İslamiyet bütün dünyaya gönderildi. Diğer dinleri yürürlükten kaldırdı. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Allah indinde hak din yalnız İslam’dır.) [Al-i İmran 19]
(İslam’dan başka din arayan, bilsin ki, o din asla kabul edilmez.) [Al-i İmran 85]
Herhangi bir kitap yazılabilir; ama benzeri yapılamaz. Benzeri demek, “onun yerini tutabilecek, aynı vasıflara haiz bir eser” demektir. Bir örnek verelim: Yumurta ikizleri olan ikiz kardeş, birbirinin benzeridir. Birini diğerinden ayırmak zor olur. İkiz kardeşe benzeyen bir robot yapılsa, bu, insan gibi iş yapsa, yürüse, konuşsa, gülüp ağlasa, canı ve diğer özellikleri olmadığı için, ikiz kardeşe benzerliği olmaz. Gözü olsa da, insan gibi göremez; kulağı olsa da, insan gibi işitemez. Yapma olduğu her bakımdan sırıtır. Hatta böyle bir robot, sıradan bir insana bile benzemez. Buna rağmen, sırf kuru inadından dolayı, biz, tam insanın benzerini yaptık demek, ilme ve akla zıt olur. Bu iddiasına, kendi bile inanmaz.
Bunun gibi, Arapça cümleleri kafiyeli ve vezinli olarak yazmakla da, Kur’an-ı kerimin benzeri yapılmış olmaz. Benzeri sayılabilmesi için, aynı icaz ve belagatın bulunması lazımdır. Ancak bu özelliklere sahip bir kitaba, benzeri denebilir. Bugüne kadar, böyle benzeri bir kitap yazılmamıştır, yazılması da mümkün değildir.
Kur’an-ı kerim, Muhammed aleyhisselamın mucizelerinin en büyüğüdür ve insan sözüne benzemez.
Kaynak: Mehmet Ali Demirbaş00 YorumlaBöyle şeyleri ilmi olan kişilere sormak ve öğrenmek çok daha doğru olur. Anladığım kadarıyla sen inanmak istiyorsun ve bazı şüphelerin var. Tevrat 1 Milyon ayetti ve tahrip edildi. İncil içinde eklemeler yapıldı. Ancak bu olaylar yaşanırken, allah'ın resulleri vardı ve tebliğ ediyorlardı. Resüllere ve allaha inanmayan ve iman etmeyen kavimler var, dünyanın bir çok yerinde bunlarla ilgili ayetler görebilirsin. Firavun, allaha ve musaya iman etmedi, ve sonunu kendisi hazırladı. Ve denizde askerleri ile birlikte helak oldu. Bununla ilgili kalıntıları inceleyebilirsin. Taş olmuş, oturdukları yerde kas katı kesilmiş kavimleri de görebilirsin. Ayrıca, dünya su altında kaldığı zaman, nuhun gemisi vardı ve kurtuluşa erenler vardı. Bu gün dünyanın en yüksek dağını inceleyen bilim adamları, zirvede su kalıntılarının izleriyle karşılaştı. Yani kısa, bir şeyler olmuşsa, bunlar nesillere ibret olsun diye olmuştur. Apacık deliller var. En son yapılan bir deneyde, yeni ölecek bir insanı çok hafif bir terazinin üzerine yatırmışlar, ve izlemeye başlamışlar. Kişi öldüğü zaman 22 gr hafiflemiş. Bu da insan öldükten sonra, bedeninden bir şeylerin eksildiğini ve bu yüzden hafiflediğini ortaya koymuş. Sana da bu örnekleri yazma sebebim, başında sana bahsettim şey yüzünden. Seni inanmaya istekli ama şüpheci gördüm diye ekledim bunları. Hiç bir alim ve ilim sahibi birisini bulamıyorsan, dünyaya bak. Allah'ın bir çok ayetini görebilirsin.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİncilin nasıl değiştigine bakarsak kuranin nasil degistirilemiycegini anlayabiliriz. İncil olaganligiyla kabul gormemis guvebilememis birkac papaz kendi bildikleriyle ayri ayri inciller yazmislar peygamber degiller ustelik. Ezbere yazmislar ve hepsininkide degisiklikler var. Yani incil degistirilmis bozulmus oluyor. Kuran degismeyecek ibaresi de hic samimi gelmiyor. Kuran bozulmadan kiyamet gelmiyecegi soylenir. E bozulmucaksa kim degismeyecek diyor? Evet degismicek kimse alip kurani yeni bastan kafasina gore yazmicak cunku. Ama ayetlerle oynanabilir ve oynuyolarda dwgistiriyolar. Ama degistirdikleri kuranin butunu degil sadece ayetleri. Yanlislarin saklanabilecegi dogru gibi gosterilebilecegi en iyi yer dogrularin arasidir cunku. Ayetlerin degistirilebilcwgizaten kuranda yaziyor ' ayetlerimi para icin degistirenlere azap vardir' mi ne yaziyordu okumustum. Demekki ayetler rahatca dwgistirilebilir ama kuranyeni bastan yazilmaz ama din ve kuran bozulucakki kiyamette mehdi nin gelip kurani yeniden ogretcegine inaniyoruz. Buda kuranin ebedi oldugunu tamamen bozulamayacagina inanmamiz anlamina geliyor. Din ve kuranin tahrip olcagi ve suanda oldugu gercegini kimse degistiremez.
İnsanlar kutsal dinler yokken neye gore yargilanicaksa senin bahsettigin zaman dilimindede ona gore yargilanicak. Kuranda 'once insan sonra din gelir' yaziyor ve baska biryerindeyse 'iyilikler ve kotulukler tartilicak' diyor. Yani anlicamiz once iyilikler insanligimiz on planda olcak sonra inancimiz ibadetlerimiz. Bunlar karsiliksiz kalmayacak ve herkes yasadigi sartlara gore sinanicagini biliyoruz. Orn bilmemek gunah degildir. Bosuna soylenmemis. Herkese verilen imkanlar ayni degil. Kiminin 5tlsi varken 4tlsini bagislamasi, kiminin trilyonu varken 1milyarini bagislamasindan nasil ki daha hayirliysa her insanda kendi imkanlari dogrultsunda muamele gorucek. En basiti ateistler inanmiyor. Arastiriyor ama. Bu bile bazi durumlarda arastirmayan muslumanlardan daha iyi bir is yaptiklari anlamina geliyo00 YorumlaTevrat tahrip edilmis degistirilmis incil gelmistir incil tahrip edilip degistirilmis kuran gelmistir. Son din kitabi kurani kerimin degistirilmeyecegi allah c. c tarafindan garanti ve koruma altona alinmistir. Ayrica peygamber efendimiz s. a. v in vefatindan 20 yil gibi kisa bir sure sonra yazilmis kuran i kerim mevcuttur. O gune kadar nasil geldi dersen hafizlar sayesinde. Tum hafizlar ayni seyi degistirip soyleyemez sanirim. Olasiligi bile cok dusuk. Incilde ise en eski kitap 700 lü yillara dayaniyor yani hz. Isa vefat ettikten 700 yil sonraya. Biraz dusun mantigin dogru yola cikaracaktir seni.
00 Yorumla
+1 yılşimdi.
Öncelik ALLAHIN zaman ve mekandan uzak olduğunu bizim gibi zamana bağlı olmadığını bilmek lazım
ALLh insanlara sapıttıklarında peygamber ve onların aracılığla kitaplar göndermiştir gönderilen tüm kitaplar dönemin insanlarına (tümüne) hitap ediyor ve o döneme ışık tutuyordu Bu kitaplar insanlar tarafından değiştirildikce yeni döneme ait kitap ve peygamber gönderip tekrar insanlara uyarıda bulunmuştur ve korumayı insanoğluna bırakmıştır yine gönderdiği kitaplarda bir sonraki peygamberin müjdesini vermiştir. Yalnız ALLLAH incilde ve tevratta hz Muhammede işaret etmiş onun son müjdeleyici ve kitabınında son kitap olduğunu bildirmiş korunmasını ALLAH tarafından yapılacağınıda söylemiştir.
Gelelim gercek kuran değiştimiye bugün peygamber efendimiz zamanında sayfalara ve hz Osman tarafından da kitap haline getirilen kitapla bugünkü kuranı kerim birebir aynıdır kutsal emanetlerdeki hz Osmanın şehit edildiği an okuduğu kuranla bugünkü kuranların aynı olduuğu en büyük kanıttır00 Yorumla
+1 yılALINTIDIR
Allah, Kur'an hakkında, “Hiç şüphesiz, zikri (Kur'an'ı) Biz indirdik Biz; onun koruyucuları da gerçekten Biziz.” (Hicr Suresi, 9) buyurur. Kur'an kıyamete kadar korunacak bir kitaptır. Düşünecek olursak, tüm dünyada sürekli basılan, her evde en az bir tane bulunan hatta dünyada 'en çok satan' kitap olan Kur'an'ın tek bir harfine dokunulamaması oldukça ilginçtir. Dahası milyonlarca düşmanı da varken, tek bir noktalama işareti değiştirilememiştir. Gerçekten Kur'an'ın, tek büyük güç olan Yüce Rabb'imizin koruması altında olduğu çok açıktır.
Tevrat ve İncil'in neden tahrif edilebildiği konusuna gelince; Allah hiç kuşkusuz Kendi kitabını korumaya gücü yetendir. O'nun, tüm evrende her şeyi kusursuz yaratmaya da gücü yeter. Fakat Allah her şeyi kusursuz yaratmaz; eksiklikler yaratmasında03 Yorumla- +1 yıl
özel bir hikmet vardır.
Tevrat ve İncil'in tahrif edilmesi de Allah'ın dilemesiyle gelişmiş bir olaydır. Bir hikmet üzere, özel bir imtihanı gereği bu durum yaratılmıştır.
Kur'an, tahrif edilen Tevrat ve İncil'in orijinal bölümlerini kapsar. Çünkü içerisinde Hz. İbrahim'den Hz. Musa'ya ve Hz. İsa'ya kadar tüm peygamberlerin yaşamlarından söz edilir; kıssaları uzun uzun anlatılır.
Kur'an'ın değiştirileceğinden korku ve endişe duymaya gerek yoktur. Kur'an bir tanedir; tek bir kitaptır ve tüm dünyada aynıdır. Onun koruyucusu ise koruyan, gözeten, muhafaza eden-Hafız olan- Yüce Allah'tır. - +1 yıl
Çok güzeldi
- +1 yıl
evet guzeldi, bende tekrar tekrar okuyorum
Kültür & Sanat konusunda 500 cevap paylaştı. Size tek bir kanıt sunmak isterim ;" Gökleri yedi tabaka (7 kat) olarak yaratan O'dur." Hz muhammet 600 yıllarda elinde hiçbir teknolojik veri ve imkan mevcut değilken nasıl olurda atmosferin 7 kattan oluştuğunu insanlara bildirir bunu bir düşünün derim ve şu ana kadar herhangi bir ateist bu soruya cevap veremedi buna ek olarak kuranın inme süresi 23 yıldır , hal böyleyken kitap haline gelmesinin de zaman alması gayet normaldir değişme noktasına gelecek olursak kuran cumhuriyetin kurulumuyla beraber kuranın okunmasının yasaklanmasına kadar her zaman ezberlenmiş ve ezberletilmiştir ve böylece kuranın değiştirilme riski ortadan kaldırılmıştır umarım yardımcı olmuşumdur sizi sevdim çok saygılı ve nezaketli birisiniz araştırmanızda başarılar diliyorum
00 Yorumla
+1 yılAraştırdıkça sorguladıkça batarsın arkadaşım. Bir şeylere inanmak için görmen duyman tatman gerekmez. Bazı şeylere gönülden inanman gerektiğinde duyu organlarını kullanamazsın. Kuranı Kerim o kadar kutsal bir kitaptır ki onu değiştirmeye hiçbir faninin gücü yetmez. Ayrıca şunu söylemek istiyorum. Günümüzde binlerce yazar var fakat hiçbiri harfi harfine yazdığı kitabı ezberleyemez. Öyle garip bir durumdur ki Kuranı Kerimi en küçük harfine kadar ezberleyen binlerce insan var din dil ırk ayırt etmeksizin. Uzun lafın kısası fazla arama, bu bazı arkadaşlara koyunca veya cahilce gelebilir onların dünyadan başka hayat yok düşüncelerine veriyorum. Sorgulama sadece öğrenmeye çalış. Allah yardımcın olsun
00 Yorumlabir kere bir insanın bilgi sahibi olmadığı konularda eleştiri hakkı olduğunu düşünmüyorum.
önce al bir incili oku sonra aç bir kur'an ı oku sonra gel burada ahkam kes. Allah sana kutsal kitabı gitmen gereken yolu anlatmak için bir rehber olarak göndermiş. bunun yanında akıl ve özgür irade de bahşetmiş. inanmak inanmamak senin kendi iradende ama gelip senin gibi iki üç cins dışında bütün din ve ırklarda olan Allah inancına b*k atmak senin iraden veya haddin değil.07 Yorumla
Soran+1 yılİncili okudum. Değiştirilmiş olduğunu biliyorum. Kuranı da okudum. Değiştirilmiş olma ihtimalinden şüphe duyuyorum. Değiştirilmiş olan İncil'in Kuran'da değiştirilmesi sonucu Kuran'ın yollandığından bahsedilen ayeti de biliyorum. E, Tanrı neden kendi sözünü korumadı?
- +1 yıl
çünkü Allah gayipten (gelecekten) tek haberdar olandır. zaten bu kitabın değiştirileceğini biliyodu demektir bu. en son peygamberin bizim peygamberimiz olacağı ilk insandan bu yana müjdelenmiştir. Yani Allah gönderdiği hiç bir kutsal kitabın değişmesini engelliyeceğini söylememiştir. ancak bu durum kur'an da farklıdır. Allah kur'anı biz indirdik onu koruyacak olan da bizleriz demiştir kur'an da okumuş olsan bunugörürdün. Yani Allah kur'an ı kimsenin değiştiremiyeceğini onu ilahi kuvvetle koruyacağını bizzat söylemiştir. yani tek derdin kur'anın değiştirilip değiştirilmediğinden şüphe duymaksa o konuda için rahat olsun değiştirilmedi ve değiştirilemiyecekte.
Soran+1 yıl"en son peygamberin bizim peygamberimiz olacağı ilk insandan bu yana müjdelenmiştir. " ben buna bir kanıt isteyebilir miyim? Burada kanıt göstermek için Kuran dan başka kaynaklara da aklımız kayıyor gibi. Yani bilin diye söyledim.
Soran+1 yılBu kitapların değiştirilmediğine dair kanıtınız nedir?
- +1 yıl
yaaa kızım senin derdin bilgi edinmek mi saçmalığını insanlara empoze etmek mi. sorunun saçmalığına bak o kitapların değiştirilmediğinin kanıtıymış. ha oldu müslümanlar gitti kur2an dan sonra incili tevratı değiştirdi son peygamberden kesitler yazdılar içine :)) az mantıklı ol ya konuşmak için konuşma.
Soran+1 yılBen Kuran dan önceki kitapların kurgu olduğunu söylüyorum. Kuran ın da bu kitaptaki bilgilerin sistematikleştirilip tek kitap haline getirilmesi diyorum. Saçma salan bir iş yaptığımı düşünüyorsanız ya bana ağzımın payını verirdiniz ya da o kadar gereksiz biri olarak görüyorsanız cevap bile vermez geçerdiniz. Üsluba ve hitap tarzınıza dikkat edin!
+1 yılŞu anda yeryüzünde farklı ikinci bir kuran var mı? yok. bundan sonra da olmayacak. Demek ki değiştirilemez olduğu apaçık ortada. Buna tenezzül edenler olmuşsa da muvaffak olamamışlar, olamayacaklar.
Allah kitabını koruyacağını kuran da yazmış. Ve şu ana kadarda korumuş. BU da Allahın bir mucizesidir. İnanmak iman etmek için bile yeterlidir. Allah dileseydi incil ve tevratı da korurdu. Allahın hikmeti böyle gerektirmiş. Allah sorgulanamaz. Sorgulansa Allah olamaz.
Başkalarının senin hakkındaki olumsuz yorumlarına aldırma. Biliyorum ki doğruyu bulmak için çalışıyorsun. Sorgulanmadan kabul edilen din ve edilen iman tam bir iman değildir zaten. Ben de zamanında çok sorguladım. Elhamdülillah tüm sorularıma cevap buldum. Senin de tüm şüpheleri gidermeni isterim. Araştır sor soruştur yılmadan. Rumuzuma bakmadan bana da sorabilirsin istersen.02 Yorumla- +1 yıl
Yalnız o kitabın 5 bin farklı tasviri var...
- +1 yıl
tasvir değil tefsir :) kuran tüm insanlar ve asırlara hitap eder. İhtiyaca göre yeni yorumlara açıktır. iman esaslarına ters olmadıktan sonra.
+1 yılYazdıklarının hepsini okudum dini bir vasfım yok tartışacak kadar bilgim var fakat şöyle cevap vereyim eksik bilgiler elde etmişsin bence iyice didik didik et araştır. Internetten kitaplardan araştırabilirsin tabi bunu sende biliyorsun ama yeterince bilgi sahibi değilsin varsa öğrenmeye gönlün öğren kafana takılan birşeyi sor eksik bilgi hiç olmamasından daha kötüdür bence :) başarılar
00 Yorumlaarkadaşım incil HZ. İSA göklere yükseltildikten sonra yazıldı. Kuran-ı Kerim se peygamber efendimz (S. A. V) hayattayken yazılıp vefatından sonra kitap halini aldı. herkesin görüşü kendinedir elbet kimse kimseyi din dil ırk olarak yargılayamaz. her ne kadar inanmasan da saygından dolayı bir müslüman olarak teşekkür ederim.
02 Yorumla- +1 yıl
Kuran, peygamberimizin vefatından sonra 4 halife döneminde yazılmıştır.
Biraz tarihle ilgilen , peygamber efendimiz (s. a. v) vefat ettikten sonra dört halife Döneminde kitap haline getirildi , sonda kalabalık Müslüman Topluluklarınca kuranı Kerim kopyalandı ve dağıtıldı. Ve bu kopyalanan kuranı Kerimin özgünlüğünü korumasına neden oldu. Şimdi kuranı kerimi değiştirsin isteyen benim evindeki kuranı Kerim doğru iken nasıl kendini kanıtlayacak?
06 Yorumla
Soran+1 yılİşte esas sorun da burada. Temelden değiştirilmiş olma ihtimalini birçoğunuz gözardı ediyor.
Soran+1 yılBana direkt bir cevabınız olacak mı? Madem çok biliyorsunuz kaynak göstererek cevap vermeyi deneyin?
Soran+1 yılPeki iyi akşamlar.
BU SORUNUN CEVABINI BURDAN ARAMAYA KALKARSAN ATEİST OLURSUN BURASI ÇOK YANLIŞ YER GİT Bİ MÜFTÜLÜĞE KAFAMDA DELİ SORULAR VAR DE ONLAR SANA HER TÜRLÜ GEREKLİ AÇIKLAMAYI YAPARLAR Bİ DE UNUTMA AZ FELSEFE SENİ ATEİST YAPAR DAHA ÇOK FELSEFE SENİ BİR YARATICIYA ULAŞTIRACAKTIR
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 357 cevap paylaştı.
+1 yılKuran'ı Kerim kutsal kitapların en yücesidir. Kuran' Kerim de Bir çok ayette belirtildiği gibi allahın koruması ve himayesi altındadır tıpkı kabe gibi
Fil suresini okuyabilirsin Orada Firavun kabeyi yıkmak isterken Hz. Peygamberin dedesi ben kabeye karışmam Onun sahibi vardır ve onu koruyacaktır demiştir. Filler ve ebabil kuşları firavunu ve kavmini helak etmiştir.
Allah ıslah etsin.:)10 Yorumla bunu insanlar yapmiatir kuranki kerim i degustiremezler çunki 1400 sene onceki kuran ile simdiki kuran aynidir islam son dindir Allah her topluluga elciler göndermistir ve incilin dogru oldugu zamanlar yani Allaha ortak kosulmadifi zamanlar iste o insanlar cennetliktir fakat Allaha ortak kosanlar cehennemliktir ve bilimden bahsetmissin sen birr kurani bastan sona oku türk tarihini iyi bie arastir ozaman cevaplarinida bulacaksin
01 YorumlaSonuçta bu bir inançtır , şöyle bir söz var eğer Allah dileseydi Yıldızlarla göğe kendi ismini yazardı ve o zaman herkes iman ederdi ama o halde imtihanın da bir anlamı kalmazdı. Ben Kuran'ın bütününe iman ettim ama sana diyebilirim ki içindeki Mucizevi sanat insan eli karışmadığının göstergesi olabilir.
00 Yorumla" Peygamberin cinsel yaşamını barındıran bir kitap nasıl Tanrı tarafından gönderilmiş dersiniz? " örnekler misin? Cariyeler ve helaller konusu ise o konu öyle değil
010 Yorumla
Soran+1 yılÇeviri yanlışları mı? Bir saniye geliyorum biraz işim var.
- +1 yıl
Bu ise dayandığın konu ; sen Kuranı Arapçadan da okuduğunu söylemişsin ama , cinsellik gözlüğünü çıkarmadan okumuşsun. Kaldı ki bu bir ulvi metinse , herşeyden ari düşünerek okuman gerekirdi, o zaman anlamı doğru yerleştirebilirdin. Aklının gerisindeki içüdülerinin egemenliğinde Kuranda cinselliği bulan belki de sensindir , daha önce de böyle algılayan ve buradan vurmaya çalışan çok oldu. Sebebi de , boynu kopasıca hadisçiler , uyduruk kaydırık kendi egolarının gizli hevesleri altında yaptıkları yorumlar...
Burada , eğer cariye mariye konusu ise dayanağın ; cevabını vermiştim , tekrar yazmaktan usandım, sen bir zahmet gidip okuyuver sevabına..
www.kizlarsoruyor.com/.../q2053332-merhaba-benim-bir-sorum-olacak
Bu arada , ben bütün semavi dinler ve 2 çok tanrılı dinin kitaplarını dibine kadar okudum, yerlerinde gördüm.
Soran+1 yılTamam onu çıkaralım. Yine ben haklıyım. Oraya takılmanız beni şaşırttı. Yalnızca o bölümü mü çürütebileceksiniz? Ben onu da yorumlamaların bulunmadığı direkt tercümeye bakarsam kendime inandırmak için yeterli sebep bulurum. Siz de Kuran a inanmak için sebep buluyorsunuz çok mu benimki?
- +1 yıl
Diğer sorularına , başka bir çalışmam olduğundan göz gezdiriyorum , kısa cevap vermekle yetineceğim , zaten ben bir teolog değilim ama , dinler tarihi ile insanlık tarihini iyi anladığımı düşünüyorum. Bu tarz sorular da copy paste genelde , ya da Okb etkisinde..
1- İnclin değişen kopyaları bugün de var , Kuran baştan beri tek ve noktasına kadar aynı. Kendisinde de bildirilmiş , kuranı biz ( meleklerle) koruyacağız diye. Yani Allah daha önceki insani değişimlerin farkında. Melekler de işlerini gerçekten yapmış ki , canı sıkılan değiştirememiş.
2-Kuranda başka kitap ya da peygamber gönderilmeyeceğini , son din olduğu ve bundan sonrasının kıyamet olduğu bildirllir
Diğer yandan , Kuranda hata yok ama , kuranı tekeline alıp tercüme edenlerde , senin cinsellik konusu gibi hata var ve bir de kafasına arabi alim isimleri takıp peşindekilere de hadis derler. Kuran parşömen ve deri üzerinden kağıda toplandı ve sabitlendi, peygamberle yaşayan 300 kişi de hakem olarak aynıdır dedi.
Soran+1 yılKanıt nerede tüm bu cevaplarınıza?
- +1 yıl
Kuran'ı Kerim'in kendisi.. Tekrar ama farklı bir zihin yapısı ile okumanı öneririm.. Roman gibi okursan bir şey anlayamayabilirsin. Nasıl sureler iniş sırasında değilse , ayetler de hüküm sırasında değil ama , sana hükmettiği anda kalbine dokunduğu için sen hissedersin , zira din de kitap da kişiseldir, sosyolojiden bireye değil bireyden sosyolojiye hitap eder. Bir devrim değildir bu yüzden , bir davranış düzenidir. Her emri yapmıyor olsan da onda olan kurallar gibi vicdanın varsa zaten sen allahın umduğu gibi birisindir, yaradılana ya da kimseye zarar vermiyorsundur.
- +1 yıl
Hazreti Osman'ın Kuran'ı bugün Topkapı sarayı kutsal emanetler bölümündedir. Bugünki kuran onunla birebir izdüşümü aynıdır, Halifeden buyana değişmemiştir. İncilin markos matta luka yuhanna yazımları Vatikandadır, bu da değiştirildiğini gösterir.
Bunun dışında sorun var idiyse göremedim ya da algılayamadım diğer işimden dolayı. Yine de son olarak eklemek gerekirse , Tevrat da indirildiği gibi değildir, indirilen kopya tel aviv de sanılıyor ve olan okunan Tevrat onunla eş değil , daha çok büyük İsrail in kurulmasını içerir
Soran+1 yılKıymetli vaktinizden harcayıp bana cevap verdiğiniz için teşekkür ederim :) iyi geceler...
- +1 yıl
Rica ederim, ve not etmek de isterim ki; sorgulamak güzel ama köşeye sıkıştırma soruların karşındakini ölçmeye yönelik olduğundan hoş değildi. Din konusunda sorgulamak kendi başına ve kendin için olabilir birşeydir ama , birini birşeyleri grupları ya da toplumları ; ne kadar biliyorlar kıvamında taramak değildir.
Tam istediğin gibi , yani bütün cevapları bilen biri asla Peygamber kadar yaradanla ilişkide olmayacağı ama gösterilen ibadet ve katılan ritüeller sergileyeceği ve bunun için de sebepler göstereceği için asla bulamayacağı kişidir.
Sen inancı toplumdan kendine indirmeye calısırsan bu da senin metod hatan olabilir. İnanç senin içinde doğmuyorsa hiç bir kanıtı kabul edemezsin ve Stephen Hawkings kıvamında sorular icat etmeye devam edersin...
Durum aslında , abdest almadan önce ve aldıktan sonra kendini nasıl hissettiğinde özetlidir. Yönelirsin veya yönelmezsin, kuranda buna da izin var, sadece ulvi cezası ağır , biliyorsun - +1 yıl
@cems34 abi bazen istediğini söyle inanmak istediğine inanır kişi.. saygılar
Anlaşılan atestsiniz saygı duyuyorum size soyle cevap vereyim. Kuran asla deforme edilemez nie bunu peygamber efendimiz de mujdelemistir ve hafizlarimiz var dünya üzerinde ezberlenipte unutulmayan tek kitaptır kuran i kerim kitapları kaldirsalar hafizlarin zihninde korunuyor sonuçta kuran Allah in koruması altında bulunuyor
00 YorumlaÇok yanlış bilgilendirmişler, doldurmuşlar seni. Kime kızdın da bu soruyu sordun bilmiyorum ama, kuranı değiştirmeyi denemesi bedava. Sen neden değiştirmiyorsun mesela?
11 Yorumla
Soran+1 yılZamanında yapılan entegrasyon mükemmele yakın olduğu için ve Muhammed ve Kuran ı yazan insanlar çok zeki olduğu için o dönem insanlarına bu kitabı kusursuz olarak tanıtmış olabilirler. Her insan sorgulamadığı için de Müslüman insanların geneli babasından ne gördüyse çocuğuna da bunu aktarmış. Ve durum bu hale gelmiş.
+1 yılBu zamandaki kuran ayetleri Büyük kaynaklarla Kayıtlı kalmakta Kuran'ın gelmesi için diğer Kitapların bozulmadı gerekiyorduki öyle oldu Kur'an'dan sonraki Kuran'ın bozulmaması için belirli ve sağlam kaynak Kelam'ın sahibidir yani Allah'tır o Yüzden fazla kafana takma bu konuyu kuranı mealinden anlamak ister gibi oku kafan rahat olsun
00 Yorumla
+1 yılBirincisi Tanri dehil ALLAHH ikincisu boyle bir soru sorann muslunanligindan supe duyarim ben neyin kafasindasin ki boyle bir soru soruyosnnn Allah bunu Ayetlerle Bile Belirtmis kiyamet gunune kadar KURANI KERIMIN Hicbir ayeti degismiyicek ve degistirilemiyecek diye yazi bu soruyu sormadan once biraz arastirma yapppp Dinide kendinize uydurmaya Calismayin !!! Bu ne sacma bir sorudur yaaa Kurani neyle kiyasliyo kus beyinli
03 Yorumla- +1 yıl
saygı cercevesinde bir soru sorulmus, ne bu tepki?
- +1 yıl
İnanacağı varsa da inanmaz artık. Tebrikler!
- +1 yıl
K. b boyle sacma sorular miletin sadece beynini sulandirr boyle bir soruyo benim tepkim net olur kimseyi ilgilendirmez boylrlri yuzunden islam dinin yanlis tanitiyolar yok kuranin degismedigni nerden biliyomusuz bu sornn sacma oldugu sorudan belli
Şunu hiç düşündün mü?
Kur'an-ı Kerim değişmemiş midir hiç?
Nereden biliyoruz bunu? Ben şu aralar dinleri aşırı sorgulamaya başladım. Yanarsam yanarım anasını satim... Ama feci kafama takılıyor. Her kitap değişmiştir. Nereden bilebiliriz?00 Yorumla
+1 yılHayır yanlışın var kuran Muhammet peygamberin yaşadığı dönemde Muhammet peygamberin Tecrübeleri ile Yazılmış ve o ölünce bu Yazım sonlanmıştır yani kuranı aslında Muhammet peygamber yazdı ve o ölünce tamam artık bitti Vahiy alımı dediler bana inanmayan arkadaşlar lütfen elinize bir adet türkçe Çeviri kuran ALIN okuyun ve özellikle Hakka Suresi 40 ıncı ayete bakın dediklerim orada
02 Yorumla- +1 yıl
sadece EL-HAKKA SURESİ 40. AYETİ OKUMUSSUN İSTERSEN ARKADASIM Bİ OKU OK AZ BİLGİLEN AÇILSIN UFKUN :
40. Hiç şüphesiz o (Kur'an), çok şerefli bir elçinin sözüdür.
41. Ve o, bir şair sözü değildir. Ne de az iman ediyorsunuz!
42. Bir kâhin sözü de değildir (o). Ne de az düşünüyorsunuz!
43. (O), âlemlerin Rabbi tarafından indirilmiştir.
44. Eğer (Peygamber) bize atfen bazı sözler uydurmuş olsaydı,
45. Elbette onu kıskıvrak yakalardık.
46. Sonra onun can damarını koparırdık (onu yaşatmazdık). - +1 yıl
dostum kuran olsun İncil olsun Tevrat olsun bunların hepsi çobanlar Tarafından Yazılmış olan kitaplardır ben kuranı tamamen sorgulayarak okudum daha yarısında Deist oldum eminim sen kuranı asla okumadın sadece içinden bir kaç tane nadir de olsa güzel akla yatan ayet okudun oda senin merakında değil diğer bir insanın paylaşımıyla olmuştur sonra biraz biyoloji biraz kozmos öğrendim ve ateist oldum. ALIN elinize türkçe Çeviri kuranı tamamen baştan sona sorgulayarak okuyun
Belki pek bir bilgin yok ama Müslümanlık sorguya çekilmez eğer mantığına uymadığını düşünüyorsan bizim dinimizde zorlama diye bir kavram da yok bu senin söylediklerin bizim dinimizde isyana giriyor eğer felsefi bakış açın buysa ortak din tarihinin ilk sayfalarına bak neden Müslümanlığın bozulmadan gümünüze geldiği ve eski kitaplar ve inançların insan oğlu Tarafından nasıl yanlış anlaşıldığını azda olsa öğrenip ona göre sorular sormanı tavsiye ederim
00 Yorumlaİncil zebur ve tevras neden bozuldu niçin bozuldu kuran neden bpzulmadı başda bozulan kitabları araştır bir kitab var dier kitap gelirse hukmu biter kuran son kitabdır biizat koruduğuna dair, ayet vardır ama bozulabilir, dersen gotu yiyen bozar bozulması imkansız gucu yetmez
00 Yorumla
+1 yılCunku incil sadece kliselerde vardi halk incili gormuyodu rahipler incilden metinler okuyodu sozde ama kuran oyle degil herkes biliyodu yuzlerce hafiz vardi
110 Yorumla
Soran+1 yılTanrı neden İncili herkesin okuyabileceği şekilde göndermedi? O zaman o dönemde yaşayan insanlar Tanrı nın buyruklarını asla birinci el kaynaktan bilemediler demek istiyorsunuz. Bunun olduğu konusunda bir laboratuvar ortamında da desteklenebilir kanıt sunabilir misiniz? Rahiplerin eline düşürür müydü kendi buyruklarını Tanrı sizce?
- +1 yıl
İncil hz isaya gönderildi hz isa olunceye kadar bu kitabi anlatmaya calisti zaten ama hz isa olunce incil rahiplerin eline gecti rahipler kendi istejleri dogrultusunda kullandi kitabi hz isanin tek hatasi kitabi dagitmamasiydi
Soran+1 yılTanrı neden hatalı davranacak birini peygamber olarak seçsin ki? Hani geleceği görebiliyordu?
- +1 yıl
İnsan olmanın temel amacı bu degilmidir zaten hata yapmak , hatalarından ders almak eger 4 4 luk varliklar olsaydik allah bizi neden yaratirdiki zaten onun melekleri vardi hata yapmayan varliklar
Soran+1 yılTanrı neden Muhammed i hatasız yaratmaya karar verdi? Ve İsa yı hatalı bir kul olarak yaratışı kendisine inanma ihtimali olan insanların inançlarını da tehlikeye atmak değil mi? Tanrı bu kadar basit olabilir mi? En azından peygamber hatalarını sıfıra yakın indirgemeliydi.
- +1 yıl
Tamamda. Hatasız olmayi secen hz Muhammeddi zaten Allahın ona verdigi akli kullanarak kendi iradesini yonetti yaratilis amacimiz bu zaten kendi irademizin olmasi evet son kitap kusursuz gonderildi. Cunku o Allahin kitabiydi bundan sonra degistirilmesini engelledi ama insanlarada inanip inanmamasi arasinda secenek sundu "Dinde zorlama yoktur" sonuc olarak son kitap Kurandır ona inanip inanmamak sana kalmis bisi
Soran+1 yılTüm bu inananların, hatalı olma ihtimali de olan bir insanın (Muhammed) hatasız olmaya karar vermesi sonucu tamamen ihtimaller doğrultusunda inançlı oluşlarını koruyabildiklerini bariz bir şekilde kabul etmiş oldunuz. Ben öteki ihtimalleri de düşünürsem bu işte Tanrı sadece zar atıyor diyebilirim sizin doğrultunuzda düşünürsem.
- +1 yıl
Tamamda burada hatasız olmayi secin sadece Hz Muhammed degil ki hinduizmim temeli budada hatasız biriydi kendini hep iyilige adamis biriydi demek istedigim herkesin kendi iradesi var onu kulllanmak yine kendine düşüyo
Soran+1 yılKendinizi tekrar etmeye başladınız. İyi akşamlar.
- +1 yıl
Kusura bakmayin ama agzinizin laf yapmasi sizin hakli oldugunuzu gostermez en azindan kendimi gizleyip ortaya fikirler atacak kadar korkak degilim asil size iyi aksamlar dilerim
+1 yılasıl cevap şu: 1 tane incil yokki. 1 tane tevratta yok. ama 1 tane kur'an var. oda arapça diliyle. anladın mı şimdi neden tahrif edilmemiş
00 Yorumla
+1 yılevet birkac bilgi ogrenip azicikta degisik kelimeler kullanarak kendini bilgili sanan biriyle karsi karsiyayiz.
04 Yorumla
Soran+1 yılEmin olun Kuran ı sizden daha kapsamlı biliyorumdur.
- +1 yıl
peki benim ne kadar bilip bilmedigimi nasil anliyon ordan akilli kiz. belki hafızım
Soran+1 yılArapçayı Türkçeye çevirecek kadar dil bilginiz varsa. Ve Islam hakkında geniş çaplı bir araştırma yapmış olsanız ve en azından Kuran Türkçesini okumuş olsanız bu kadar basit bir cevapla bu işi kestirip atmazdınız.
