Yoksa azınlık ve elit bir kesim mi idare etmelidir ülkeyi?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Bebek Bakımı
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Yoksa azınlık ve elit bir kesim mi idare etmelidir ülkeyi?
Halka bırakırsa bölünme olur ve birçok ölüm gerçekleşir gibime geliyor. HÜDA-PAR, CHP, HDP, Akp hepsi bir azınlık oluşup birbirinini ırzına geçer. Ya ordu yönetime el koymalı ya da birileri değişmeli.
Halk içinden zeka seviyesi düşük o kadar insan varki bazı şeyleri (tecavüz, öldürme vs) normal karşılayacak insanlar ile bile karşılaşmaktan korkuyorum artık. Sahi bu kafaya sahip insanlarla oyum bir oluyor bundan korkmuyorsam ondan da korkmamalıyım.
Markarnanı al ve yorumumdan uzak dur seni gidi koyun.
Ülkemin seçiminde benim görüşümün alınmasını isterim ki böyle de yapılıyor zaten. Demokrasilerde sistem böyle işliyor. Mevcut sistemde birkaç düzenlemeyle daha iyi bir yönetim sistemi haline getirilebilir mevcut sistem. Örneğin şu anda millet vekillerini halk seçmiyor, halka dayatılan partilerin kafasına göre seçtiği kişiler millet vekili oluyor. Buna bir el atılmalı. Ayrıca seçüm barajı da kaldırılırsa gerçek demokrasi o zaman meclise girmiş olacaktır. Az kaldık yaklaştık bence.
Bence Atatürk ün yaptığı gibi yapılmalı yani önce eşitlik insan hakları getirilmeli güvence altına alınmalı ve halk eğitilmeli sonra ardından demokrasi getirilmeli. Türkiyede eğitim kısmında hala eksik var eğitimde evrimin müfredat tan çıkarılması öğrencilerin kitap okumaması 30 yaş üstünün full eğitimsiz olması oy konusunda baya etkiliyor
@LimOncuuu full derken çoğu anlamında kendi çevremde öyle çoğu eğitimsiz oluyor eskiden sınıf geçmek çok zormuş herkesi bırakıyorlarmış o yüzden çok az olurmuş üniversite ye giden eğitimsiz insand açok olurmus fakat üniversite mezunu olan direkt iş bulurmuş. Şimdi öyle değil şuam sınıfta kalmak diye bir şey yok kaldırdılar ve herkes üni okuyor evet belki biraz genelledim ama genellemeler de hayatın bir parçası
Yapay zeka tarafından belli başlı sınavlara tabii tutulan çalışkan zeki ve ahlaki değerleri olan bireylerin topluluk halinde yönetmesi bence iyi olabilirdi sağlıklı nesil için sağlıklı üreme dolayısıyla bunun da sınavlar ve sağlık durumu testleri sonucunda doğum yapılması ülke refahını fazlasıyla katlayabilirdi bence
Cevap
4Cevap
Bence de halka bırakılmalı ama halk da bu gelişme yok daha. muhtemelen iş savaş falan çıkar.
Bırakılmalıdır ama bırakılmıyor ki 21 yıldır süren bir saltanat var tabii Ana muhalefet partisinin de bu konuda aptallığı çok fazla adam 2010 yılından beri girdiği her seçimi kaybediyor yahu Bir defol ya yerime bir başkası gelsin
Osmanlıdaki sistem gibi olursa ancak o dediğin sağlıklı olabilir. Diğer türlü geçmişteki gibi millet birbirine girer. Şimdi bile giriyolarda yine eskisi gibi değil.
Elit desek bile okumuş cahilde normal cahilde çok memlekette bilemiyorum umarım çok çok daha iyi birisi gelir de yönetici olarak ama halkın yönetmesi biraz saçma olur sonuçta bir tahta 2 baş sığmaz
Celâl Şengör zaten Türkiye'de bir üniversite yok diyor.
Saçmalamış bence ülkemizde çok zeki insanlarda var sadece ışıklarını söndürüyorlar ve ülkemizi karalamak için bir laf atmış ortaya
Üniversite kalitesinde bir okul yok. İnsanlar zeki ama ortada kurum yok
Ben senin gibi düşünüyorum hacattepe istabul bu tarz üniversitelerimiz var ve bir çok profesörler çıkardılar biraz radarlarını açıp etrafa bak derim ben ülkemizin iyi kurumlara sahip olduğunu düşünüyorum fakat o kurumlara gidebilme ihtimali olan şahisları ailesi çevresi tarafından gidememesi sorun asıl kaynak milletimizde çok güzel bir coğrafyada yaşıyoruz fakat kıymetini bilen yok değer veren bir millet değiliz istisnalar kaideyi bozmaz iyi insanlarımızda var elbet ama kutular yaşları yakıyo maalesef bu da bir gerçek
Evet iyi üniversitelerimiz var ama dünyada ilk 500'e zor giriyorlar.
Cavur bizi kıskanıyooooo 🤫
😅
Hayır tabikide belli iq seviyesinde olan adalet kavramini anlayan kişiler yapmalı bunu
Ve halka birakilirsa iç savas cikar ekonomi coker calip yurtdışına kacar bazilari digerleri de birbirlerini yer ulke batar
Iyi yani: konfor alanindan çıkıp insana ait olan bir becerileri "dusunme" kavrami alarmlari devreye girer beyinleri calismaya baslar belli bir kesim olan "abazanlar" azalır
Daha normal bir toplum olunur
Ama baya zaman lazım buna
Bırakılırsa %52malum😇
Sanırım tezimin ispatı
İspat sonucu degistirmez sadece böyle moralin bozulur doktor. Akışa bırak eğlenmene bak😅
Hiç beklenmedik anda her şey değişebilir ama 😅
Hayır, okumuş ve bilge kesime bırakılmalı.
Elit kesim
reisimiz rte yönetmeli
halk ne derse o...
Devlet yıkılmaya yüz tutarsa?
Halk doğru karar verebilecek kapasitede değil.
o senin bakış açın.. sen kimsin ki buna karar verebiliyorsun? senin kapasiten yoksa? ya da senin siyasi görüşün farklıysa ve azınlıktaysan? illa benim düşündüğüm gibi olacak diye bir kaide mi var? senin savunduğun şey Diktatörlük, darbe vs. bu mu sizin özgürlük anlayışınız? adalet diye savunduğunuz? çoğunluk ne derse o geçerlidir. geçmişten bu güne kadar böyle olmuştur. olacak da..
Ben demiyorum Rousseau diyor Platon diyor.
Önemli siyasi düşünürler yönetimin halka bırakılmaması gerektiği konusunda hemfikirdir.
onlar dediğin diktatatörlerdir. finans diktatörleri mesela.. istedikleri gelmezse ya da yapmazsa çeşitli ayaklanmalar isyanlar tertip ederler. parayla insan satın alırlar. ölümler kargaşalar vs ile sonuçlanır. halk fakirleşir, kaos çıkar. onların istediği böyle bir yönetim şeklidir.
Diktatörlük değil aristokrasi.
Eş anlamlı değil. Aristokrasi ile diktatörlük farklı şeyler. Amerika da aslında tam anlamıyla bir demokrasi değil.
eşit bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?