Tamam türkler ve kürtler buraya farklı topraklardan yerleşmiş olabilirler, aslen bir akrabalık bağ olmayabilir ancak sonuç olarak bu toprakları beraber koruduk, o yüzden bu topraklar üzerinde türklerinde kürtlerinde hakkı vardır, bu topaklar türklerinde kürtlerinde ortak toprağıdır.
Geçmişte kürtler ile türkler arasında bir akrabalık bağ olmasada günümüzde iç içe olduğumuz inkar edilemez bir gerçek. Ben kürt değilim ancak toplasan kaçımız %100 türk veya %kürt? Çoğumuz türk ve kürt kanı muhakkak taşırız. Türkler ve kürtler olarak biz ayrılmaz bir bütünüz artık, bırakın ayrım yapmayı.
Knk ben ırkçı değilim kimin hakkı varsa diline, ırkına v. s. bakmam ama çevremde bulunan insanlarıda bir zahmet ben seçeyim niyeyse bunlar hep bir agresifler bazıları yani benim gördüklerim yobazlar konuşmak nedir bilmezler durduk yere olay çıkartıyorlar kendileri yaptıkları halde ya da bir şey yapmamamıza rağmen adamın yakasına yapışırlar durduk yere. Yani yürüyorum ben adam geliyor bana çelme takıyor şimdi bir şey desem olay çıkartcak haksız olmasına rağmen neyse dediğim birnin hakkı filan varsa ona kim olduğuna bakmadan veririm ama bırakında bir zahmet etrafımdaki insanlarıda ben seçeyim umarım anlatabilmişimdir..
Hani diyorsun ya bulunduğun ortamla alakalı diye yani suçu ortama atmış oluyoruz bende diyorum ki hani köpekbalıkları okyanusta yaşarlar ya diyelim saldırına uğradın okyanusumu suçlarsın? Ortamla alakalı değil anlayacağın kişinin ortamdaki karakteri önemli.
Konudan bağımsız yorumla başlayayım. Özel kelimelerin baş harflerini büyük harfle yazmaya lütfen özen gösterin. Örneğin türk hiç bir zaman böyle yazılmaz, yapılmamalı. Kürt'de küçük harfle yazılmaz. Kısaca Özel kelimeler küçük harfle başlamaz. Hele hele Türk ve Türkiye yazarken bayrağımıza gösterdiğimiz özen gibi özen gösterelim lütfen!.. Bunun dışındaki Türkçe ve imla hatalarina takilmasakta olur ama ozel isimlerin büyük harflerine dikkat edelim! Bu dilimizin kuralı!
Sorduğun soruya geleyim. Ben Türk Kürt ayrımı olduguna inanmiyorum. Sadece siyasi olarak ideoloji inadı var. Zira ülkemizin 70 den fazla ilini ilçe ilçe gezmis biri olarak hic bir yerde bir Türk olarak kimlik sorunu görmedim. Her sehirde gezdim dolaştım ve hemen hemen her yerde kardeslikler, evlilikler, beraberce yapilan ticaretler, anlayış ve yol gostermelere şahit oldum. Siyasi ideolojilerin rantsal inatlarindan baska bir sey yok. Yoksa Türkler, Rumlar, Kürtler, Lazlar vs vs vs her millet kardeşçe yaşar. Savaştıranlar devletlerdir.
Uzunca kurulan cümlelerde 1 kez olsa inan takılmıyorum. Klavye azizligidir boşluğa gelmedir olabilir ama birkaç kez gördüğüm icin bu uyariyla baslamak zorunda kaldim yoruma. Anlayışlı karşılığın için teşekkür ederim.
Anladım olabilir. Esasında topluluktan ziyade özel kelimelere has bir durumdur büyük harfle yazmak. Türk Kürt konusunda ki cevabım umarım tatmin edici olmuştur.
Öyle bir ayrım ben olmadığını düşünüyorum, sevdiğim Kürt arkadaşlarım da var sevmediğim Türk tanıdıklar da var, ben insanlığa, karaktere bakarım. Birileri ayrım varmış gibi zannettirme peşinde, inanmayalım onlara hepsi boş yapıyor boşverelim hepsine! 😎👍
Bunları ben çocukken kürtler tarafından ırkçılığa uğramış bir insan olarak söylüyorum. Kürtlere çok fazla ırkçılık yapılıyor, halbuki biz aynı toprakların insanlarıyız, bu ıkrçılığa göz yumamayız.
O ayrımcılık yapanların türklükle ve orta asya ile alakası yok ki DNA testi yapılsa kimbilir nerenin tohumları çıkacaklar. Anadolulu türkleşmiş soysuzlar anca ırkçılık yapar ki gülüyorum sadece.