Önemli bir konu hakkında bilgi almam gerekiyor, bu yüzden soruyorum.
Google'a sor demeyin çünkü yeterli sonuç yok.
Üstelik cevap gelmezse tekrar soracağım, sonradan 1000 kere aynı soruyu sorma diye çemkirmeyin.
Önemli bir konu hakkında bilgi almam gerekiyor, bu yüzden soruyorum.
Google'a sor demeyin çünkü yeterli sonuç yok.
Üstelik cevap gelmezse tekrar soracağım, sonradan 1000 kere aynı soruyu sorma diye çemkirmeyin.
Evrakta sahtecilik olur o silah suça karışırsa sen sorumlu olursun en iyisi kaybettim diye dilekçeyle yenisini çıkar. Onu bir emniyete sor
Sorayım bakalım, teşekkür ederim
Bildiğim bir yerdense yardımcı olmaya çalışırım. Hukukçu değilim bu arada, öyle anlaşılmasın.
Bilmiyorsan da sıkıntı yok, teşekkür ederim.
1-2 ay falan önce babamın silah ruhsatının üzerindeki bilgileri başka birinin bilgileriyle değiştirdim. Bunu yapmak zorundaydım aksi takdirde başı belaya girecekti. Bir tanıdığımız öğrendiğinde bunu yapanı savcılığa vereceğini söyledi. Suç mu sayılıyor bu, eğer öyleyse cezası ne kadar?
Evrakta sahtecilik yapmışsın. Bunun hapis cezası var. Silah bir suça karıştıysa delil karartma olarak bile sayabilirler. Cezası ne kadar bilmem ama sanırım 2 3 ayrı suç var burada. Bi abime sorup yazayım olur mu?
Elbette, teşekkür ederim ilgin için
. Sordum. Evrakta sahtecilik ve silah suça karıştıysa delil karartma var. Başka ne suç var burada bilmiyorum. Ama evrakta sahteciliğin 2 yıldan 5 yıla, delil karartmanın 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası varmış. Tabi burada silah suça karıştıysa o suçun içeriği de önemli. Ama bildiğim kadarıyla 2 yılı geçmeyen bi ceza alındığında denetimli serbestlik veriliyor, ceza alanın sicili bozuk değilse.
Bir de ilk yazdığını sil lütfen. Malum o yazdığın suçu itirafa giriyor. Bana sorucan diye sıkıntı yaşamanı istemem 😊
Silah suça karışmasa bile ceza alınır mı? Sicil temiz zaten
Kendim silemiyorum, senin silmen lazım "bunu görmek istemiyorum" seçeneğine basarak:)
Silah suça karışmadıysa evrakta sahtecilik var. Her halükarda ceza var maalesef. Ama ne kadar olur, yatarı olur mu olmaz mı bilmiyorum. O yüzden bişe söyleyip yanlış yönlendirmek istemem seni.
Yandaki üç noktaya bastığımda şikayet et seçeneği çıkıyor sadece.
Hiç sıkıntı değil, yeteri kadar yardımcı oldun zaten 🌸
Tüh, kendim de silemiyorum ki yorumu
Elimden fazlası gelseydi inan ki yapardım. Ama anca bu kadar yapabiliyorum. Kusura bakma lütfen. Söylemek ya da sormak istediğin başka bişe yoksa vedalaşalım, yorumu silebiliyosan komple sil. Olur mu? 😊
Hiç mühim değil dediğim gibi. İyi akşamlar diliyorum
Silmeyi denerim 🙂
İyi akşamlar o zaman. Hayat yolundan çiçekler ve çiçek gibi insanlar eksik olmasın 😊 🌼
Ne güzel bir dilek bu. Amin inşallah, senin de 🌺
E çok yoruluyoruz. İş güç ayrı, insanlar ayrı. Hele sevgilere girmeye hiç gerek yok. Veba gibi yapıştı kaldı yakamıza bu çağ. Herkes iyi birini arayıp duruyo. Ama kimse iyi biri olmak için çabalamıyor. Doğru arkadaş kolay bulunmuyor, doğru seveni bulmak zaten imkansıza yakın. Herkes her şey oluyor da çoğu bir tek insan olmayı beceremiyor. Napalım, bizde kitaplara kaçıyoruz, şiirlere kaçıyoruz, yalnızlığa kaçıyoruz. Amaaannn çok konuştum yine, konuyla da alakasız oldu. Kusura bakma lütfen..
Hayır çok haklısın söylediklerinde.. 🥺
En kötüsü de bunca yorgunluktan kaçıp sığınacağımız ve nefesleneceğimiz ağaç gölgemiz, hayatın dalgalarından kaçıp sığınacağımız limanımız olsun diye sevdiklerimiz yoruyor. Kalbimizi, ruhumuzu, duygularımızı..
Ah ah kesinlikle öyle. Özellikle seni anladığını, sana değer verdiğini düşündüğün, tüm kalbinle güvenerek yaşadığın travmaları ve sorunları anlattığın kişinin seni en küçük hatanda silip atması, sana düşman kesilmesi çok acı.. Ailen sana yüz çevirmiş, sen başkalarından medet umuyorsun, onlardan göremediğin sevgiyi ilgiyi başkalarında arıyorsun. Ama bulamıyorsun. O boşluk asla dolmuyor, asla...
Ben babamdan görmedim sevgi ilgi. Sağolsun annem fazlasıyla yaptı. Varken yokluğunu yaşadım babamın. Aşırı dövmeleri, çektirdiği yokluklar vs derken çocukluğumu katletti. Benim 3 sevgilim oldu, hiçbirinden de saklamadım bunu. Olur ya ilişki ciddiye giderse babamın nası biri olduğunu bilmeleri gerekiyodu. O yüzden baştan anlattım hep. Dediğin gibi bazı yaralar hiç kapanmıyor. Çünkü derin oluyor, izi kalıyor. Ve bazı boşluklar hiç dolmuyor. Boşluk büyük olduğu için değil dolmaması, kimse o boşluğun sahibi gibi olmuyor maalesef. Ve bunca şeyi yaşamış biri olarak bana fazla iyisin diyolar. Tandığım bi abla var, psikolog kendisi. Bi gün bütün bunları konuştuğumuzda bana; "Babandan ve yaşadığın hayattan gördüğün kötülüklerden o kadar güzel bi şekilde ders almışsın ve onları o kadar güzel iyiliğe çevirmişsin ki. Bu yüzden hiçbir şey seni yıkamıyor ve hiçbir şey seni iyi biri olmaktan alıkoyup kötü biri yapamıyor." demişti. İşin garip yanı bunu nasıl yaptığımı hala bilmiyor oluşum..
Ben de annemden yana daha şanssızım.. Babam annem kadar ilgisiz bırakmadı beni, ama en küçük hatamda bana çemkirip duruyor.. Kardeşime olan sinirini devamlı benden çıkarıyor. Destek olmak yerine yüz çeviriyor. Onunla hiçbir şeyimi konuşamıyorum. Annemden ayrılıp başka bir kadınla evlenmek istediğinde bile sırf o mutlu olsun diye karşı çıkmadım. Onların yanında sığıntı gibiydim. Ben onlarla yakınlık kurmak için çabaladım, olmadı. Sevilmeyince sevilmiyorum işte. Evden çıkıp gittim diye, eve gelince ağladım diye, o kızın kalbini kırdım diye "sen benim kızım değilmişsin" dedi. Sinir krizi geçirdim kendime zarar verdim. Babam parasını çarçur etti onlar için. Ben az miktarda para isterken bile çekiniyorum.
Benim gerçek yüzümü gören herkes uzaklaşıyor, bana düşman kesiliyor. Doktorum bile bana bakmıyor artık, randevuya başka doktor gelmişti geçenlerde. Öğretmenlerimden birine hakkımda ciddi bir meseleyi anlattım, bir süre sonra bizim sınıftan ayrıldı, başka öğretmen geldi yerine. O bile korktu benden, sorunlarımdan...
En azından seni anlayan birisi var.. Ama tanımadığın kişilerin bile senden nefret ettiğini düşünsene..
Şahsi olarak bana bi zararın dokunmadığı sürece benim için sorun olmazdı. Zarar dokunduğu zamanda zararın ne olduğu, nasıl olduğu, bilerek yapılıp yapılmadığı önemli olur. Ama yine de hiçbi zaman düşman olmazdım ben. Elimden geldiğince yanında olmaya çalışırdım.
Bana destek olan, ne pahasına olursa olsun yanımda olan birine asla zararım olmaz...
O zaman o bahsettiğin kişiler seni tam olarak tanıyamamış, gerçek seni görememiş ki. Tanısalar ve görseler gitmezlerdi.
Onlar önyargılarına sığınıyor demek ki. Beni anlamak, tanımak isteselerdi yaparlardı..
Bilinmezlik içinde yaşamak çok zor
Evet öyle. İyi ki gitmişler o yüzden. Sana nefes olmak yerine nefesini keseceklerdi. Bak ne zaman ihtiyacın olursa yaz bana olur mu? Elimden geldiğince yanında olmaya çalışırım 😊
Çok teşekkür ederim ilgin ve desteğin için, çok kibarsın.. Ben de aynı şekilde:))
Teşekkür ederim. Samimiyetin, içtenliğin, güzel sohbetin için 😊
Ben de teşekkür ederim.. ☺️ Sorumu ciddiye alarak yanıt vermen de ayrı bir incelikti zaten, diğerleri kaale bile almıyorken..
burada çoğu dalga peşinde, af edersen karı kız peşinde. Ben verdiğim cevaptan pek emin olmadığım için akşam hukukla ilgisi olmasa da anlayacağını düşündüğüm bi abime sordum. Niyet sohbet, yardımcı olurken biraz da gülümsemek gülümsetmek bende. Çok iyi arkadaşlarım da oldu burada. Arada bi ararız birbirimizi, sohbet eder dertleşiriz falan. İyi bişeler için kullanınca keyifli bir yer burası. Bak bi arkadaşım daha oldu işte burdan. Ben kafam atınca yazar anlatırım sana, çekinmem hiç. Ya da yanlış anlar mısın diye de düşünmem. Çünkü gördüğüm kadarıyla karşındakinin niyetini, ne amaçla yaklaştığını anlayabilen birisin sen. O yüzden içim çok rahat bi şekilde yazarım sana yazmak istersem bi gün 😊
Evet öyle. Ciddiyeti yok bir kere buranın. Çok nadir de olsa düzgün insanlar var senin gibi. Abine sormakla iyi ettin, kafamdaki soru işaretleri bir nebze olsun kayboldu. Benim de kuzenim hukuk son sınıf okuyor fakat ona sormaya çekinmiştim.
Kesinlikle, ne zaman istersen yazabilirsin, derdini paylaşabilirsin. Yargılamadan dinler, fikir veririm. 🙂
Sen istesen de yargılayamazsın ki kimseyi. İçinde yok o senin. Sen aslında merhametli, vicdanlı birisin. Kindar değilsin, istesen de kin tutamazsın. Bunları anladığım için bu kadar yakın, bu kadar samimi hissediyorum sana karşı 😊
Farklı bi hissiyatım var seninle ilgili. Yanlış anlama lütfen, insani olarak bahsediyorum bundan. Sanki tutunacak bi dal arıyosun da bugüne kadar tuttuğun dallar hep bırakmış gibi seni. İçin kırıklarla dolu gibi. Bilmiyorum, hissim böyle.
Çok haklısın, çok..
Bana seri katil muamelesi yapan insanlar belki asla böyle düşünmeyecek.
Düşmanım dediğim insanlarla bile empati kurmaktan vazgeçemiyorum.. Ablamla küsmüştük, 1-2 yıl falan sonra öfkem dindi ona karşı.. Kin tutmuyorum fakat çoğu kişiye fazlasıyla kırgınım..
Biz senle bi ara sohbet edelim mi kuzu? Belli ki anlatacak, paylaşacak çok şeyimiz var. Ve tabi anlaşılacakta çok şey var. İçimizde kalan her ne varsa dökelim, tabi sende istersen 😊
Sen dışarıdan göründüğünden çok çok fazla iyisin. Bunun fazlasıyla farkındasın.
Olur tabi, çok isterim.
Hakkımdaki düşüncelerin beni çok mutlu etti inan 🌸
Yemin ederim iyi hisset diye söylemedim bunları. Sadece profildeki resmine bakınca kalbimin hissettiği neyse onu söyledim. Ama mutlu olmana sebep olmak beni de çok mutlu etti 🥰 O zaman müsait olduğunda yaz olur mu? 😊
İyi ki bu soruyu sormuşum diyorum içimden.. 😌
Bugün çok yorucu geçti fakat yarın sabah yazarım, müsait olursan konuşuruz 😇
Sen yazdığın zaman müsait olacağımdan emin olabilirsin. Dört gözle beklicem 😊
Cevap
2Cevap
Eski sevgililerime vs karşı kendimi savunduğum için ben de avukat sayılırım bence jskffksls
Eheh tabi bebişim
Dönün birde kendi kendinize bakin yaprak
Ne saçmalıyorsun?
Bilgim az çok var
Sor bakalım
Var ama ücretli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar