Genel olarak insanlar beni bir çok konu da şaşırtıyor daha doğrusu şaşırtıyordu ama artık kimseye ya da hiç bir şeye şaşırmıyorum. mesela beni en çok ön yargı konusunda şaşırtıyorlar. yani bir kişiyi tanımadan nasıl bu kadar emin konuşuyorlar anlamak zor. Ön yargılar insan doğasının bir parçası olabilir, ancak bu önyargıları fark etmek ve onları aşmak mümkündür.
Ama buna rağmen değişime kapalı insanlar çok var maalesef. bunların dışında bir de o kadar çok kötülük yapıyorlar ki, İnsanlar, bir başkasına zarar vermek veya acı çektirmek amacıyla fiziksel şiddet uyguluyor ve bu tamamen hastalıktır. Bunlar arasında saldırılar, dövüşler, taciz veya istismar gibi davranışlarda var ne yazık ki hatta ülkemizde bu durum oldukça fazla mesela.
Bazı insanlar, başkalarının mal varlığını veya paralarını çalmak veya dolandırmak amacıyla suç işliyor buna da artık şaşırmıyorum.. Örneğin, hırsızlık, sahtekârlık, dolandırıcılık veya kimlik hırsızlığı gibi şeyleri saki çok normalmiş gibi rahatça yapabiliyorlar.
Bu insanlığın sonunu internet ve teknolojik gelişmeler getireceği için insanların davranış değişiklikleri, tutarsızlıkları, hastalıkları da gittikçe çoğalıyor.
Bu eko sistem girdap gibi insanlığı içine çekiyor. Boğmak üzere hem de...
Çözümü de var ama bunun için kafa patlatmak gerekiyor.
Yeni gezegenlerde yeniden kolonileşmek,
Su altı yaşam,
Yer altına dönüş vs...
Dünya yüzeyi gittikçe artan hızda çevresel felaketlere gebe ve internet ile bu felaketler gün ve gün, an ve an beyinlere algoritmik olarak işleniyor. Bir deprem oldu, koca bir ülkenin tamamı 4-5 hafta uyku bozukluğu çekti.
İşte çevresel faktörlerden bu kadar kolay etkilenen ve yaşantısını gerçekler üzerine değil de sanal yaşam simülasyonu üzerine (Instagram kültürü vs) yapan milyar yalnızlaşıyor, sonra yabanileşiyor, sonra saldırganlaşıyor ve en sonunda endişe ve korkularla tek başlarına kalıyor.
Gerçekten artık şaşırmıyorum, insanları tanıya tanıya midem bulandı ve kendimi geriye çektim, hayatımı yaşıyorum ve beni şaşırtmayacak, sağlam kafalı (akıllı) bir partner istiyorum çünkü beyinsizlerden bıktım✌🏻
Karşısındakine bir şey yapıp, hiç bir şey yapmamiş gibi davrananlar. Sütten cikmiş ak kaşik gibi olan insanlar ve arsizliklari beni hala sasirtiyor ve çok sinirlendiriyor.