18 yaşındayım kimse bir şeyleri başaracağıma inanmıyor aileden herkes bana gülüyor en çok da kuzenlerim bana gülüyor hep beni eleştiriyorlar benim zayıf noktalarımı buluyorlar ve hatalarımı arıyorlar ben normalde kendi halinde sessiz biriyim kimseye karışmam kuzenlerime bir şeyleri yapmak istediğimi ya da bunu yapacağım diyince bana gülüyorlar sen mi sen kendini hiç geliştirmemişsin gelmişsin 18 yaşına hala çocuk gibi davranıyorsun diyorlar ama çocuk gibi davranıyorum davranışlarım normal sadece biraz içine kapanık ve sessiz kendi halinde takılan biriyim. ne yapmalıyı sizce?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Gizli Üye(18-24)1 yıl
İnsanların neden bunu yaptığını hiç anlamıyorum aynısını bende yaşıyorum sürekli hatta 10dk önce falan kuzenim ders çalışıyordum sınav hakkında konuştu işte bu yıl sınava girmicem ayt çalışıcam yeni hedeflerim var vs. anlattım ona bir durdu şöyle baktı ne demek istediğini anladım zaten o an. Ben normalde hiç ders çalışmazdım son yılım çok afedersin köpek gibi çalışıyorum kendime güveniyorum ki bu bence çok önemli başaracağına inanman falan ama onlar pek bişey beklemiyor sanki küçümsüyorlar mı artık gerçekten anlayamıyorum bunlar böyle yaptıkça daha çok çalışasım geliyor sonuçta ummadığın taş yarar baş diye bi söz vardır (umarım doğru yazmışımdır. d) Neyse lafı çok uzatmayayım okumaya üşenirsin falan insanlara kim olursa olsun hiçbir şeyini anlatma yapacaklarını yapmak istediklerini hayallerini hedeflerini çizdiğin yolu hiiçbir şeyii çünkü onların verdiği anlamsız tepki seni o yapmayı istediğin şeyden soğutuyor kuzenlerin harbi çok mal kusura bakma benimde var öyle tepeden bakan kuzenim ama umursamıyorum ben bir kitap vardı ismini tam hatırlamıyorum ama yapana kadar mış gibi yap gibi bir şeydi ünlülerle alakalıydı sanırım ama ismi çok dikkatimi çekmişti sen ne yapmak istiyorsan yap başarana kadar elinden geleni yap en iyisini yap ki utansınlar bir daha küçümsemeye dalga geçmeye cüret edemesinler
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
2Cevap
Yapacağım dediğin şeyleri yapacağım deme yap ozaman neyi bekliyorsun
010 Yorumla- Soran1 yıl
geçen gün bayramda tüm ailecek yazlığa gitmiştik tüm kuzenlerim de gelmişti sonra 1 kuzenim ile büyük abim 35 yaşında sonra 1 kuzenim abimin yanında bana bu yaz spora git bence kas geliştir dedi bende olur istersem giderim yazın dedim sonra abim bana gülüp oğlum sen eşşek kadar olmuşsun ne kas geliştirmesi ne sporu sen spora mı gideceksin dedi bana sonra hep birlikte yanımda bana güldüler ama ben gülmedim hatta yengem bile bana güldü yani o abimin eşi oda oradaydı
- Soran1 yıl
onların yanında alındığımı belli etmiyorum
- Soran1 yıl
gülmüyorum
- Soran1 yıl
hayır takmamaya çalıştım onada belli etmedim alındığımı
- Soran1 yıl
bu tek değil ki kuzenlerim daha benim bir sürü şeylerime gülüyor ben kekemeyim bunada gülüyorlar bana sen istesen bizden daha iyi konuşursun sen bilerek kekeliyorsun kendini öyle alıştırmışsın diyorlar
- Soran1 yıl
rahat bırakmıyorlar ki beni geçen hafta tüm ailecek yazlığa gittik bayram da bayramı orada kutladık orada da 2 kuzenim vardı sürekli bana kalk çalış iş yap diyorlardı bende biraz rahatsızdım evde soğuktu büyük ev üşüyünce biraz gidiyordum boş bir odaya elektrik sobası vardı açıp karşısında ısınıyordum sonra 1 kuzenim vardı sürekli gelip bana kalk çalış diyordu zaten bir sürü genç çalışıyordu ben çalışmaya karşı değilim yinede çalışırdım ama hastayım üşüyorum biraz ısınayım diyordum ona bile izin vermiyorlardı sonra 1 kez daha başka 2 kuzenim daha benim olduğum odaya geldiler bana ne yapıyorsun burada dediler bende onlara hastayım üşüttüm biraz ısınıyorum ev çok soğuk üşüyorum dedim bana oturma kalk çalış bize yardım et dediler
- Soran1 yıl
abimle konuşacağım bunu
- 1 yıl
Kimseyi inandırmayı bırak ve kendin inanmaya başla
05 Yorumla- Soran1 yıl
geçen gün bayramda tüm ailecek yazlığa gitmiştik tüm kuzenlerim de gelmişti sonra 1 kuzenim ile büyük abim 35 yaşında sonra 1 kuzenim abimin yanında bana bu yaz spora git bence kas geliştir dedi bende olur istersem giderim yazın dedim sonra abim bana gülüp oğlum sen eşşek kadar olmuşsun ne kas geliştirmesi ne sporu sen spora mı gideceksin dedi bana sonra hep birlikte yanımda bana güldüler ama ben gülmedim hatta yengem bile bana güldü yani o abimin eşi oda oradaydı
- Soran1 yıl
bu tek değil ki kuzenlerim daha benim bir sürü şeylerime gülüyor ben kekemeyim bunada gülüyorlar bana sen istesen bizden daha iyi konuşursun sen bilerek kekeliyorsun kendini öyle alıştırmışsın diyorlar
- 1 yıl
Kanka alınganlığı brak ve hadlerini bildirmeyi öğren
- Soran1 yıl
onların yanında alındığımı belli etmiyorum gülmüyorum onlarla birlikte
- Soran1 yıl
abimle konuşacağım ama rahat bırakmıyorlar ki beni geçen hafta tüm ailecek yazlığa gittik bayram da bayramı orada kutladık orada da 2 kuzenim vardı sürekli bana kalk çalış iş yap diyorlardı bende biraz rahatsızdım evde soğuktu büyük ev üşüyünce biraz gidiyordum boş bir odaya elektrik sobası vardı açıp karşısında ısınıyordum sonra 1 kuzenim vardı sürekli gelip bana kalk çalış diyordu zaten bir sürü genç çalışıyordu ben çalışmaya karşı değilim yinede çalışırdım ama hastayım üşüyorum biraz ısınayım diyordum ona bile izin vermiyorlardı sonra 1 kez daha başka 2 kuzenim daha benim olduğum odaya geldiler bana ne yapıyorsun burada dediler bende onlara hastayım üşüttüm biraz ısınıyorum ev çok soğuk üşüyorum dedim bana oturma kalk çalış bize yardım et dediler
- 1 yıl
Kendin inan yeter
03 Yorumla- Soran1 yıl
- Soran1 yıl
- Soran1 yıl
rahat bırakmıyorlar ki beni geçen hafta tüm ailecek yazlığa gittik bayram da bayramı orada kutladık orada da 2 kuzenim vardı sürekli bana kalk çalış iş yap diyorlardı bende biraz rahatsızdım evde soğuktu büyük ev üşüyünce biraz gidiyordum boş bir odaya elektrik sobası vardı açıp karşısında ısınıyordum sonra 1 kuzenim vardı sürekli gelip bana kalk çalış diyordu zaten bir sürü genç çalışıyordu ben çalışmaya karşı değilim yinede çalışırdım ama hastayım üşüyorum biraz ısınayım diyordum ona bile izin vermiyorlardı sonra 1 kez daha başka 2 kuzenim daha benim olduğum odaya geldiler bana ne yapıyorsun burada dediler bende onlara hastayım üşüttüm biraz ısınıyorum ev çok soğuk üşüyorum dedim bana oturma kalk çalış bize yardım et dediler
- 1 yıl
Başararak onlara kapak etmelisin
06 Yorumla- Soran1 yıl
- 1 yıl
Ya canım zihniyet bu, inan ki gerçekten senin iyiliğini düşünen biri böyle davranmaz, aksine sana motivasyon vermeye çalışır, insan isterse gayret gpsterirse yapamayacağı şey yoktur, ama bi işe başlamadan önce ilk önemli adım kararlılık devamlılık, ve motivasyon düşürücü deşünceleri kenara atarak işine odaklanmaktır)) dene başaracaksın😉
- Soran1 yıl
- 1 yıl
Sen kendine yedirmişsin bu düşünceleri, kimseye aldırma kendin ol, istediğin gibi ol, umursama kimseyi
- Soran1 yıl
- 1 yıl
Sen ailenden kurtulmalısn knk ailen çok baskıcı😂
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi