Arkadaşlarımla iletişimimi kesmeli miyim?

Üniversite 2. Sınıf öğrencisiyim ilk sene depresyon ile 2. Sene isteklerimin hiç birinin olmaması ile geçti. Birinden hoslandim ve çok sevdim ama başkası ile uzun zamandır berabermis ve aralarının bozuk olduğu döneme denk geldim. Uzuntumu atlattım bu sefer ailem başladı 2 arkadaşım var ancak onlar da uzaklaştı ve ben herkesten nefret ediyorum. Bu kadar ağır bir tabirle söylemek istemezdim ama ben herkesten hiç olmadığı kadar nefret ediyorum. Sizce herkesle iletişimimi kesip okulda devam zorunluluğu yok 2 yıl boyunca kendime odaklansam olur mu?

Özetle zamanında bana iyi gelen artık mesajıma bile eskisi gibi bakmayan arkadaşlarımla arkadaşlığı kesmeli miyim? Çünkü şunu da biliyorum onlarla konuşursam onlar kendilerini bana açıklayacaklar ve bende anlayacağım ancak 2 3 hafta sonra yine bu kadar kötü hissedeceğimin garantisini kimse veremez.
Güncellemeler
+1 yıl
Uzun bir süre sonra kararımı verdim. 1 arkadaşım ile geçici süreliğine ara verdik diğer arkadaşım ile 3 gün sonra iletişimimi keseceğim. Cevaplayan herkese teşekkür ederim. Soruyu sonradan görüp cevaplamak isteyen olursa seve seve cevaplayabilirler. Başkalarına da faydası olur hem. Seviliyorsunuz. 💖
Arkadaşlarımla iletişimimi kesmeli miyim?