Nişanı attık nişanı atan erkek taraf nişanda taktıkları altınlar ve hediyeleri geri vermeli miyim bende mi kalmalı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bu hayatta kadın olcan mk. Evlenirim boşarım alırım nafakayı, üstüme ziymetli altınları. ohhh mk bide çocuk yapçan 2 tane. sonra da aşkımm çocuklara ben bakmak istiyorum bakıcı ile büyümesinler dicen yan gelip yatçan. Tek sıkıntı ülkede kadına şiddet sıkıntısı var. Ama büyük ihtimal bana denk gelmez. Gelirse diye de tekvando, boks kursuna gitçen. Zaten koca gün evdeyim mk işim ne giderim. Kadınlar kendilerini korumak için bildiğim kadarıyla bıçak gibi bişey taşıyabiliyolar öldürücü adını unuttum. Tekvando+ öldürücü aletle o iş de tamamdır. erkek olduğum günü s*ikim
018 Yorumla- +1 yıl
Çocuk yapmak falan kolay mı sanıyorsun? Ayrıca kaç erkek bakıcı tutuyor ki? Ya da kaç kadın nafaka alabiliyor? Benim annem ve babam, ben daha küçücükken boşanmışlar. Çocuk olduğu halde nafakayı eksik vermiş. (Dükkanı falan vardı. Fakir değildi)
- +1 yıl
Nesi mi zor? Doğurmak, emzirmek, bebek gezi değistirmek, gazını cıkartmak vs kolay mı? Doğum videosu izlerken bile baygınlık gecirecektim.
- +1 yıl
Biz degil de siz sorumsuzsunuz 🙂 bakiminda yardim etseniz belki de bu kadar zorlanmayiz. Sonucta sizin de evladiniz ya o bakimdan..
- +1 yıl
Benim de yetersiz erkekliğini kökünden kesesim geldi. Sadece yapmayı bilenden erkek de baba da olmaz. Neyse, ben de iyi geceler dileyeyim.
- +1 yıl
@sudesiyahseven erkek gider para kazanır evine gelir. Evde olduğu kadarıyla evladıyla vakit geçirir, gerekirse yardım da eder. Ama siz hep çocuğa o baksın istiyorsunuz. Çocuk anneyle büyür abla anneyle. Çocuk ağladığında, düştüğünde bile anne der ilk. Bizim erkekliğimiz belki yetersiz ama sizin kadınlığınız yetersiz bile değil hiç yok!
- +1 yıl
Sen calisiyorsan, kadin da ev isi yapar. Ona bir sey demem. Ama cocuguna bakmak zorundasin! Ben mukemmel bir anne de olsam, cocuk sana hasret kalacak. Baba sevgisi ayri bir sey. Bunu anlayabiliyor musun? Benim yerimi sen tutamazsin, senin yerini ben tutamam..
- +1 yıl
@sudesiyahseven siz istiyorsunuz ki çocuğa yarı yarıya anne baba bakacak. İkisi de eşit yorulacak, ikisi de eşit bakacak. Anne kadar etkili değildir baba. Bizim eksikliğimizi hissetmemesi için max oyun oynarız biz güreşiriz. Elimizden bu gelir. Evliliklerde siz kadınlar olarak her şeyi yarışa döktünüz bilmem farkında mısınız? Sen bu şekilde düşünürsen hangi erkekle evlenirsen mutsuz olursun. Bazı şeyleri göz ardı etmemiz gerekiyor. Ne bizim doğamız ne de sizin doğanız değişir.
