Biz Kürtler gibi aile kavramı neden yok boşanmalar artıyor
Galiba erkeklerinden hayır yok
Biz Kürtler gibi aile kavramı neden yok boşanmalar artıyor
Galiba erkeklerinden hayır yok
Karadeniz bölgesi, göç hareketleri ve ekonomik dönüşümler yaşayan bir bölgedir. Göç, ailelerin sosyal ağlarının zayıflamasına ve ekonomik zorluklara yol açabilir. Finansal sorunlar ve istihdam sorunları, aile birimlerini etkileyebilir ve bu da boşanma riskini artırabilir. Toplumda kadının rolü ve güç dengesi, boşanma oranlarını etkileyebilir. Kadınların ekonomik bağımsızlığının artması ve kadın haklarının güçlenmesi, boşanma oranlarını etkileyebilir. Kadınların daha fazla eğitim alması, kariyer yapma isteği ve kişisel özgürlük talepleri, boşanma kararlarını etkileyebilir.
Hayır bir kadın kolay kolay yuva yılmaz problem erkeklerdir adam degiller
Kürtlerin genelinde aile kültürü değil mal sahipliği kültürü var. Kadın almak demek yeni bir mal sahibi olmak demek gibi bir şey. Çoğu doğulu ailede eşi ölse bile kadın gelin gittiği ailede kalır bunun sebebi de budur. Karadeniz ve dahası Trakya Ege gibi bölgelerde kadın kadın olarak görüldüğü için böyle durumlar çok olmaz. Kadının söz hakkı vardır. Kadın bir bireydir. Doğu'da ise baba/abi/koca ne derse o dur
doguya gelin mi gittin yoksa kiz kardesin ablan falan mi gelin gitti boyle bir tarsfindan uyduruyorsub
Cevap
4Cevap
karadenizle alakasi yok
Bu arada kürtlerde boşanma oranı daha az
Evet
Kecik biz onlardan daha sahipleciyiz
Evet Kürt erkeği candır
Aynen öyle bizde daha çok değer veriliyor tü. kidereyi
kürt kadını kokuyor
🤣🤣🤣🤣 kurban ol bize
Hastaljk kaptım sizden birinden vallahi
İyi olmuş ölüm tarihin ne zaman helva kavurak