Selam, ✨ Hiç savaş olmadan herkesin Uyum ve Barış içinde yaşaması zor mu sizce? bir gün böyle bir dünyada yaşanabilir mi.

Selam, ✨ Hiç savaş olmadan herkesin Uyum ve Barış içinde yaşaması zor mu sizce? bir gün böyle bir dünyada yaşanabilir mi.

1000, 2000,, 5000 yıl önce Dünya nüfusun 1 milyar bile olmadığı, iletişim ve ulaşımin çok zor olduğu koşullarda bile bolusememisler dünyayı Barış , bugün mu paylasacaklar. Ne demişler sorun açlari değil toklari doyuramamak. Toklar hiçbir zaman doymaz ve savaşlar da devam eder maalesef.
Keşke olsa ama bir kısım insan doyumsuz olduğu sürece bu savaşlar durmaz. Sürekli sömürme sevdası yüzünden yine devam eder. maalesef savaşa sebebiyet verenlerin suçunuda masumlar çekiyo .

Teşekkür ederim 😀
Görmemişim kardeşim rica ederim :D
Adamım söylemene gerek yok ben seni biliyorum zaten.😅
Hayal. İnsanların yapısında bu var, hep bir en iyisi olma durumu olduğu için insan varsa savaş vardır. Hayvanlarda bile liderlik için bol bol kavga edildiği görülür.
İnsanoğlu hep daha fazlasını ister, savaşlarda bu yüzden çıkıyor zaten. İmkansız
Cevap
18Cevap
İmkansız olan tek şey 1. Ölümsüzlüğü bulmak.
2. Savaşsız dünya.
Savaş olmazsa kim ürettiği silahları satıp dünya ekonomisinde bir numara olacak yani...
Savaş olmasa kim kundaktaki bebekleri kana buluyacak değil mi?
İnsanlarda yetinme duygusu asla yok içimiz fitne fesat dolu bence bir hayal bu o sebeple
Kesinlikle katılıyorum abla
👍☺️
Bence zor. O yüzden de dünyayı paylaşma ihtiyacı duymuşlar, herkes kendi sınır kapılarının hapishanesi ardında yaşıyor ve kendi içlerinde bile barış halini zor buluyorlar..
The platfrom gibi düşünülebilir aslında bu dünya da her şey mümkün ama nefis ve arzular insan oğlunun sonu, mümkün olmasına rağmen maalesef ki savaşsız bir dünya da yaşamak hayal:((
Dünyada insanlar var olduğu sürece maalesef savaşlarda her zaman var olmaya devam edecektir. Bu ilk insandan beridir hep böyle oldu ve son insana kadar da böyle olmaya devam edecek.
Kesinlikle hayaldir. Savaşsız bazı insanlar aç kalır. Sonuçta bu dünyada her şey güç ve para. Bu ikisini elde edebilmek için savaş lazım
Kendi içimizde bile savaş verirken savaşın olmamasını arzulamak utopiktir. Ancak realist olan durum bana daha çok hitap ediyor.
Asla dünyada o kadar insan var ki birgün bile öyle bir dünyada yaşamak imkansiz keşke gerçek olsa ama maalesef imkansiz 🙁
Hayal tabi ki. Savaşların temelinde din vardır hepimiz aynı dine inanmayacagimiza göre sonsuza kadar savaşmaya devam edeceğiz
Evet Hayal gib çünki sürekli kaynak arayışı var tüketim var üretim az böylelere göre değişim var bu yüzden toprak savaşları vardı
Maalesef ki zor çünkü devletlerin kendi çıkarları var
Değil bunca zaman insanlar savaştı da ne oldu bence hayâl değil
Bana göre her ülke kendi içinde bir dünya. Benim dünyam barış içinde en azından ✨
Toplumlardaki bu aç gözlülük devam ettiği müddetçe hayal gibi bir şey.
İnsanoğlu doyumsuz olduğu sürece savaşsız bir dünya mümkün değil.
Maalesef evet savaş hep birilerini zengin eder diğerlerini madur eder
eğer insan yaşama 1 milyon yıl daha devam ederse 1 milyon yılın sonunda bu mümkün
Rahat bir taraflarımiza battığı için illa kavga gürültü isteriz
Abd oldugu sürece evet
Yaşanırdı ama şu an pek mümkün gözükmüyor
Hayal gibi gözüküyor.
İnsanlar olduğu sürece imkansız
Oluyor ama zorla oluyor 😅😅
Hayal değil insan yoksa gerçek olabilir.
Hayal sanırım
Pek mümkün değil görünmüyor.
Hayalde kalıyor maalesef...
Hayal olarak kalacak kadar güzel maalesef
Evet
Evet bence
Evet
Hayal
Evet hayal maleseef
Olamaz
Hayal
Hayal