- +1 yıl
Senin yerini ben tutabilir miyim sence? Ben zaten cocuk yapsam ilgilenirim. Ama sen "ben calisiyorum" diyerek cocuktan kacmamalisin. Ben de ev isi yapiyorum diyerek mi kacayim? Zaten tasiyoruz, doguruyoruz, emziriyoruz. Ama sevgi, ilgi ve bakım yari yariya olmali. Ben 24 saat de ilgilensem, o senin hasretinle yanip tutusur cunku seni ozler. Diger ilgili babalari gorunce uzulur. Anlamiyorsun🤦♀️
- +1 yıl
@sudesiyahseven bak sen diyorsun ki zaten tasiyoruz, doguruyoruz, emziriyoruz. Bu üçünü yapıyorsun diye alkışlayayım mı yani? Bu üçünü doğası gereği zaten erkek yapamaz. Allah feminist olsa erkeğe taşıttırıp, kadına doğurtur sonra 3. bir cinsiyet yaratıp ona da emzittirirdi. Yani yarı yarıya. Ama napmış bu hepsini size lütfetmiş. Demek ki var bi bildiği dimi. Israrla hasretinle yanıp tutuşur deyip duruyon papağan gibi. Ya akşam işten geldi mi ilgilenir. Bazı pazar günleri de ailecek gezinti yaparız. Ben mi anlamıyorum sen mi? Çıldırtma adamı. Ayrıca şunu da söyleyim, hiçbir erkek çocuktan kaçmak için çalışmaz. Çok yanlış düşüncelerdesin. Çocuğun büyüme aşamasında çocuğa verilen ilgi, sevgi, bakım yarı yarıya olamaz. Olması için çiftlerin ikisininde çalışmaması, evde olması gerekir. Ama eve para da girmesi lazım ya hani akıllı kız. Annenin bakmasına hiçbir şey benzemeyeceği için o yüzden kadın bakıyor, erkek de çalışıyor.
- +1 yıl
Ne sacmaliyorsun acaba sorabilir miyim? Ben erkekler "cocuktan kacmak icin" calisir mi dedim? Bunun feministlikle de alakasi yok. Neyin algisi bu? Ben nasil ev isi yaparken (calisiyorken) cocuguma bakiyorsam, sen de (calisiyorken) arayip da cocugunun hatrini sorabilirsin mesela. Aksamlari da ilgilenebilirsin. Bazen gece uyuyamadiginda da sen bakabilirsin. Manipulatif cevaplarla bir sey kazanamazsin. Bana burada laf oyunu yapma.
- +1 yıl
Ben akpli bile degilim. Okumadan konustugun belli zaten. Tamam, biraz da baska birine ysoylemedigi seyleri soylemis gibi algi yarat o halde. Hosca kal..
- +1 yıl
Devleti katan sen degil miydin? Ne alakaysa..
Tamam sensin abicim. Odak degistirmek icin cekirge gibi konudan konuya atlamanla valla ugrasamayacagim Allah'a emanetsin hadi.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)+1 yılYani simdi nasil olur olmaz pek dusunmem Şu an ama gercekten bir kiz olarak ilk bunu dusunuyorsa bir insan zaten yazik bence. Ben nisanlanmisim bitmis geri verirdim ondan bana ait bir sey neden kalsin, bu sadece paraciligi gosteriyor kendinde kalma derdi pesinde gosterir, bu benim dusuncem fikrim ben sahsen geri verirdim isterse bende kalmasi dogru olsun verirdim ne de olsa bir bagimiz yok artik sagol her sey icin der verirdim teslim ederdim geri, boyle firsattan istifade hemen ustune konmak falan benim kendime hic yakistirmadigim seyler, benlik seyler degil bunlar yani…
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılerkege ne veriliyor ablacim abicim?
