Eltim beni sevmiyor ama beni taklit ediyor, nasıl davranmalıyım?

Eltim bütün hal ve tavırlarıyla beni sevmediğini belli ediyor ama ben ne yapsam iki gün sonra aynısını yapıyor gerçekten bir değil iki değil hep böyle. Benden 4 yaş küçük ben ilk gelinim eşimin ailesi de beni çok sevmez başka bir şehirden gelin geldim eşimle üniversitede tanıştık. Eşimin kardeşi ise kuzeniyle evleniyor kaynanam çok seviyor kızı çocukluğundan beri seni oğluma alcam demiş aralarını da o yaptı zaten. Kaynın iyi biri aslında iyi anlaşıyorduk ama nişanlandıktan sonra o da çok değişti. Yani ne yapıcam bilmiyorum kıza nasılsın diye sorduğumda iyiyim der geçer geri bana sen nasılsın bile demez ama ben bir kıyafet giyeyim gider ertesi gün aynısını arar bulur giyer bir yere gideyim aynı yere gider anneler gününde kaynanama hediye almıştım o almamış iki gün sonra benim aldığımın aynısını alıp gitmiş bunun gibi daha bir çok şey var artık sinirimi bozmaya başladı bu durum eşimle ilişkimize de yansıyor çünkü o da beni anlamıyor acaba ben mi çok büyütüyorum ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım sizce
Eltim beni sevmiyor ama beni taklit ediyor, nasıl davranmalıyım?