Eğer İncil değiştirilebiliyorsa Kuran neden değiştirilemesin?

Evet İncil zamanla bozuldu sonra Tanrı Kuran yolladı. Ancak sorum olacak. Kuran İncil bozulduktan hemen sonra indirilmemiş. Peki soruyorum, İncilin bozulduğu andan Kuran gelinceye kadarki dönemde insanların yaptıkları neye göre sınanacak? Eğer onlara özel muamele yapılacaksa bu sistemin neresi adil? Tanrı neden yolladığı her kitabı korumuyor? Biri yöresel biri evrensel demeyin bu benim soruma cevap değil. Yöreselse İncil o yörede yaşamayanlar serbestti mi demek istiyorsunuz? Kuranın değiştirilip Kuran değiştirilemez ibaresi koyulması size neden absürd geliyor anlamıyorum. Muhammed öldükten sonra yazılmış bir kitap o. Ve neden yeni bir kitap gelmiyor halen? İncilden Kurana geçilene kadarki zamanda kat edilen yol, genetik değişim, bilimsel ilerleme, perspektif genişlemesi. Kuranın gelmesinden bu yana kat edilen yolun yanında duramaz bile. Dünyadaki bu değişimin sonucunda içinde köleliği barındıran. Peygamberin cinsel yaşamını barındıran bir kitap nasıl Tanrı tarafından gönderilmiş dersiniz?
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar hepinize şimdi söylemek istedim. Her türlü inanca saygılıyım evime gelen Müslüman insanların rahatı için elimden geleni yaparım, oruç tutan varsa yanında yemem içmem. Provakasyon amaçlı bir soru gibi göründüyse affedin amacım gerçekten bir şeyler öğrenmekti. Değerli zamanınızdan harcayıp bana cevao vermek, beni bilgilendirmek zahmetine girdiğiniz için hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. İyi geceler, sevgiyle kalın...
Eğer İncil değiştirilebiliyorsa Kuran neden değiştirilemesin?