- +1 yıl
Kurani kerimin arapcasini okuyan turkcesini de okuyor merak etme. insanlarimizi bu kadar kucuk gorme din konusunda. bugun piyasadaki kitaplarin tercumesiyle onun hakkinda tam bir bilgi sahibi olmazsin cuku okudugun n o kitabin sadece tercumesi. kurani okudum diyosun. okuma yazma bilen herkes okuyabilir kitap. ama onu anlamak onemlidir anlasaydin şu an boyle sorular sormadin zaten
+1 yılhiç okumucam detaylarını ama değiştirilememesinin sebebi çünkü bütün ayatler ezberlenmiştirrr ve böylece günümüze kadar gelinmiştir he şimdi sakın nasıl ezberleyebiliyorlar demee 10 yaşındaki çocuk dünya hafız 1. cisi
00 YorumlaKültür & Sanat konusunda 708 cevap paylaştı. İnsanları aklına sadece görünmeyen şeytan değil böyle insan kılıklı şeytanlarda girmek için uğraşabiliyor arkadaşlar bilginize hatta bunlar daha tehlikeli
02 Yorumla- +1 yıl
Hayal görüyorsun sen.
Sen kendi ataist düşünceni empoze etmeye çalışma. Kur'ân'ı Kerim Allah'ın sözüdür ve peygamberimizin cinsel hayatını da anlatmaz.
15 Yorumla
Soran+1 yılDüşünceme karşıt görüş sunun ve teorimi çürütün.
Soran+1 yılTeşekkürler.
Soran+1 yılPeki efendim. Dediklerinizi yapmaktayım zaten. Bu işe nokta koymak gibi bir niyetim de yok zaten :) yanıtınız için teşekkür ederim. İyi geceler.
Gizli Üye(36-45)+1 yılCevabı burada oku www.sorularlaislamiyet.com/.../...k-gelmistir.html
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBunu burada soracağına konunun uzmanlarına mesela ilahiyatçılara sorsan daha iyi olmaz mı buradan nasıl bir cevap almayı düşünüyorsun bence bu tür sorular sansasyon yaratsın hatta biraz da provokasyon yaratsın diye soruluyor
00 YorumlaAllah yarattigina zulm etmez kitap gelmediyse elçi gelmediyse onlara azap yok sorguladgina göre inancin yok peki inanmiyosan neden sorguluyosun seni sorgulamaya iten neden nedir
02 Yorumla- +1 yıl
Çok boş bir soru herkez soruyor yani sorgulamayalimmi dinimizi herkez mi dogmatik olsun
İncil bozulmuşsa onlarda sahte düzene inanıyorlar biz müslümanlarda kuran değişeceğini sanmıyorum çünkü değiştirilmedi değiştirilmez eğer değiştirilirse bunu kim yapacak? İnanmıyorum şahsen
01 Yorumla- +1 yıl
Bu, tanrıya inanmamaya benzemiş :D
+1 yılKuran neden degistirelemesin demissin.
peki niye degistirilsin. Suya pislik düştüğünde içilirmi?00 Yorumla
+1 yılHer insan senin gibi bilinçli olsa çeşke gerçekten söylediklerinin hepsine katılıyorum.
14 Yorumla- +1 yıl
İnancınız nedir?
- +1 yıl
bilinmezlik :) bildiğim birşey varsa oda hiçbirşey bilmediğimdir dyomusm alıntıdır.
- +1 yıl
Özel mesaj atar mısınız?
- +1 yıl
levelim yetmiyoki
Net bir bilgim yok fakat değiştirilmeme gibi bir ihtimali yok. Genel olarak incil gibi özünü korumakta.
00 Yorumla"Kur'an'dan sonra neden yeni kitap gelmiyor." Bu bile cevap niteliğinde.
00 Yorumla
+1 yılçünkü son ilahi din olan İslamin kutsal kitabi Kuran ı Kerim i Allah kendi koruyacagını soylemistir
019 Yorumla
Soran+1 yılBu sözü Kuran da gördünüz. Bir kitabın kendi kendinin gerçekliğini kanıtlaması size ne kadar mantıklı geliyor?
- +1 yıl
ayrıca bu konu cok uzundur yanı incil geldiği dönemde okumasını sadece rahipler yanı klise biliyordu, halk cahil ve okuma yazması yoktu, ve zamanla klise incili kendi otoritesini artırmak için değiştirdi, zaten incili okursan eğer orda genellikle halkın din için herşeyinden vazgecmesi gerektiği vs cok sey yazar ve değiştirildiğini anlarsın, ama kuranı kerim ilk once sadece ezberlendi ve daha sonra bu insanlar dunyanın farklı yerlerine gittiler, Sahabe olarak bildiğimiz kişiler, yanı henuz peygamber hayattayken kuranı kerim dunyanın 4 bir yanına ezberlenmiş olarak gitti, daha sonra ise yazıya döküldü, dili dahi cevrilmedi, yanı direk arapca olarak yazıya dokuldu, yanı basıt mantıkla dusunursen eğer dünyanın herhangi bir yerinde kuran değiştirilmiş olsa diğer nüshalarla tutmayacağı ıcın hemen fark edilirdi.. ayrıca hristıyanlıkta din papa lık adında bir otorite tarafından yonetilir ve siyasi konuma gelmiştir, yükselmek için vatikanda olman lazimdi. ama musluman alımlere dikkat edersen
- +1 yıl
hepsi farkli yerlerden cıkmıslardır yanı bazıları bir koyde kendini gelistirmiş bir garıban olabılıyor, pir sultan abdal mevlana vs toplumda yüksek zümreden gelmeyen ve kurandan baska herangi bir seye baglı olmayana alımler cıkmıstır
- +1 yıl
umarım yardımcı olmusumdur
Soran+1 yılTemelden değiştirilme ihtimalini görmezden gelmeden objektif bir yaklaşımda bulunmanızı öneriyorum. Tanrı neden İncili korumadı? Neden değiştirilmesine izin verdi? Bunu soruyorum ben. Ve madem bir kitap -Tanrı göndermesine rağmen- değiştirilebiliyor. Tanrının gönderdiği öteki kitap olan Kuran neden değiştirilmesin?
- +1 yıl
sunu unutmakı din olgusu biraz sınav olgusudur, tanrı ıncılı gonderdıgınde , bir peygamber daha gelecek ve o son peygamber olacak demıstır, islamıyet son din Kuran kıyametten onceki son kıtap olacak demiştir, ama daha oncekı ilahi dinlerde böyle bir soylem yoktur, bu yuzden Tanrı son kıtabını kendi korumustur, ayrıca sınav olgusu demıstık, eğer Tanrı bu cıkmazları , bu soruları onumuze koymasa yanı bize seçim şansı bırakmasa bunun bır sınav olması imkansız olur, Tanrı ıstese bizi sadece ölen 1 kişiyle irtibat kurmamızı sağlar ve herkes Tanrıya ve islamıyete inanırdı ama sınav zaten olayı bu
- +1 yıl
ayrıca olaya mantığımla yaklasayım, okuma yazma bilmeyen bir cobanın, dünyanın gecmısıyle ilgili sodom gomora, ve pompei vs gibi iletisimin sıfır oldugu bır zamanda Kuranı okudunmu bilmiyorum ama böyle bir kitap yazmasınındoğaüstü birsey olmadan imkansız oldugunu kesinlikle sende düşünürsün, ayrıca bunları yazıyorum ama 4 4 luk bir dindar değilim, ama gerceklerden kacamıyorum
Soran+1 yıl"bir peygamber daha gelecek ve o son peygamber olacak demıstır" İncilde? Ben şu anki hiçbir İncilde buna benzer bir şey göremiyorum. Eskiden incilde bunun yazdığına dair bir kanıtınız var mı?
- +1 yıl
ya işte incil değiştirilmiş diyoruz hani, o dönemde insanların beklediği bir peygamber var, yani herkesin bildiği birşey, zaten orjinal inciller bulunsa, düşünsene dünyada milyarlaca hrıstıyan var ve bu büyük bir ekonomi. basit mantık avrupa savaslarla fetih yapmamıstır, sadece misyonerler gönderilerek fethetmiştir bircok yeri, eğer sadece 1 adet orjinal incil bulunsa ve tercume edilse şu gün bildiğimiz bütün dünya düzeni değişir, ekonomiler değişir, sınırlar değişir, yani bir kaos olur
- +1 yıl
barnabas incili meselesi vardır biliyomusun bilmiyorum ama?
- +1 yıl
ya bu konu aslında böyle yazılarak bitmez cunku bunu sonuca bağlamak için 2500 yıllık bir tarıhı donem donem tartısmak gerekir
Soran+1 yılBarnabasa sadece göz gezdirmiştim. Cevaplarınız beni çürütemiyor. Siz somut kanıt gösteremediğiniz şeylerden bahsediyorsunuz. "o dönemde insanların beklediği bir peygamber var, yani herkesin bildiği birşey" bu herkesin bildiği bir şey neden şu anda kanıtla desteklenemiyor?
- +1 yıl
bahsettıgım sey arap yarımadasındakı insanların beklediği bir peygamber değil yanı, dünya bir peygamber bekliyo, nasıl bu gün biz kıyamet olacagını ama ne zaman olacagını bılmıyoruz , onlarında durumu aynı, yanı sana kesin kanıtım olsa herkese gösteririm ve bütün dünya müslüman olur, bazı şeyleri ilimle bilimle bulamazsın, hala bilim insan bedeninde ne işe yaradığını bilmediği organ var, bazı şeyler ruhunda gönlünde hissetmen lazım, son olarak Kuranı Kerimi okudunmu?
Soran+1 yılOkudum. Ama dediğim gibi kanıtınız yeterli değil ve tekrara düşmeye başladınız.
- +1 yıl
tam olarak nasıl bir kanıt bekliyosun ne konuda yani? konu uzun en azından parca parca gidelim
Soran+1 yılBana kendisine inanılması için Kuran ın kendi içinde kendini kanıtlamasını somut kanıt olarak gösteriyorsunuz. Ben ise bunun kanıt olmak için yeterli kriterleri taşımadığını düşünüyorum.
- +1 yıl
o zaman basıt dusun Kuran ı bastan sona oku arastır içinde yalnış bilgi bulursan eğer yanı kendı kendını kanıtlama dısında , senin dedıgın doğru ama bulamazsan benim dediğim ?
Soran+1 yılPeki öyle olsun bakalım :) iyi geceler.
- +1 yıl
sonucu bekliyorum ama tartısmadan kacmıyorum :D
+1 yılÇunku kuranı allah kıyamete kadar koruyacak. Peygamber zamanından bugune kadar hep aynı kaldı kimse değistiremez. Ki ahirette kimse mazeret bulamayacak ben bilmiyordum diye.
00 YorumlaBana ulaş, eğer seni imana getirmezsem ne olayım 😏
00 Yorumlabence kuran değiştirilmiştir '' Din pişmanlıktır ''
00 Yorumla
+1 yılBu konuda konuşmak istiyorsan bütün kitabları oku öğren sonra gel sana neden Kur'an 'ı tercih edeceğini göstereyim.
00 YorumlaPeygamberin cinsel yaşamını barındıran bölümü alabilirmiyim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılcebraile syleyekte sana vahiy indirsinde sen yaz kuranın değiştirilmiş şekli senin kitabın olsun ne dersin
00 Yorumla
+1 yılkuran değiştirilmiyor. sadece yazılanları isteyen istedigi gibi yorumluyor. bu daha basit
00 Yorumla4 kitabi da kaliptan kaliba soktular. Oynandi üzerinde. İnandirici gelmiyor zaten.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılölünce anlarsın değiştirilmiş mi değiştirilmemiş mi? Allah'ın sözü mü değil mi? :D
01 Yorumla
Soran+1 yılOk.
+1 yılAllahın sözü var Kuranı Kerimin saklayacağını söylüyor
01 Yorumla- +1 yıl
“Hiç şüphesiz, zikri (Kuran’ı) Biz indirdik Biz; onun koruyucuları da gerçekten Biziz.” (Hicr Suresi, 9)
"Kuranı biz indirdik biz koruyacağız" (hicr,9)
00 Yorumlaİzmir deysen sözler köşkü var bir tanış
00 YorumlaEİC seçmişsin gerek kalmamış bana
20 Yorumla- Devamını Gör (9)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler