Benim annem emekli öğretmen olduğundan mı her şeyi tekrar tekrar anlatıyor, yoksa annelik genel olarak böyle bir şey mi?

Örnek diyalogla anlatayım:

A: Lizaben bi' meyhane pilavı yapsana be, sen çok güzel yapıyorsun.

B: Olur, yapayım.

A: Bak önce soğanları ince ince doğra, çok bekletmeden doğradığın biberleri de at içine, salçasını abartma, bulguru sudan geçir...

E anacım, az önce sen dedin zaten güzel yapıyorsun diye. Belli ki yapmayı biliyorum yani, niye sıfırdan tarif veriyorsun di mi ama :D

Ki bu afaki bir örnek, gerçekten konu ne olursa olsun izah ediyor. "Gideyim de dişimi fırçalayayım" diyorum, "Fırçayı çok bastırma, yumuşak hareketlerle!" diye arkamdan sesleniyo ya :D

Bir yandan şirin ama bir yandan da 28 yaşında eşek kadar insanım yani. Hoş sırf ben de değil; abim, kardeşleri, kocası; kısacası herkese tüm detaylarıyla oryantasyon vermeden yollamıyo asdgfsh :D

Benim annem yıllarca öğretmenlik yapmış bir insan olarak mesleki deformasyon mu yaşıyor yoksa anneler genel olarak mı böyle?

Sizin anneniz de böyleyse, o hangi konuları izah ediyor her seferinde?

Güncellemeler
+1 yıl
Ben soruyu sorarken herkesin "Benim annem de öyle!" diyeceğinden emindim ya, durduk yere anacığımı gömmüş gibi oldum şimdi tövbe estağfurullah :D Gideyim bi öpeyim bari yanacığından ^^
Benim annem emekli öğretmen olduğundan mı her şeyi tekrar tekrar anlatıyor, yoksa annelik genel olarak böyle bir şey mi?