+1 yılZinet takılar hukuken kime takıldıysa ona ait vermeseniz de sorun olmaz çünkü o artık sizin kişisel malınız ama ben olsam verirdim. Nişan atılacak kadar husumet oluştuysa karşı tarafı hatırlatacak çöp bile istemem.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
32
Cevap
32Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılNişanlının akrabalarının taktiği altınlar nişanlına ait , daha doğrusu eski nişanlına, çünkü evlilik hasıl olmadı ve senin ailenin , senin ailen, senin akrabalarının sana taktığı altınlarda annengilde kalmalı
00 Yorumla
+1 yılErkek evine verilmesi gerekir benimdr nişanım atıldı ben attum ve nişan kıyafetine kadar geri verdik altınlarda oğlanın nikahlı karısı olsan senin alma halk m varda şu an vermeme gibi lüksün yok geri vermelisin
08 Yorumla- +1 yıl
Ben erkek tarafın taktığı bikezik beşi bir yerdeleri dedim geri kalam sağ solun taktığı arkaba eş dostların ki sende kalıyor erkek ne taktıysa veriliypr
- +1 yıl
Ve o bizim aldığımız damatlığı verdi bizde tuvaleti vermistik gelin saati bilezikler beşibiryerdeleri geri verdik sağ solun kiler bizde kaldı kücük altınlar
- +1 yıl
Nişan masrafı kızın kız yapıyor nişanı masraf bölünmüyor salondur organizedir kıza ait erkekle alakası yok
- +1 yıl
Sizin ora başka galba söz nişan kına gecesi kıza ait düğün masrafları oğlana ait
- +1 yıl
Valla bizde mağduru filan düşünülmüyor nişan masrafı kıza ait bizde ben takılan paralarla vermiştim 4 5 sene öncesi salonu yerijin parayı geri kalanları sağ solun kücük altınları da bize kaldı geri vermedik oğlanın taktıpı nişan gecesi aktın bilezikler varya bizde o gece oğlana veriliyor her ihtimale karşı
+1 yıltabı kı vermelısın sonucta onların hakkı. Nısan atılabılır dogal bır olaydır hak senın olmaz bu durumda hak onundur olurda sen sahıplenırsen ınan bana hıc hos bır durum olmaz senın adına
10 YorumlaDini nikah var mı
Varsa mehir olarak sana söylenen miktar senin gerisi erkeğin artık
Bazen Nişan önce veya kısa bir süre sonra dini nikah yapılıyor
Yine bir hocaya
Avukat a sor03 YorumlaTabii ki vermelisin, nişanı kim atarsa atsın takılar geri verilmeli o kişiye biraz karakteriniz olsun be hazıra alışmayın
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılTabii ki parasını kim verdiyse sahibi odur geri vermelisin böyle iğrenç materyalist insanlar yüzünden evlenmiyor kimse
10 Yorumla
+1 yılVermek zorundasın evlenmeden onun bunun altininamı konacan suç bu yaptığın nasıl biterse bitsin düğün amaçlı takiliyor onlar sana hediye değil
11 Yorumla
+1 yılGeri verme. Umutların kırıldı, küçük düştün. Ama hata sendeyse geri ver. Gerek yok
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılGeri verilmelidir, yoksa 3 nişan bozan köşeyi döner.
00 Yorumla O tarafın taktığını vereceksin sadece gerisi kız tarafınındır
00 Yorumla
+1 yılHepsini karşıya iade et, kimsenin kimsede hakkı kalmasın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 560 cevap paylaştı.
+1 yılNişan da kim ne aldıysa sahibine verinir. Evlilik te çok karışık
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Aman verme kız niye verecen, takarken düşünseydiler
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNişanı erkek tarafı attıysa altınlar sende kalır Ama kız tarafı attıysa tüm masrafları karşılamak zorunda bu böyledir bir nevi mağdur olan tarafı ihya etmek için özür hediyesi gibi birseydir.
00 Yorumla
+1 yılGeri vermelisin tabiki. Herkes yoluna baksın. Onun parası seni mutlu etmez.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEski nisanlim defalarca yüzük atti, kac kisiye sordum herkes erkek taraf atarsa altinlar kizin hakki dedi. Ayrica ona aldigim saat, kolye vs de altinlarla ayni fiyata geliyor diye geri vermedim
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 604 cevap paylaştı. Gelin damatta ama guvenlık amaclı olarak kayınbaban da da bırakan var
01 Yorumla- +1 yıl
Nişan bozulunca nişanda takılanlar ne olur diyor. Düğünde değil.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılhukuken kim ne taktiysa onu isteme hakkina sahip
16 Yorumla
Soran+1 yılAdaletin kestiği parmak acımaz alsınlar ama bunu yüz yüze veremem kavgayla dövüşle bittirdiler çünkü alacaklarsa mahkeme yoluyla alsınlar
Cevap sahibi+1 yılsen de manevi tazminat savasi acabikirsin.. sonucta onurunu gururunla oynadi. adin nisanlidan ayrilmisa cikti.
