Norveç Norveç, Kuzey Avrupa'da yer alan bir ülkedir. İskandinavya Yarımadası'nın batı kısmında bulunan Norveç, İsveç, Finlandiya ve Rusya ile komşudur. Norveç'in başkenti Oslo'dur.
Norveç, doğal güzellikleri, dağları, fiyortları, buzulları ve gölleri ile ünlü bir ülkedir. Norveç'in en yüksek noktası 2.469 metreye ulaşan Galdhøpiggen adlı dağdır. Ülkenin en uzun ve en ünlü fiyordu Sognefjord'dur.
Norveç, zengin bir doğal kaynaklara sahiptir, özellikle petrol ve gaz rezervleri önemli gelir kaynaklarıdır. Aynı zamanda Norveç, dünya genelinde çevre dostu politikalarıyla tanınır ve yenilenebilir enerji kaynaklarını aktif olarak kullanır. Norveç, hidroelektrik enerjisi üretiminde öncü bir ülkedir.
soğuk ülkeleri sevmiyorum. elbette kuzey avrupa yaşam tarzı ve refahlığı açısından türkiye ile kıyaslanamaz bile ama çok sessiz sakin yerlerde bana göre değil. kore japonya veya tayland’da yaşamak isterdim şahsen. hem eğlencesi bol ülkeler hemde medeniler ama kuzey avrupa’dan seçeceksem illa finlandiya derdim (vizem çıksa bi ah ah)
valla yıllar önce midilliye gitmiştim ama çocuktum onun harici hiç yurt dışına çıkmadım kısmet olursa akdeniz ülkelerini gezmek istiyorum ilk başta (portekiz ispanya italya yunanistan) daha sonrasında da doğu asya hatta temelli taşınabilsem keşke ahshshx