@İlginfulyaa teşekkürler🤎
Aile içi ilişkileri güçlendirmek adına neler yapabiliriz?
@İlginfulyaa teşekkürler🤎
Annem, bugünlerde ablamın etkisiyle benimle iletişim kurmuyor. Nedeni ise ablamın beni sevmemesi, annemle konuşmama tahammül edemiyor olması, anneminse onun sözünden çıkmaması.. Bu durum beni kırıyor ailemden uzaklaştırıyor. Ötekileştirmek, dışlanmak haksız yere beni yoruyor. Siz neler yaparsınız bu süreçte?

Merhaba,
Aile içi ilişki güçlendirmek adına hiçbir şey yapılmaz!
Aile içi ilişki güçlü olması gerekir. İnsan olmak gerekir. Harici bir şeye gerek yok, şahsen ben yapmıyorum ve de yapmam! Mantıklı gelmiyor!
Allah'ın rızası anne ve babanın rızasında Allah'ın öfkesi de anne ve babanın öfkesindedir, Hadis-i Şerif!
Küçüklerine merhamet etmeyen büyüklerine saygı göstermeyen bizden değildir, hadis-i şerif!
Ben olduğum gibi bir insanım ailem beni seviyor ama sevsin diye güçlü olsun diye hiçbir şey yapamam yapmıyorum!
Keyifleri bilir yani, zorla kendimi sevdiremem ilişkimi kuvvetlendiremem!
Ama bizimki güçlü kuvvetli, ben mesela hiçbirini aramam sormam mesaj atmam, onlar beni arar hep!
Üzüldüm hocam sizin adınıza. Annenizi suçlu buldum ben, evlat ayrımı yanlıştır, büyük günahlardan biridir. Kendinizi üzmeyin canınızı sıkmayın..
Aile de olsa, yanımızda olmak isteyen olur, gelmek isteyen gelir!
Siz siz olacaksınız olduğunuz gibi seven sever...
Aile üyeleri arasında kaliteli zaman geçirmek önemlidir. Birlikte yemek yemek, oyun oynamak, piknik yapmak gibi etkinliklere düzenli olarak zaman ayırarak birlikte vakit geçirebilirsiniz. Aile üyeleri arasındaki iletişimi güçlendirmek için açık ve anlayışlı bir iletişim sağlamak önemlidir. Birbirinizle düşüncelerinizi, hislerinizi ve endişelerinizi paylaşın. Karşılıklı anlayış ve saygı temelinde sağlıklı iletişim kurmaya çalışın. Aile üyeleri arasında birbirinizi desteklemek önemlidir. Hem duygusal hem de pratik destek sağlamak için birbirinizin yanında olun. Sorunlarınızla ilgilenmek, birbirinizin hedeflerini ve başarılarını kutlamak ve birbirinize yardımcı olmak aile bağlarını güçlendirebilir. Ortak ilgi alanlarına dayalı faaliyetler planlamak, aile üyeleri arasında bağları güçlendirebilir. Birlikte seyahat etmek, doğa yürüyüşleri yapmak, spor etkinliklerine katılmak gibi aktivitelerle ortak deneyimler yaşayabilirsiniz. Aile içinde sınırların belirlenmesi ve saygı gösterilmesi önemlidir. Her bireyin kişisel alanına, gizliliğine ve sınırlarına saygı göstermek, sağlıklı bir aile ortamı oluşturabilir.
Öyle bir aile değil maalesef anlayış iletişim vs.. Bazı duygular hırslar anlaşmanın önüne geçmiş durumda. Bunun dışında bencillik fazla ve nefret duygusu. Bilemiyorum ne yapacağımı annemle kaç defa konuştum bak o hastalıklı diye dinlemedi temizlik hastası obsesif hastası kısaca. Durup durup benimle tartışır incir çekirdeğini doldurmayacak sebeplerden.
Yani insanlar neden birbirlerini kıymetini anlamazlar gerçekten de anlam veremiyorum. Birlikte vakit geçirmek, aile bağlarını güçlendirmenin önemli bir yoludur. Ortak etkinlikler planlayın, birlikte yemek yiyin, film izleyin, doğa yürüyüşleri yapın veya oyun oynayın. Bu zamanlar, birbirinizle bağlantı kurmanızı ve keyifli anılar oluşturmanızı sağlar.
Ben kaliteli zaman geçirmeyi seven bir insanım. Ve kimseye karşı kin gütmem film izleyince çağırırım normalde konuşurum. Ancak nefret bambaşka bir şey. Bazı insanların nefreti tükenmek bilmez ölmeni dilerler. Öyle bir ablaya sahibim. Annem de haksız yere bana bağırıp çağırıyorsa sırf kendisiyle konuştum diye. Bu günleri çok arar ama ben olmam artık.
Hepsinin canı cehenneme 🔥🔥 dedim ve hiçbiriyle de bağım kalmadı, bunca zaman hepsine iyilik ettim kötülük buldum bu yüzden güçlendirilecek bişey kalmadı bana bulaşmasınlar yeter
Bazen ne yapsan da olmuyor. Yapacak bir şey yok galiba adım atsan da nafile.
Cevap
10Cevap
Ben kızım ve oğlumla beraber yaşıyorum. Evde ne yaparsak beraber yapıyoruz ve sürekli akşam beraber olur ve konuşuruz.
Sürekli konuşacak bir konu buluruz. Bu iletişim çocuklarla olan bağımı daha da güçlendiriyor.
Bizde durumlar böyle
Çok güzel Allah bozmasın biz hiç böyle olamıyoruz çok nadir toplasam.
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim 💐 her şey gönlünüzce olsun. 🙏🏻
yani bilmiyorum ki cok hassas bi durum bi tarafda kardesin bi tarafda annen. ama ben mesafe koyardim ama ya tavir felan madem bana karsi tavir sergiliyolar bende tavrimi koyardim. ve evden ayrilirdim. ki zaten ben ayri yasiyorum. simdi sana da ayril evdende diyemem tabiki. ama bazen bir atesi sondurmek icinde karsi ates yakilir. onun gibi bisey. bi tepkin olmali ama saygini cizgini bozmadan olmali. daha cok empati kurmalarini saglaman lazim. ablan seni neden sevmiyor anlamis degilim
Herkes herkesi sevemez işte. Öyle yapmaya çalışıyorum 🙏🏻🙂
fenomenler gorusumu sikayet etmis sanirim kaldirildi gorusum 😂
😄
Hangisi 🤔
fenomenlere saplamistim ya senin sorunda 😂
Hahah 😄
Bekleyeceksin tabii annenin ablanın yanlış bir hareketini görene kadar aksi halde bu böyle sürer gider sen soğuma derim. Sanırım ablan bal dudaklı kadın tiplerinden.
Aynen öyle birisi kendini iyi gösteren birisi ister istemez soğuma oluyor 🪁
Tabiki tatlı dilli kendini sevdiren ama sevilmeyecek karakterde olan hjkk.
Edebiyat öğretmenine sordun o yüzden deyimlere hakimim 🙂
Baltayı taşa vurmadın yani kırılacak söz karşısında baltayı taşa vurmak deyimi kullanılır.:)
Estağfurullah 🙂
Teşekkür ederim 🙏🏻😇
Anne baba adil olmalıdir. Her çocuğa eşit mesafede olmalı maddi ve manevi. Hataniz varsa da size yapıcı şekilde söyleyebilir tabiki duruma göre.
Hatam da yok sadece, annemle konuşmama evde biriyle konuşmama tahammül edemiyor ablam. Ailem asla eşit mesafede olan bir aile değil. Beni asla sevmediler çocukluğumdan bu yana. Zorla bir kalbe girilmiyormuş bunu anladım.
İnsan kendi kızını sever dinler. Benim annem bugün bağırarak konuşuyorsa bana ablam suçlu olduğu halde ben de artık uzaklaşırım onlardan.
Aynen öyle bugünden sonra bir anlam ifade etmiyor benim için de. Bırakayım çok kıymetli kızlarına kul köle olsunlar madem.
Konuşmayla iletişimle düzelecek bir şeyse o yolu deneyebiliriz. Olmaz ise uzaklaşmak en iyisi.
Uzaklaşmak kaldı sadece seçenek olarak. Annem ablamı ayrıcalık konumda tuttuğu takdirde iletişim kuramayız.
😔 böyle olmamalı ama onların suçu
Onu daha çok seviyor galiba sözünden çıkmadığına göre sırf o demiş diye konuşmuyor. Tabi ki herkesi sileceğim son demler. Kıymetimi bilmeyen olmasın.😒
Daha açık olunabilir bence bir şey varsa ortada söylemek lazım çünkü bazı insanlar anlamıyorlar
Bence de öyle. Birine kızarsın ya da sevmezsin diye onunla da kimsenin iletişimini engelleyemezsin yani aşırı çocukça geliyor.
Aileden uzakta eğitim alarak veya iş hayatına girerek kendi yaşantınızı kurmaya çalışınız.
Öyle yapacağım. Ne kadar uzaklaşırsam o kadar iyi çünkü beni de üzüyorlar bu durumu hak etmiyorum. Kimse de etmiyor.
Kaybedince değerimi anlayacaklar ama ben olmayacağım o zaman. Kötü günümde yanımda olmayan iyi günümde yanımda olmayı hak etmiyor ailem dahi olsa.
Zaten ben öğretmenim atandığım gibi gidecem.
Özel okulda iş bulursam eğer başlarım. ✨
İnşallah 🙏🏻✨
bence oyun oynamak beraber film izlemek beraber aktivite yapmak yani toplu şekilde biyerlere gitmek bişeyler yapmak olabilir.
Keşke yapsalar öyle aktivite 😐
Soyle ki ailenize vakit ayırın telefonu bir kenara atın atın ve ailenize odaklanin gezin yemeğe çıkın tatile gelen da n çok şey var
Ablanın senle sıkıntısı ne peki
Ablam oldum olası benden pek haz etmez. Kendinin hep ön planda olmasını isteyen biri. Arkadaşı gelince biraz konuşsam dahi arkadaşıyla o hemen rahatsız olur. Çünkü onun için en iyi arkadaş da en iyi aile bireyi de şahane mükkemel kişilik de kendisi. Öyle ki dışarı çıkarken bile ben makyaj yapmayayım diye aynamın önüne geçer saatlerce baloya gider gibi hazırlık yapar..
İnşallah. Üç günlük dünya yaptıkları çişedrn çıkarıyor adeta
Çileden
Haklı olmak bir şeyi değiştirmiyor maalesef çünkü herkesi bana karşı dolduruyor o yüzden ailemi kendi tarafına çekmiş. Ailem de eşitlikçi adil bir aile olmuş olsa olanlara sesiz kalmaz.
Gucluyse devam değilse düzelmez
Aynen öyle. ✨
Evet
Hic fikrim yok
Bol bol zaman ayırıp gezmek
Bu gün öyle yaptım evet iyi geldi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?