+1 yılYa niye üzüleceğiz kardeşim şimdi bir evin ve bir araban varsa 450.000 TL'lik de bir borcum varsa bu günümüz şartlarında gayet normal. Evlen ben de bir sorun olmaz yani.
Bugün biri ev almaya kalksa ortalama kendi yaşadığım yerde 1 1 evler 500-600 bin 2 1 evler 1 milyon 3 1'ler 1 milyon 250.000 civarında değişiyor.
Şimdi senin hazır evin var arabam var zaten 450.000 borç 100.000 TL de düğün borcun gelse 550.000.
Yani algın olmaz vergin olmaz maaşının bir kısmını borcu verir durursun ama bir süre sonra biter borcun. .00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Borçsuz artık bir şey yapılmıyor sen evlen kardeşim borcunun bitmesini beklersen ömür gecer hayatında biri varsa ve bir yuva kurmak istiyorsanız ertelemeyin hayat çok kısa herşeyin bir çözümü vardır arabayı sat biraz borç yap evlen gelenlerle kapatırsın acığı gerisi allah kerim 👍
00 Yorumla
+1 yılAltta evlenilmez elin kızı senin borcunu ödemek zorunda mı yazanlar olmuş. Allah akıl fikir vicdan versin onlara. Ben öncelikle tebrik ederim gayet mantıklı olmuş almanız. Borcunuz evet biraz fazla ama ödenmeyecek bir tutar değil eğer çalışıyorsanız ve eşinizde çalışırsa hayli hayli ödersiniz. şu an ev ve araba fiyatları korkunç yükselişte. Kaç kere gördüm kiracı olup evden çıkartılan çevremde, çok zor bir durum, Allah herkesin yardımcısı olsun.
02 Yorumla
Soran+1 yılHic sorma elin kizi sanki evlenince bana el olucak kafasinda kadını istemem zaten 😀
- +1 yıl
benim bir milyon borcum var evlenelimmi 😅
İşte bundan nefret ediyorum bu türk halkınin zorbalığı yüzünden ev ve Arac almak zorunda hissettirdikleri için erkeklere sonra böyle borc içinde oluyorlar yazık ya vallahi şimdi de bu kadar borcun var diye kızını vermez mal varlığı olsun ama borçsuz istiyorlar aşırı derecede sinirliyim bu konuda
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
74Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılEvlenilmez.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 494 cevap paylaştı. 😂 😂 Kadının. Da evi arabasi varsa evlen kardesim. Yani kusura bakmada sen ve senn gibi dusunenler s4l4k.
Bizim evimiz arabamiz. Olmasi sartsa onlarinda olsun. Hayirdir sagilcak inekmisin sen. Evlendi diye onlara ortak. Olcak üstelik. Kendinizi. Yoldurmayin. Onlar eşitlikten soz ediyosa her konusa esit olsunlar. Boecun var diye de sana yok. Diyosa s... kine kadar yolu olsun bunu. Kendine yol say 🦾28 Yorumla
Soran+1 yılSenle ayni fikirdeyim tr de kizlar kendini iyice yuceltti
- +1 yıl
Aynen öyle, tamamen haklısın hem eşitlik deyip hemde evi arabası olmayan bazı erkekleri umursamıyorlar bile, öyleyse bizde evi arabası olmayan kadınları umursamayalım
- +1 yıl
😂😂🤣🤣 EŞİTLİİİİİİİİİİK
- +1 yıl
haklısın kardeşim. bizim bu erkekler tam mal ya. bir kız için bu kadar uğraşıyorlar. sanırsın bulunmaz hint kumaşı a*k. düğünü ortaklaşa yapmak gerek.
+1 yılbak ne güzel arabanı altına çekmişsin, evini de almışsın sana ait. ödeyebiliyorsan çok güzel.
evlenmem yazanlara kazara sorularını görüp insan yerine koyup cevaplarım diye engelleyeceğim. ciddiye alma böyle tipleri.
bana da istersen özelden yaz sinirlendim. daha ayrıntılı şu konuya içimi dökmek isterim.15 Yorumla- +1 yıl
çok mantıklı bir şey yapmışsın ben de yapacaktım zamanında fakat o zamanlar durumum yoktu yapamadım. ev kirası ödeyeceğine evin taksidini ödüyorsun. araba için de 150.000 demişsin taksidi çok yüksek değil. neden bu kadar sorun etmişler anlamadım. bir cevap yazmışsın birine zaten "hazıra konmaya alışmışsınız" aynı senin dediğin gibi geçirdim içimden. her şey bize yük olmak zorunda mı?
Soran+1 yılAynen oyle dostum kafasi calismayan pelinsu tayfasi hersey gokten iniyo saniyolar ellerine parayi versen son model iphone almaya kalkarlar babadan para kalmayan destek gormeyen biri ne yapacak cok sukur zaten cogunu odemisim kira bedelinin yarini kadar taksidi var odeyince zaten bizim olacak allah kadinin akillisini versin herkese 😀 belescisini degil
- +1 yıl
âmin valla kardeşim şimdiki benzetmen da tam yerinde oldu. kira bedelinin yarısı kadar taksidi var mükemmel bir şey iyi ki yüzlerini belli etmişler 🙂
- +1 yıl
umarım denginize göre iyi birisini bulursunuz 🤜🏻🤛🏻
Soran+1 yılAmin dostum ins herkesin gonlune gore versin allah
+1 yılBen evlendigimde eşimin bir evi ve arabası yoktu. Sadece şirket arabası vardı. Evlendik 11 ay kirada oturduk sonra kendi evimizi aldık bende çalışıyordum krediyi birlikte ödedik. Sonra beni işten çıkardılar firma daralmaya gittiği için aldığım tazminatı da kocama verdim krediyi sıfırladı.
01 Yorumla- +1 yıl
Velhasıl kelam diyeceğim şudur ki seni olduğun gibi borcunla kabul edecek birini bul kafanız da uyuşursa evlenirsiniz. Şu malına ortak olacak diyenlere de şunu demek istiyorum. Nikahtan sonra alınan mal mülk e eşler ortaktır bekarken alınanlara değil.
Aile & Toplum konusunda 338 cevap paylaştı. Bence borcunuz bitmeden evlenmeyin ya da evleneceğiniz kişi çalışacaksa birlikte öderim derseniz anca öyle.
Hayat şartları inanılmaz zor tek maasla geçinmek zor bide üstüne borçlarıniz var.
Araya parasızlık girdi mi çiftler arasında tartismalar oluyor.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl100 bin borcum var ve hiç param yok sağolsun akp sayesinde bu politikalar sayesinde 10 milyondan fazla işsiz var bende onların arasındayım aylık 4 bin lirayı nası ödeyeceğim bilmiyorum hemde 2 yıldır işsizim hangi kapıyı çalsak adamın var mı diyor
04 Yorumla- +1 yıl
2 yıldır nasıl işsizsin kanka git markette fırında tekstilde çalış ağlama oyna
Cevap sahibi+1 yıl@Beyfendi0606 söylemesi basit 12 saat çalışırsan iş çok tekstil firmaları da zaten batık belediyenin kurduğu tekstil bile iflası verdi marketler de tanıdık olmadan kimse elemen almıyor ülkenin içinde bulunduğu durumun farkında değilsin sanırım
- +1 yıl
Ne anlatıyorsun ya fırın işleitoyruz türk eleman yok neredeyse fırında insanlar adamsızlıktan fırın satıyor boş boş kafanda kurma ülkenin ekonomisi iyi olmayabilir ama 2 yıl işsiz kalacak kadar değil
Cevap sahibi+1 yıl@Beyfendi0606 boş konuşan sensin bura da davulun sesi uzaktan hoş gelir her şehirin durumu bir değil ben küçük şehirde oturuyorum
türk eleman tabi bulamazsın zor şartlar altında kimse çalışmak istemez işçinin haklarını verirsen ortam şartlarını iyileştirirsen çalışmak için sıraya girerler kimse kolay kolay gece işinde çalışmak istemez olaya bireysel olarak bak işveren olarak değil
burada da var fırın eleman arayan adam yazmış part time diye kimse ahmak canım değil gününü geçirecek sigortasız çalışacak
diğeri yazmış 12 saat diye üstüne bi de mobbing uyguluyor çalışırsan çalış diyor arkadaşım çalıştı bir gün dayandı
yani olaylar bu kadar basit gelişmiyor işçi hakkını tam alamayıp üstüne mobbing yerse birde azar alırsa vardiya görevi eklenirse kimse canım değil
+1 yılBorçlar ödenir kapanır, evleneceğin kişinin karakteri senin yaşamında bir ömür boyu iz sürer ta ki ölene dek... Onun için borcu dert etme, Allah imkan ve sağlık versin de çalışıp kapatirsin inşallah bir an önce.. Aslolan karakter tespiti.
00 Yorumla
+1 yılOlan borcun ev ve araba kaynaklı sonuçta sorun değil ama düğün için de ister istemez borca gireceksin ve katlanacak. Birqz beklemek daha mantıklı sankii. Ama o zamanda hiç biseyin fiyatı durduğu yerde durmuyor her şey gün gün artıyor bilemedim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 403 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenilmez çünkü ev eşyası falan alınacak daha çok borca girersiniz. Eğer ki evlendiğiniz kişi derse borçların bitene kadar evindeki eşyalarla idare ederim, borçlar bittikten sonra istersek yenileriz derse o zaman rahatça evlenebilirsiniz.
00 Yorumla
+1 yılBundan 7 sene önce 220k borcumuz vardı ve çok fazla olduğunu düşünüp telaşa kapilirdik şimdi ise o 220k çok değersiz geliyor. Merak etme fazla zaman geçmeden enflasyondan dolayı o borcun da gözüne az görünecek.
00 YorumlaBorcunu ödeyince evlensen daha rahat olurdun durduk yere ekonomik stres yaşamaya gerek yok bence. Esinide ekonomik sıkıntıya düşürmezsin. Evlilik bekleyebilir. Rahat rahat borcunu ödersin.
10 Yorumla
+1 yıl450 bin tl nedir ki ben yarın o paranın 2 katını çıkarır hemen ödeyebilirim. Yeterki güzel yatırım olsun. Bir erkek te benim için güzel yatırım olmalı ama kimseye güvenemiyorum.
13 Yorumla- +1 yıl
+1 yılEvlenilir hayatı paylaşacağın kadın insan evladıysa sorun yaratacağına destek olur.
215 Yorumla- +1 yıl
ablam var olduğunuz için öncelikle teşekkür ediyorum. cevaplara baksanıza soruyu soran ben değilim cidden korktum
- +1 yıl
🌺🌺😊 Neden korktunuz
- +1 yıl
herkes evlenilmez falan demiş. üstüne adama saydırmış. ben de hayata yeni atılan bir bireyim. bunları okuyunca korkunç geldi sevmek bu kadar masraflı mı diye içim kararmıştı. en azından şunu yazan birisi olmuş dedim rahatladım.
- +1 yıl
Helal olsun
- +1 yıl
Ya arkadaşlar hayat zaten zor daha zorlaştırmanın ne anlamı var? Hayatınızı birleştireceğiniz insanlara dikkat edin.. Hayatı yaşanılabilir kılabilen kadınlarla birlikte olun. Zaten ömür kısa, yol uzun..
- +1 yıl
teşekkür ederiz ablam 🙏🏻
- +1 yıl
Nerde öyle kadın artık
- +1 yıl
Rica ederim her şey gönlünüzce olsun ablacım. Sevgiler. 🌺
- +1 yıl
Görüşürüz
Soran+1 yıl❤️❤️❤️
- +1 yıl
Soran🙄kırmızı kalp falan noluyo bana yükselme çarpar uçururum seni😂
Soran+1 yılAhhaha yok yaa dusunceni sevdim herkes pelinsu olmus sen harbisin al bi daha kalp koyuyom ❤️❤️
- +1 yıl
🤣🤣🤣🤣🤣
- +1 yıl
Hah harbi ol canımı ye o zaman sıkıntı yok 👍🌺
- +1 yıl
😂😂
- Aile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yılBence ortada bi sorun yok 😅 Borcunuzun çoğu gitmiş azı kalmış. Bunu da dert etmeyin bi zahmet. Bu borçla evlilik olmaz diyorsanız borçlar bitikten sonra evlenirsiniz.
00 Yorumla
+1 yılİyi bir eş seçimin olursa her türlü ödenir belki ilk zamanlar biraz zorlanırsınız ama ödenir yani sevdiğin varsa onunla evlenirsen o anlar bence seni çünkü insan sevdiğini anlamalı
00 YorumlaEvleneceğin eş adayı kanaatkar ve çalışıyor ise evlilikle sıkıntı yaşamamak için standart bir yaşamın olacaktır. Bence borcun nasıl tasfiye edilmesi gerektiğini anlaşmadan borçlu bir durumda evlilik yapmak Evlilik birliğinin temelinden sarsılmasına neden olur.
00 Yorumla
+1 yılBenim de yaklaşık 350 bin kadar borcum var. 300 bini ev ve 50 bini ise kredi. Bu borçla evlenilir tabii ki. Yeter ki anlayışlı biri çıksın karşına.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 945 cevap paylaştı. Yüksek meblağ. Karşındaki sana aşık olmalı ki yapabilsin
16 Yorumla
Soran+1 yılNeresi yuksel aldiklarimi satsam bibucuk milyon kalıyor zaten 😀
Soran+1 yılNe ne o zaman teyze okuman var mı
Soran+1 yılSinirlendi teyzem
Borçtan korkma hergub borcun değer kaybediyor bu devlette borclanmamaktan korka faizli değilse borcun korkmaa
00 YorumlaBu borcu raahatlikla odeyebilecek durumdaysan daha cogunu da odersin evlen evlen yigidin kamcisi. Eksik etme kamcini
00 YorumlaGüzel kardeşim evlenilir de o evlilik ne kadar sürer o evde ne kadar huzur olur onu sormalisin
02 Yorumla
Soran+1 yılNiye kanka insanlar kira odeyerek geciniyor benim odeyecegim taksit yari kira bedeli
+1 yılDostum kusura bakma gerdek gecesinde ufaklık o borcun yükü ve stresi altında bile bayılıp kalacak o gece ayıltamayacaksın
00 Yorumla
+1 yılAllah yardımcın olsun inşallah tüm borçlulara hayallerini alt üst edenlere gun olacak bir gün hesaplar tersine dönecek çıkacak aheste aheste
00 YorumlaSorunu ss yapan admin görselle durumu özetlemiş borcunu ikiye katlarsın evlenirsen.. Ki %50 ihtimalle de boşanırsın her türlü ölü yatırım.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 522 cevap paylaştı.
+1 yılDostum evlenmek istiyorsan evlen gitsin, borç falan gözünü korkutmasın. Sadece iyi bir eş seçimi yap gerisi kolay😊
00 Yorumla Bu yaşta geleceğinizi teminat altına aldığınız için sizi tebrik ediyorum; rast gelsin işiniz...
02 Yorumla
Soran+1 yılTsk ederim guzel yorumun icin :)
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Evin ve araban var daha ne olsun gayet de evlenebilirsin. Allah çalışana yardım eder. Yeter ki haramdan uzak dur.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMaşallah çok iyisin bile. Kiraci değilsin en azından evlencegin insan şükretsin. Şimdi evler milyon üstü olmuş ev almaya kalksan daha çok para verirdin. Kira öder gibi borcunu öde ve şükret bak biz kiraciyiz bu ekonomide bakalım ev alabilecek miyiz uzun süre alamayiz bu şekilde günü kurtarsak şükrediyoruz
02 Yorumla
Soran+1 yılOlsun en azindan yuvayi kurmussunuz ins ekonomi duzelir de sahip olursunuz
Cevap sahibi+1 yılİnşallah sağol
- Aile & Toplum konusunda 371 cevap paylaştı.
+1 yılSeneye 450 bin çok komik bir para olacak 😂😂takma kafana
10 Yorumla
+1 yılElon Musk ile evlenirsem seni evlatlik aliriz miras sana kalir
10 Yorumla
+1 yılEv ve arabaysa normaldir ve ödeyebiliyorsan iyi bişey ama evlenme boşver🙃😉
10 Yorumla
+1 yılYani evlenilir ama anlayışlı ve çalışan bir eş lazım
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 570 cevap paylaştı.
+1 yılReklamın iyisi kötüsü olmaz iyi reklam yaptın hadi😅🤣
00 Yorumla
+1 yılDüzenli bir işte çalışman lazım kardeşim. Allah yardımcın olsun
00 Yorumla
+1 yılEğer düzenli bir gelirin varsa aylık olarak borcunu ödeyebiliyorsan neden olmasın
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Varsa para araba al knk ya da Zengin bir hatun bul.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Boşa borç yapmamışsın bir ev bir arabaya karşılık bu borç normal elinde malın var.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBenim borcum yok asgari ücretle çalışıyorum ben bile evlenemem. Allah yardımcın olsun.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBu karşındaki kişiden kişiye değişir. Borcun elimin altında olan bir şeyin borcu ve eğer rahatlıkla ödeyebiliyorsan açıkcası ben sorun etmezdim. Ama sen evlenmekten bahsediyorsun, eğer evlenirken yine borca gireceksen borcun bittikten sonra bunu yapman daha mantıklı olur.
00 Yorumla
+1 yılev ve arabanın borcuysa önemli değil ödenirde evlenilinir de
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 434 cevap paylaştı.
+1 yılBorç bitmeden evlenme bence
Bu sefer iyice çoğalabilir borcun00 Yorumla
+1 yılNe evliliği la ben olsam her gün sigara yakarım dertten sen evlilik diyon.
01 Yorumla- +1 yıl
He bi 600 bin daha borç yapıp öderim diyorsan evlen :D
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. walla bende yok bende evlenemiyorum o ne olcak
00 Yorumla
+1 yılboş ver evlenmeyi artık evlenmek çok sıkıntılı boş ver bekarlığın yalnızlığın tadını çıkar
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılBuna nerdeyse 100 bin de evlenme borcu eklersek bence bu borçları bitirmeden, azaltmadan evlenme
02 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 415 cevap paylaştı.
+1 yılBenim yerimde olsan ne yapardın 1,5 milyon borçum var
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılO hepimizin derdi, benim de iki evim var, borç gırtlağa kadar
00 Yorumla Evlenilir dostum araba ev varsa korkma.
Ama borca girme tekrar.00 Yorumla
+1 yılBana kalırsa borcu bitirip o şekilde evlenmen. Kiminle evlenirseniz evlenin, illa ki sonrasında bir araç veya ev isteyecektir. Onları satıp borçları kapatmak ise pek mantıklı değildir. Kesinlikle ödeyip evlenin.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl2 evide olsa 4 evide olsa borcu olan biriyle evlenmem
110 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@eliff_45 bunun sevgiyle alakası yok canım borç kötü bişey, sırf onun borcu yüzünden kavga ederdim aramız bozulurdu o sevgi de biterdi
Soran+1 yılSen zaten evlenme bu kafayla kotu gunde araniz bozulacak bitecekse hayat inisli cikisli
Cevap sahibi+1 yıl@eliff_45 para aşkı değil bana göre hiç evi olmasada evlenirim yeter ki borcu olmasın
Cevap sahibi+1 yılsenin gibi borçlu biriyle evlenmem zaten
Soran+1 yıl🤣🤣 cok uzuldum bu kafa yapisini kacirdigim icin
Cevap sahibi+1 yılsen oturda borcuna ağla :D
Soran+1 yılYoo rahatlikla oduyorum gelirim var çok sukur satsam borcu sifirlarim birbucuk milyonda cebime fazladan kalir sen dert etme
Cevap sahibi+1 yıltabi canım öyle
+1 yılNasıl aglanma bu böyle aglanma ne duyuldu ne göründü erkeksin çalışır ödersin 😉
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılvalla bana kalırsa evlenme altından kalkamazsın evlilik masraflarını da katarsak işin içine bulaşma bile evlilik zaten pişmanlıktır
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTabiki de Hayır... yeme içme borcu öde ve seçimler de doğru yere oy atki evlenebil 🤦♂️
01 Yorumla
Soran+1 yılHahahah kanka ben dogru yere atiyomda ulkede m*l cok ne yapalim
Gizli Üye(18-24)+1 yılKnk bu borç değil seni kandırmışlar bu yaşadığın her bir günün kefareti
011 Yorumla
Soran+1 yılNasil yani
Cevap sahibi+1 yılKnk çok fazla demekk istiyorum evlenmeyi düşünüyorsan bir an önce borcunu azaltmaya bak. Kimse ciddi bir konu olan evlilik hayatına borç ile girmek istemez ki evlilik de beraberinde masraf getiriyor onları da düşün
Soran+1 yılOyle ama hepsini satsam borcu sifirlayip 1.2 milyon para kaliyo
Cevap sahibi+1 yılOlsun bir yerde çalışmıyor musun
Soran+1 yılCalisiyom
Cevap sahibi+1 yılEee borcun içinde durup strese gireceğine en mantıklısı bu
Cevap sahibi+1 yılBaşka ödeme şansın var mi borcu
Cevap sahibi+1 yılHer şekilde çalışıp rahat bir şekilde yine birikim yaparsın
Soran+1 yılKalan 1milyon200 bini nereye harcayacam en azindan kirasini filan aliyom
Cevap sahibi+1 yılEvden ziyade önce bir arabanı gözden çıkar alıcı bul borcunu bir azalt
Soran+1 yılGerek yok bu sene pahalanacak zaten odeyebiliyorum sikinti yok
- Aile & Toplum konusunda 661 cevap paylaştı.
+1 yılSorun olur huzursuz bir evliliğe yol alırsın mantıken zor seviyorum evlenicem dersen oda sana kalmış
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlum senle bende evlenirim 😂😂🤣🤣 işin şakası bi yana gayet iyi bence 😄
00 YorumlaBen öğrenciyim ve 50 bin borcum var. Sen bu durumda kral oluyorsun. Evlen gitsin. Parayı düşünme. Öyle ya da böyle para gidecek. En azından mutlu olacağın yere gitsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKazanilan ucret arttikca borc kuculuyor gozde. Esin de yatrdimci olur bir sure, odenir
00 YorumlaOlabilir niye olmasın ödenir gider borca takma kafayi enflasyon yüksek gidiyor işin iş
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Şükür de evlen kardeş evlenene Allah yardım edermiş boş ver.
00 Yorumla- Devamını Gör (88)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat