Kullandığım akvaryum kumum kalitesiz gibi duruyor. Kötü kokmaya başladı 4 tane Japon balığım vardı 3 tanesi öldü. Hemen içerideki kumu çıkardım. Bundan dolayı ölmüş olabilirler mi
Peki kum falan kullanmasam olur mu, bir süre böyle boş kalsa bir sıkıntı olur mu? balıklar kumu seviyor ama biraz tereddüt ediyorum kötü bir kokusuda var ben zor dayandım öyle söyleyeyim
Eğer akvaryum da bakıyor isen çöpçü ve vatoz al bunlar akvaryumu temizler eğer bide tatlı su midye'si bulursan bakterileri temizler. Yok eğer fanus'ta bakıyor isen bunlara gerek yok
Yardımcı olduğun için teşekkür ederim, evet çok fazla büyük bir akvaryum değil bir süre kumsuz devam edeceğim. Zaten 1 balık tek kaldı eğer ölmezse yanına bir tane daha alırım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Bol Tuzlu suyla çok iyi yıka
Bir sorun olursa bana ulaşın
Bu konuda bilgim var
Peki kum falan kullanmasam olur mu, bir süre böyle boş kalsa bir sıkıntı olur mu? balıklar kumu seviyor ama biraz tereddüt ediyorum kötü bir kokusuda var ben zor dayandım öyle söyleyeyim
O pis kokuyu biliyorum çok ağır koku oluyor
Jopon balıkları kum olmadan da bakılabilir
Ciklet türü balıklar da kum şart
Eğer akvaryum da bakıyor isen çöpçü ve vatoz al bunlar akvaryumu temizler eğer bide tatlı su midye'si bulursan bakterileri temizler.
Yok eğer fanus'ta bakıyor isen bunlara gerek yok
Yardımcı olduğun için teşekkür ederim, evet çok fazla büyük bir akvaryum değil bir süre kumsuz devam edeceğim. Zaten 1 balık tek kaldı eğer ölmezse yanına bir tane daha alırım
Birde balığın başında nokta şeklinde kanlanma var acaba o da yüksek amonyak ve nitrattan olmuş olabilir mi
Üzerinde beyaz lekeler de var mı
Baktım şimdi beyaz lekeler yok, sadece küçük bir kanlanma var daha yakından bakınca çok küçük noktalı kanlanmalar görünüyor.
Bir yere çarpmış gibi sanki
Kumun içindeki küçük taş parçalarından olabilir diye düşünüyorum bende.
Fotoğraf atabilirim ama nasıl atılıyor
Buradan atılmıyor, muhtemelen bir yere çarpmış o
Doğru diyorsun valla
Peki balığın canlanması için suya falan ne koyabilirim.
Akvaryumun örcüsu ne boy yükseklik derinlik
Uzunluk 25 cm, genişlik 15cm
Silme bir çay kaşığı tuz at
Her suyunu değiştirdiğinde
1 çay kaşığı yemek tuzu yani öyle değil mi
Evet bakterileri öldürür, ve akvaryumu temizlerken içini bol tuzla ovala, sakın detarjan kullanma
Balığı fanusa aldım oraya 1 çay kaşığı atarım , Akvaryum şu an boş onu da dediğin gibi bol tuzla yıkadıktan sonra balığı oraya alırım
Fanusa çok gelir o. bir minik tutam at
Siz nasıl diyorsanız öyle yaparım
Takipleşebilir miyiz cidden bu konularda bilgilisin, başka sorunla karşılaşırsam size yazmak istiyorum
Yeni su koyarken her zaman en az 1 gün dinlenmiş su olsun ve akvaryum suyuyla aynı derecelerde olsun aksi takdirde balık şok yaşar ve ölür
Takıp at
artırma suyu kullanıyorum musluk suyu koymuyorum genellikle
Suları ılık mı olsun