Arkadaşlar merhaba birkaç ay sonra kurumsallaşıcak bir şirkette satınalma sorumlusu olarak çalışıyorum fakat malumunuz üzre bu tarz yerlerde camera herzaman olmuştur güvenlik açısından fakat patronumuz cameradan sürekli heryeri izliyormuş. Aldıgım duyumlara göre hatta ciddi kanıtlara göre ses kaydı varmış gözlerimle gördüm ses kaydı dinleniyormuş, benim bulundugum bölümde bir olay olmuştu ablanın konuştuklarını duymuş ama kayıt yok gibi salağa yatıyorlar, neymiş tahmin etmişlermiş. normalde yasak diye biliyorum böyle ses kaydı. İnsanların özellerine saygısı kalmamış baskı altında hissediyorum napcam bilmiyorum. sizce doğrumu yasalmı bu?
Cevabın nedir?
aynı kabus bizde de var bildiğim kadarıyla yasal değil patronlarım akşama kadar kamera başında oturmuş biri hata yapsa da tepesine binsek diye her an tetikte duruyorlar hatta evlerinden bile izliyorlar bu olay en iyi patronun ölü patron olduğu teorimi oldukça haklı çıkarıyor bazen kameralara fermuarımı açıp sallayasım bile geliyor içimden ne yalan söyliyim bundan daha ilginç birşey söyliyim bilgisayarlara bir program yüklemeye çalıştılar gün be gün nerelere girmişsin neler yapmışsın görüntülü olarak bunları kontrol edeceklerdi Allah'tan sistem kaldırmadı yükleyemediler
04 Yorumla
Soran+1 yıl:D :D ohaa sizinkide bizden beter
Soran+1 yıloda devlet baba
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 551 cevap paylaştı.
+1 yılEğer, bu iş yerinde seli ve görüntülü kamera ile kayıt yapılmaktadır vb. yazılı bir uyarı levhası yoksa vede bunu kanıtlayabilirseniz uyarı etiketi yapıştırılmadan o zaman dava açarsanız kazanırsınız. aksi olursa, kayıt tutulur siz şikayet edicem derken bu arada uyarı etikedi koyup 1-2 yalanzı şahit.. mahkemeye gelmeden kimlik ve adres bilgisi vede elle ibeyan yazıp imzalayıp mahkemeye gelmeden hakime verirler ve size bu kişi veya kişilerin bilgileride verilmez davayı kaybede ve yalan beyandan hakkınızda dava açabilir ve tazminat alabilirler.
00 Yorumla
hiç bir kimse yazılı izni olunmaksızın ses kaydı görüntü kaydı alınamaz. her ne sebepten dolayı alınsa dahi delil olarak sunulamaz ve bu bir suçtur. kişilerin beyanı gerekir. işten çıkarma sebebi olarak gösterilemez. ancak iş sözleşmesinde yazılı bir maddede geçiyor ve kişiler bu sözleşmenin altına imza atıyor ise yasaldır. bilginize.
03 Yorumla
Soran+1 yılaynen öyle kardeşim anlatamıyorsun işde herkes bilmiş avukat havasına girmiş yasal diyo
- +1 yıl
TCK
Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması
MADDE 133. - (1) Kişiler arasındaki alenî olmayan konuşmaları, taraflardan herhangi birinin rızası olmaksızın bir aletle dinleyen veya bunları bir ses alma cihazı ile kaydeden kişi, iki aydan altı aya kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Katıldığı aleni olmayan bir söyleşiyi, diğer konuşanların rızası olmadan ses alma cihazı ile kayda alan kişi, altı aya kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.
(3) Yukarıdaki fıkralarda yazılı fiillerden biri işlenerek elde edildiği bilinen bilgilerden yarar sağlayan veya bunları başkalarına veren veya diğer kişilerin bilgi edinmelerini temin eden kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis ve bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. Bu konuşmaların basın ve yayın yoluyla yayınlanması hâlinde de, aynı cezaya hükmolunur.
Gizli Üye(30-35)+1 yılGözlerimle gördüm diyorsunuz mış-muş ekleri kullaniyorsunuz anlamadim ben :/ kamera vardır ama ses kayidi yoktur
05 Yorumla
Soran+1 yılbence sen bir iyi oku, camera ses kaydını bir iki kişi duymuşMUŞ... cameranın altına bakdım ses kayıt kutucuğu var buzlu minik. Gördümde burdan geliyor. Patronunda ağzından kaçırması cabası oldu. Artı bir ablayla konuştuklarımızı da tahmin etmiş gibi ablayı yanına çağırıp sormuş. yeterlimi
Cevap sahibi+1 yıl"Aldıgım duyumlara göre hatta ciddi kanıtlara göre ses kaydı varmış gözlerimle gördüm ses kaydı dinleniyormuş"
bence sen de yazdigini iyi oku :)
Soran+1 yılaklı kıt arkadaş benim söylediklerimle şu yazdıgın arasındaki fark nedir kız olduğundan belli nedir bu cadolozluk sizdeki anlamadım. bunu bir erkek yazsa altına yavşaya yavşaya isyane derdin ikile sayfamdan ergen seni
- +1 yıl
:)) ergen aklin fikrin bel alti... merakina yenil biraz... gerci kiz oldugunda belirsizde
Soran+1 yılbana bak kazma, senin gibi puştları buralarda abrındırıyorlar ya şaşıyorum. gel patronla tanıştırayım seni amacın belli senin.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
22Cevap
her yere degil ama önemli noktalarda olması gerek dosya kaybolsa ya da ş ihlali yapılsa ya da suç unsuru bir bilgii şeyler bilir bunun için tuvalet soyunma kabini gibi sapık olmayan yerler gibi sapık unsuru olamayacak her yer olabilir. Çünkü her kez sadece hareketle sesle bile suçlu bulunabilir. Bence bunu da düşünün belki odaya patronun tanıdığı birbirini odaya aldınız karşı şirketlerden sadece geldi oturdu gitti siz dediniz mi bizimle bir konuda anlasmak istedi dediğiniz ama aslında istemeyen ve karşı rakibe bilgi sızdırma oldu ses yok olsa patron ne bilecek. Aynı durumda bir kaç çalışan varsa kim yalan söylüyor nereden bilecek. Şimdi siz düşünün herşey sadece hareketle suç işleniyor sesle yani konuşarakta suç işleniyor.
00 YorumlaIP Camlerde istenirse ses kaydı açılabilir. Ve şirket yasal olarak kayıt yapabilir güvenlik adına.
Şirkette olacak şeyler vardır olmayacak şeyler. Dedikodunun, kavganın, başkalarını eleştirmenin yeri değildir şirketler. Savunma avukatı şirketi bunlarla çok rahat savunur...
İnsanların özeli şirket, kamu bölgeleri, iş yerleri vs değil başka yerlerdir...04 Yorumla
Soran+1 yılalakaya maydonoz bir açıklama. şimdi konuşturma beni regl oldum telefonu açtım muhasebeci bayana hazırlıksız yakalandım pedin var mı dedim nolcak şimdi:özel yokmuş muş. böyle şeyler yasal değildir ayıp denilen bişi var
- +1 yıl
Regl oluyorsun, kadınsın, Bazı şeylerin mecburiyeti varsa yanında taşırsın. Bu kadar basit... Oldu olacak her şeyi şirkette yapsınlar dimi. Patrona helal olsun iyi yapıyor. Baskı altında kalıyorsan iki seçenek vardır: Ya iş değiştirirsin ya da çalışmazsın...
Uçak pilotu olan kadınların da regl dönemleri oluyor. Uçak havadayken ay pedim bitti zaten regl im delirtmeyin mi beni diyecek.
Şirket kanunlarında kadınların özel günü olduğuna dair bir kanıt yok. ya da erkeklerin özel durumları için. Boşuna dert yanma burada... Sadece kendine yediremediğin bir durum için isyan ediyorsun...
Soran+1 yılbirincisi kalın kafana şunu yerleştir patronun bekçiliği sana kalmadı, ikincisi kadınsın yanında taşı diyorsun dengesiz dengesiz konuşma belki günüme denk gelmedi, belki biri gaz çıakrdı. manyak manyak eleştrilerde bulunma hakkını vermiyorum sana. beğenmiyorsan dert yanma olarak görüyorsan uyuşuk beyinciğini başka paylaşımlarda harca. Şirket stratejilerinde elemanlar üzerinde baskı kurulmaz batan ya da sık eleman değiştirenşirketler daima çöker. git sabancının şirketini araştır akrabam orda çalışıyordu. burada kalkıp bana iş strateji dersi verme. ikile by
+1 yılBen işkurluyum işi öğrenmek için girdim her zaman yaptığım işi benden aldılar ütüye verdiler ustabaşına dedim ben ütüde yapamıyorum 1 hafta geçti patron beni kameradan izlemiş diyor böyle yavaş çalışırsan seni kovarım daha sonra videoyu WhatsApp hikaye durumu yaptı ve herkesle paylaştı bu yasal bir şey mi. Ben zaten işkurluyum işi öğrenmek için girmişim yavaş çalışıyorum diye böyle bir hakkı var videomu herkesle paylaşmaya
00 Yorumlaİşveren; tuvalet, banyo, soyunma kabini haricindeki tüm alanları sesli ve görüntülü olarak takip edebilir. Bunda hukuka aykırı hiçbir durum yoktur. Zira işyeri çalışanların özel alanları değildir.
06 Yorumla
Soran+1 yılarkadaş sen put gibi yaşayabilirsin şirket bir hücre evi gözetim merkezi deildir. özel durumlarda özel şeyler, düşünemiyorum biri gaz çıkarsa yalnışlıkla duyucaklar. ne kadar ruhsuz olmuşsunuz ya. kendinize yapılsa hop kalkarsınız
- +1 yıl
Bunu ben demiyorum ki bu ülkenin yasaları diyor. Yoksa bende çok karşıyım her yere kamera koy dinle program koy izle bu işçinin hem motivasyonunu düşürür hemde baskıcı bir ortam yaratır. Hukuki açıdan sadece olaya baktığımız zaman yasalar iş verenden yana bu konularda onlarda bunu iyi kullanıyor. Şimdi bir işçinin çalışıp çalışmadığını anlamak için bu gibi şeylere ne gerek var. O işçinin başında sorumlu olan kişiler vardır onlardan detaylı bilgi alırsın. Artı işlere sen düzgün takip ediyorsan ve iş yeri para kazanıyor sıkıntı yoksa böyle şeylere ne gerek var. Hata yapan kendini belli eder çalışmayan kendini belli eder sende verirsin çıkışını olur biter.
Soran+1 yılBazı geri kafalılar verimliliği artırır demişte tepkim ona benim. burada verimhiçde artmıyor. benm ses kaydından haberim yokkende jet hızıyla çalışıyordum. öğrendiğim an baskı altında hissettim tuhafım şuan. soğukluk geldi. taciz havası var. bişi diyemiyorum off bile diyemiyorum
- +1 yıl
Bu konuyu patron ile konuş bence kendimi baskı altında hissediyorum buda çalışmama etki yapıyor diye söyle ya vallahi nasıl bir dünya olduk nasıl insanlar olduk. Ya şimdi aslında bu konunun 2 ayağı var yani 1. Gerçekten çalışmayan Kaytaran personel 2. Gerçekten çalışıp çabalayan personel şimdi 1. Ayağından konuya bakacak olursak ister istemez patronlar haklı diyebiliriz. Çünkü öyle insanlar var haksız yere para kazanıyorlar başkasının üzerinden geçiniyorlar. 2. Ayağından bakacak olursan patronlar kesinlikle haksız çünkü izin falan mesai dinlemeden gelip çalışan insanlar var. Bu olay aslında birazda işçi ve işveren arasındaki olay ama ben gene dediğim gibi kamera vesaire böyle şeylere gerek yok. Eğer işi takip eden birileri varsa ve tarafsız adaletten yana biri ise kimin ne kadar çalışıp çalışmadığını bilir. Böyle şeylere gerek kalmaz.
Soran+1 yılilginç yanıda iş takibi var burada herkes her akşam raporlama gönderiyor. Bence takip için yasak bir yöntem bu ses
- +1 yıl
Dediğim gibi sen sorduktan sonra hukuk sitelerine baktım. Orada da bu konuda yasada açık olduğunu söylüyorlar. Bazı avukatlar yasak olduğunu bazıları ise yasak olmayacağını çünkü gizli birşey olmadığını Herşeyin aleni şekilde olduğu için bir sorun çıkmayacağını söylüyorlar. Bu konu ile ilgili hukuk sitelerine sende göz atarsan görürsün. Tabi içtihatlarede bakmak gerek daha önce bu konu ile açılan davalar ve sonuçlarına göz atmak gerek. Belki senin şikayet ettiğin konuda dava açılmış ve kazanılmış ya da kaybedilmiş emsal kararlar olabilir. Burası Türkiye tabi unutmamak gerek. Neyi düzgün ki yasalar ve kararlar düzgün olsun. Ama bana göre hiç etik bir durum değil. Çok yanlış ve saçma birşey.
böyle bir şey varsa adli kurumlara müracat edip özel konuma müdaleden tazminat alabilirsin , ama ispatlamak şartıyla
07 Yorumla
Soran+1 yılya zaten çalışanın biri basıp resmen girişteki sesi dinlemiş, patronda ağzından kaçırdı sesde dinleniliyo ama biz yapmıyoruz uğraşmıyorum dedi. ama maşallah kim ne konuşmussa dinlemiş tahmin etmiş gibi söylüyo. daha öncede adamın biri patron için bişi demiş patronda dinlemiş, çağırmış dinletmiş adam istifa etmiş
- +1 yıl
kesinlik yapamaz , bunun hiç bir yerde kanunu yok , babasının işyeri dahi olsa yapmaz, ben olsam , ispatlarım , hoplatırım patronu, bişey daha diyecem kadının birisi kocasını aldatmış , kocası karısının mesaj larını kayıtaltına lmış odasına gizli kamara koymuş , ve adam 60 bin liralık tazminat davası açmış, davayı kadın kazanmış ve adama 17 bin lira tazminat cezası verilmiş , neden adam karısına özel hayatına müdale etmiş edemezmiş , sizde ispatlama yoluna giderken sakın tuzak kurmayın.
Soran+1 yılyok zaten işim olmaz ama bir çalışan düğmeyi görmüş kimse yokken basmış girişteki sesleri hep duymuş.
Soran+1 yılNeyse sabredicem bir süre mecbur. Şu memurluk olaylarına kadr.
Soran+1 yılinşallah :D
bariz bir şekilde ortam kamerası varsa yasal ama gizli kamera ise yasal değil. gizli kamera olduğunu siz tesbit edemessiniz. deliliniz yok. o da o görüntüleri daba konusu edemez. çünkü suç. ancak kendi aklınca nemalanır
12 Yorumla
Soran+1 yılcamera ortada,
Aslında iyi bir baskı Şekli 0 dedikodu 0 muhabbet % 100 verimlilik :) mola yerlerinde olursa o Saçma olur
08 Yorumla
Soran+1 yılHERYERDE VAR YA Bİ LAVABODA YOK. İnsanların muhabbeti olur molada vs laf arasında. tel çalar filan. saçmaa
Soran+1 yılöyle olsa gizli tutmazlardı kimsenin bundan haberi yok. biri tesadüf yakalamış. bende araştırınca gördüm
Soran+1 yılparayı sokaktan toplamıyoruzmu ne alaka. SESkaydı yapmayıp verim alan işyeri çok tanıyorum. böyle yerler çok eleman kaybedyor.
Soran+1 yılBak benim çalıştıgım şirketi ben biliyorum ses kaydını kuranlarda bitiyor verim.
şiket çalışanların özel hayatlarının dinlenmesi veya görüntü alınması suçtur
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılAranızda ispiyoncu var ne ses kaydından bahsediyosunuz 😂😂😂
02 Yorumla
Soran+1 yılispiyoncu değil arkadaşım iyiliğimi düşünüp dikakt etmem konusunda uyaran bir arkadaş
- +1 yıl
Ben yineliyorum söylediğimi.
- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılözel hayatın gizliliği anayasa 20. madde adamı bitirirler vallaaa
10 Yorumla Yasak yasal olsa Erdoğan'ı dinledikleri zaman ses çıkaramazdi sikayette bulunsan özeline girdikleri için tazminat alabilirsin ama ispatlaman gerek
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle Yasal değil... Ve etik bir davranış değil bu...
00 Yorumladirek amhkemeye ver donuna kadar alırsın şirketin parasını..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyasak tabıkııı kamera tamam güvenlık acısındannn polıse sıkeyt edın ya da savcılıgaa ısı bırkatıysan egerrr
00 Yorumla- Diğer konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılEvet izinsiz ses kaydı kamera kaydı yasak.
00 Yorumla Diğer konusunda 3,7b cevap paylaştı. İzinsiz böyle bir kayıt yapmaları suçtur.
013 Yorumla
Soran+1 yılya insanların özeline saygısı kalmamış kimsenim. telde konuşulur sohebt edilir kız kıza özel bişi konuşulur ayıp yaa yalnıss iznimi olur bunun
Soran+1 yılben bilmiyordum valla. şarkı bile mırıldanmaya çekiniyorum. sinir anında off bile diyemiyorum düşün
Soran+1 yıl:D valla ne zaman yüzüm gülcek bilmiorum rahat ettim derken
Soran+1 yılmalesef o kadar pis bir sektörki bu özel sektör böyle biz kızlar rahat edemiyoruz. ya patron asılır, ya kızlar çekemez ayak kaydırır. ya şizofrenik ses kaydı olayı
Soran+1 yılbida uğraşmıcam ki :D :) memur olup kurtulucam bu illet sektörlerden
Soran+1 yılyok artık ses kaydı kurcak halleri yok :D
Soran+1 yılmemur birçok arkadaşım var. iki dudak arasında olmuycam bir bölüm seçicem. ayrıca özel sektörün illeti ile kamuyu karşılaştırmak saçma olur. paşa keyif çoğu
Diğer konusunda 15,5b cevap paylaştı. Mahkemeye verecek derim
00 Yorumlamahkemeye ver şirketi tazminat alırsın
00 YorumlaBen de diyorum neden bana yazmiyor :/
00 Yorumla
+1 yılgerekli yerler ihbarda bulunmalısın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılLavabo yoksa sorun olur. Oraya da koysun ;)
00 Yorumla- Diğer konusunda 7,2b cevap paylaştı.
+1 yılver mahkemeye
00 Yorumla Diğer konusunda 4,7b cevap paylaştı. Ne sesi? :DASDAS
13 Yorumla
Soran+1 yıleşek sesi
- +1 yıl
Asdfgh :D
Tele kulakkk
00 Yorumla
Devamını Gör(9)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı