Arkadaşlar evimin kirası 3bin iken 5500 yapıldı bende asgari ücret ile ödeyemedim zorlandım evimi bolaştıp ailemin yanına döndüm ama ev sahibim depozitomu vermiyor 15 gün erken çıktım hem onun parası onu neyse ama depozito için bahane buluyor bana? Ne yapabilirim!!!
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Kiraya maksimum 750₺ zam yapabilir daha yüksek yapması kanunen yasak. Türk borçlar kanuna göre eve bilinçli olarak zarar vermedi iseniz depozitonuzu ödemek zorunda.
Bazı ev sahipleri boya badana masrafları bahanesine saklansa da kullanıma bağlı deformeler ev sahibinin sorumluluğundadır.
Depozito olarak girerken daha düşük bir rakam ödemiş olsanız da çıkarken son ödediğiniz kira bedeli kadar ödemek zorunda tabii depozitonuzu 1 kira bedeli olarak ödedi iseniz
Depozitonuzu ödemediğini kanıtlayabiliyorsanız eğer Yasal işlem başlatarak paranızı alabilirsiniz.
Yazmayı unutmuşum Türk borçlar kanunun 342. maddesi gereğince depozitonuzu ödemekle yükümlüdür ev sahibi
Tüketici hakem heyetine basvur. Onu mesajla bunu itiraf etmeye zorla
Eve bakacam şehir dışından gelip anahtar sizde kalsın diyor bana ama şimdi yatırmıyor evin videolarını çektim evde bir şey yok diye eşyalı ev herşeyi çektim kendisi de biliyor ama vermemek için mesajlar duruyor anahtarı size 20sinde veremem benden çıksın abonelikleri kapattırıcam dedim paramı yatır bende anahtarı kargo ile Sivas’a yollayacağım dedim yoook asla.
Bunlar bile elimde delil zaten evin videosunu çekip dahi attım evde bir şey yok
Emlakçı var mıydı arada kiralarken
Evet vardı onu aradan çıkardı abisi komisyonu kendi almak için o kiralıycakmış emlakçıya ben anahtar vermiycekmişimmm
Siz kiralarken emlakçı varsa gidip emlakciya diyeceksijiz bu sorunu çözün. Öyle evi kiralayıp kenara çekilemez. Bu sorunu da çözmek zorunda.. elinizde emlakçı içinde ödeme belgesi varsa onu da davaya katabilirsikiz
Emlakçıyla konuştum çıktığımı herşeyi ona söyledim hatta ve hatta 9bine kiracı bulmuş bende hızlandırdım taşınmayı emlakçı beni aradı ve abisi işi bozdu dedi evde köpek besliyor eve ben kendim bakcam seni aradan biz attık diyor anahtar sende kalcak ev bende diyor emlakçıda değil yani anlıycağın bir komisyon için birbirlerini yiceklerrrr
Olan bana oldu yani.
Hem %25 zam uyulmadı dünya zam yaptı hem çıkıyorum işine gelmesi gerek hemde kıllık yapıyorlar.
Keşke bosaltmasaydin
Ve emlakçı yeni kiraya vermek icin değil sizin depozito iadesini gerçekleştirmek zorunda eğer resmi bir emlakçı ise
Resmî bir emlakçı ama ben anlamıyorum durum anlattığım gibi boşalttım ama 20si teslim ben ona video atıp yarın anahtarı şehir dışından gelene kadar bekleyemem paramı yatırım kargo ile göndercem dedim bakalım ne olucak kabul etmezlerse mahkemeye versem her konuda suçlular zam çok yapıldı çıkıyorum bu sefer depozito verilmiyor kafayı yemiş ve bela arıyorlar mahkeme uzar mı ne olur ben insan gibi ayrılmak istiyorum ama yeter iyi niyetim neleri kaybettirdi bana. Birde uğraşın ne yaparsanız yapın diyor haksızkennn
Sen boşalttığın için zam vs bunu halledemezsin şikayet etsende
Hala sözleşme ve ev her şey bende ben sadece taşındım iptal olmadı daha çıkışım hala oturanım kiram 26sı sona eriyor o yüzden 20sinde anahtar almaya gelicem sende kalsın emlakçıda değil diyor abisi
Ev sahibim herşeye oky bu tuttuğum emlakçı ve ev sahibinin emlakçı abisi komisyon kavgası olay bu
Anladım o zaman boşaltma evi. %25 üstünde zam istediklerini kanıtla.
Dekontlarım ve emlakçı ile konuşmalarım var onuda bu ev sahibimin abisi yaptı işte abisinden çıkıyor her şey ben bugün hem %100 zam yaptınız hemde kalkıp depozito vermeyip anahtar kalsın alırım diyorsunuz benim paramı yatırın dedim eve bakcam etcem diyor istediğini yap şikayet et diyor derken bilmiyorlar mı sanki bunlar kendi suçunu ben anlamıyorum yani bu korkusuzluk nerden geliyor
İşte sizi manuple etmeye calisiyor
her şey 20sinde belli olucak yoksa çıkmıyorum diyip oturucam şikayette edicem 1 yıl ücretsiz otururum artık çıkıyorum suç çıkmıyorum suç
Aynen Konuşma tarzınız çok iyi teşekkür ederim zaman ayırdığın için 🙏🏻
Sonuç ne olur peki bu durum da bunlar karşısın da mahkeme de
Kazanan siz olursunuz. Hiç geri vites yapmayın. Ve boşaltmayın evi. Sözleşme bitmiş olsa da kira ödemeye devam ettikçe %25 zamli sizi tahliye edemez. Gerekirse siz yeni kira fiyatı üzerinde depozito gibi komisyon isteyin boşaltmak için😂 seve seve kabul edrrler
%25 zamlı olmadı yeni kiradan gittik biz sonra çok sıkıştım ve taşınmaya başladım yavaştan. Sonra ben 2 avukat arkadaşıma danıştım emlakçıdan tuttum çıkarma kağıdın var yapma dedi mahkemeye verme. Eeee şimdi ben artık iyilikle yapamıyorsam o zaman yeter emlakçı aradan çıksa da çıkarma kağıdı işe yaramaz çıkıyorum 9bin kiraya verecekler benim paramı vermiyorlar yarın bi video atıp paramı atın kargo ile anahtarı yollucam madem emlakçı yok diycem hayır derse mahkeme yıldım çalışıyorum iznim yok uğraşıp duramam bunlarla
İşte yeni zamlı kirayı kabul edip bunu da resmi yatirdiysan kabul etmiş sayılırsiniz. Siz olayı tatlıya bağlayıp depozito alma yoluna gidin. mahkemeyede verseniz erken tahliye için depozito ödememe hakki var
Şaka gibi ya cidden erken tahliye ama eşyam çoktu benim ben çok olduğu için dünya kadar 1 günde taşınamam 3 gündür gidip geliyorum zaten eşyam hala var yarın yine gidicem eşyalarımı alıcam biticek
Video anahtar kargolama para olayı mantıklı dimi bunu da kabul etmezlerse anlıyım ki kıllık yapıcaklar
İşte tek hata zamlı kirayı kabul edip ödeme yapmanız.
Atmasanizda çilingir ile açarlar kilidi değiştirirler içeride eşyanız yoksw
Emlakçıda kağıdım olduğu için avukat yoluyla yan kiracıyı çıkardılar çünkü ama çıkarken de o zam fiyatından vermek zorundaymış depozitoyu kanunen
Ben depozitomu versinler diyorum eşyalarım var biliyorlar onlarda
İşte o konuda sözleşmede yazmasi gerek. Mesela 1000₺ kiraya girdin 5 yıl geçti kira 5000₺ oldu depozito 1000₺ ödenir ayrı bir madde yoksa sözleşmede
Eşyaların varsa alma. İçeriye giremezler
Depozito ödeyin eşyamı alıp anahtarı veririm diyeceksin yoksa bunlar depozito ödemez sana benden demesi
Of of böyle mi gidicek bu ben abone kesip uğraşmak istemiyorum bu sefer kira göndermem gerek onlara ay sonu eşyalarımı almazsam bunlar böyle olmuyor versinler depozitoyu bitsin video çekip evin yarın atıcam uzaktaysa bunu yapmak zorunda yatırıcak depozitoyu emlakçı zaten aradan çıktı her şey mantıksız ama 2 emlakçımın komisyon açlığı benden çıkıyor bu emlakçıyı aradan çıkarmasaydı bugün alıyordum paramı anahtar teslim ediyordum
Eee böyle de oturuyor olucam ben evde
Bu sefer kira ödemiyor diye bunlar halt yer
Nasıl bir iş bu ya gerçekten lanet olsun
Madem onlar yüksek kiradan kiracı bulmuştur bir an önce boşalması ve hukuki bir süreç olmamasi için kabul ederler. Siz depozito ödeyin bende eşyalarımı alayım cikaykm yoksa mahkemeye taşırım kirada ödemem siz bilirsiniz diyeceksin onlar kabul eder emin ol
Buldular ama abisi gelmeden bilerek kurnazlık yapıyor hem 20si anahtar alcak hem gelip bakacak hem de müşteri bulucakmış 9bine verip evi 45mt eve Buda bi succcc
Suç ama işte sizin zamlı kira yatırmanız olayın akışini etkilyor
Avukat yoluyla çıkartırız dedi bende o sıra çaresiz ve ailemle aram bozuktu kabul ettim. Ama şimdi çıkıyor bi depozito için bunları yapıyorlarsa bende elimden geleni yaparım. Yarın avukat arkadaşlarım ile konuşucam doğru yolda ilerliycem
En doğrusunu yaparsin. Hergun bu adlı konular ile yeni yaptırımlar geliyor en doğru bilgiyi avukatlar bilir sonuçta.
emlakçı yok muydu arada
Emlakçı vardı emlakçıyı aradan ev sahibimin abisi aradan çıkardı falan filannnn derken ben bunlarla muhatap oluyorum