Bakara suresi 217. Ayet
Kendimiz seçiyoruz diyen arkadaşlara gelsin

Herkes dinini seçiyor zaten, ben bu konuda sorun görmüyorum. Sadece bu zamanda çok fazla ateizim ve türevleri olan seküler din dayatması çok fazla. Gerçi eskiden de inanmadığını söylemek çok zor jatta bir çok yerde imkânsız bir şeydi.
Yeni müslüman olmuş insanların, dışarıdan bakıp gözlemledikleri ve araştırmalarının sonucu öğrendikleri ile damıttıkları görüşlerini, ben çok değerli buluyorum.
www.instagram.com/.../?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ==
Burada bir örnek var. Bu videodaki adamın, "islan bir din değil" demesi ilgimi çekti, baktığımda, anladığı şeyin, ne kadar doğru olduğunu düşündüm.
Ben bir dönem bu konularda boşluğa düşmüş birisi olarak, çok araştırma yaptım. Önce evrim mi yaratılışmı olayını araştırdıkça, evrimin olma ihtimalinin, imkânsızlığını bir gözün, kalp çıkışındaki 80 bin hücrenin, ahsasın göstermesi bir yana, tüm iddaların sonsuz örneklerle çakılması ortada, doğada insanlık tarihinde görülmemiş bir şeyi idda etmek düşünmek adına yinede iyi bir şey. Öte yandan, bakıldığında, muhteşem bir düzen, bir çiçeği, insanı, deveyi, pireyi en küçük hücresinden bütününe şaşmaz bir katirilyonda bir şaşmaz doğrulukta kendisine düzen bulup, insana ve tüm canlılara, hatta cansızlara dönüşmesi, bir tasarımın kanıtı. Entropi kanunu bu gerçekliği ortaya koyar. Üstelik seçilim iddasına göre şartlara uyumlu olan canlıların kaldığı, güçsüzlerin uada becerili olamayanların yok olduğu iddiasını elma kurdu söküp atar. Eli yok ayağı yok uzaklaşmasına ihtimal yok ama en bol gıdaya sahip, tüm bebekler gibi. En iyi ile beslenir. Bu aşama sonrası da, inandığım dinin kitabı bana yardım eder. Rozetta nebula'yı anlatır, demirin nasıl olduğunu, nereden indiğini, bir bebeğin nasıl oluştuğunu, üç karanlık evreyi ki, bunu okuyan bir enbriyolok, sırf "bir çiğnem et görünümündeki" ayetini görünce müslüman olur, çünkü embriyo ilk dönem tamda o şekildedir. L. More bunu ve üç karanlık evreyi anlattığı video.
Kuran samimiyetle, ön yargısız, insanların ne yaptığına bakmadan, açık bir yürek ile okunursa, tüm sorunlara, sorulara çözüm sunar. Bu sebeple bilim kitabı değil ama bir çok jeoloji, zooloji, embriyoloji
astronomi gibi bilimlerden bahseder. Bunlar insanlara öfkeleri ile, ön yargıyla, açık aramak için okuyanlar anlayamıyor maalesef. Bu insan uazımı olsa, o kitabı yazan kişi, kendisini neden yerecek yazılar yazsın? "Kendisine o ama geldi diye yüzünü ekşitti" (Abese) diye başlayan ayeti ve buna benzer ayetleri neden yazsın, Rum suresini neden yazsın? Çölde doğmuş, çölde yaşamış ve Çölde ölmüş bir insan, denizlerin karanlığını, tatlı su ile tuzlu suyun karışmamasını neden yazsın? Düşünceleri de, beni inandığım dine daha sıkı sarılmaya itti. İnsanlar Dünya için, her türlü değeri kullanır, onların yaptıklarını ve dediklerini bir kenara bırakıp, samimiyetle okumak çok önemli, herkese tavsiye ederim.
Orada "kim dininden dönerse öldürülür" demiyor ki, "dinde zorlama yoktur diyen" ayeti de göz önüne aldığımızda, "sen dünyada seçme şansına sahipsin, beni serçen kurtulursun, beni seçmezsen, gideceğin yer orası" anlamında uyarıyor. Allah insanlara seçme hakkı vermese, ne gerek var bunca şeye.
Ben zaten ateistim. bu da benim seçimim dinlerin ve tanrı düşüncesinin mantıksız olduğu ve bana saçma geldiği için inançsız olmayı kendim seçtim. bunun nedenleri de genel olarak bir çok şey sayabilirim ama yazı çok uzun olur kısaca herkes istediğine inanabilir veya inançsız olabilir kimse kimseyi zorlamamalıdır. Ayrıca ayetlere değil bilimsel olarak bakarsak zaten tanrı ve din gibi konuların geçerliliği kanıtlanmamıştır. Tanrı'nın varlığı veya yokluğu konusu, felsefi, teolojik ve metafizik bir tartışma konusudur ve farklı düşünürler, filozoflar, din adamları ve bilim insanları arasında farklı görüşler bulunmaktadır. Tanrı'nın varlığı veya yokluğu bilimsel olarak doğrulanabilir veya çürütülebilir bir iddia değildir çünkü bilim, gözlemlenebilir ve test edilebilir fenomenlere odaklanırken, Tanrı kavramı metafizik veya dini bir konudur. Kimilerine göre, Tanrı'nın varlığına dair kanıtlar, dini metinlerdeki ilahi vahiyler, doğal dünyanın düzeni ve karmaşıklığı, evrenin varoluşunun nedeni gibi argümanlarla desteklenir. Diğerleri ise Tanrı'nın varlığının kanıtlanamaz olduğunu veya bilimsel yöntemlerle doğrulanamayacağını savunur.
Güncellemede yazdığınız ayet , herkesin istediği dine istediği gibi inanamayacağının kanıtı değil ki ! Zaten mesela o ayet "herkes istediği dine inanabilir" demiş olsaydı o zaman "islamiyet" niçin var denilirdi , çünkü o ayet olmadan da herkes istediği dine inanabilirdi ! Bakara suresi 217. Ayetinde İslam dinini reddetmenin sonucunu yine İslam dinine göre belirtmiş , yani istediğini seçemiyorsun demek anlamına gelmiyor ! Bugün gidip farklı bir dine inanabilirsin farklı bir inancı seçebilirsin ama sonuç olarak İslamiyeti reddetmenin sonucu olan belirttiğiniz ayetteki durum oluşur ! İslamiyeti reddeden çevremdeki kişilerden gözlemlediğim; genellikle dünyevi bazı zevklerini istedikleri gibi yaşamak için islam dinini bir engel olarak görmeleri ve reddederek bu engelden kurtulduklarını düşünmeleriydi , ancak var olan bir şeyi reddetmek bir sonuç vermez, örnek vermek gerekirse bir üniversite sınavı var ve o sınavda başarılı olunmadan üniversiteye gitmek mümkün değil, ders çalışmayı sevmeyen bir öğrenci düşünün diğer öğrenciler ders çalışırken kendisi eğlenip gününü gün etmek istiyor, bu durumda sınavın varlığını reddetmek çözüm vermeyecektir , yani ders çalışan öğrenciler emeğinin karşılığını alırken sınavı reddedip girmeyen öğrenci hiçbir şekilde üniversiteye giremeyecektir! Umarım açıklayıcı olmuştur
Cevap
24Cevap
Birden fazla mit ve inanç ile ömrümü geçirdim. Yakın zamanda İslam dinine girdim. Geçmişten bugüne içinde olduğum en mükemmmel yaşam ve inanç modeli.
Aileden veya toplumdan yana inandım diyen kişilerin çoğunun gerçek manada İslam dinini bilmediğini ve yaşamadığını acı acı izliyorum.
Kendi dinimi araştırarak ve kimsenin etkisinde kalmadan seçtim.
24-25 yaşlarında baya bir sorguladım ve kaosun içinde kozmos olduğuna inandım.
Kaos kolaydı ve basiti tercih edenler için cehennem ile iltisaklıydı.
İçindeki kozmos ise daha zorluk ve sabır gerektiriyordu, cenneti işaret ediyordu.
Öyle bir araştırma yaptım ki, 2 senenin sonunda İslam'ın benim ruhsal zenginliğime hitap ettiğini gördüm.
Zorunlu olarak doğmuş olduğum bu coğrafyada İslam dininide zorunlu olarak seçmiş bulunmaktayım. Herhangi bir din olmasaydı o zaman yinede Allahın kulu olmayacakmıydım.
İnanın dinci ( Dindarlara lafım yok) toplumlara bakıyorum , dinsizler daha fazla Allah için !!! bir çaba içindeler.
Yavrucum öyle bir şansın var sana söyleyen olmadı mı ❤️🩹
Oldu ve epeydir dinleri reddettim
Hiç düşünmedim bunu. Coğrafya senin dinini de belirliyor, ismin gibi kalıcı yapışıyor üstüne. Bir yaradan var ama bağnaz bir tapma yok bende. Deist daha yakın gibi.
Öyle bir şansım vardı ve bir zaman yaşadığım gelgitler sonrası çok şükür ki islamda emin oldum.
Yine İslamiyeti seçerim, binlerce kez şükürler olsun müslümanım
Dinimden memnunum. İslam yolundan ayırmasın Allah'ım.
İnsanların antropomorfoz bir din seçimi var zaten kendilerini doğmatik din içinde dahi görseler.
Seçme şansım var diye biliyorum ve seçtim. 😊
Semanizmi seçerdim çünkü insan gibi insan olarak yaşayanlar bizim şemanist atalarımızdı..
Neden şans olsun ki? Kendi adına seçim yapmak şans değildir.
Şu anda herkes seçiyor zaten kimseninki birbirini tutmuyor herkes farklı yoruluyor.
Din ile ırk kavramını falan mı karıştırdın noldu orada anlamadım ben...
Yooo gayet net soru
Anlıyorum
Ya böyle 3 iq bi açıklama olamaz gerçekten ODNDOSDNOFKFOGKH. Hayır kitap okumuyorsun belli ki tamam bişey demiyorum ama paragraf falan da mı hiç çözmedin okuduğunu anlama kabiliyetin nasıl bu kadar düşük olabilir inanması güç gerçekten helal olsun. Bunları yaptığın halde böyleysen hayat senin için çok zor olmalı, umarım düzelirsin <3
Evet haklısın
Bu nasıl bi soru. Zaten kendin seçiyorsun. Şansla ne alakası var. Zayıf karakterli insanlar sorgulamaz anne babanın dinini.
Zaten yok mu. En güzel dini seçmişim zaten
Yine Müslümanlık ama doğru temelde!
Seçmezdim. Şuanda da dinim yok.
Zaten öyle bi şansım imkanım var
Budizmi seçerdim daha huzurlu gibi
yine müslüman olurdum
Herkesin kendi dinini seçme şansı var ki
İslamiyeti seçerdim yine sanırım
Ateist olurdum.
Hicbirini secmezdim
İslam dini tabiki
Dilimden memnunum