Hani günah işlemiştim ama çocukluk aklıyla. Sonradan çok pişman oldum
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Yazılmaz
O Allah’ın bileceği iş ama günahlar af olur den tövbe et bir daha yapma
Kul hakkı idi ama o zaman kul hakkı ne bilsem yapmazdım. Biraz aile korkusu ile öyle kötü bir şeyler yapmıştım
İlerde helallik iste kim ise zamanında böyle yaptım diye
Helallik istemesem bile o kişi benim daha çok kul hakkıma girdi ve o günahı işlediğimde ben anca 8-9 yaşındaydım o 17 yaşından büyüktü
Onunki ayrı senin ki ayrı bu bakkal defteri değil ahmet de böyle yaptı diye bir
Şey yok herkes kendi günahın dan sorumlu olacak
Aynı kişi ama günah sevap bir şekilde denge sağlanacak
Bak halen bu muhasebe de ki gibi değil borçlar alacaklar topla altta ne kaldı değil onun günahını ayrı sorarlar senin işlediğin senin ki ayrı sorulur şimdi ne olacak diyelim sen öldün Ahmetin ölmesine 50 sene var onu bekleyecekler orada gelsin aynı günah sevapları var diye yapma gözünü seveyim
Ama bu hesaplar kıyamet günü verilecek zaten. Kuran’da yazıyor boşverin kendim daha çok biliyorum sormam hata olmuş
Sen gerçekten çok iyi biliyorsun orada ki sorgulama kıyamet günü ayrı mezara girince sorgu melekleri gelir o zaman onlara da de olur ben daha çok biliyorum kıyamete kadar sorgulayamazsınız ondan bakarız cennet cehennem olaylarına de
O kadar okudun ise şunu kaçırmışsın herkes kendi günahları ile yüzleşecek lütfen iyi okuyun kuranı islam ilmihali ve kadın ilmihalini de okuyun olur mu size önerim çok bilen arkadaş
Yüzleşmeyecek mi dedim alma verme dengesini anlamıyorsunuz galiba neyse
Alma verme dengesi mi duymadım ilmihalleri de okudum kuranı da 8 kez okudum incil Tevrat Zebur okudum alma verme dengesi duymadım gerçekten anlatırmısınız hadisi şeriflerde mi var merak ettim gerçekten
Bir kimse kardeşinin haysiyetine yahut malına haksız olarak taarruz etmişse, iltimas olarak verilebilecek altın ve gümüşün bulunmadığı günden (kıyamet) önce helâlleşsin. Aksi halde, yaptığı haksızlık nisbetinde onun iyi amellerinden alınıp hak sahibine verilir. İyiliği yoksa, hak sahibinin günahından alınıp haksızlık eden adama verilir." Bu hadisi Şerif araştırabilirsin.
Hele diyorum hadisi Şerif yoksa kuran da filan duymadım
Yoksa ben okumadım alma verme dengesi hadisi şeriflerin bir çoğunu eleyerek toplanarak şeçiyorlar ama en doğru yolu gösteren yol gösterici kuran-ı Kerim dir
Evet de Kuran’da namazın nasıl kılınacağı da tam yazmaz
O zaman namazı da kendiniz Kuran’dan çıkardığımız kadar kılalım. Ben öğle namazını 2 rekat kılmak istiyorım akşamı da 2 sonuçta Kuran’da kaç rekat olduğu yazmıyor
Evet ama 32 farz diye bir şey var ve bugüne kadar farklı mezhepler farklı namaz türleri var hepsi kendine göre doğru demi o zaman ortak bir namaz kılınan durumu da yok demi eğer böyle hadisi şerifi doğru kuran yalancı gibi çıkartıyorsan bir şey diyemem o var bu yoktan başladık sen hadisi şeriflere girdin demek ki cemaat üyesisin sana ne anlatıyorlarsa onu alıyorsun orada kurandan fazla bahsetmezler bende katıldım varı yokları hadisi şerifler
Ne alaka yalancı çıkartan kim? Neresini yalan çıkartmışım? Cemaate falan da girmedim. Ama hadisi şeriflerde bir gerçektir ve kendi hayatımda yaşayarak doğru olduğunu gördüğüm hadisler de vardır.
