Ben böyle bir yaftalamaya maruz kalmadım ama başkalarından aldığım duyumlar bu yönde.

Ben böyle bir yaftalamaya maruz kalmadım ama başkalarından aldığım duyumlar bu yönde.
Kısa ve net evet. Siyasilerin yolsuzluk, hırsızlık, insan hakkı yeme gibi olayları ortaya çıktığında bir tane istifa eden siyasi göremezsin, tam aksine bunu gülerek karşılarlar toplum da umursamaz bunu fazla ancak siyasilerin seks kasedi çıktığında insan içine çıkamayacak duruma gelirler ve anında istifa ederler. Halbuki kişinin özel hayatı kimseyi ilgilendirmemeli bir insanın ilişkisi ayıp veya kusur olarak görülmemeli fakat bizde durum tam tersi. Bilmiyorum, pek umudum yok ama umarım bir gün bu tersine döner.
Ahlak geneldir herşeyi kapsar cinselliktede toplumun bir ahlak anlayışı vardır bizim toplumunda var sende biliyorsun zaten uymassan senin kararın sonucunda insanlar tarafından hor görülmeyi göze almissin demektir aile toplum kurallarına uyarak yaşamalısın
Burcun ne?
Koç noldu ki
Yorumun çok sert... bi yandan ayar veriyor bi yandan piskolojik baskı yapıyor😇
Yok aslında sert biri değilim🙂 ama böyle sorular basitçe geliyor yaşadığın toplum belli sartlar belli sonuçta nasıl olucak bulunabilir ben kural tanımam banane diyorsanda sonucunda ne olacagınıda hesaplaman gerekir
Zeki bir koçla karşı karşıyayız... ve nazar olmamak için gizlemiş😅
Teşekkürler güzel görüşünüz için 🙂senin dediğinde olabilir diğer sebeplerde içimde öfkemi ve sevgimi vb. tutmamaya karar verdim belli süredir ölçüsünüde biliyorum tabi sertte olabiliyor bazen bu sorudaki yorumda sert olduğu için gizli kalmak iyi geldi
Ahlak zaten o toplumun geçmişinden gelen kurallar bütünüdür. İslamda zina büyük günah sayılır ve zina yapan kişiler şiddetle cezalandırır. Ama ahlak kuralları içerisinde anneye babaya saygı büyüklere saygı olmakta bir nevi ahlaktır.
Kant evrensel ahlak olduğunu öne sürüyor.
Babacım nereden çıkırıyorsun bunu. Kant ahlakın kuralların yani aklın ve vicdanın sesini dinlemektir der. Zaten aklının ve vicdanın sesini dinliyorsun o ahlakı normlar etik normlara dönüyor. Ahlak ve etik arasında dağlarca fark var. Şimdi töre cinayetleri ahlaksız yapıldığı için insan ölüyor. Peki etik kurallarda iki genç çift birbiri ile sevişti diye öldürmek mantığına veya vicdanına sığar mı? Madem birbirilerini seviyorsa o zaman evlenirler. Ne olur evlenirler zina yaptıkları içinde tövbe edilir ve Allahtan af dilenir
Hocam aynı şeyi savunuyoruz zaten ben de ahlakı vicdanın sesi olarak değerlendiririm burada kastım İslama göre şekillenen ahlakın genel ahlak olmadığıdır.
Bak hocam etik ile ahlak farklı şeylerdir. Sen etiğe kalkıp ahlak diyemezsin ya djdjdj. Ahlak o topluma ait normlardır ama etik ise evrensel ilkelerdir. Düşünsene benim kendimce koyduğum kurallar etik kural mıdır?
Hmm doğru diyorsun o zaman etik yazmalıyım 😅
Yer yer Kantın Ahlak felsefesi diye geçer ama asıl olan etik felsefesidir. Sonra faydacı etik kurallarını savunan filizoflar. Şimdi tam olarak çıkaramadım. Bide ödev etiği var zaten faydacı etik ödevci etikten gelir
Aynen ben kelime anlamına pek dikkat etmedim.
Beni dinlersen boş ver etiği filan düz ahlak kuralları içinde yaşa. Sonra akşam eve geldiğinde tencereye etik kurallar girmeyecek netice olarak.
Ailem pek umursamıyor ama toplum linç edebilir 😅
Ekmek vermezler bak. Sonra benim gibi boş tarlada at kestanesi toplarsın. Zaten günlük dört dolara çalışıyorum dur yine moralimi bozma
Aga be 🚬
Cevap
5Cevap
Evet cinsellik üzerine değerlendiriyorlar.
Çünkü onu yapan her b*ku yapar diye düşünüyor bi kesim
Başımıza ne geldiyse o kesimden geldi
Kızlarda böyle erkeler kendileri yapsa bile bakire kız ister (bir çoğu )
Büyükler de bazen erkeklerin kulağını cekebiliyor
Evet dogrusu da budur ahlak namus baskadir namus bacak arasindadir ama ahlak davranislarla alakali
Namus neden bacak arasında olsun ki?
Bence kesin öyle bro herkes namus ahlak bekçisi olmuş ama kendileri Ahlaksızın önde gideni
Maalesef öyle ve sadece kadın cinselliği üzerinden.
evet ama onda da ikiyüzlüler en aklı fikri bunda olan en pisleri yine kendileri.
Sanmam tv lerde görüyorum dna testlerin de çocuk kocadan çıkmıyor
Evet kesinlikle
Ne yazıkki bu şekilde
Genel olarak öyle
Aynı böyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?