AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Ben ve kardeşimle genellikle Türkçe konuşurlar. Babamla annem bazen Türkçe, bazen Kürtçe konuşur. Dedemgilde ise babaannem tam Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşulur.
kürtçe gerçek bir değildir. Kürtçe konuşan resmi bir ülke de yoktur. Bu sebeple tüm kürtler karışık konuşur.
Irak, Suriye gibi ülkelerde genel olarak Kürtçe konuşuluyor.
@kucuukomerfarukdk35 Yasal dil arapça ben bundan bahsediyorum. Yasal dil hiç bir ülkede kürtçe değil. Konuşulur ama yasal dil değil.
Anladım.
Umarım TR'de resmi dil olacak gelecekte. Zaten Kuzey Irak ve Kuzey Suriye alınınca Osmanlı gelecek.
@CounterOffensive111 biraz değil fazlaca rüya aleminde yaşıyorsun. neyse hadi olacak diyelimde mutlu ol
Bugün %20 Kürt var ama yarın %40 olunca ve Osmanlı kurulunca Arapça da Kürtçe de resmi dillerden olacak. Biz Osmanlıyız.
@CounterOffensive111 bu ulkenin tabanı milliyetçi muhafazakar kesimdir bosuna hayal kurma. Mhpnin ölüsü bile oy alıyor dün gördük
Kürt nüfus artıyor oran olarak. Ülkenin tabanı milliyetçi olsa bile barış isteniyorsa Kürtçeye saygı duyulacak ve Kürtçenin resmi dil olması kabul edilecek. MHP isterse %70 alsın, yine de bu gerçek değişmez.
@CounterOffensive111 sana hayal aleminde mutluluklar dilerim
@kucuukomerfarukdk35 Kuzey bölgeleri
Batı Kürtlerinin çoğu Kürtçeyi bilmez ya da az bilir. Bu durumda evde Türkçü konuşuluyor. Kürt'üm ama bizim evde hiç Kürtçe konuşulmadı.
İzmitde doğma büyüme Diyarbakirli taniyorum. Kürtçe biliyor. Yanlış bu dediğin.
Olabilir ama genellikle böyle.
Valla ne konuşuyorlar napiyorlar bilmiyorum ama esaslı adamlarmis helal olsun adamlara
Neden ki
Sözlerinde durdular
Seloyu cikarcam dendi %70 verdiler. Apoyu cikarcam deseler %90 verirler artik
Seloyu cikarticam demedi. Az doğru okuyun dinleyin Selahattin Demirtaşin zaten 4 kez verilmiş beraat kararı var. Yani hakim sen sucsuzsun demiş adama. Onunda mi kararını k k verdi. Kadınları sahiplendiricez diyen HÜDA-PAR şu an mecliste. Bence bunu düşünün siz.
Hüdapar pkkdan daha büyük tehdit değildir Turkiye için. Chp vekilleri yurtdisinda hdp gizli ortagimizdir diye roportaj veriyor. Selo selo kavala diye g.. tunu yırttı KK. Milliyetçileri küstürdü bedelini ödesin
Ayrıca sözlerini durdu esaslı adamar diye sempati besledigin hdpliler Türkiye icin değil vatansever oldukları icin değil kurdistan için oy veriyorlar. Onlarla ayni yolda degilim
Hudapar Türkiye düşmanı kadın düşmanı Atatürk düşmanı böyle böyle çoğalır ayrıca her gördünüz şeye inanmayın. 2013 de Şivan Perweri alkislatan davulla zurnayla gullerle karşılayan kimdi? Megri megri diye türkü söyleyen acilimdan sonra sustrulan savcılar vardı PKK doğuda askerimizi şehit etmeyen önce o zaman neredeydi devlet
Diyarbakır da en yüksek oyu akp alırken sesiniz cikmiyordu. Şimdi mi PKK oldu HDP. Ahmet turkle Selahattin Demirtaşla masaya otururken de böyle konuştunuz mu tepki gösterdiniz mi?
Gosteremezsiniz çünkü iktidara tepki göstermek zordur muhalife tepki göstermek kolaydır. İşinize geldiği gibi davranmaya alışık olduğunuz için
Hepsinde de gosterdim. Pkk kimle ise ben onun karşısındayım. Pkklılar mutlu olacağına carsafa da girerim. Güle güle simdi
Kabul etmediginiz bişey var ama bu ülkede azınlık olarak gördüğünüz hdp seçimleri nasıl da etkiliyor. Çünkü milliyetçi olan parti kadar oy aliyor. Tartışmaya bile tahammül edemiyorsunuz. Çünkü tartışacak bilginiz de yok. Haksizsiniz da işinize geldiği gibi diyorum ya
Kabul etmedigin bir sey var ki bu ülkede TERÖR sorunu var. Bu ulkenin halkı da cogunluk milliyetci muhafazakar kesimden oluşuyor. 6lı masa+ pkkdan devşirilen oylarla bile yorgun erdoganı gecemediniz. Cunku bu zihniyetle millete hitap etmiyorsunuz. Hiçbir zaman Türkiye düşmanlarıyla empati yapmayacagim
Ben Türkiye düşmanı değilim ki ben sana geçmişle su günü karsilastiriyorum o zaman gene Erdoğan kazanmıştı yani bunun hdpyle alakası olmayan bir durum olduğunu söylüyorum o zamanda verdiler oy sivani onu bunu karşılarken şehitler gelirken
Karşık