Zaten diğerleri de farklı kılıyorlar sorunun cevabı ise sende kafana göre kıl kaza namazı yap şükür namazı yap o Allah ile senin arandaki kulluk durumu sen olayı farklı yere götürüyorsun o zaman
Bak doğruluk payları vardır tek doğru kuranı Kerim’dir
Hadisi şeriflere bire bir uyun deselerdi kuranı Kerim inmezdi o hz bunu demi bu hz bunu demiş gerçek tek doğru kuranı kerimdir
Ben Kuran’ı Kerim yanlış demedim. Elbetteki en doğrusu tek doğru olarak orası. Benim dediğim bazı konularda hadisler daha da konuyu açıkladığı. O mezheplerin namaz kılma şekilleri farklı olsa bile yüzde kaç farklılık var %30 u geçeceğini düşünmüyorum. %70 ortaklık nereden geliyor
Bilmem sen diyorsun ya 2 rekat kılayım diye ben öyle yapayım kuran da yazmıyor fakat bazı şeyleri yıllardır süre geliyor hadisi şerifler yanlış da demiyorum ama bir çok hadis var demi bak dinimiz de okunmuyor kulaktan dolma bilgi çok olduğu İçin kulaktan öğreniyoruz benim ilahiyatçı değilim fakat devamlı oturup sohbet ederiz bunlar öğretim üyeleri yüksek lisans yapanlar doç falan sohbet ederiz tartışırız okunmadığı İçin kirli bilgi ortada çok şimdi ben sana hadis diye yazsam buraya hz. El Eyyübi Ensari hadisin de demiş ki desem araştırma yapar mısın yapmazsın işte bu kirli bilgi
Akıl ve mantık sınırları içerisinde kul halkının birbirine geçen taraflarının karşılıklı olarak nötrlenmesi ve kalanlar üzerinden hesap yapılması hadislerde de ödendiği yazması yani yalan olduğu tarafına çekmek çok da doğru bir yaklaşım değildir
Değildir fakat bunu duymadım o kadar okudum sohbet ettik ya bu konu hiç denk gelmedi lakin kalan ödeşme diye bir kavram inan olmadı
Ben kaç kez de dedim doğruluk payları vardır hepsi yanlıştır demedim okuduysan dikkatlice ama tek doğru kurandır dedim
Ben de Kuran yanlış tek doğru hadis demedim :))))
Benim bildiğim herkes günahları çekecek demi yani ahmet bunu yaptı sen onu yaptım düşelim hesabından diye duymadım fakat kul hakkında helallik isteyip helalliğini alırsan ondan yargılanmazsın birde ne diyor Cc Allah her şey ile gel kul hakkı ile gelme sen bunun önemi biliyorsun kul hakkı ile mi gideceksin karşısına
Evet onu ben de biliyorum ben helallik alınmadığı durum için bahsediyorum
İşte ben al diyorum bu dünya da ikiniz sağ iken git ona söyle helallik iste sonra da senin var ise bende bu durumdan dolayı hakkımı helal etmiyorum de
O da senden almaya gelsin
😂 güldüm aynısını düşündüm
Ama yok ben gitmeyeceğim çünkü o zaman çok küçüktüm.
Olsun gidin bunda bir şey yok ki küçüktüm dersiniz 7 yaşından sonra aklı selim oluyorsunuz sabilikten çıkıyorsunuz inş bunu da biliyorsunuz
ne yaptın o yaşta acabaa
Aman boş ver
tm
Allah bilir dsfg
Bilmiyorum yazanlara sormak lazım
O yaşta nasıl bir günah işlemiş olabilirsin acaba
sakız mı çiğnedin
Umarım yazilmaz 😁