Mayısın 20 sine tecilimş bozdum 31 ine aile hekimine muayne oldum Ağustos celp tarihini seçtim temmuzda askerlik yerleri belli olacak
Ne zaman askere alınırım?
Ağustostaki alıma gir bilirmiyim?
Bilgisi olan söyleyebilirim
Mayısın 20 sine tecilimş bozdum 31 ine aile hekimine muayne oldum Ağustos celp tarihini seçtim temmuzda askerlik yerleri belli olacak
Ne zaman askere alınırım?
Ağustostaki alıma gir bilirmiyim?
Bilgisi olan söyleyebilirim
Ağustosta celp dönemini seçtiysen. Onun son başvuru tarihi 31 Mayıs. Hangi cepl dönemini seçiyorsan ona göre o dönemin son başvuru tarihine kadar işlemlerini tamamlamış olman gerekli. Başvurunu yaptıysan bir sonraki celp döneminde askere gidilir.. Yani sen Ağustos celp dönemini seçtiğin için 31 mayısa kadar işlemlerini tamamlayıp başvurunu yapmışsan. Kasım celp döneminde askere çağırılacaksın demektir.
31 Mayıs celp döneminde son işlemlerimi yaptım muayne oldu ve askeri şubeyğ aradım en yakın askene ne zaman gidebilirim dedim kendileri bana Ağustosta var dediler bende şu an e devletten baktığım zaman ağustosun 10 na kadar tecilim gözüküyor niyetim ağustosta alımlarda gidebilmek
Ben anlamadım şöyle izah edeyim şimdi mayısın 20 tecil bozdum 31 evraklarının hepsini tamamladım askeri şubeyi aradın en yakın ne zaman asker giderim dedim adam dedik en yakın ağustosta var dedi bende ağustosu seçtim şimdi temmuzun 28 inde askere nere gideceğim sonuçları açıklanacak ben ağustosta gidebilir miyim yoksa Kasım'da mı gidecem
4 tane celp dönemi vardır.
Şubat celp dönemi - son başvuru 30 Kasım
Mayıs celp dönemi - son başvuru 28 Şubat
Ağustos celp dönemi - son başvuru 31 Mayıs
Kasım celp dönemi - son başvuru 31 Ağustos
Yukardaki şemaya bakınca sen Mayıs ayının 20'sinde celbi bozdun. bu ne demek Mayıs ayının karşısındaki son başvuru tarihi ne? 28 Şubat değil mi? Bir sonraki celp döneminde askere gidebilmen için senin 28 Şubat son başvuru tarihine kadar tüm işlemlerini yapıp başvurunu yapmış olman lazım. Bir sonraki celp dönemi Ağustos olduğu için Ağustosta askere çağırılırsın.
Cevap
2Cevap
Celp döneminde gidersin
İkinci bir soru daha...
canın ne zman isterse süre yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?