Soran+1 yılCidden açabilir miyim manevi tazminat
- +1 yıl
Hakaret veya kavga varsa açarsın
Cevap sahibi+1 yıl@Adin_berenn hakaret kavga ve haysiyetinle oynama
- +1 yıl
Bence avukat lazım
Altınları kim aldıysa ona iade edilmesi lazım. Lakin bizim Türk kezbanlariı gerçek yüzünü gösterip bozdurup parayı yemek istiyor.
00 Yorumla
+1 yıltakıları isteyen erkek kadar itici bi erkek yoktur heralde şu dünyada ve cimri adam dediğin paraya bakmaz sevgisine sahip çıkmaya çalışır altınlara paraya değil
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen olsam verirdim her şeyi ayrildigim insanın çöpünü istemem
00 YorumlaSahibinde kalır ver geriye bazıları vermiyor ama haktır sonuçta nişan neden atıldı bu arada
00 Yorumla
+1 yılEvet vermelisin altını kim taktoysa altın onun olur
00 Yorumla
+1 yılEvlilik olsaydı sende kalırdı. Nişan olunca vermek durumundasın.
00 Yorumla
+1 yılErkek tarafina iade etmelisin
04 Yorumla
Soran+1 yılHediyelerini peki?
- +1 yıl
Yok hediyeler kalabilir
- +1 yıl
Erkek takiyor ya hani altınları nişanda kaynana kaynata falan o yüzden
+1 yılNişanı kim attıysa karşi tarafa verir altınları
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 908 cevap paylaştı. Devlete olmalı diye düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılTeyzengilde 😀
00 Yorumla
+1 yılkim taktıysa ona
00 Yorumla
+1 yılHepsini ver daha iyi hiç gerek yok gitmiş bitmiş
00 Yorumla
+1 yılErkek tarafına verilir takılanlar
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılErkek tarafı geri alır.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkek tarafı nişanı attı mı takılar kız tarafında kalır vermee
00 Yorumla
+1 yılErkek tarafı mantıklı bir karar almış sanırım 😄
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılHerkese taktığını geri ver.
00 Yorumla Her şeyi verrr tabi ki yaaa
00 Yorumla
+1 yıliade etmelisin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 748 cevap paylaştı.
+1 yılAaa nişanda altın mı veriyorlar ya
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılevlenip boşansaydın senin hakkındı ama nişanda ayrıldığın için iade etmen gerekiyor
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Vehebeyy erkek zaten taktığını alır senin akrabalarının taktığı senin
+1 yılGeri vermelisin tabiki
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılherkes ne aldiysa sahibine
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYarı yarıya paylaştırılıp verilebilir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılyani ver dediyse ver istemediyse verme lafini axma
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 741 cevap paylaştı.
+1 yılOnlar attıysa sende kalsın sen attıysan ver gitsin
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Vercen tabi
00 Yorumla
+1 yılBağış kabul edilir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılVer gitsin ya
00 Yorumla
+1 yılZahmet olacak ama 😆
00 YorumlaGeri vermelisin bence
00 Yorumla
+1 yılGeri vermelisin
00 Yorumla
+1 yılGeri verilir..
00 Yorumla
+1 yılVermelisin
00 YorumlaHerkes taktığını alır
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 650 cevap paylaştı.
+1 yılGeri verilir
00 Yorumla Esit paylasilir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılyüzsüz değilsen verirsin
11 Yorumla
Soran+1 yılYüzsüzlükle alakası yok kavgalı dövüşle bitiren erkek taraf 2 takının peşine düşecek insanda değilim neden veriyim ki
Gizli Üye(25-29)+1 yılGeri verilir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılerkek evinde
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Vehebeyy o zaman herkes kendi tarafının altınını almalı
+1 yılciddi misiniz ya
00 YorumlaGeri veririm qaliba
00 Yorumla- Devamını Gör (4)
Devamını Gör(49)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı